Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ReymondReddington wrote: ↑02/10/2022 20:52
Znaci nema više blokade fbih. Haj da i to cudo vidimo.
Ko da gledam slijedi neka kriza u federaciju nakon implementacije izbora hahahah.
Bice krize ali nece moci "nema BiH ako se Covicu ne udovolji", daj mu sve i jos vise bez obzira na izborne rezutate "ili opet nema BiH".
A jos da vidimo hoce li pomenuti treci, a presude sudova sigurnu dolaze na svoje to nece izostati ali ce ici sporo - to Cocic i srbi nece zaustaviti !
DonieBrasco wrote: ↑02/10/2022 20:48
Vidjet cemo u 21h konkretno sta ce biti, pa onda dobro ako su USA i VB, neki ostali podrazli ovo od Šmita, a ako se ispostavi da je to nesto sto vodi u raspad BiH sta se mi tu imamo dalje raspravljati.
Možemo se boriti protiv toga jer sa raspadom BIH nestaju i Bošnjaci.
ReymondReddington wrote: ↑02/10/2022 20:52
Znaci nema više blokade fbih. Haj da i to cudo vidimo.
Ko da gledam slijedi neka kriza u federaciju nakon implementacije izbora hahahah.
Bice krize ali nece moci "nema BiH ako se Covicu ne udovolji", daj mu sve i jos vise bez obzira na izborne rezutate "ili opet nema BiH".
A jos da vidimo hoce li pomenuti treci, a presude sudova sigurnu dolaze na svoje to nece izostati ali ce ici sporo - to Cocic i srbi nece zaustaviti !
Pa valjda ove promjene + one ranije treba da osiguraju da nema krize vise. Meni i dalje nije jasno sta se ovime dobija. Kako ce se sada zakoni donositi. Ako parlament usvoji zakon A, dom naroda treba da u roku 45 dana se izjani o tom prijedlogu (ovo je dobra stvar) ali sta ako dom naroda odbije taj zakon, tj neki klub bude protiv sta dalje? Da li se i dalje moze desiti da fbih ima bezveze vladu gdje se oba doma prepucavaju i nista na kraju ne usvoje.
Pa valjda ove promjene + one ranije treba da osiguraju da nema krize vise. Meni i dalje nije jasno sta se ovime dobija. Kako ce se sada zakoni donositi. Ako parlament usvoji zakon A, dom naroda treba da u roku 45 dana se izjani o tom prijedlogu (ovo je dobra stvar) ali sta ako dom naroda odbije taj zakon, tj neki klub bude protiv sta dalje? Da li se i dalje moze desiti da fbih ima bezveze vladu gdje se oba doma prepucavaju i nista na kraju ne usvoje.
Evo ide ubrzo press OHR uzivo pa cemo vidjeti, valjda oni nisu debili kao nasi politicari da jos gori zakon progiraju koji pogoduje rusilackim politikama.
Ja barem mislim da su oni razumini ako nisu nasi politicari, ili kako sam napisao iznad ako oni zele raspad BiH onda nemamo mi sta da se pitamo.
Last edited by DonieBrasco on 02/10/2022 21:04, edited 1 time in total.
Dok dva od tri naroda žele odnijeti "svoj" dio u miraz komšijama ova zemlja je bliže raspadu nego funkcionalnosti. Strancima je izgleda dojadilo vise cekati i odlučili su gurnuti u tu stranu koja je bliža konačnom rješenju,jer je očito njima stalo da se ovdje konačno riješe stvari a briga ih kako. Nismo kao narod dovoljno jaki da to zaustavimo,a za ovih 30 godina nismo ni dali jake ljude koji će okrenuti stvari u našu korist. Možda nije ni toliko do nas,jednostavno smo za strance pogrešni ljudi na pogrešnom mjestu.
saimidin wrote: ↑02/10/2022 21:04
Dok to on radi nasi se prebrojavaju I brinu skim ce morati dijeliti tendere, uhljebljavanja... jel nas dobro skuzio
Odličan tajming za nametanje aparthejda. Dok se domaći ugnjetavači krve za raspodjelu mjesta i pozicija, crni oblaci se nadvili za sve ljude koju su se odbranili od staško četničke agresije. Dobro su procjenili momenat. Nameče se pitanje da li smo uopšte zaslužili državu? Neprijatelji su nas načeli, a mi smo sebe sami uništili. Ovako nezreo i razjedinjen narod nema više šta tražiti. Game over.
Povecan broj uhljeba Građanska država ostaje u predsjedništvu - (dio Izvršne vlasti BiH), a sa druge strane etnička ostaje u Zakonodavnoj vlasti. Biće iz svakog kantona i Hrvat, a kantoni su i ipak i dalje nosioci vlasti u FBiH, nivou vlasti u konstantnom raskoraku...
Promijenilo se sve, ali ništa se u suštini nije promijenilo.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 02/10/2022 21:32, edited 1 time in total.