Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- vjeshalica
#43226 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nigdje nema olosa i prevaranata ponjavskih ko u SA. Gdje god dodjes sve neki kriminal i lopovluk.
Na coekovoj petici otisao feder u onom znaku sto se sa njim otvara gepek, znaci iznutra mozes otvoriti na onu polugu,ali izvana ne mozes iako se uredno preklopi onaj znak. Samo usput svratim do jedne prodavnice na Stupu, kaze to rijetko ode,nije vam to otislo nego brava. Kazem nije brava je ok, nego šteka. Lik mi hladno objasni cijena komplet tog je cca 400KM. Pa nije Porše grob te jebo u usta nego popisani golf 15 godina star. Odem na otpad, lik skine sa rasturenog steku 30KM.
U ovom gradu ne prodje dan da neko nekoga ne prevari taman dok iz kuce izadje napolje.
A svaki drugi ima univerzalno objasnjenje kvara, ili su dizne ili je EGR, svi ostali kvarovi ne postoje.
Na coekovoj petici otisao feder u onom znaku sto se sa njim otvara gepek, znaci iznutra mozes otvoriti na onu polugu,ali izvana ne mozes iako se uredno preklopi onaj znak. Samo usput svratim do jedne prodavnice na Stupu, kaze to rijetko ode,nije vam to otislo nego brava. Kazem nije brava je ok, nego šteka. Lik mi hladno objasni cijena komplet tog je cca 400KM. Pa nije Porše grob te jebo u usta nego popisani golf 15 godina star. Odem na otpad, lik skine sa rasturenog steku 30KM.
U ovom gradu ne prodje dan da neko nekoga ne prevari taman dok iz kuce izadje napolje.
A svaki drugi ima univerzalno objasnjenje kvara, ili su dizne ili je EGR, svi ostali kvarovi ne postoje.
Last edited by vjeshalica on 30/09/2022 07:24, edited 1 time in total.
-
zipoo
#43227 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imam nekakav gadan kvar.
Radi se o golfu 6, 1.6 tdi, 2012. Problem pri paljenju. Ne vergla vec ko da drobi ili struze. Tesko opisati zvuk. Prva 2,3 puta upali se ona crvena lampica ko volan. Sad citava kontrolna tabla treperi pri paljenju. Odem kod 3 majstora po baksuzluku nema problema, dijagnostika pokaze sve u redu. Opisem kvar ljudi nema ideju sta bi moglo biti. Otiso do ovih 2-3 sata poslije isto sranje. Mislio sam da je do zastite jer me zajebavala jedno vrijeme, nesto mi mehanicar pojebo(tom vise ne idem). Popravili opet isto. Akumulator mijenjao bio mu vakat, osigurace pregledo. Ne znam vise sta i kako
Radi se o golfu 6, 1.6 tdi, 2012. Problem pri paljenju. Ne vergla vec ko da drobi ili struze. Tesko opisati zvuk. Prva 2,3 puta upali se ona crvena lampica ko volan. Sad citava kontrolna tabla treperi pri paljenju. Odem kod 3 majstora po baksuzluku nema problema, dijagnostika pokaze sve u redu. Opisem kvar ljudi nema ideju sta bi moglo biti. Otiso do ovih 2-3 sata poslije isto sranje. Mislio sam da je do zastite jer me zajebavala jedno vrijeme, nesto mi mehanicar pojebo(tom vise ne idem). Popravili opet isto. Akumulator mijenjao bio mu vakat, osigurace pregledo. Ne znam vise sta i kako
- kabal1337
#43228 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa to ti je telepatska dijagnoza kvara. Veoma poznata metoda u bosni.vjeshalica wrote: ↑30/09/2022 07:23 Nigdje nema olosa i prevaranata ponjavskih ko u SA. Gdje god dodjes sve neki kriminal i lopovluk.
- vjeshalica
#43229 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje ti drobi kad verglas? Jel od volana ili negdje drugo se cuje iz motora? Jesil gledao otprilike sa podignutom haubom odakle tacno zvuk dolazi?
Mozda ti se anlaser ujebal
-
Dzontra_Volta
#43230 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam je li baš pitanje za mehaničare, ali čime vi skidate ono go*no od stiker naljepnice, ali da se ne nanervirate? Znači da postupak skidanja traje maksimalno jednu minutu. 
-
lavic
#43231 Re: Pitamo Mehanicare ?
A turbina i dpf????vjeshalica wrote: ↑30/09/2022 07:23 Nigdje nema olosa i prevaranata ponjavskih ko u SA. Gdje god dodjes sve neki kriminal i lopovluk.
