Galijašević nije Bošnjak, a prije svega nije zdravog razuma.
Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
-
akcelerator
#451 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
-
Horcrux
#452 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
- BHCluster
#453 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pa onda povecajte si natalitet, pozovite Plenkovica, Milanovica i sve njihove pristalice i problem rijesrn!
-
metal
#454 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Da nisi tako ostrašćen iz prve bi skontao o čemu pričamo.
Komšićev zadatak je bio da pridobije Hrvate koji nisu bili skloni HDZ-u. I nije ga obavio. Naprotiv, pogoršao je situaciju. Eto, o tome pričamo.
Ovo pišem kao osoba koja je u prvom mandatu glasala za Komšića i nadala se nekoj promjeni. Nažalost, promjena je bila nagore. Komšića je uvrijedilo to što ga nisu objeručke dočekali, pa je krenuo u "rat" protiv njih. A ti sada razmisli da li nam na visokoj političkoj funkciji u državi treba osoba koja vodi svoj privatni "rat" protiv jednog od bh. naroda i time samo produbljuje podjele u društvu i državi.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#455 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Kada bi se sagledala cijela situacija, nema niti jedan dokaz da konkretno Komšić ovu zemlju vodi u nemir među narodima.
Da je tako, konkretno stanje na terenu bi bilo gore nego kada je došao na vlast - 2006, što uopšte nije slučaj, makar ne u svakodnevnom životu.
Da, glasačko tijelo Hrvata u BiH je tada bilo nekoliko % pluralnije, ali ima puno drugih faktora koji su vodili ka tome. Ne zaboravite da su i u federalnu vladu dva puta izabrani "nelegitimni", da je Hrvate u BiH najteže pogodilo iseljavanje (tj. iseljavanje stanovništva koje je naviše za promjene) i da je HDZ formiranjem tzv. HNS-a od ostalih stranaka napravio politički kusur.
Da je tako, konkretno stanje na terenu bi bilo gore nego kada je došao na vlast - 2006, što uopšte nije slučaj, makar ne u svakodnevnom životu.
Da, glasačko tijelo Hrvata u BiH je tada bilo nekoliko % pluralnije, ali ima puno drugih faktora koji su vodili ka tome. Ne zaboravite da su i u federalnu vladu dva puta izabrani "nelegitimni", da je Hrvate u BiH najteže pogodilo iseljavanje (tj. iseljavanje stanovništva koje je naviše za promjene) i da je HDZ formiranjem tzv. HNS-a od ostalih stranaka napravio politički kusur.
- PreWiBa
#456 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pa to konkretno SNSD i HDZ rade gdje mogu, i to u znatno većoj mjeri od treće strane.
- MujkicHaris
#457 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Ako Bog da, pobjeda Zlatnom ljiljanu!

- BHCluster
#458 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Cemu lazi? Cuj cemu...metal wrote: ↑30/09/2022 23:56Da nisi tako ostrašćen iz prve bi skontao o čemu pričamo.
Komšićev zadatak je bio da pridobije Hrvate koji nisu bili skloni HDZ-u. I nije ga obavio. Naprotiv, pogoršao je situaciju. Eto, o tome pričamo.
Ovo pišem kao osoba koja je u prvom mandatu glasala za Komšića i nadala se nekoj promjeni. Nažalost, promjena je bila nagore. Komšića je uvrijedilo to što ga nisu objeručke dočekali, pa je krenuo u "rat" protiv njih. A ti sada razmisli da li nam na visokoj političkoj funkciji u državi treba osoba koja vodi svoj privatni "rat" protiv jednog od bh. naroda i time samo produbljuje podjele u društvu i državi.
ČLAN PREDSJEDNIŠTVA U MOSTARU "Nisu svi Hrvati UZP, ali HDZ jest"
-
metal
#459 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Živiš li ti u BiH? Pitam te zato što nema šanse da ovako nešto izjavi osoba koja živi ovdje.
-
Horcrux
#460 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Dobro slazem se s tobom tu. I ja sam glasao za njega i - iskreno - nadao sam se da ce pokusati vise dosegunuti do hrvata, ali jbga nije se to desilo. Ne bih se slozio da vodi rat. I kao sto sam napisao: on je manje zlo. Da on nije bio na toj poziciji - bez obzira eto sto nije ovo gore uradio - podjele u drustvu i drzavi bi bile i dublje!metal wrote: ↑30/09/2022 23:56Da nisi tako ostrašćen iz prve bi skontao o čemu pričamo.
- Bloo
- Globalna šefica
- PreWiBa
#462 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Molio bi vas isto tako da pogledate malo podatke na CIK-u.sehohari wrote: ↑30/09/2022 23:57 Kada bi se sagledala cijela situacija, nema niti jedan dokaz da konkretno Komšić ovu zemlju vodi u nemir među narodima.
