Skupština KS 2022-2026

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima za Skupštinu KS glasaću za..

Poll ended at 02/10/2022 22:31

Savez za bolju budućnost
0
No votes
Narodni europski savez
4
1%
Stranka Demokratske Akcije
20
6%
Narod i Pravda
68
22%
Socijaldemokratska Partija BiH
62
20%
Naša stranka
127
41%
Stranka za BiH
9
3%
Za građansku državu - DF/GS
7
2%
Neko drugi (Za nove generacije, Koalicija Država, ...)
6
2%
Nisam građanin Kantona Sarajevo
9
3%

Total votes: 312

Pandakonda

#1026 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Pandakonda »

goredole wrote: 03/10/2022 19:26 koliko je sigurna kohezija trojke? i steta i forto se namecu kao mandatari, a nip kao najjaca stranka iz grupe mudro suti na tu temu.
NiP igra pametno. Njih zaboli briga za premijersku funkciju ukoliko mogu uzeti predsjedavajuceg skupstine i vise ministarstava na racun toga.
Nespin

#1027 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Nespin »

Nisamsdaali wrote: 03/10/2022 22:18 Rumenko je, voljeli ga ili ne, klasa od političara. Samo ona transverzala gdje je Šumaherova ulica kad se ide prema Lukavici, Igmanu i Bjelašnici sa još olimpijskim znakom na kružnom toku zlata vrijedi. A gdje su još ove sitne stvari, poput parkinga, škola i ostalog. Da znam da neće u SDA, itekako bi razmislio da mu dam svoj glas
Kružni tok u Boljakovom je pomjeren da bi se sačuvala parcela Semirovog sponzora i mentora Huse Ćesira, ni manje ni više nego na parcelu škole. Općina vrši eksproprijaciju, tako da, može mu se. S druge strane, od ukupne vrijednosti projekta 4,9 miliona, Kanton ulaže 4 miliona, a općina 0,9. Budite ubijeđeni da će Semir kompletan projekat predstavljati i reklamirati kao isključivo vlastiti uspjeh. Ko zna zna :D
Bazinga1234

#1028 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Bazinga1234 »

Baš me zanima hoće li SDP tražiti veći dio kolača sada kad su ostvarili dobar rezultat.
Svintan

#1029 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Svintan »

Gledajte nešto...
Na svako vaše pitanje o rumenom papku "šta je uradio za NG" nećete dobiti niti jedan odgovor sa argumentima...
Postoji jedan, ali on je već izlizan jer je prošlo 12 godina...a on je "Safet Zajko".
Svaka čast, kapa dole za Semira Efendića za taj projekat, opravdao je sve glasove u tom mandatu.

Međutim, meni servirati priču o najboljem načelniku, u opštini u kojoj sam se rodio, odrastao, oženio, djecu dobio, počeo ih školovati u istoj toj opštini, nećete...meni nećete.
Svaki dan sam tu, živim tu, sve vidim svojim očima, ne treba mi niko govoriti kakav je on načelnik.

Sva pobrojana naselja za koje su se iznijele teške laži, Dobrinja, AP, Vojničko, Švrakino, Otoka itd. su ZABORAVLJENA naselja u mandatu Semira Efendića.
Oronula, propala, uloženo po 400 KM za 12 godina, legalizacije nelegalnih objekata, Ćesir, Lokom kao mašina za pranje para itd.
Ne zaboravite jednu vrlo važnu činjenicu, načelnik je općine sa najvećim budžetom, ubjedljivo.

Cijenim i uvažavam različita mišljenja, ali priču o najboljem načelniku u ime drugih, ne pušim.

Koliko je dobar načelnik (pisao sam o tome na drugoj temi) govori i to da ga je tada politički anonimus Adnan Delić protukandidat "najboljeg načelnika" satjerao u sami ćošak.

Semir Efendić je "najbolji načelnik" samo onima koji su imali direktnu korist od njega. Ostali u NG mogu samo nijemo da posmatraju orgijanje rumenog papka po najvećoj općini u državi.

Meni nećete...
Fuj.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1030 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Chmoljo »

okocha wrote: 03/10/2022 21:55 Kolika je hajka na Efendica ili vam ga "rumenog" a Forto se dize u nebesa a meni nikakve kvalitete za premijera nema kao ni Benjamina za gradonacelnice nego eto na papiru su tu, da se da dio kolaca svima od trojke a onako "fini" i "neiskvareni" na izgled pa prolaze dobro.

