Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hank Paldum wrote: ↑30/09/2022 20:18
Čudo oni koji nisu ni retardirani, ni spori a iznad su prosjeka ne mogu shvatiti nešto najjednostavnije, a to je da ne postoji hrvatski član predsjedništva već je iz reda hrvatskog naroda, tako da njena priča o prijatelju iz Širokog Brijega nema nikakve logike?
Upravo tako. Konstantno se nameće ta bolesna zamjena teza da "neko nekome bira" člana Predsjedništva. Prvo neka nauče čitati i tumačiti elementarne stvari, pa onda neka pametuju o "legitimnom predstavljanju". Ja kao Bosanac, građanin Federacije Bosne i Hercegovine imam pravo da glasam za BILO KOJEG kandidata za Predsjedništvo iz mog entiteta.
I evo biram glas protiv fašizma
Denis i Željko
Baš tako, isto kao njena pogana izjava da joj se Komšić ogadio jer nije otišao u Posušje kada je se desila tragedija.
Neko ko sebe smatra građankom kao ta ubleha Jasmila bi trebala kriviti Komšića što nije otišao isto kao i Dodika i Džaferovića, ili drugim riječima da krivi Komšića što ne ode na neku dženazu/sahranu u Maglaj i Zvornik isto kao što Džaferović ne ode u Čapljinu ili Dodik u Zenicu.
Vidim simpatišes Denisa, nemam ništa protiv njega lično i poštujem tvoj demokratski izbor ali ovo je nenormalno kako se pravi anti-reklama za Denisa.
Ali nije rekla apsolutno ništa netačno. Pročitati sve, pažljivo, a ne samo naslov.
Kada bi sutra HDZ procijenio da će svakako izgubiti izbore za hrvatskog člana Predsjedništva, i pozvao sve svoje glasače da tzv. građanskim Bošnjacima i ostalim "građanima" izaberu omraženog Bakira u neizvjesnoj utrci za bošnjačkog člana, tada bi možda skontali o čemu je ovdje cijelo vrijeme riječ.
Upravo tako. Konstantno se nameće ta bolesna zamjena teza da "neko nekome bira" člana Predsjedništva. Prvo neka nauče čitati i tumačiti elementarne stvari, pa onda neka pametuju o "legitimnom predstavljanju". Ja kao Bosanac, građanin Federacije Bosne i Hercegovine imam pravo da glasam za BILO KOJEG kandidata za Predsjedništvo iz mog entiteta.
I evo biram glas protiv fašizma
Denis i Željko
Baš tako, isto kao njena pogana izjava da joj se Komšić ogadio jer nije otišao u Posušje kada je se desila tragedija.
Neko ko sebe smatra građankom kao ta ubleha Jasmila bi trebala kriviti Komšića što nije otišao isto kao i Dodika i Džaferovića, ili drugim riječima da krivi Komšića što ne ode na neku dženazu/sahranu u Maglaj i Zvornik isto kao što Džaferović ne ode u Čapljinu ili Dodik u Zenicu.
Vidim simpatišes Denisa, nemam ništa protiv njega lično i poštujem tvoj demokratski izbor ali ovo je nenormalno kako se pravi anti-reklama za Denisa.
To moraš pitati ostale forumaše, jer zaista pokušavam da ovdje budem sasvim korektan, Dovoljno je samo pogledati ovaj video:
Last edited by guruguru95 on 30/09/2022 20:41, edited 1 time in total.
Ali dok je sistem ovakav, ne siluj ga. Ili ne kmeči ako ti Hrvati izaberu Bakira.
Ali prije svega, ne pretvaraj se da si građanin protiv "etnozacije" države, a istovremeno se pretvaraš da samo jedan od 3 naroda ne postoje, i da nemaju ista prava kao ostala dva.
Sine, Hrvati ne mogu Covica izabrati,a da izaberu Bakira. Pusti se lovackih...
Prvi put kada sam rekao, već sam rekao da je hipotetički.
Naravno da se tako nešto neće desiti.
