izvrsni direktor wrote: ↑24/09/2022 18:28
izvrsni direktor wrote: ↑24/09/2022 18:10
Jesul komsic i dzaferovic vecinski ili konsenzusom izabrali Telgetiju?
Jel hakize, ne rece ti nama, jesu li komsic i dzafke iskoristili 2:1 te preglasali dodika i izabrali telgetiju, ili su bratski pristali na dodikov prijedlog?
A kako bi bakir ovaj put izabrao jelku, da li bi zajedno sa komaicem iskoristio 2:1 i preglasao cvijanovicku, ili bi se bratski dogovorili oko sda prijedloga milicevicke?
Sve piše, pogriješio si u razumijevanju onoga šta sam i zašto napisao.
Drugo, tvoj ton jasno pokazuje da to pitaš cinično, ne u svrhu diskusije, a to ne zaslužuje odgovor.
Treće, nije ni bitno kako i ko je izabrao Tegeltiju, bitno je šta će biti 3. 10.
Ponavljanje svih grešaka SDA, Komšića, neće ništa dokazati zato što svi znamo za njih. Ali, stalno spominjanje SDA kao opravdanje "mogli su oni pa možemo i mi" ne ide nikako u korist botovima trojke. A stsalno to radite, koristite SDA kao štaku i opravdanje.
Pitanje je da li će Denis, to jeste uklanjanje SDA, išta promijeniti bez uklanjanja HDZ i SNSD. Ja mislim da neće, botovi trojke tvrde da hoće, vidjećemo. Takođe ne mislim da je ukanjanje SDA početak kraja troglave aždaje ako se aktivno ne radi na simultanom uklanjanju HDZ i SNSD.
I zato sam protiv dominantnog narativa "Da mi samo sklonimo SDA, odmah će krenuti na bolje". Neće tamo gdje HDZ i SNSD imaju bilo kakav uticaj. Federacija i država nisu KS.