Efendic je dokazan na lokalnom nivou, ubjedljivo najbolji nacelnik u Sarajevu a ogromna je razlika i teze je 100 puta raditi posao nacelnika nego posao zastupnika u skupstini ili premijera u kantonu. O budzetu i da ne spominjem...
Sta rece pa osta ziv, teze biti nacelnik nego premijer :lol:

To su ti glasaci rumenkovi, u putu se sa politickim sistemom srelo nije, al zna ono sve. Truni o svemu.

Ta ce forto, pedercic, nas seljacic iz Orahovice zna bolje.
Chmoljo

#1031 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Chmoljo »

Nisamsdaali wrote: 03/10/2022 22:18 Rumenko je, voljeli ga ili ne, klasa od političara. Samo ona transverzala gdje je Šumaherova ulica kad se ide prema Lukavici, Igmanu i Bjelašnici sa još olimpijskim znakom na kružnom toku zlata vrijedi. A gdje su još ove sitne stvari, poput parkinga, škola i ostalog. Da znam da neće u SDA, itekako bi razmislio da mu dam svoj glas
O jebo vas odakle isplivavate...
bob_1921

#1032 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by bob_1921 »

Bazinga1234 wrote: 03/10/2022 22:42 Baš me zanima hoće li SDP tražiti veći dio kolača sada kad su ostvarili dobar rezultat.
pa treba sacekati kraj, kad se zavrsi sa brojanjem i ako bude situacija da su druga stranka po jacini u trojci ne vidim razloga da im ne dadnu premijersko mjesto, prosle lokalne ako se ne varam su popustili dosta sto se tice pozicija unutar trojke ... al opet mozda je neki deal bio vas kandidat za predsjednika a mi cemo za ove premijerske pozicije :-D .. ako budu treca stranka ne vidim sto bi trazili onda nek Forto nastavi ...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1033 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by konektovan »

Chmoljo wrote: 03/10/2022 22:53
O jebo vas odakle isplivavate...
:lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1034 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by konektovan »

Svintan wrote: 03/10/2022 22:47 Gledajte nešto...
Na svako vaše pitanje o rumenom papku "šta je uradio za NG" nećete dobiti niti jedan odgovor sa argumentima...
Postoji jedan, ali on je već izlizan jer je prošlo 12 godina...a on je "Safet Zajko".
Svaka čast, kapa dole za Semira Efendića za taj projekat, opravdao je sve glasove u tom mandatu.

Međutim, meni servirati priču o najboljem načelniku, u opštini u kojoj sam se rodio, odrastao, oženio, djecu dobio, počeo ih školovati u istoj toj opštini, nećete...meni nećete.
Svaki dan sam tu, živim tu, sve vidim svojim očima, ne treba mi niko govoriti kakav je on načelnik.

Sva pobrojana naselja za koje su se iznijele teške laži, Dobrinja, AP, Vojničko, Švrakino, Otoka itd. su ZABORAVLJENA naselja u mandatu Semira Efendića.
Oronula, propala, uloženo po 400 KM za 12 godina, legalizacije nelegalnih objekata, Ćesir, Lokom kao mašina za pranje para itd.
Ne zaboravite jednu vrlo važnu činjenicu, načelnik je općine sa najvećim budžetom, ubjedljivo.

Cijenim i uvažavam različita mišljenja, ali priču o najboljem načelniku u ime drugih, ne pušim.

Koliko je dobar načelnik (pisao sam o tome na drugoj temi) govori i to da ga je tada politički anonimus Adnan Delić protukandidat "najboljeg načelnika" satjerao u sami ćošak.

Semir Efendić je "najbolji načelnik" samo onima koji su imali direktnu korist od njega. Ostali u NG mogu samo nijemo da posmatraju orgijanje rumenog papka po najvećoj općini u državi.

Meni nećete...
Fuj.
:thumbup:
okocha

#1035 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by okocha »

sehohari wrote: 03/10/2022 22:15
okocha wrote: 03/10/2022 21:55 Kolika je hajka na Efendica ili vam ga "rumenog" a Forto se dize u nebesa a meni nikakve kvalitete za premijera nema kao ni Benjamina za gradonacelnice nego eto na papiru su tu, da se da dio kolaca svima od trojke a onako "fini" i "neiskvareni" na izgled pa prolaze dobro.

