Oni ce prihvatiti i Radovana Karadzica iz zatvora da bude premijer samo da ne bude TrojkaelSaik wrote: ↑03/10/2022 13:59Ide tamo ko mu obeća premijersku poziciju. Nije da on neće sa SDA već možda SDA ne želi njega za premijera...RagibUzoriti wrote: ↑03/10/2022 13:54
Semir se ovdje treba prikloniti trojci( ili trojki) kako vec.
Smijem se zakleti u zivot da nece sa SDA ni u snu![]()
![]()
Skupština KS 2022-2026
-
seksi_ideje
#826 Re: Skupština KS 2022-2026
- Roccohljup
#827 Re: Skupština KS 2022-2026
ja iskreno mislim da je bliži SDA jer će sigurn kod njih biti internih pritisaka da mu se udovolji da probaju preuzeti budžet KS. A bogami palo je i previše teških riječi između njega i kifle. U svakom slučaju, napeto do krajaRagibUzoriti wrote: ↑03/10/2022 13:54Semir se ovdje treba prikloniti trojci( ili trojki) kako vec.
- Roccohljup
#828 Re: Skupština KS 2022-2026
čuj ovog ljigavca
Bivši direktor Hitne pomoći KS doktor Adem Zalihić objavio je na društvenim mrežama nakon poraza kandidata Stranske demokratske akcije Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH
Adem Zalihić bio je i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo ispred SDA stranke.
Mi smo na pravoj strani sigurno!
Trud je bio od nas, a pobjedu Allah daje kome hoće! Nadamo se da će je nama podariti, i da je to dobro za nas na ovom i budućem svijetu!
P.S. Nemojte da vas prepadaju ovi što im je Čović obećao premijersku poziciju za izborni zakon!
Neće se pitati ni on ni Čović, ako Bog da!
- Prpa.ba
#829 Re: Skupština KS 2022-2026
Da vidim kako sam procijenio s obzirom na dosadasnje podatke javne i tajne..
Nisam sve pogodio, ali nisam ni putokaz.
Bice 7 najvjerovatnije.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 Kampanja traje vec par dana, popilo se i par kafa i vrijeme je za prvi presjek dosadasnjeg toka kampanje po odokativnoj procjeni.![]()
SDA - od 6 do 8
Ostajem pri ovoj procjeni, mada je pad podrske i interesa cak i jezgre biraca prilicno ocigledan. Imaju jaku organizaciju pa se to ne vidi prema vani, i i dalje bih prije rekao da ce najizvjesnije imati 8 mandata, ali nije to vise jakih 8 mandata definitivno, deveti mi se cini totalno van domasaja.
Zvizdic i Campara donijeli sebi, odnijeli stranci. Bice 7, mozda 8 ali tesko.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 NiP - od 6 do 9*
Solidna kampanja, i dalje mi je nejasno koliko ce im se Zvizdic i Campara obiti o glavu medju originalnom bazom koja im je donijela 6 mandata 2018. Sto se do sada moze zakljuciti, nisu donijeli neku dodatnu energiju tj. ne vidi se njihova baza, s druge strane dosta stare baze je i dalje tu iako su ranije sijevale varnice. Mir u kuci iliRekao bih da je podjednako vjerovatno i 7 i 8 i 9 mandata. NiP-u bih ostavio i zvjezdicu iznenadjenja da mozda mogu i 10 ako ih luda sreca ponese.
Bice 6, mada nije jak mandat, ali makar nisam fulio.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 SDP - od 5 do 7
SDP je ulozio pare, osvjezio listu, Irfan je na kantonalnoj, baza je manje-vise tu, nezahtjevna ali i malobrojna kakva jeste. Zahvatice sa sredine, mozda i od NiP-a dio. Izvjesnije je 6 ili 7 nego 5. Da se nisu brukali sa Tanovicem, mozda bi to bilo i jace, ali to ne bi bio SDP.
