Nece. Nije niko budala da bazi na RUsiju zbog Ukrajine. AMerika ima 4000 komada a RUsija 5000 komada, ostatak svijeta ima cca 4000 komada. Dovoljno je da rokne 100 da do kraja 2022-e imamo nuklearnu zimu gdje ce biti -100 celzijusa svuda na Zemaljskoj kugli narednih 1000 godina. To svi znaju i zato SAD nece baciti bombu na Rusiju u slucaju da ovi bace na Ukrajinu. A ni Rusi nece baciti veliku atomsku na Ukrajinu jer ce zracenje doci i do njih. Postoje tzv takticne nuklearke koje ubijaju sve u radijusu do pola kilometra, sprze sve do kilometra a radijacija djeluje u radijusu 10 kilometara. https://doh.wa.gov/sites/default/files/ ... det_fs.pdfGeneral War wrote: ↑29/09/2022 15:55Nema malih ili velikih atomskih bombi, vec upotreba ili ne nuklearnog oruzja, ako se putin odluci da baci, sigurno ce i drugi bacati na njega.apsidejzi wrote: ↑29/09/2022 15:52
Ne govorim ja o pravim atomskim. Da padne ovih "normalnih" atomskih 100 komada bilo gdje na zemlji to je kraj za nas sve. Ali male, takticne, koje ne prave mnogo stete ali ipak ozrace jedan dobar prostor... ja ne vidim da budala Putin ne bi aktivirao tu ideju. Eh sad jel 100 il 1000 il 10000... ovisi o kvaliteti i sposobnosti istih.
Ja cisto sumnjam da ce Putin baciti pravu atomsku na Kijev, Harkiv i sl, ali ove manje razorne moci... zasto da ne (iz njegove perspektive da se razumijemo). Morate shvatiti da imamo posla sa pragmaticnim i okrutnim sociopatom koji razumije samo jezik sile a koji ima nevjerovatnu silu u rukama. Ako vidi, a vidi, da mu je vojska karina, poslace ove rezerviste da probaju ocuvati polozaje, a ako ni oni to ne mognu, a nece to svi vidimo, onda mu preostaje samo jal da prihvati realnost tj poraz il da gruhne koju atomsku manje razorne moci duz linije razgranicenja.
Sad je samo pitanje jel smije. Kako ce reagovati prijatelji a kako neprijatelji. Moguce i da su ove ekplozije na nord streamu znak upozorenja i to rusima. Svedska premijerka kaze da je u pitanju sabotaza a ne eksplozija izazvana nekom greskom. Ko ima interes da osteti ruski kapital? Mogu biti obe strane naravno: rusi sada mogu dovuci svoju mornaricu blizu svedske granice pod krinkom da stite svoje resurse, ali ovo su mogli komotno uraditi i ameri da ih upozore da i rusi imaju kapital koji se moze unistiti ako budu pravili budalestine sa atomskim.
Mislim da se desava mnogo stvari iza scene kojih nismo ni svjesni.
Ratna zona se prostire na 1500 kilometara sto znaci da 150 komada moze pokriti cijelu teritoriju. A rusi ih imaju par hiljada. Ameri sigurno nece baciti atomsku na rusiju zbog toga, ali ce ih kazniti tako sto ce svi morati prekinuti sve veze sa rusijom. Bice izolovaniji od Sjeverne koreje.