Izlaznost na izborima po Čitluku, Š. Brijegu ili Posušju je jedva 30-40% - kolijevka "hrvatstva" u BiH.
Najveća istina u ovoj cijeloj priči jeste da su Hrvati u BiH pali u kompletnu apatiju i da ih uopšte nije briga za političku situaciju ovdje, makar ne većini. Ti ljudi su kompletno integrisani u hrvatski politički sistem i mi im i stvarno samo dođemo kao "rezervna domovina".
Kad bi sad neko otišao u neku kafanu u Crveni grm, više bi ljudi znala za župana u Istri nego za Konakovića, Bećirovića, pa i pola "hrvatskih" kandidata.
Naravno, to je malo drugačije u sredinama koji su više u unutrašnjosti, ali je to većinska slika Hrvata u BiH, kada uzmemo u obzir koliko gdje živi.
-
Juliuscezar
#463 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Reče Komšić da Bakir isporučuje premijera hdzu, a niko ni mukajet
- BHCluster
#464 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pored toliko strucnjaka, analitichara, genija i "ostalih"
da Komsic moze doci do izrazaja.
-
metal
#465 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Od koga je manje zlo? Od Krišto?Horcrux wrote: ↑01/10/2022 00:05Dobro slazem se s tobom tu. I ja sam glasao za njega i - iskreno - nadao sam se da ce pokusati vise dosegunuti do hrvata, ali jbga nije se to desilo. Ne bih se slozio da vodi rat. I kao sto sam napisao: on je manje zlo. Da on nije bio na toj poziciji - bez obzira eto sto nije ovo gore uradio - podjele u drustvu i drzavi bi bile i dublje!metal wrote: ↑30/09/2022 23:56
Da nisi tako ostrašćen iz prve bi skontao o čemu pričamo.
A zašto smo u situaciji da imamo samo izbor Komšić ili Krišto? Zašto su se Hrvati okupili oko HDZ-a?
Zašto se i Zagreb poslije toliko godina okrenuo protiv Sarajeva?
Je li moguće da su svi nakrivio nasađeni je, a samo mi stojimo pravo? Naravno, sa Komšićem na čelu.
-
sarlo
#466 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Sad ce Borjana neke povesti u treci entitet.
Da li ce se javno zahvaliti za pomoc dezurnih pljuvaca ciji su inspiratori placeni za pljuvanje po Komsicu? Ocito da je u pitanju pljuvacka kampanja.
- PreWiBa
#467 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Ne znam, je li ja nešto pričam bezveze?
Pa čovječe, početkom 2000.-ih neki povratnik u Čapljini nije mogao otiću u opštinu a da mu neka službenica ne odbije dati neki dokument, da ga ne šikaniraju na otvorenoj ulici.
Sve do 2003. zapadni Mostar broji godišnje minimalno 2-3 ubijena ne-Hrvata.
-
metal
#468 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pa, hadje malo pokušaj zamisliti kako bi tebi bilo da si Hrvat u ovakvoj političkoj situaciji. I da imaš izbor između Čovića (HDZ-a) i Komšija. Zar ne bi i ti pao u apatiju.sehohari wrote: ↑01/10/2022 00:08Molio bi vas isto tako da pogledate malo podatke na CIK-u.sehohari wrote: ↑30/09/2022 23:57 Kada bi se sagledala cijela situacija, nema niti jedan dokaz da konkretno Komšić ovu zemlju vodi u nemir među narodima.
Izlaznost na izborima po Čitluku, Š. Brijegu ili Posušju je jedva 30-40% - kolijevka "hrvatstva" u BiH.
Najveća istina u ovoj cijeloj priči jeste da su Hrvati u BiH pali u kompletnu apatiju i da ih uopšte nije briga za političku situaciju ovdje, makar ne većini. Ti ljudi su kompletno integrisani u hrvatski politički sistem i mi im i stvarno samo dođemo kao "rezervna domovina".
Kad bi sad neko otišao u neku kafanu u Crveni grm, više bi ljudi znala za župana u Istri nego za Konakovića, Bećirovića, pa i pola "hrvatskih" kandidata.
Naravno, to je malo drugačije u sredinama koji su više u unutrašnjosti, ali je to većinska slika Hrvata u BiH, kada uzmemo u obzir koliko gdje živi.
- PreWiBa
#469 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Treba se prije svega upitati zašto je to sve stalo ulaskom Hrvatske u EU.metal wrote: ↑01/10/2022 00:12Od koga je manje zlo? Od Krišto?Horcrux wrote: ↑01/10/2022 00:05
Dobro slazem se s tobom tu. I ja sam glasao za njega i - iskreno - nadao sam se da ce pokusati vise dosegunuti do hrvata, ali jbga nije se to desilo. Ne bih se slozio da vodi rat. I kao sto sam napisao: on je manje zlo. Da on nije bio na toj poziciji - bez obzira eto sto nije ovo gore uradio - podjele u drustvu i drzavi bi bile i dublje!