Stabilni na 4.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 NS - od 3 do 5
NS je cudna zvjerka i prakticno je nemoguce procijeniti njihovu bazu jer nemaju jake skupove, vise zuje kao pcelice po standovima i ulazu u digitalni marketing. Mislim da ce se stabilizovati na 4. Njihovi glasaci ionako mahom ne prate imena nego samo ideolosko-maglovitu sliku za sta NS stoji.
Delic jest odnio, ali na Federaciji. Kanton izdominirao Efendic. Bice 5, mozda i 6.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 SBiH - od 3 do 5
SBiH revidiram prema gore. Efendic to solidno diriguje, iako mu je organizacija truba. Mislim da ce samo na Novom gradu podici 2 mandata, i onda jos 1 na ostatak kantona, minimalno. NiP mu je malo zapaprio kandidovanjem Delica za federalni nivo u istoj izbornoj jedinici, pa ipak mislim da mu zahvat sa centra nece biti toliki jer je dijelu biraca sada žao izbora 2020. Da nije tog "podsjetnika", mogao bi i vise.
Fulio. Nema ih ni za cenzusa, Hadzibajric lagano moze pakovati kofere za politicku penziju. Unistio ga Cengic u Starom gradu.
Ovo sam dobro namirisao, kolaps.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 SBB - 0 ili 1
Reduciram SBB sa sigurna 2 na upitan cenzus. Nema ih. Znam da su ekipirani za 1 ili 2 mandata, ali izlasci iz stranke, slaba kampanja su indikator da ce to biti jos nesto slabiji rezultat. Biracko tijelo se rasulo na NiP sa jedne, SBiH/DF/PzP sa druge strane.
Ulozis pare, znas biracko tijelo, uhvatis preko cenzusa. Svaka cast.
Potcijenio. Ide 3 ili 4, odradili teren dok je Trojka spavala.
Van domasaja su 3 mandata, ali i 1. Propali.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 PzP-NB-Zeleni - od 1 do 2
Prije bih rekao 1 jak nego 2 mandata, ali vidjecemo. U sustini ce ovo iznijeti Profina kandidatura za Predsjednistvo. Koliko ljudi naleti na volej "Treci put", toliko ce i povuci mandata. Mislim da nece biti puno, kampanja se polarizovala, 3 mandata je van domasaja.
Ugasio ih Efendic.
Nisam sve pogodio, ali nisam ni putokaz.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#830 Re: Skupština KS 2022-2026
On i Kafla mogu se ko hodza i krme.Roccohljup wrote: ↑03/10/2022 14:14ja iskreno mislim da je bliži SDA jer će sigurn kod njih biti internih pritisaka da mu se udovolji da probaju preuzeti budžet KS. A bogami palo je i previše teških riječi između njega i kifle. U svakom slučaju, napeto do krajaRagibUzoriti wrote: ↑03/10/2022 13:54
Semir se ovdje treba prikloniti trojci( ili trojki) kako vec.
S druge strane ,cisto sumnjam da smije pogaziti svoju rijec bez obzira o kakvom ustupku je rijec tj. ne bi smio u koaliciju sa SDA pa i zbog fotelje premijera,jer zna da bi mu tu bio politicki kraj.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#831 Re: Skupština KS 2022-2026
priklonit ce se onom ko mu da premijersku pozicijuOsim_13 wrote: ↑03/10/2022 14:03RagibUzoriti wrote: ↑03/10/2022 13:54 Semir se ovdje treba prikloniti trojci( ili trojki) kako vec.
![]()
- Roccohljup
#832 Re: Skupština KS 2022-2026
naravno...a upakovat će to SDA pod krinkom neke reforme unutar stranke i sl....sve ono na šta se rumeni i žalio
-
statixx
- Roccohljup
#834 Re: Skupština KS 2022-2026
skoro pa nemoguće ja mislim. da li je moguće da je rumeni otkinuo dio njihovog biračkog tijela?