I upravo si sam osvijetlio gdje leži problem, u tome da Hrvati ne mogu da izaberu svog predstavnika.
To nije poentiranje što miiš da jeste, to je priznanje da ih mlatiš brojnošću, pretvarajući se da si "građanin".
Osmi Socrates wrote: ↑30/09/2022 20:25
Ali, kad Hank istovremeno brani i Bakira i Komšića, to je najveća ubleha nad ublehama.
Ubio se čovjek braneći Bakira.
Anyway, matematika je jasna. Komšić se vezao za Bakira i SDA, i dobili ste sada igranku.
Još čekam da vi koji ste za Bećirovića počnete kriviti Trojku zbog te igranke, pa da na kraju čak prihvatite i da je Bakir prihvatljiv jer, pobogu Komšić mora ostati član predsjedništva.
Čestitam. Jer, to je neizbježan kraj ove vaše logike da napadate i umjetnike.
Jasmila je bošnjačka "new age" moralna vertikala
Evo, ja nisam pripadnik nijedne stranke. Gade mi se svi odreda manje-više, pa čak i Komšić i Bećirović, za koje ćemo ipak rasporediti glasove u porodici, jer ih ipak cijenim malo više od prljavih odvratnih fašista, separatista, neprijatelja i dželata ove države - Dodika, Čovića i Izetbegovića.
Jasmila je u tekstu jasna koliko može biti. Izričito kaže "nije Komšić kriv, nego Zagreb". Slažem se da neke stvari malo naivno tumači, ali je suštinu ubola.
Politika je takva. Realnost na terenu je neumoljiva. Bećirovića i Komšića nećete zajedno gledati u predsjedništvu.
Komšića i Bakira možete jedino ako se glasači Trojke u velikim brojevima priklone Komšiću. Ni to nije realno, mada sad gledam reakciju na Jasmilinu izjavu, i to mi je čak postalo sumnjivo.
Ako (glasači Trojke) prihvatite Bakira kao nužno zlo zato što Komšić mora ostati u predsjedništvu, očekujte najgore i po zemlju i po demokraciju.
I upravo si sam osvijetlio gdje leži problem, u tome da Hrvati ne mogu da izaberu svog predstavnika.
To nije poentiranje što miiš da jeste, to je priznanje da ih mlatiš brojnošću, pretvarajući se da si "građanin".
Ko kaze da ne mogu?
Pa sta je Zeljko Komsic? Eskim?
Pa za kamenjarske HDZ fašiste, koji tako agresivno lobiraju za segregacijski Izborni zakon, Komšić jeste Eskim i "lažni Hrvat". Podmukla podvala i zamjena teza na koje nasjedaju "new age" moralne vertikale i korisni idioti poput Jasmile Žbanić.
Anquilla wrote: ↑30/09/2022 20:45
Evo Željko o mandataru VM, može prosta većina.
E pa hvala Džaferoviću i Komšiću na Tegeltiji, sposoban je pravo, šteta što mu je kraj mandata.
E pa hvala Džaferoviću i Komšiću na Tegeltiji, sposoban je pravo, šteta što mu je kraj mandata.
Bilo 2:1 za BiH i Tegeltija bio mandatar I onda Zeljko opet prica kako je vazno da bude 2:1 za BiH u predsjednistvu jer oni odlucuju o novom mandataru
Evo, ja nisam pripadnik nijedne stranke. Gade mi se svi odreda manje-više, pa čak i Komšić i Bećirović, za koje ćemo ipak rasporediti glasove u porodici, jer ih ipak cijenim malo više od prljavih odvratnih fašista, separatista, neprijatelja i dželata ove države - Dodika, Čovića i Izetbegovića.
Jasmila je u tekstu jasna koliko može biti. Izričito kaže "nije Komšić kriv, nego Zagreb". Slažem se da neke stvari malo naivno tumači, ali je suštinu ubola.
Politika je takva. Realnost na terenu je neumoljiva. Bećirovića i Komšića nećete zajedno gledati u predsjedništvu.