Efendic je dokazan na lokalnom nivou, ubjedljivo najbolji nacelnik u Sarajevu a ogromna je razlika i teze je 100 puta raditi posao nacelnika nego posao zastupnika u skupstini ili premijera u kantonu. O budzetu i da ne spominjem...
Dokazan hahahaha

Po čemu?

Hajde, navedi pet velikih stvari koje je napravio u protekle 4 godine, a da nije legalizacija nelegalnih objekata.
A sta su to ucinili Mandic i Tanovic? Svi koje poznajem a da zive na podrucju opcina Novo Sarajevo i Centar su razocarani sa ovom dvojicom.

Ja zivim u Saraj Polju i evo zasto je Efendic meni najbolji nacelnik a da nisam SDA bot.
Zgradu u kojoj zivim je bila dobro ostecena granatama, imali ogromnih problema sa golubovima koji su nam se gnijezdili po rupama i balkonima, nisi mogao nacistiti prozore i balkone. Prije 4 godine zgrada renovirana, fasada nova em nema golubova em sad mozes uzivati u pogledu.
Naselje imalo dva prostora za parkinga neobiljezena, bez rasvjete , prije 3 godine uradjen lijep parking, oznacena sva mjesta ukljucujuci i za invalide, uradjena rasvjeta..
Napravljeno par novih parkova i parkica, za sve uzraste djece.
Auta koja su bila parkirana izmedju zgrada uklonjena, zabranjen parking na tim mjestima a prije si morao dijete cuvati jer su auta konstantno prolazila jer seljaci hoce da parkiraju ispred ulaza u zgradu.
Da ne pricam o daleko najboljem projektu napravljenom u kantonu Sarajevo, centar Safet Zajko kojeg djeca obozavaju.
Na Dobrinji isto lijepih stvari uradjeno i to je to sto se tice moje sfere interesovanja.
A po ovom sto vidim i deseta transverzala fino napreduje a to je projekat od ogromnog znacaja.
Haris033

#1036 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Haris033 »

Svintan wrote: 03/10/2022 22:47 Gledajte nešto...

Meni nećete...
Fuj.
Svaka ti je na mjestu :thumbup:
saale

#1037 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by saale »

okocha wrote: 03/10/2022 23:02

Dokazan hahahaha

Po čemu?

Hajde, navedi pet velikih stvari koje je napravio u protekle 4 godine, a da nije legalizacija nelegalnih objekata.
A sta su to ucinili Mandic i Tanovic? Svi koje poznajem a da zive na podrucju opcina Novo Sarajevo i Centar su razocarani sa ovom dvojicom.

Ja zivim u Saraj Polju i evo zasto je Efendic meni najbolji nacelnik a da nisam SDA bot.
Zgradu u kojoj zivim je bila dobro ostecena granatama, imali ogromnih problema sa golubovima koji su nam se gnijezdili po rupama i balkonima, nisi mogao nacistiti prozore i balkone. Prije 4 godine zgrada renovirana, fasada nova em nema golubova em sad mozes uzivati u pogledu.
Naselje imalo dva prostora za parkinga neobiljezena, bez rasvjete , prije 3 godine uradjen lijep parking, oznacena sva mjesta ukljucujuci i za invalide, uradjena rasvjeta..
Auta koja su bila parkirana izmedju zgrada uklonjena, zabranjen parking na tim mjestima a prije si morao dijete cuvati jer su auta konstantno prolazila jer seljaci hoce da parkiraju ispred ulaza u zgradu.
Da ne pricam o daleko najboljem projektu napravljenom u kantonu Sarajevo, centar Safet Zajko kojeg djeca obozavaju.
Na Dobrinji isto lijepih stvari uradjeno i to je to sto se tice moje sfere interesovanja.
A po ovom sto vidim i deseta transverzala fino napreduje a to je projekat od ogromnog znacaja.
Nemoj, gdje ces na Mandica i Tanovica, to se ne smije, ti si Bot. Salim se naravno, ljudi apsolutna FULA :run:
medvjed23

#1038 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by medvjed23 »

Ne znam gdje, na kojoj planeti, u kojem svemiru žive ovi razočarani.