-
damirc_sa
#835 Re: Skupština KS 2022-2026
Ako SDA-a uspije nekako formirati novu Vladu onda je to kraj svega NORMALNOG sto je zapoceto u Kantonu.
Sama pomisao da bismo mogli gledati Zahiragica ili Kapidzica na jednoj od ministarskih pozicija, tjera covjeka da potrazi pasos i da se uputi u neku drugu zemlju.
Sama pomisao da bismo mogli gledati Zahiragica ili Kapidzica na jednoj od ministarskih pozicija, tjera covjeka da potrazi pasos i da se uputi u neku drugu zemlju.
-
statixx
#836 Re: Skupština KS 2022-2026
SBiH dodje kao novi SBB, s tim da su opasniji jer imaju potencijal da rastu, a onda je trojka u problemima.
-
putokaz1
#837 Re: Skupština KS 2022-2026
Putokaz je pogodio najvaznije SDA najaca nA nivou BH i FBIHPrpa.ba wrote: ↑03/10/2022 14:17 Da vidim kako sam procijenio s obzirom na dosadasnje podatke javne i tajne..![]()
Bice 7 najvjerovatnije.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 Kampanja traje vec par dana, popilo se i par kafa i vrijeme je za prvi presjek dosadasnjeg toka kampanje po odokativnoj procjeni.![]()
SDA - od 6 do 8
Ostajem pri ovoj procjeni, mada je pad podrske i interesa cak i jezgre biraca prilicno ocigledan. Imaju jaku organizaciju pa se to ne vidi prema vani, i i dalje bih prije rekao da ce najizvjesnije imati 8 mandata, ali nije to vise jakih 8 mandata definitivno, deveti mi se cini totalno van domasaja.
Zvizdic i Campara donijeli sebi, odnijeli stranci. Bice 7, mozda 8 ali tesko.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 NiP - od 6 do 9*
Solidna kampanja, i dalje mi je nejasno koliko ce im se Zvizdic i Campara obiti o glavu medju originalnom bazom koja im je donijela 6 mandata 2018. Sto se do sada moze zakljuciti, nisu donijeli neku dodatnu energiju tj. ne vidi se njihova baza, s druge strane dosta stare baze je i dalje tu iako su ranije sijevale varnice. Mir u kuci iliRekao bih da je podjednako vjerovatno i 7 i 8 i 9 mandata. NiP-u bih ostavio i zvjezdicu iznenadjenja da mozda mogu i 10 ako ih luda sreca ponese.
Bice 6, mada nije jak mandat, ali makar nisam fulio.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 SDP - od 5 do 7
SDP je ulozio pare, osvjezio listu, Irfan je na kantonalnoj, baza je manje-vise tu, nezahtjevna ali i malobrojna kakva jeste. Zahvatice sa sredine, mozda i od NiP-a dio. Izvjesnije je 6 ili 7 nego 5. Da se nisu brukali sa Tanovicem, mozda bi to bilo i jace, ali to ne bi bio SDP.![]()
NS je cudna zvjerka i prakticno je nemoguce procijeniti njihovu bazu jer nemaju jake skupove, vise zuje kao pcelice po standovima i ulazu u digitalni marketing. Mislim da ce se stabilizovati na 4. Njihovi glasaci ionako mahom ne prate imena nego samo ideolosko-maglovitu sliku za sta NS stoji.
Delic jest odnio, ali na Federaciji. Kanton izdominirao Efendic. Bice 5, mozda i 6.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 SBiH - od 3 do 5
SBiH revidiram prema gore. Efendic to solidno diriguje, iako mu je organizacija truba. Mislim da ce samo na Novom gradu podici 2 mandata, i onda jos 1 na ostatak kantona, minimalno. NiP mu je malo zapaprio kandidovanjem Delica za federalni nivo u istoj izbornoj jedinici, pa ipak mislim da mu zahvat sa centra nece biti toliki jer je dijelu biraca sada žao izbora 2020. Da nije tog "podsjetnika", mogao bi i vise.
