Ispade da SA Taxi tjera ljude da rade za njih. Bolje reci da su svi u pet deka nego da se drugi zgrozavaju ponasanjem ovih sa aerodroma.
Sarajevski taksisti- dno dna
-
bjjarmbar
#7426 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- PhilJacksonIzvala
-
EasyMan
#7428 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma slabo to ide, rijetko kad su izbacili nekoga iz udruzenja. Po meni je to najbolja opcija, ali…
- dječak sa šibicama
#7429 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kako izbaciti iz udruzenja nekoga ko je platio licence, sto je notorni kriminal jer je tu sve neregularno.
Logicno.
Logicno.
- corsa
#7430 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mogu ga izbaciti iz radio sistema.
-
EasyMan
#7431 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovdje je veliki problem neznanje i tebe i ovog gore sto generalizuje i sere.dječak sa šibicama wrote: ↑30/09/2022 15:24 Kako izbaciti iz udruzenja nekoga ko je platio licence, sto je notorni kriminal jer je tu sve neregularno.
Logicno.
Mogu ga izbaciti iz udruzenja, a onda on moze raditi kao samostalni taksist jer ima svoju licencu.
To bi bilo najbolje rjesenje, ali to slabo funkcionise jer se ti supci dobro poznaju i stite jedni druge.
- SmokingMan
#7432 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa IUS - Terminal ni 2.km. 
- Chloe
- Photo mod
#7433 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- SmokingMan
#7434 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
You're welcome. 
- Chloe
- Photo mod
- SmokingMan
-
bjjarmbar
#7437 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovdje je veliki problem bahatost i bezobrazluk vecine SA Taxi vozaca. A vidim i clanovi porodica im nisu puno drugaciji. Ljudi ti fino govore kakve su mjere, ti govoris kako se vozaci medjusobno stite i kako mjere nisu moguce. Sta onda ocekujes ? Da svi lete u SA Taxi kad ih vide pored kulturne, uljudne konkurencije ?EasyMan wrote: ↑30/09/2022 19:53Ovdje je veliki problem neznanje i tebe i ovog gore sto generalizuje i sere.dječak sa šibicama wrote: ↑30/09/2022 15:24 Kako izbaciti iz udruzenja nekoga ko je platio licence, sto je notorni kriminal jer je tu sve neregularno.
Logicno.
Mogu ga izbaciti iz udruzenja, a onda on moze raditi kao samostalni taksist jer ima svoju licencu.
To bi bilo najbolje rjesenje, ali to slabo funkcionise jer se ti supci dobro poznaju i stite jedni druge.
Onaj ko je posten i ko hoce da radi, napustit ce udruzenje i garantujem ti zaradjivat ce vise nego da je u udruzenju.
-
patriot_bih
#7438 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jesu bagra. Idu do krajnjih granica, skoro do tuče sa mušterijom.
Na drugim mjestima su taksisti također prevaranti i bezobrazni, ali nisu agresivni kao ovi naši.
U nas kao da taksije većinom voze neki stariji ljudi koji su kivni na državu, društvo i političare što im nisu dali više, pa sad nasilu pokušavaju okrenut sreću. Ne radići više i pametnije, nego čistom silom, agresivnom i prostaklukom.
Na drugim mjestima su taksisti također prevaranti i bezobrazni, ali nisu agresivni kao ovi naši.
U nas kao da taksije većinom voze neki stariji ljudi koji su kivni na državu, društvo i političare što im nisu dali više, pa sad nasilu pokušavaju okrenut sreću. Ne radići više i pametnije, nego čistom silom, agresivnom i prostaklukom.
- dzeno123
#7439 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cinis medvjedu uslugu ocu pisajuci ovdje, samo jos goru sliku saljes o sa taxi a uopste nije to toliko strasno koliko se Pise po forumu.EasyMan wrote: ↑30/09/2022 19:53Ovdje je veliki problem neznanje i tebe i ovog gore sto generalizuje i sere.dječak sa šibicama wrote: ↑30/09/2022 15:24 Kako izbaciti iz udruzenja nekoga ko je platio licence, sto je notorni kriminal jer je tu sve neregularno.
Logicno.