-
BijesniPuz
#43232 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dexal sredstvo za ciscenje... zuto pakovanje..Dzontra_Volta wrote: ↑30/09/2022 11:59 Ne znam je li baš pitanje za mehaničare, ali čime vi skidate ono go*no od stiker naljepnice, ali da se ne nanervirate? Znači da postupak skidanja traje maksimalno jednu minutu.![]()
Bez problema poskidao hrpu vinjeta sa sajbe..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#43233 Re: Pitamo Mehanicare ?
postupak traje 20 sec ,objasnjeno vec 15 x od strane mene ovdje na forumu .Dzontra_Volta wrote: ↑30/09/2022 11:59 Ne znam je li baš pitanje za mehaničare, ali čime vi skidate ono go*no od stiker naljepnice, ali da se ne nanervirate? Znači da postupak skidanja traje maksimalno jednu minutu.![]()
evo i 16-ti put:
treba ti nozic od skalpera ,komadic krpice natopljene nitro razrjedjivacem i kasnije ocistis stelexom.
nozic podvuces pod stiker i jednim potezom ga skines u komadu ,krpicom natopljenom nitorm ocistis ljepilo koje ostane na sajbi,stelexom ocistis sajbu .
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#43234 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja imam onaj strugaĆ, dobio nekad od osiguranna kad sam registrovao auto. Uglavmom, uz jednu vlaznu maramicu skinem ostatak ljepila koji ostane na staklu bez problema.
- kabal1337
#43235 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://pennyshop.ba/shop/proizvod/mako ... 5sb/020039bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/09/2022 12:10postupak traje 20 sec ,objasnjeno vec 15 x od strane mene ovdje na forumu .Dzontra_Volta wrote: ↑30/09/2022 11:59 Ne znam je li baš pitanje za mehaničare, ali čime vi skidate ono go*no od stiker naljepnice, ali da se ne nanervirate? Znači da postupak skidanja traje maksimalno jednu minutu.![]()
evo i 16-ti put:
treba ti nozic od skalpera ,komadic krpice natopljene nitro razrjedjivacem i kasnije ocistis stelexom.
nozic podvuces pod stiker i jednim potezom ga skines u komadu ,krpicom natopljenom nitorm ocistis ljepilo koje ostane na sajbi,stelexom ocistis sajbu .
Ako nemas nitro, posudi od zene aceton za nokte.
-
EasyMan
#43236 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ti stikeri se ne skidaju, samo lijepis jedan ispod drugog.
-
Dzontra_Volta
#43237 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala na sugestijama.
Aceton sam probao, ne pomaže ništa više nego da sam ovlažio nečim drugim.
Podvlačenje nožića ili bilo čega drugog pod naljepnicu, bez prethodne obrade nečim (za čim tragam) mi ne garantuje da ću naljepnicu skinuti u jednom potezu. Uvijek se potrga po onim rupama kojima se označava datum isteka registracije.
Gdje ima taj Dexal kupiti, da to probam?
Aceton sam probao, ne pomaže ništa više nego da sam ovlažio nečim drugim.
Podvlačenje nožića ili bilo čega drugog pod naljepnicu, bez prethodne obrade nečim (za čim tragam) mi ne garantuje da ću naljepnicu skinuti u jednom potezu. Uvijek se potrga po onim rupama kojima se označava datum isteka registracije.
Gdje ima taj Dexal kupiti, da to probam?
- emotivac
#43238 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jbte i ja sam se prije patio sa skidanjem te naljepnice, dok nisam probao sa nekim vlažnim maramicama, alkoholnim šta li već, naravno prije toga skinem noktom / prstom koliko može. Za 5 minuta sve gotovo, i manje čak...
- kabal1337
#43239 Re: Pitamo Mehanicare ?
ti imas dvije lijeve ruke
Uzmes strugac sastruzes naljepnicu. Kad je sastruzes uzmes krpicu natapkas malo acetona ili nitro razredjivaca da skines ostatak ljepila.
Ne znam sto komplikujes. Sa strugacem mozes skinuti cijelu naljepnicu tako da se moze prebacit na drugu sajbu. Strugac pod ostrim uglom i tjt.
2KM kosta jos dobijes 5 zamjenskih zileta u njemu.
Uzmes strugac sastruzes naljepnicu. Kad je sastruzes uzmes krpicu natapkas malo acetona ili nitro razredjivaca da skines ostatak ljepila.
Ne znam sto komplikujes. Sa strugacem mozes skinuti cijelu naljepnicu tako da se moze prebacit na drugu sajbu. Strugac pod ostrim uglom i tjt.
2KM kosta jos dobijes 5 zamjenskih zileta u njemu.
- vjeshalica
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#43241 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima frajer u Buća potoku radi OFF stickera.. 