Fulio. Nema ih ni za cenzusa, Hadzibajric lagano moze pakovati kofere za politicku penziju. Unistio ga Cengic u Starom gradu.![]()
Reduciram SBB sa sigurna 2 na upitan cenzus. Nema ih. Znam da su ekipirani za 1 ili 2 mandata, ali izlasci iz stranke, slaba kampanja su indikator da ce to biti jos nesto slabiji rezultat. Biracko tijelo se rasulo na NiP sa jedne, SBiH/DF/PzP sa druge strane.
Ulozis pare, znas biracko tijelo, uhvatis preko cenzusa. Svaka cast.![]()
Van domasaja su 3 mandata, ali i 1. Propali.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2022 09:09 PzP-NB-Zeleni - od 1 do 2
Prije bih rekao 1 jak nego 2 mandata, ali vidjecemo. U sustini ce ovo iznijeti Profina kandidatura za Predsjednistvo. Koliko ljudi naleti na volej "Treci put", toliko ce i povuci mandata. Mislim da nece biti puno, kampanja se polarizovala, 3 mandata je van domasaja.
Ugasio ih Efendic.
Nisam sve pogodio, ali nisam ni putokaz.![]()
- Osim_13
#838 Re: Skupština KS 2022-2026
Ako bude u par ruku ne plaši se da će SDA to zavrnuti.damirc_sa wrote: ↑03/10/2022 14:30 Ako SDA-a uspije nekako formirati novu Vladu onda je to kraj svega NORMALNOG sto je zapoceto u Kantonu.
Mada, ja mislim da će to pretegnuti osjetnije prema trojci. Ali ponavljam, ako bude u par ruku, pušiona je izgledna. A to bi bio stvarno fijasko za trojku.
-
elSaik
#839 Re: Skupština KS 2022-2026
Ma da su te ruke tako kupljive, kupili bih i u ovom mandatu. Prije će trojka uzeti nekoga iz SBIH ako ih fakat bude 5-6 u skupštini.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#840 Re: Skupština KS 2022-2026
sa Marjanovićem imaju ruke. bilo bi fino još koga obezbjediti u političkoj trgoviniPrpa.ba wrote: ↑03/10/2022 14:17 Da vidim kako sam procijenio s obzirom na dosadasnje podatke javne i tajne..![]()
SDA - od 6 do 8
SDP je ulozio pare, osvjezio listu, Irfan je na kantonalnoj, baza je manje-vise tu, nezahtjevna ali i malobrojna kakva jeste. Zahvatice sa sredine, mozda i od NiP-a dio. Izvjesnije je 6 ili 7 nego 5. Da se nisu brukali sa Tanovicem, mozda bi to bilo i jace, ali to ne bi bio SDP.![]()
Fulio. Nema ih ni za cenzusa, Hadzibajric lagano moze pakovati kofere za politicku penziju. Unistio ga Cengic u Starom gradu.![]()
Ugasio ih Efendic.
- Prpa.ba
#841 Re: Skupština KS 2022-2026
Stranke Trojke (NiP, NS, SDP) su prosle izbore imale 6, 5 i 4 mandata respektivno. Dakle 15. Sada je najizvjesnije da ce imati 7, 4 i 5/6 respektivno, dakle 16 ili 17 (+2).
SDA i BOSS su imali 11, a sada ce SDA imati 7 (-4).
Treceputasi (NBL-NES, SBB, DF) su imali 2, 4 i 3 mandata, dakle 9. Sada ce treceputasi SBiH, NES, DF, ZNG imati 10 ili 11 (+1/2).
