Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Forto je presjekao granu na kojoj sjede , svi pacijenti u Kantonu Sarajevo moraju dobiti pregled u roku od 30 dana , ako Koševo to nije u stanju da odradi , pacijenti idu u privatne klinike a kanton plaća.
Šta da kažem ljudi ?
GOTOV JE
samo si zaboravio napisati ili procitati da nije svaka zdravstvena usluga pokrivena tim pravilnikom nego samo neke za koje se prave liste cekanja, pa kome zakazu termin preko 30 dana, moze ici privatniku na teret zavoda, sto nije isto sto i budzet kantona, tako da ti premijer nema velike veze sa tim
tako da jos ce se dugo vremena ljudi boriti sa trulim zdravstvom
wickerman wrote: ↑28/09/2022 21:12
Kaze danas meni jedan zeleni,Steta kaze 1500 radnika ostavio da ne rade nista a dobijaju platu. I racuna bruto plate i koliko je to na mjesecnom nivou,pa godisnjem.
Objasnjavam ja i skontam glup sam.
Reko jes upravu si
Hahaha - ma nema smisla debilima išta objašnjavati, realno.
made_in_sarajevo wrote: ↑29/09/2022 06:14
Na stranici SDP ministar Davor to fino kaze. Kaze pricaju da se samp zaduzujemo, a ustvari radimo okvirima zakona. Kanton se 10% moze zaduziti, a mi smo na 6.4%. da se pojednostavi da su prihodi kantona 1000KM imali bi 64KM ratu kredita. Eno video da ppgledate kako fino i kulturno hraknu na jadove. A druga je stvar sto je zalosno da smo 25 godija cekali da za RAZVOJ i RAZVOJNE kredite cekamo toliko. Doduse kredit je haram, sto steta nije iz budzeta sve platio ko Hamu kucu kad pravi npr ili.kad je bakir na poljinama pravio. Posteno kupio i napravio bez marke kredita. Inace steta da je uzeo u BBI banci kredit mozda bi prosao bolje, tamo nema kamata samo ima provizija na poslovanje ali to.nisu.kamate, to je biznis. Steta lopove vrati se na sokolac i ponesi prugu sa sobom
Ne znam sto se tolika pozornost obraca na sda i ostale. Njihova prica sad, za svakog ko ima 2% mozga, moze fino prikazati njihov mentalni sklop. Koliko savjesti i obraza imaju.
Toliko je jadno pricati o rekonstrukciji negativno kako oni to rade da svak moze vidjeti kakve su ublehe.
Isto kao dia i njegov spot od 13 minuta kako rjesava sve probleme u sarajevu. Pa ono ne znas je li skec ili fakat ozbiljno misli. Onog ko pogleda i kaze svaka mu cast glasacu za njega na osnovu price treba prognati iz BiH.
Kaze neko napravio kuce, eto to neko kao legalizovao i sad pruga problem, ne moze buca potok do grada. Gondole, jezero....toliko jadno da se ne mozes ni sarkasticno nasmijati.
wickerman wrote: ↑29/09/2022 08:50
Kazu treba malo istemat stanicu u nedzaricima,veliki tramvaji vjerovatno oni turski,vratima paraju beton kad se otvara.
Vrata u turskog se otvaraju prema unutra a ne prema vani, jedino se kod Satri otvaraju prema vani...
Pustili narod da vozi kroz tunel Ivan bez izgrađene hidrantske mreže, a ovdje serendaju oko pruge koja je prevazišla sve sigurnosne standarde kod nas ikad viđene
Ma hrpa gluposti za nane i dede kojima je ostalo upaljeno nakon Almasine mentalne gimnastike, "vidiš ti šta to radi, sutra će vako od trobojki semafore praviti".
Ko god drži do sebe, Hayat ni u prolazi ne zakači. Bačeno na zadnji broj.
wickerman wrote: ↑29/09/2022 08:50
Kazu treba malo istemat stanicu u nedzaricima,veliki tramvaji vjerovatno oni turski,vratima paraju beton kad se otvara.
Vrata u turskog se otvaraju prema unutra a ne prema vani, jedino se kod Satri otvaraju prema vani...
Onda taj,direktor mi jutros rece onaj veliki. Gdje cu ga ispitivati koji je
akcija007 wrote: ↑28/09/2022 22:12
Kada bude rekonstrukcija na dionici Socijalno hotel Bristol da ne posjeku ona velika drveca kestena sto su uz prugu. Ne znam kako ce tu biti regulisani radovi ali moraju voditi racuna i o drvecu
Bilo bi dobro da bar u dijelu kod socijalnog pokusaju da odrade da je gornji sloj trava.. Ovo ovako izgleda funkcionalno i super, ali ako vec ne mogu od chvile do zemaljskog da stave travu, bilo bi dobro da to urade bar u dijelu pofalica gdje je oko pruge sirok travnati pojas i to je sve jedna lijepa cjelina.
Ako je jedini problem ko ce to kositi i odrzavati, valjda se mogu dogovoriti oko tih 500 metara.
Ateista wrote: ↑29/09/2022 08:10
Jutros sam vidio samo dva tramvaja u nekih 5km, ali opet mi se cini da je malo manja guzva, vidjecu kakvo ce stanje biti u povratku kad je puno gore.
Nadam se u subotu da ce poceti u punom kapacitetu.
Kaze zena jutros je krcato bilo, sa full mirisima i guranjem, ko' u Japanu, jedva dosla na posao .