-
EasyMan
#7440 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bjjarmbar wrote: ↑01/10/2022 12:21Ovdje je veliki problem bahatost i bezobrazluk vecine SA Taxi vozaca. A vidim i clanovi porodica im nisu puno drugaciji. Ljudi ti fino govore kakve su mjere, ti govoris kako se vozaci medjusobno stite i kako mjere nisu moguce. Sta onda ocekujes ? Da svi lete u SA Taxi kad ih vide pored kulturne, uljudne konkurencije ?EasyMan wrote: ↑30/09/2022 19:53
Ovdje je veliki problem neznanje i tebe i ovog gore sto generalizuje i sere.
Onaj ko je posten i ko hoce da radi, napustit ce udruzenje i garantujem ti zaradjivat ce vise nego da je u udruzenju.
Kakav lik sunce ti poljubim!
A gdje ce i kako zaradjivati kad ne bi imao stand niti radio vezu?
Kazes fino ja se necu voziti sa taksijem nisam zadovoljan i cao, a ne svi su ovakvi svi su onakvi. Previse si ogorcen. Znam ja bolje nego ti kakvi su sa taksi, ali isto tkao znam da ih je takvih 50%, a ne svi.
- JohnnyS
#7441 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Te taksi koncesije su najgluplja stvar na svijetu. Sve drugo je podložno tržištu, samo broj licenci je fiksan. Kakva ti pamet treba za voziti taksi, trebaš imati automobil i položen vozački. Danas, kad imaju navigacije, ne moraš znati ni ulice po gradu. Predstavlja se posao ko da moraš biti inžinjer za raditi ga, a može ga obavljati 95% punoljetnog građanstva
-
EasyMan
#7442 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A sta ja to pisem po forumu?dzeno123 wrote: ↑01/10/2022 13:44Cinis medvjedu uslugu ocu pisajuci ovdje, samo jos goru sliku saljes o sa taxi a uopste nije to toliko strasno koliko se Pise po forumu.EasyMan wrote: ↑30/09/2022 19:53
Ovdje je veliki problem neznanje i tebe i ovog gore sto generalizuje i sere.
Objasnjavam pojedinim praznoglavcima kako stvari stoje, ne moze se udruzenje napustati tek tako, ne moze moj stari ganjati bezobrazne taksiste po gradu i prijavljivati. To morate vi. Sta ima ovdje da pametuje neko ko je platio voznju 50e sa aerodroma do Otoke?
Zamisli udjes u pekaru kazes dajte mi hljeb i platis ga 50 eura? Bi li to iko uradio? Zasto onda dati taksisti koji je uhljup, neljubazan, bezobrazan toliko para za voznju od 5 kilometara?
Jeste li svjesni koliko je budala i bezobraznih musterija u radnom vijeku jedan prosjecan taksist primio u auto i sta je sve pretrpio? Eto hajmo sad sve one koji se voze taksijem pljuvati, vrijedjati i psovati. Jel ide to? Jesu sve musterije smece ili?
-
EasyMan
#7443 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zajebala se drzava sto je prodala licence i jbg sad. Broj licenci se izdaje po broju građana, a vec ih ima previse tako da izdavanje dodatnih licenci je nemoguce trenutno.JohnnyS wrote: ↑01/10/2022 14:04 Te taksi koncesije su najgluplja stvar na svijetu. Sve drugo je podložno tržištu, samo broj licenci je fiksan. Kakva ti pamet treba za voziti taksi, trebaš imati automobil i položen vozački. Danas, kad imaju navigacije, ne moraš znati ni ulice po gradu. Predstavlja se posao ko da moraš biti inžinjer za raditi ga, a može ga obavljati 95% punoljetnog građanstva
- dječak sa šibicama
#7444 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cinis medvjedju uslugu jer pokusavas da nas pravis budalama, eto mi smo sa marsa pa ne vidimo bahatost i pokvarenost 99% sa taxa.
Klasicna pafija, pa svidjalo se to tebi ili ne. Ma ni mafija im nije ravna, mafijasi su imali kodekse, ovi imaju samo svoj bezobrazluk.
Klasicna pafija, pa svidjalo se to tebi ili ne. Ma ni mafija im nije ravna, mafijasi su imali kodekse, ovi imaju samo svoj bezobrazluk.