Primjetan je pomak prema Trojci u odnosu na SDA, ali nazalost Trojka nije kapitalizirala koliko je mogla i ova 2 mandata rasta Treceputasa je u sustini njihov poraz. Treceputasi ne samo da nisu smjeli rasti, nego su trebali i izgubiti koji mandat.
DF-u je oprosteno sve iz vakta Petka 13. Efendic je iznio glasove iz SDA i jos zagrabio. Dakle, ostavili su dio svoje prirodne baze ranjivom.
Ako bih sada prognozirao, rekao bih da je podjednako vjerovatan ishod i da Dino napravi neku hemiju za tanku vecinu Trojke, kao i da Efendic napravi hemiju sa svojim partnerima pa skupi 18 na racun NiP-a, SBiH, SDA i DF. Marjanovic ce upasti tamo ko mu da ministarstvo.
Mislim da Dini to ide bolje, ali zauzvrat bi trebao prestati snivati drzavnicke snove. Ostao je tu gdje jeste.
edit
Moguce je i SBIH, NIP, SDP, NS kao cetvorka pokusaj broj 2. Jest da bi se tu pola NIP-a izulo iz cipela, ali bi odradili mandat s Premijerom Efendicem do potopa 2026..
Treceputasi (NBL-NES, SBB, DF) su imali 2, 4 i 3 mandata, dakle 9. Sada ce treceputasi SBiH, NES, DF, ZNG imati 10 ili 11 (+1/2).
Primjetan je pomak prema Trojci u odnosu na SDA, ali nazalost Trojka nije kapitalizirala koliko je mogla i ova 2 mandata rasta Treceputasa je u sustini njihov poraz. Treceputasi ne samo da nisu smjeli rasti, nego su trebali i izgubiti koji mandat.
DF-u je oprosteno sve iz vakta Petka 13. Efendic je iznio glasove iz SDA i jos zagrabio. Dakle, ostavili su dio svoje prirodne baze ranjivom.
Ako bih sada prognozirao, rekao bih da je podjednako vjerovatan ishod i da Dino napravi neku hemiju za tanku vecinu Trojke, kao i da Efendic napravi hemiju sa svojim partnerima pa skupi 18 na racun NiP-a, SBiH, SDA i DF. Marjanovic ce upasti tamo ko mu da ministarstvo.
Mislim da Dini to ide bolje, ali zauzvrat bi trebao prestati snivati drzavnicke snove. Ostao je tu gdje jeste.
edit
Moguce je i SBIH, NIP, SDP, NS kao cetvorka pokusaj broj 2. Jest da bi se tu pola NIP-a izulo iz cipela, ali bi odradili mandat s Premijerom Efendicem do potopa 2026..
Last edited by Prpa.ba on 03/10/2022 14:56, edited 1 time in total.
-
breuer
#842 Re: Skupština KS 2022-2026
ne vjerujem da će Damir u bilo kojem slučaju prići trogloditu SDA-SBiH-DF, nisam siguran ni da će DF sebi ponovo dopustiti to iskustvo...a Rumeniž će trgovati, to je podla rumena hinjčuga...Prpa.ba wrote: ↑03/10/2022 14:51 Stranke Trojke (NiP, NS, SDP) su prosle izbore imale 6, 5 i 4 mandata respektivno. Dakle 15. Sada je najizvjesnije da ce imati 7, 4 i 5/6 respektivno, dakle 16 ili 17 (+2).
- Bloo
- Globalna šefica
- Login77777
#844 Re: Skupština KS 2022-2026
Bila je SDA najaca i za KS 18-22. Bitno je to koliko je bitno koga imas za partnere. Dzaba SDA u KS i 11 ako nema s kim praviti vecinu. Isto vazi i za FBiH. S tim da mislim da za KS imaju sigurno SBiH i DF a na FBiH HDZ i DF.putokaz1 wrote: ↑03/10/2022 14:31Putokaz je pogodio najvaznije SDA najaca nA nivou BH i FBIHPrpa.ba wrote: ↑03/10/2022 14:17 Da vidim kako sam procijenio s obzirom na dosadasnje podatke javne i tajne..![]()
Bice 7 najvjerovatnije.