A zašto smo u situaciji da imamo samo izbor Komšić ili Krišto? Zašto su se Hrvati okupili oko HDZ-a?
Je li moguće da su svi nakrivio nasađeni je, a samo mi stojimo pravo? Naravno, sa Komšićem na čelu.
I, uz dužno poštovanje, ali Milanovića ili Grabar-Kitarović porediti sa garniturom političara tipa Mesić, Josipović ili Račan je suludo.
-
Horcrux
#470 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Od HDZ-a. <digresija> neki dan na Pressingu, tip iz RSa rece se ne osjeca Bosancem (i Hercegovcem), da ovu zemlju ne osjeca svojom zemljom i drzavom. On je prvenstveno srbin, ima RS i nista mu drugo ne treba. </kraj digresije> Mi smo u ovoj situaciji zato sto hrvatsko vodstvo isto zeli.metal wrote: ↑01/10/2022 00:12Od koga je manje zlo? Od Krišto?Horcrux wrote: ↑01/10/2022 00:05
Dobro slazem se s tobom tu. I ja sam glasao za njega i - iskreno - nadao sam se da ce pokusati vise dosegunuti do hrvata, ali jbga nije se to desilo. Ne bih se slozio da vodi rat. I kao sto sam napisao: on je manje zlo. Da on nije bio na toj poziciji - bez obzira eto sto nije ovo gore uradio - podjele u drustvu i drzavi bi bile i dublje!
- PreWiBa
#471 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pa da je tako, na bilo kojem drugu nivou bi HDZ izgubio. Ako ništa, ne bi vladali suvereno ZHK kao Kim-Jong-Un Sjevernom Korejom.metal wrote: ↑01/10/2022 00:16Pa, hadje malo pokušaj zamisliti kako bi tebi bilo da si Hrvat u ovakvoj političkoj situaciji. I da imaš izbor između Čovića (HDZ-a) i Komšija. Zar ne bi i ti pao u apatiju.sehohari wrote: ↑01/10/2022 00:08
Molio bi vas isto tako da pogledate malo podatke na CIK-u.
A nebi ni na hrvatskim izborima gotovo plebiscitarno glasali za stožernu stranku.
-
zposao
#472 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pa većina će ti ljudi reći da je stanje gore nego 2006. E sad gdje nas Komšić vodi to je pitanje za svakoga ponaosob da odgovori sam sebi.sehohari wrote: ↑30/09/2022 23:57 Kada bi se sagledala cijela situacija, nema niti jedan dokaz da konkretno Komšić ovu zemlju vodi u nemir među narodima.
Ali teško bi se iz tvog pisanja dao steći dojam da si ikad živio u BiH.
-
metal
#473 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Iz tvoje perspektive ispada da su ipak svi drugi nakrivio nasađeni. Nešto nam se naklatili na kosti. Hajde, dobro. Neka bude tako.sehohari wrote: ↑01/10/2022 00:17Treba se prije svega upitati zašto je to sve stalo ulaskom Hrvatske u EU.metal wrote: ↑01/10/2022 00:12
Od koga je manje zlo? Od Krišto?
I, uz dužno poštovanje, ali Milanovića ili Grabar-Kitarović porediti sa garniturom političara tipa Mesić, Josipović ili Račan je suludo.
A očito je da ne živiš u BiH. I da nisi svjestan koliko nam je društvo dezintegrisano. Između ostalih zahvaljujući i Komšiću.
- BHCluster
#474 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
A to između ostalih je 99.9999%. Naravno kriv Komsic. 
-
metal
#475 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pa zašto smo u situaciji da sa druge strane strane imamo samo HDZ?Horcrux wrote: ↑01/10/2022 00:17Od HDZ-a. <digresija> neki dan na Pressingu, tip iz RSa rece se ne osjeca Bosancem (i Hercegovcem), da ovu zemlju ne osjeca svojom zemljom i drzavom. On je prvenstveno srbin, ima RS i nista mu drugo ne treba. </kraj digresije> Mi smo u ovoj situaciji zato sto hrvatsko vodstvo isto zeli.metal wrote: ↑01/10/2022 00:12
Od koga je manje zlo? Od Krišto?
Svaki Hrvat koji ne obožava Komšića proglašava se Čovićevcem, UZP-ovcem i drugim krasnim imenima. I bukvalno ga se gura u HDZ zagrljaj.
Pričom o građanskoj državi kakvu zamišlja Komšić i idejama o ukidanju konstitutivnosti ustvari se zagovara totalno političko obespravljivanje hrvatskog naroda (zato što je najmalobrojniji i u sistemu "jedan čovjek -jedan glas" može samo 'pjevati borbene' ili 'mahati ušima').
I onda se čudimo zašto Hrvati neće Komšića, zašto se bune, zašto se Zagreb miješa... A bunili bi se i Bošnjaci da su u istoj situaciji. Itekako bi se bunili.