Komšića i Bakira možete jedino ako se glasači Trojke u velikim brojevima priklone Komšiću. Ni to nije realno, mada sad gledam reakciju na Jasmilinu izjavu, i to mi je čak postalo sumnjivo.
Ako (glasači Trojke) prihvatite Bakira kao nužno zlo zato što Komšić mora ostati u predsjedništvu, očekujte najgore i po zemlju i po demokraciju.
Ne slažem se. Bećirovića i Komšića možemo gledati zajedno u Predsjedništvu, u to sam uvjeren
I nakon stotina i stotina ispisanih stranica i nacrtanih dokaza, neki još uvijek nisu skontali da članovi Predsjedništva NISU predstavnici naroda...
Predstavnici naroda sjede i eglenišu u Domu naroda...
channel10 wrote: ↑30/09/2022 20:42
Ko kaze da ne mogu?
Pa za kamenjarske HDZ fašiste, koji tako agresivno lobiraju za segregacijski Izborni zakon, Komšić jeste Eskim i "lažni Hrvat". Podmukla podvala i zamjena teza na koje nasjedaju "new age" moralne vertikale i korisni idioti poput Jasmile Žbanić.
Boli mene neka stvar sta su oni umislili. Imaju pravila igre i trebaju se postovati. Pokusavaju ih promijeniti. Vidjecemo i to..
Jasmila je sve rekla kako treba i ništa se nema.oduzeti i dodati. Ima i odličan intervju sa Krešimrom.Zubakom. kad ga pročitaš shvatiš koliko je Komšić podkapacitiran i nepismen.
Boli mene neka stvar sta su oni umislili. Imaju pravila igre i trebaju se postovati. Pokusavaju ih promijeniti. Vidjecemo i to..
Last edited by guruguru95 on 30/09/2022 20:52, edited 2 times in total.
Daj ne pričaj više gluposti, hljeba ti. Kapiraš li makar toliko da Bakir može biti izabran u Predsjedništvo, a da istovremeno SDA bude desetkovana na svim novima? Ili obrnuto.
Zar stvarno treba ovdje objašnjavati da izbor članova Predsjedništva ne govori apsolutno ništa o upravljanju državom na njenim različitim nivoima, osim onoga što su nadležnosti samog Predsjedništva?
Last edited by n+1 on 30/09/2022 20:51, edited 1 time in total.
Sine, Hrvati ne mogu Covica izabrati,a da izaberu Bakira. Pusti se lovackih...
Pa to se može i drugačije reći, mlatiš brojnošću one koji su protiv ove države. Dokazano. Mlatiš (naravno, ovo mlatiš je samo metaforički, gluho bilo da mislim zaista na mlaćenje) onim čime imaš....u ovom slučaju je to brojnost. Hrvati (t. hrvatska politika ili još tačnije politika zvaničnog Zagreba) mlati Bošnjake raznim ucjenama, svojim položajem i čime sve može.......pretvarajući se da štiti ravnopravnost, njen suvereniteti šta sve ne....
Ovo pretvaranje "građanina" , ima tu istine.....al opet, Komšo kao je nekako najbliži onom kako se (makar u ovim okolnstima) zamišlja građanin....uz sve njegove mnogobrojne falinke
Ne slažem se. Bećirovića i Komšića možemo gledati zajedno u Predsjedništvu, u to sam uvjeren
Ako ne budu njih dvojica, predsjednika Vijeća ministara će odrediti Željka i Borjana. Ne treba konsenzus za državnog mandatara, većinski se predlaže.
channel10 wrote: ↑30/09/2022 20:42
Ko kaze da ne mogu?
Ušuti jado jadni. Nisi dostojan da bilo šta kažeš i komentarišeš Jasmilu. Sram i stid da te bude. U nedelju sunpresudni izbori. Ili ćemo skinuti sa vlasti nacionalni tronožac i njihove satelite ili ćemo potonuti u još dublji mrak. Svako ko ne izađe na izbore podržava bandu na vlasti, kao i svi oni koji glasaju zaistu.