-
zipoo
#43242 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisam gledao sa podignutom haubom, ali djeluje da ide od volana zvukvjeshalica wrote: ↑30/09/2022 07:27 Gdje ti drobi kad verglas? Jel od volana ili negdje drugo se cuje iz motora? Jesil gledao otprilike sa podignutom haubom odakle tacno zvuk dolazi?
-
EasyMan
#43243 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jbt ispade lakse skinut lamelu nego stiker
Bukvalno je mozes noktima skinuti ako nemas cim drugim. Ja nekidan noktima ogulio i vlaznom maramicom skinuo ostatak ljepila.
- vjeshalica
#43244 Re: Pitamo Mehanicare ?
Otvori haubu poboguzipoo wrote: ↑30/09/2022 13:48Nisam gledao sa podignutom haubom, ali djeluje da ide od volana zvukvjeshalica wrote: ↑30/09/2022 07:27 Gdje ti drobi kad verglas? Jel od volana ili negdje drugo se cuje iz motora? Jesil gledao otprilike sa podignutom haubom odakle tacno zvuk dolazi?
- skrbavi-admin
#43245 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa i nema, ja vjerujem da rijetko koja turbina da funckionise kako treba sa monstruoznim momentima jer mongoloidima treba moment za alifakovac i ivan sedlo, stanikreni voznjom, voznjom na 40 u 5oj i tako te dijareje....nisu inzenjeri pretpostavljali fukaru koja ce kupiti 20 godina nakon isluzene mezare,... svaka turbina koju sam otvorio je bila blokirana.....vjeshalica wrote: ↑30/09/2022 13:27Oh, kako da to zaboravim. U pravu si. Cak stavise oni su na vrhu univerzalnih kvarova, tu greske neJma.
- skrbavi-admin
#43246 Re: Pitamo Mehanicare ?
nastavi gledat sa zatvorenom haubom i bude sve redu....zipoo wrote: ↑30/09/2022 13:48Nisam gledao sa podignutom haubom, ali djeluje da ide od volana zvukvjeshalica wrote: ↑30/09/2022 07:27 Gdje ti drobi kad verglas? Jel od volana ili negdje drugo se cuje iz motora? Jesil gledao otprilike sa podignutom haubom odakle tacno zvuk dolazi?
stavi izolacionu deku na motori ispod postave i neces nista cut....
kad se raspadne sve, onda pogledaj u kasike, pa javi sta kazu. al bez deke.
-
lavic
#43247 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima nas koji mjenjaju turbinu koja i nije crkla....skrbavi-admin wrote: ↑30/09/2022 15:15pa i nema, ja vjerujem da rijetko koja turbina da funckionise kako treba sa monstruoznim momentima jer mongoloidima treba moment za alifakovac i ivan sedlo, stanikreni voznjom, voznjom na 40 u 5oj i tako te dijareje....nisu inzenjeri pretpostavljali fukaru koja ce kupiti 20 godina nakon isluzene mezare,... svaka turbina koju sam otvorio je bila blokirana.....vjeshalica wrote: ↑30/09/2022 13:27
Oh, kako da to zaboravim. U pravu si. Cak stavise oni su na vrhu univerzalnih kvarova, tu greske neJma.
- kabal1337
#43248 Re: Pitamo Mehanicare ?
logicno, veca je bolja
-
Naslovnica
#43249 Re: Pitamo Mehanicare ?
U zadnje vrijeme sam nekoliko puta čuo da je uz sticker obavezan i onaj barcode?bitanga_sa_otesa wrote: ↑30/09/2022 12:10postupak traje 20 sec ,objasnjeno vec 15 x od strane mene ovdje na forumu .Dzontra_Volta wrote: ↑30/09/2022 11:59 Ne znam je li baš pitanje za mehaničare, ali čime vi skidate ono go*no od stiker naljepnice, ali da se ne nanervirate? Znači da postupak skidanja traje maksimalno jednu minutu.![]()
evo i 16-ti put:
Ja to nikada nisam lijepio, pretpostavljam da je taj dio stickera vezan za službenika i njihove procedure, ali me ubjeđuju da policija može da kazni jer nemaš barcode, preko barcode-a očitavaju nekim skenerima podatke.
Meni ta priča bezze, ali možda je do mene?!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#43250 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja ga ne lijepim nikad ,onda sam stalno u prekrsajuNaslovnica wrote: ↑30/09/2022 17:55
U zadnje vrijeme sam nekoliko puta čuo da je uz sticker obavezan i onaj barcode?
Ja to nikada nisam lijepio, pretpostavljam da je taj dio stickera vezan za službenika i njihove procedure, ali me ubjeđuju da policija može da kazni jer nemaš barcode, preko barcode-a očitavaju nekim skenerima podatke.
Meni ta priča bezze, ali možda je do mene?!
![]()
nisam vidio da ikoga ocitavaju s tim ,mozda neko drugi zna ???