U svijetu u kojem ja živim ružno je, ali sasvim normalno i očekivano da populizam privlači mnogo glasova. Konkretni i korisni politički programi često ostaju u sjeni političkog kiča oličenog u zastavama koje vijore i grlima iz kojih sukljaju kvazipatriotske floksuletine. To se dešava u Americi. To se dešava u Italiji. To se dešava skoro svugdje, a posebno često u društvima poput našeg, sa viškom trauma i manjkom obrazovanja.

Ako progresivne snage osvoje jedan glase više od populista, to je jak razlog za zadovoljstvo. Nema tu potrebe za lamentacijama.
Nespin

#1039 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Nespin »

medvjed23 wrote: 03/10/2022 23:06 Ne znam gdje, na kojoj planeti, u kojem svemiru žive ovi razočarani.

U svijetu u kojem ja živim ružno je, ali sasvim normalno i očekivano da populizam privlači mnogo glasova. Konkretni i korisni politički programi često ostaju u sjeni političkog kiča oličenog u zastavama koje vijore i grlima iz kojih sukljaju kvazipatriotske floksuletine. To se dešava u Americi. To se dešava u Italiji. To se dešava skoro svugdje, a posebno često u društvima poput našeg, sa viškom trauma i manjkom obrazovanja.

Ako progresivne snage osvoje jedan glase više od populista, to je jak razlog za zadovoljstvo. Nema tu potrebe za lamentacijama.
Slažem se. Sa ovim postom ću završiti čitanje ove teme do daljnjeg, u pozitivnom tonu. :D
giannibelif

#1040 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by giannibelif »

SDP bi dao crno ispod noktiju i guze samo da dobiju poziciju premijera, čisto da se uže rukovodstvo prikaže u svjetlu moderatora glavnih procesa i infrastrukturno jake stranke koja stoji iza svojih ljudi, a sve su prilike da će takvom funkcijom svoj kadar sahraniti za dva mjeseca ako bilo šta krene po zlu. Da sam Šteta, tu opciju ne bi mi razmatrao, držao bi se posla koji mi trenutno dobro ide i ne bi bio alat za ispunjavanje kafanskih vlažnih snova.
Svintan

#1041 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Svintan »

@okocha
Drug, ti ako živiš u Vojničkom, ti blage veze nemaš šta se dešava oko tebe.
Ako je u jedno naselje manje uloženo, onda je to Vojničko.
Nemoj molim te o Safet Zajko centru, pa napisao sam ti sve.
Pa to je bilo prije 12 godina, u njegovom prvom mandatu, i za taj mandat je opravdao svaki glas. I tu sve prestaje, o projektima koje je pripisao sebi nećemo, jer tu nemaš nikakve šanse, a navesti ću ti samo jedan primjer...utopljavanje zgrada B faza - Semira Frašte ulica...finansijer kanton...Dino premijer, Semir načelnik, iz iste stranke obojica...imaš čak i video kod Senada na Face tv...kad mu Dino govori ...mi finansirali i doveli tebe da se slikaš. Tačka.

Opet ti ponavljam, uvažavam drugačije mišljenje, nisam opterećen, ali nemoj u ime drugih, poznajem bolje situaciju nego ti, vjeruj mi...
Haris033

#1042 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Haris033 »

To nije uradio on, već Direkcija za puteve KS.
A šta je sa davanje urbanističkih saglasnosti za izgradnju Hifa rezervoara kerozina?
Parkinzi… Hmm. Nekoliko završenih parkinga prisvojio i dao na upravljanje svojoj firmi Lokom. Primjer, parkkng pored Merkura gdje 5 min. parkiranja košta 1.5KM.
Zatim, asfaltiranje zelenih površina na Alipašinom Polju, izgradnja parkinga i predaja istog firmi Lokom na upravljanje. Uveliko smanjio broj parking mjesta na Alipašinom Polju, koja su tu postojala od 70-tih, kako bi ucjenio građane da koriste novoizgrađene Lokom parkinge i naplaćivao usluge po 50KM.
Isto pokušao uraditi na Dobrinji, a onda mu se desio narod, i na vrijeme prekinuo sa betonizacijom zelenih površina..

Čovjek za 12 godina nije mogao uticati na nekoga da se sanira (propala) ul. Džemala Bijedića između IX i X transverzale…
Prpa.ba

#1043 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Prpa.ba »

Sve kritike na racun Efendica stoje, ali stoji i to da je za Mandica i Tanovica izmislio posao jer su ispod nivoa Koldze i Ajnexa.
akcelerator

#1044 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by akcelerator »

Semir Efendić je i pametan i vrijedan čovjek, to je činjenica o kojoj najbolje govore glasači iz opštine koju je vodio. Ima ubjedljivo najviše glasova kao pojedinac u kantonu, preko 14 hiljada, iako je u međuvremenu promijenio i stranku i to nije otišao za populizmom i na neku siguricu nego u polumrtvu SBiH. Znači da vrijedi.