Zvizdic i Campara donijeli sebi, odnijeli stranci. Bice 7, mozda 8 ali tesko.
Bice 6, mada nije jak mandat, ali makar nisam fulio.![]()
Stabilni na 4.
Delic jest odnio, ali na Federaciji. Kanton izdominirao Efendic. Bice 5, mozda i 6.
Ovo sam dobro namirisao, kolaps.
Van domasaja su 3 mandata, ali i 1. Propali.
Ugasio ih Efendic.
-
statixx
#845 Re: Skupština KS 2022-2026
Mozda dobijemo iste koalicije po nivoima (mislim na KS) kao sto je slucaj sada, samo sa SBiH umjesto Fahre na federalnom i drzavnom nivou, plus Denis umjesto Bakira.
- tvojkomsija
#846 Re: Skupština KS 2022-2026
KS TRENUTNO: SDA 29.271, NiP 26.441, SDP 22.467, SBiH 20.376..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#847 Re: Skupština KS 2022-2026
DF moze dazahvali milanovicu, plenkovicu i covicu.Odradili su im kampanju, malo je rec a nisu ulozili ni marke. hdz-sdO-df na pederalnom nivou... bice zanimljivo.Sto bi rekla prva hanuma bosnjacka, Spektakl.
U KS, trojka hladno uzima 20 ruku.
-
A_A_AKCIJA
#848 Re: Skupština KS 2022-2026
Po svemu sudeći, 99% trojka sama ima 18.
Za nove generacije ima jedan, tako da se može računati na 19.
Ovo je vjerovatno najgori mogući scenarij.
Uzeće se vlast, samo je razočaravajuće da opet SDA i SBiH, imaju 12 ruku, sami. 15-16 sa DFom.
Očito je budžetarijat toliko jak u Sarajevu, da je ovo minimum do kojeg se mogu skinuti.
Najteže će biti ministar nove Vlade. Valjaće se motivirati za rad, a ovamo imaš stoku od stanovnika koje bili klinac za 12.000 KM porodiljama, besplatne udžbenike, tramvajsku prugu i još dosta stvari za koje su se satrali od posla.
Da opet daju glas DF-u koji je srušio tu istu Vladu, da puše Efendićevo kićenje tuđim perjem...
Najgore, borba protiv kriminala i korupcije je očigledno bila nebitna i nedovoljna za više glasova.
Ponavljam, ne bih nikada bio ministar u novoj Vladi, jer građani ovog grada su u većini glupi kreteni i uhljebi koje boli klinac za sve oko njih.
I za kraj, jedan faktor koji sam nedavno otkrio. Primitivna zavist ljudi koji totalno iracionalno neće da podrže dobru ideju, jer je previše dobra i njih samim time čini lošim. Ko si ba ti, faktor. Jel ja to nevaljam, a ti kobiva dobar, faktor.
Trojka se u nekim slučajevima previše trudila, da je to postalo teret ljudima koji su trebali glasati za njih. Naš čovjek ne trpi Džeku, heroje. Izgleda loše pored ministra koji je podstanar i ide svojim autom na posao i vozi drugog ministra sa sobom. Neće biti presudno što Vlada potroši 36 maraka reprezentacije, dapače, nerviraće ih, jer intimno znaju da bi prvi dan 99% njih otišlo na janjetinu na račun države, da se proslavi pozicija.
Svako od nas gleda na stvari iz, kako bih to ja, perspektive. E iz te perspektive, odricanje od službenog pasata i vozača, nije baš neki ideal i cilj. Ne znači mu ništa ta ušteda u budžetu. Više mu znači to da bi i on isto tako vozača slao u Bingo i po ženu. I zato neće glasati, jer ga taj novi standard čini lošim čovjekom.
