Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma nidje veze, ne mozemo mi Ukrajini prodati nemamo kapaciteta.
Sve fabrike namjenske industrije rade na 100% kapaciteta u 3 smjene za ugovore potpisane s US Army.
Iz bog zna kojeg razloga US army treba gigantske kolicine Sovjetskih kalibara municije
Mora da njihov 155mm kalibar kurcu ne valja.
Spoiler
Show
Pa zar do sada niste znali da je nas kalibar najbolji na svijetu zato u zadnjih pola godine je povecana potraznja jer su svi u svijetu vidjeli da je nas kalibar najbolji i najjaci
ma samo salji, preusmjeri svu namjensku za bracu ukre ako moze, boli nas PALMICA sto oni tamo protestuju, neko salje posmatrace ilegalno, a neko oruje i miunicju pa ti vidi ko je konkretniji a ko u prazno laje!
da moze slao bi im u inat sve od voca i pvrca do para i municije!
Pa kada u Rumuniji živi pun kupac rusa I slicnih govana. Koliko smo mi podjeljebi oni su gori, samo tisi.
treba dati poljacima 10 000 tenkova da predju u napad jbt razvalili bi do urala
nisam znao za rumunje ali baš su nevidljivi
Nijeu istina da veliki broj Rusa živi u Rumuniji. Nema ih tamo ni u okvirima statističke greške. Rumuni su pružili kompletnu i široku pomoć ukrajinskom narodu, od vojne (više američkih baza na teritoriji Rumunije), medicinske, zbrinjavanja izbjeglica i pružanja pomoći kroz privremena zaposlenja, smještaj, veliki broj Ukrajinaca je trenutno u Bukureštu, kupuju stanove i lokale uveliko, ovo iz prve ruke znam. Rumuni su narod koji kao malo ko ne voli Ruse.
Ma nidje veze, ne mozemo mi Ukrajini prodati nemamo kapaciteta.
Sve fabrike namjenske industrije rade na 100% kapaciteta u 3 smjene za ugovore potpisane s US Army.
Iz bog zna kojeg razloga US army treba gigantske kolicine Sovjetskih kalibara municije
Mora da njihov 155mm kalibar kurcu ne valja.
Spoiler
Show
I ja sam cuo da su defektne bas te njihove 155mm
Nije to. Ja sam čuo da kad se 152 zrno omota novinom pa ubaci u 155 cijev da to jos dalje leti. Ide kaze i do 100 kilometara. A treba im radi ovih nekih vjezbi u juznoj americi.
Moskva očigledno ne odustaje od Slavjanska i Kramatorska. Peskov kaže da će nakon referenduma biti nastavljeno „oslobađanje“ tzv. DNR-a.
"At least what I can tell you with absolute accuracy, you know that not all the territories of the Donetsk People's Republic have yet been liberated. We are talking about the territory that is within the borders of 2014. Therefore, at a minimum, it is necessary to liberate the entire territory of the Donetsk People's Republic," Peskov answered the question of journalists about whether the special operation will continue.
Nije to. Ja sam čuo da kad se 152 zrno omota novinom pa ubaci u 155 cijev da to jos dalje leti. Ide kaze i do 100 kilometara. A treba im radi ovih nekih vjezbi u juznoj americi.
Aha aha, nisam znao, mora da im mi onda novine izvozimo
Čitalac wrote: ↑28/09/2022 12:59
Moskva očigledno ne odustaje od Slavjanska i Kramatorska. Peskov kaže da će nakon referenduma biti nastavljeno „oslobađanje“ tzv. DNR-a.
"At least what I can tell you with absolute accuracy, you know that not all the territories of the Donetsk People's Republic have yet been liberated. We are talking about the territory that is within the borders of 2014. Therefore, at a minimum, it is necessary to liberate the entire territory of the Donetsk People's Republic," Peskov answered the question of journalists about whether the special operation will continue.
To su zacrtani ciljevi kremlja.Da uzmu citav Donbas, nasli bi razlog za Odesu, Harkiv, Dnipro, Zaporozje, Kijev itd.Dze ruski grob tu srb... ruska zemlja.Nema tu da ne ponizimo i naljutimo ruse, s govnetom moras se ponasat onako kako mu i dolikuje.
Zvanično, starosna granica za mobilizaciju je 65 godina, kažu iz ruske vlade.
Priority shall be given to: privates and sergeants up to 35 years of age; junior officers under 50 years of age; senior officers - up to 55 years. The maximum age of conscription: for privates and non-commissioned officers - up to 50 years; junior officers - up to 60 years; senior officers are up to 65 years old.
Pogledaj samo kako drži kalaš i ovaj akademik ali i ovi inžinjeri iza njega. Svi preduvjeti da zarafala u prvog do sebe su tu. Nema on pojma ni kad je zakočen automat , ni kad je pojedinačna ili rafalna paljba. Vjerovatno su prazni okviri.
Genijalan potez putlera da uz izgovor naseli okolne zemlje i pokrene puc, odnosno nemire s 100k prikrivenih vojnika u svakoj. Izgleda da ih je skontala samo Poljska...
Black swan wrote: ↑28/09/2022 11:53 poljaci su stvarno suvereni
malo mi je misteriozan položaj rumunjske nešto se ne čuju
stalno poljska mađarska srbija baltičke zemlje...a gdje je rumunjska
Instalira IRONDOME punom parom. Protjerali 70 % diplomata. 60 % NATO avijacije leti iz Rumunskih baza..
nisam rekao da ništa ne rade nego da se ne spominju u našim medijima ili medijima koje ja pratim
sjećam se da su đerđa buša dočekali ko osloboditelja i tih nekih raketa
Pogledaj samo kako drži kalaš i ovaj akademik ali i ovi inžinjeri iza njega. Svi preduvjeti da zarafala u prvog do sebe su tu. Nema on pojma ni kad je zakočen automat , ni kad je pojedinačna ili rafalna paljba. Vjerovatno su prazni okviri.
ja sam ćeko pola godine da vidim koji je jaći pa sam se pridružio pakaš šta ćeš
ali mislim da rješenje uslobadjanje ukrajine nije
treba istovremeno udariti ka moskvi i putinu
kao da niko nije sumnjao da je 99% onih koji bjeze od mobilizacije obicno pamucno govno. Od drugih orka se razlikuju samo po svom apsolutno nečuvenom kukavičluku.
Nevzorov
ukratko ova dvojica su utekla u Kazahstan a ovaj ih pita sta misle o ratu i o okupiranim oblastima u Ukrajini cije su i nece da kazu da je to Ukrajina nego odgovaraju da je to tamo "zemlja onih koji tamo zive", "Krim pripada Krimljanima/Krimejcima(?)", "nije to nas rat" . Dalje im kaze i pita ih kako oni u Dagestanu mogu da prave organizovano proteste i ne bjeze a vi ste utekli ovamo od mobilizacije
Naivno je misliti da će neko otvoreno kritikovati putinov režim. Nakon vijekova torture na neistomišljenicima niko neće kritikovati. Stavite se u taj položaj.
I glupo je da postoje ankete ili pitanja ljudima na ulici u Rusiji i da ih neko ozbiljno shvata.