- JohnnyS
#7445 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
EasyMan wrote: ↑01/10/2022 14:10Zajebala se drzava sto je prodala licence i jbg sad. Broj licenci se izdaje po broju građana, a vec ih ima previse tako da izdavanje dodatnih licenci je nemoguce trenutno.JohnnyS wrote: ↑01/10/2022 14:04 Te taksi koncesije su najgluplja stvar na svijetu. Sve drugo je podložno tržištu, samo broj licenci je fiksan. Kakva ti pamet treba za voziti taksi, trebaš imati automobil i položen vozački. Danas, kad imaju navigacije, ne moraš znati ni ulice po gradu. Predstavlja se posao ko da moraš biti inžinjer za raditi ga, a može ga obavljati 95% punoljetnog građanstva
Licence su nepotrebne, neka vozi druge tko god hoće, samo nek izdaje račun za uslugu.
-
EasyMan
#7446 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne pravim ja vas budalama, vi jeste budale kad im dozvoljavate da vam to rade.dječak sa šibicama wrote: ↑01/10/2022 14:26 Cinis medvjedju uslugu jer pokusavas da nas pravis budalama, eto mi smo sa marsa pa ne vidimo bahatost i pokvarenost 99% sa taxa.
Moj stari jos malo pa penzija. Ima posla, ne moze fizicki da stigne sve, zato sto je regularan i zovu ga redovne musterije.
Vecinu stvari o pojedinim mislim ko i vi, ali ja ne pisem SVI nego pojedini taksisti.
-
EasyMan
#7447 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne moze voziti drugi jer oni imaju licence po zakonu kupljene od drzave. Zavrsena prica o tome. Drzava moze oduzeti licence kao sto su i oduzimali onima koji ne izmiruju svoje obaveze drzavi.
-
bumerangss
#7448 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja nemam auto i na posao idem GRAS-om koji je u zadnje vrijeme prilicno redovan a i kad nema GRAS-a onda imam alternativu Centrotrans. Do unazad pola godine sam najmanje jednom u 20-ak dana morao koristiti usluge taxija da bih došao na posao i uvijek zovem crveni ili žuti ili samir i emir ili holand... i nikad Sa-taxi jer ih je 95% drko bezobrazno...
Prije 10-ak godina jedan sa-taxista mi je kad sam mu ušao u auto na zadnje sjedište sa dvije kese u kojoj je vidi banane i odmah mi je rekao: "paša molim te nemoj da mi šta iscuri na sjedište"!!! Rekao sam sebi tad i nikad više!
Naravno nikad nemaju sitno da ti vrate samo da bi te primorali da ostaviš bakšiš.
Živim za dan kad ce morati imati POS aparate da se može platiti karticom u fening onoliko koliko otkuca taksimetar
Prije 10-ak godina jedan sa-taxista mi je kad sam mu ušao u auto na zadnje sjedište sa dvije kese u kojoj je vidi banane i odmah mi je rekao: "paša molim te nemoj da mi šta iscuri na sjedište"!!! Rekao sam sebi tad i nikad više!
Naravno nikad nemaju sitno da ti vrate samo da bi te primorali da ostaviš bakšiš.
Živim za dan kad ce morati imati POS aparate da se može platiti karticom u fening onoliko koliko otkuca taksimetar
- drug_profi
#7449 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Licence bi trebale biti max. petogodisnje vaznosti i da se prodaju na licitaciji.
Svaki privredni prekrsaj koji napravis da te diskvalifikuje za sljedecu licitaciju.
Fiskalne kase pod obavezno.
I to se moze uvesti i sad. Oduzmes licence svima koji je sad imaju i isplatis im fer trzisnu cijenu za njih.
I onda hajmo sad fino, nekaznjavan, nema postupka protiv tebe, auto eko norma ta i ta, dizel ne moze. Samo struja, plin ili benzin.
Licitacija.
Pa ce trziste i zakon da odredi ko moze da vozi.
Svaki privredni prekrsaj koji napravis da te diskvalifikuje za sljedecu licitaciju.
Fiskalne kase pod obavezno.
I to se moze uvesti i sad. Oduzmes licence svima koji je sad imaju i isplatis im fer trzisnu cijenu za njih.
I onda hajmo sad fino, nekaznjavan, nema postupka protiv tebe, auto eko norma ta i ta, dizel ne moze. Samo struja, plin ili benzin.
Licitacija.
Pa ce trziste i zakon da odredi ko moze da vozi.
- Edin H.