Prerano je za to pomjeranje granica. Kod nas je politika još uvijek sinonim za puno privilegija a malo posla.
Pristanak na to da političar mora da se satire za opće dobro, znači odricanje i od vlastitih snova.
Trojka je to ponudila, i očito se nije primilo, tj primilo se kod nužnog minimuma građana.
Dovoljno, ali daleko od uloženog truda.
Uzeće se vlast, samo je razočaravajuće da opet SDA i SBiH, imaju 12 ruku, sami. 15-16 sa DFom.
Očito je budžetarijat toliko jak u Sarajevu, da je ovo minimum do kojeg se mogu skinuti.
Najteže će biti ministar nove Vlade. Valjaće se motivirati za rad, a ovamo imaš stoku od stanovnika koje bili klinac za 12.000 KM porodiljama, besplatne udžbenike, tramvajsku prugu i još dosta stvari za koje su se satrali od posla.
Da opet daju glas DF-u koji je srušio tu istu Vladu, da puše Efendićevo kićenje tuđim perjem...
Najgore, borba protiv kriminala i korupcije je očigledno bila nebitna i nedovoljna za više glasova.
Ponavljam, ne bih nikada bio ministar u novoj Vladi, jer građani ovog grada su u većini glupi kreteni i uhljebi koje boli klinac za sve oko njih.
I za kraj, jedan faktor koji sam nedavno otkrio. Primitivna zavist ljudi koji totalno iracionalno neće da podrže dobru ideju, jer je previše dobra i njih samim time čini lošim. Ko si ba ti, faktor. Jel ja to nevaljam, a ti kobiva dobar, faktor.
Trojka se u nekim slučajevima previše trudila, da je to postalo teret ljudima koji su trebali glasati za njih. Naš čovjek ne trpi Džeku, heroje. Izgleda loše pored ministra koji je podstanar i ide svojim autom na posao i vozi drugog ministra sa sobom. Neće biti presudno što Vlada potroši 36 maraka reprezentacije, dapače, nerviraće ih, jer intimno znaju da bi prvi dan 99% njih otišlo na janjetinu na račun države, da se proslavi pozicija.
Svako od nas gleda na stvari iz, kako bih to ja, perspektive. E iz te perspektive, odricanje od službenog pasata i vozača, nije baš neki ideal i cilj. Ne znači mu ništa ta ušteda u budžetu. Više mu znači to da bi i on isto tako vozača slao u Bingo i po ženu. I zato neće glasati, jer ga taj novi standard čini lošim čovjekom.
Prerano je za to pomjeranje granica. Kod nas je politika još uvijek sinonim za puno privilegija a malo posla.
Pristanak na to da političar mora da se satire za opće dobro, znači odricanje i od vlastitih snova.
Trojka je to ponudila, i očito se nije primilo, tj primilo se kod nužnog minimuma građana.
- Cvancika
#849 Re: Skupština KS 2022-2026
Izuzev NiP-a koji je isprofilisao nekoliko kvalitetnih imena, SDP i NS su zakazali, doslovno Steta i Forto ih cupaju. Ostalo od ministarstava do nacelnika je vrlo slabo do jako lose. Te dvije stranke su morale bolje, NIP kao sto vidimo gazi i postaje najjaca stranka u kantonu. Tako je kako je, bolje nego prije 2 godine uglavnom. Ova sadasnja vlada trojke je sastavljena od nekakvih preletaca i cega vec ne, ova bi trebala biti stabilnija.A_A_AKCIJA wrote: ↑03/10/2022 15:40 Po svemu sudeći, 99% trojka sama ima 18.
-
kio01
#850 Re: Skupština KS 2022-2026
Mislim da su NS trebali ostaviti Damira Niksica na kantonalnom nivou. Sigurno bi s njim dobili dodatnog zastupnika, ko sto su SDP sa Cengicem uradili.