Ukratko iza Lymana ne postoji formirana odbrana.
To je zadnja utvrda ne postoje rovovi i spremljene pozicije iza Lymana
Teren u kombinaciji s protiv Baterijskom vatrom i Himarsima.Excel2 wrote: ↑01/10/2022 10:51 Haj vi meni recite kako je ovo bas tako moguce. Laik sam, pa NHF.
Ofanziva na Harkiv - ok. Iznenadjenje. Na Liman nije iznenadjenje, pa postavljam pitanje kako to da Rusi sa svojom artljerijom nisu mogli praviti veci pritisak na Ukrajince koji su u naletu? Meni se cini da je odgovor - HIMARS odradio svoje, cijevi ruske pregorile, nedostatak ljudstva, slab moral ili sta drugo? Ta tolika prednost u artiljeriji ne postoji vise?
U svakom ratu kroz cijelu historiju se laže. Svaka vojska preuveličava neprijateljske gubitke, a umanjuje svoje.
hajd nek si nam rekovrbas1979 wrote: ↑01/10/2022 11:02U svakom ratu kroz cijelu historiju se laže. Svaka vojska preuveličava neprijateljske gubitke, a umanjuje svoje.
U svakom ratu je prisutna nevjerovatna količina propagande, fake newsa, obmana i dezinformacija.
U svakom ratu vojnici u zanosu i uzbuđenju preuveličavaju svoje uspjehe.
Sve gore navedeno vrijedi i u ratovima na području bivše Jugoslavije čemu smo bili svjedoci.
Svaku informaciju treba detaljno provjeriti, ne povjerovati na prvu i apsolutno sve uzimati sa rezervom. Ovo govorim kada si na terenu, a pogotovo vrijedi ukoliko informacije dobijaš preko društvenih mreža, hiljadama kilometara daleko, iz zemlje u kojoj nikada nisi bio.
Iza kulisa svakog rata je ogromna medijska i propagandna mašinerija. Rat se ne vodi samo puškom nego i informacijama.
U sridu.drug_profi wrote: ↑30/09/2022 23:08 Ja stalno govorim, a to je vec mislim i prepoznato kod bratskih pravoslavnih crkava - SPC i RPC su korijen tog zla.
One ga uzgajaju, njeguju, opravdavaju, blagosiljaju.....
To se ne moze vojskom iskorijeniti. Nazalost. Ja ne znam da li postoji ikakav nacin.
ma još jedan od onihnota1969 wrote: ↑01/10/2022 11:05hajd nek si nam rekovrbas1979 wrote: ↑01/10/2022 11:02
U svakom ratu kroz cijelu historiju se laže. Svaka vojska preuveličava neprijateljske gubitke, a umanjuje svoje.
U svakom ratu je prisutna nevjerovatna količina propagande, fake newsa, obmana i dezinformacija.
U svakom ratu vojnici u zanosu i uzbuđenju preuveličavaju svoje uspjehe.
Sve gore navedeno vrijedi i u ratovima na području bivše Jugoslavije čemu smo bili svjedoci.
Svaku informaciju treba detaljno provjeriti, ne povjerovati na prvu i apsolutno sve uzimati sa rezervom. Ovo govorim kada si na terenu, a pogotovo vrijedi ukoliko informacije dobijaš preko društvenih mreža, hiljadama kilometara daleko, iz zemlje u kojoj nikada nisi bio.
Iza kulisa svakog rata je ogromna medijska i propagandna mašinerija. Rat se ne vodi samo puškom nego i informacijama.
al nas nekako ove cifre raduju
Liman je trebao davno pasti.Ovo mi se sad uopste nista ne svidja, presporo to sve ide.Rusi imaju gubitke strasne al i Ukri nisu postedjeni istih.Liman drze i prema Kupljansku da bi se ukopali oko Svatove-SD.Napisao sam da ce ukri poslije piš pauze, svaki metar skupo placati.Dati neprijatelju da se regrupise i oporavi, to je stasno losa vojna odluka.Harkivska ofanziva je bila u punom zamahu prije dvadeset dana, ovo sada je taktiziranje i uzimanje selo po selo, livadu po livadu.Volio bi da grijesim aj poslije uzimanja Limana, ofanziva ce stati.lajkujMe wrote: ↑01/10/2022 09:50 @pici
Da te razveselim Lyman i Zarichne padaju uz ogromne Ork gubitke.
A za tebe i sve ostalo samo da napomenem.
Poslije Zarichne ne postoji odbrana narednih dana ako AFU nestane sljedi ogromni napredak naprijed.
Govorimo o dimenzijama Harkiv ofanzive.
Nekoliko hiljada Kvadratnih kilometara ocekujem oslobodjene ovih dana.
Ne nije potvrdjeno ne officiallyHonda Rajvosa wrote: ↑01/10/2022 11:12 @lajkujMe napisao si da je ostavljen koridor da prodju vojnici?jel ovo potvrdjeno?pitma se zasto ostavljaju jer ni oni njima nisu ostavili u mariupolju
Da si pratio jucer vidio bi da sam postavio post gdje smo analizirali najnovije Satelitske snimke za podrucje od Kremine do Svatovapici wrote: ↑01/10/2022 11:15Liman je trebao davno pasti.Ovo mi se sad uopste nista ne svidja, presporo to sve ide.Rusi imaju gubitke strasne al i Ukri nisu postedjeni istih.Liman drze i prema Kupljansku da bi se ukopali oko Svatove-SD.Napisao sam da ce ukri poslije piš pauze, svaki metar skupo placati.Dati neprijatelju da se regrupise i oporavi, to je stasno losa vojna odluka.Harkivska ofanziva je bila u punom zamahu prije dvadeset dana, ovo sada je taktiziranje i uzimanje selo po selo, livadu po livadu.Volio bi da grijesim aj poslije uzimanja Limana, ofanziva ce stati.lajkujMe wrote: ↑01/10/2022 09:50 @pici
Da te razveselim Lyman i Zarichne padaju uz ogromne Ork gubitke.
A za tebe i sve ostalo samo da napomenem.
Poslije Zarichne ne postoji odbrana narednih dana ako AFU nestane sljedi ogromni napredak naprijed.
Govorimo o dimenzijama Harkiv ofanzive.
Nekoliko hiljada Kvadratnih kilometara ocekujem oslobodjene ovih dana.
Nije ovo lose, cak je super, jer vise nema opasnosti od kotla u Donbasu, poravnat ce se front i to je to.
Rusi ce slati meso u talasima, isto ko u WW2, nek od njih deset ubije jedan ukrajinca to im je uspjeh.
Kovitla se desnica u EU a oni prizeljkiju ruski uspjeh radi sopstvenih ciljeva.Mucne scene iz Ukrajine za zapadne snobove vec postaju zamorne a amerika nece vjecno slati pakete vojne pomoci od nekoliko milijardi.Na to kremlj i racuna, nisu samo radi domace javnosti anektirali ukrajinsku zemlju, vec i da zamore zapad i pokazu da ovo nece stati ili bez necijeg sloma ili Deytona.
Zivi bili pa vidjeli.