Svojim ocima svi stanovnici kantona su ovo gledali, osjetili, vidjeli:
Upoznajte se sa nekim od projekata koji su urađeni od strane Vlade Kantona Sarajevo, u kojoj Narod i Pravda ima sedam minstara:

majkama porodiljama obezbijeđene mjesečne naknade od 1.000,00 KM, tj. 12.000,00 KM za godinu dana, bez obzira da li su zaposlene ili nisu,

naknade roditeljima sa troje i više djece minimalno godišnje 2.070,00 KM,

subvencije roditeljima za boravak djece u vrtićima 200,00 KM,

besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola,

finansijska podrška izuzetno uspješnim studentima i zakonsko riješavanje dugogodišnjeg problem, prelaska sa vanrednog/samofinansirajućeg studija na redovan studij, studenata koji ispunjavaju uslove,

do sada najveći stepen sistemske interesorne brige o djeci s poteškoćama u razvoju - prijem 274 asistenata u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju,

sufinansiranje kupovine stanova mladim bračnim parovima u iznosu od 10.000,00 KM,

sufinansiranje plaćanja kirije mladim bračnim parovima u iznosu od 200,00 KM,

subvencioniranje energenata građanima,

trajno stambeno zbrinjavanje svih porodica šehida i poginulih boraca koje su bile na listi čekanja-obezbjeđeno 200 stanova

programsko zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

pomoć privrednicima u vrijeme pandemije Korona virusa dodjeljeno 21 milion KM kroz transparentne poticaje,

uspostava beskamatne kreditne linije od 200 miliona KM za sistemsku podršku privredi u KS i otvaranje novih radnih mjesta,

osnivanje Ureda za dijasporu,

finansijska izdvajanja Vlade KS za realne potrebe povratnika i zakonski propisana podrška održivom povratku u RS

direktna podrška za sport i kulturu te finansiranje takmičarskih nastupa uspješnih pojedinaca i reprezentacija izvan granica BiH

najtransparentniji prijem 200 novih policajaca, od 1600 prijavljenih kandidata nije bilo žalbi.

nakon 60 godina realizujemo generacijske projekte: nova tramvajska pruga, tramvaji, trolejbusi, utopljavanje javnih objekata....

povećanje plata prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, policajcima, komunalnim radnicima i uposlenicima u sistemu
Ono opet glasa za fasiste, a lozit ce cumur, knjige i govoriti kako hljeba nema da jede. Ni pruga nije za nas, za nas su zaprezna kola i to je vrhunac zivota. Ljudima je gradjanska drzava da moze otici u dzamiju kad hoce i jos biti placen za to, a pederi na ulici automatski znace da nema vise dzamija. Jebem vam sve glupo i sto se mene tice pomozi.ba ne postoji vise, nek pocrkaju svi od gladi zaboli me tuki. Da se sutra sve raspadne i to me zaboli tuki. Ocigledno vam je odlicno u zivotu, ima se moze se, sad cemo jezero dobiti umjesto aerodroma i sta nas boli kurac.
Sto su tice komunalni firmi bas je lose. Ljudi im kupili nove uniforme ono se naljutilo jer ne moze u bermudama doci na posao. Onaj pauka vozi, lezi, spava i gleda kad s kim ce kafu popiti, boli ga kurac za posao. Dakle bolji je sistem kad nemas nista nego kad dobijes nesto. Jos da vjeruje neko u to. Ustvari bolji je sistem kradje goriva, hodanja u bermudama, imam ja rodjaka de ga uvali, redukcije vode, iznenadio nas snijeg, kafa na kafu pa dzamija pa kafa na kafu opet, lezi hljebe da te jedem i ona glavna guzovace uvaljeno, nema pameti da radi pa se svake promjene boji za zivot jer su nesposobni da zive, a ne da rade. Ko god je sposoban da radi tesko ce on do otkaza doci, jer treba stisnuti pa napakovati nekom otkaz koji zna svoj posao u dusu. Ali ovi sa kafe na kafu je vec strah svake promjene jer su NESPOSOBNI da zive.
Sad nek uzivaju u miru sa gorivom od 5KM i hljebom od 3KM.
BRAVO GLUPANI!