A što se tiče kantonalne skupštine, bojim se da opet neće jedna koalicija odvaliti cijeli mandat. Opet postoje realne šanse za oba bloka. Koji god sastave većinu ne znači da će im dočekati naredni oktobar.
Haris033

#1045 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Haris033 »

Dupli
Last edited by Haris033 on 03/10/2022 23:32, edited 1 time in total.
Haris033

#1046 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Haris033 »

Prpa.ba wrote: 03/10/2022 23:23 Sve kritike na racun Efendica stoje, ali stoji i to da je za Mandica i Tanovica izmislio posao jer su ispod nivoa Koldze i Ajnexa.
Ovi su na funkciji 2 g., dok je Rumeni 12 g.
Znači, po tebi hajmo svi dati glas rumenom kriminalcu, jer je ispod nivo Mandića i Tanovića???
Btw, znaš li koliko je ONG površinom i brojem stanovnika veća od NS i Centra, u kojima više nema mjesta i šupa da se napravi.. :roll:

akcelerator wrote: 03/10/2022 23:26 Semir Efendić je i pametan i vrijedan čovjek, to je činjenica o kojoj najbolje govore glasači iz opštine koju je vodio. Ima ubjedljivo najviše glasova kao pojedinac u kantonu, preko 14 hiljada, iako je u međuvremenu promijenio i stranku i to nije otišao za populizmom i na neku siguricu nego u polumrtvu SBiH. Znači da vrijedi.

A što se tiče kantonalne skupštine, bojim se da opet neće jedna koalicija odvaliti cijeli mandat. Opet postoje realne šanse za oba bloka. Koji god sastave većinu ne znači da će im dočekati naredni oktobar.
Od tih 14000 glasova, 10000 je glasova od ljudi koji su došli iz IB.
Last edited by Haris033 on 03/10/2022 23:32, edited 1 time in total.
akcelerator

#1047 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by akcelerator »

Haris033 wrote: 03/10/2022 23:30
akcelerator wrote: 03/10/2022 23:26 Semir Efendić je i pametan i vrijedan čovjek, to je činjenica o kojoj najbolje govore glasači iz opštine koju je vodio. Ima ubjedljivo najviše glasova kao pojedinac u kantonu, preko 14 hiljada, iako je u međuvremenu promijenio i stranku i to nije otišao za populizmom i na neku siguricu nego u polumrtvu SBiH. Znači da vrijedi.

I koji su očigledno bolji ljudi od tebe jer oni tebe ne vrijeđaju iz nekog pasjaluka po forumima?
Chmoljo

#1048 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Chmoljo »

okocha wrote: 03/10/2022 23:02

Dokazan hahahaha

Po čemu?

U prevodu, asfaltiro par kvadrata, hvali se projektom koji je btw postojao i u vrijeme nacelnika prije njega, al ga zapalo da realizuje.

I hvali se necim sto ne radi i ne vodi sam.

I odmaj za premijera.

Isto je to ko i trmavajska pruga.
Ko zdravstveni sistem.
Ko obrazovni sistem.
Komunalna politika.
Stambena.
Policija.

Ta ce steta, rumeni ocrto parking mjesto.

Chmoljo

#1049 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 03/10/2022 23:23 Sve kritike na racun Efendica stoje, ali stoji i to da je za Mandica i Tanovica izmislio posao jer su ispod nivoa Koldze i Ajnexa.
No, takve kritike ne manjka. I to bas od strane njihovih glasaca.

Medjutim, za sVemira se moraju izmisljati projekti i toliko je jak da mu je umalo ko nacelniku Imtec Delic skino skalp.
Haris033

#1050 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Haris033 »

akcelerator wrote: 03/10/2022 23:32
Haris033 wrote: 03/10/2022 23:30
I koji su očigledno bolji ljudi od tebe jer oni tebe ne vrijeđaju iz nekog pasjaluka po forumima?
Last edited by Haris033 on 03/10/2022 23:36, edited 1 time in total.
Locked