Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3901 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by izvrsni direktor »

izvrsni direktor wrote: 24/09/2022 18:10
Hakiz wrote: 24/09/2022 17:52

Da li se odluka koga Predsjedništvo predlaže donosi većinski ili konsenzusom?

Ako većinski, bit će Jelka. Krišto i Cijanović će je pogurati.

Ako konsenzusom, i sljedeće 4 godine će biti Tegeltija.
Jesul komsic i dzaferovic vecinski ili konsenzusom izabrali Telgetiju?
Jel hakize, ne rece ti nama, jesu li komsic i dzafke iskoristili 2:1 te preglasali dodika i izabrali telgetiju, ili su bratski pristali na dodikov prijedlog?

A kako bi bakir ovaj put izabrao jelku, da li bi zajedno sa komaicem iskoristio 2:1 i preglasao cvijanovicku, ili bi se bratski dogovorili oko sda prijedloga milicevicke?
Spit_fire

#3902 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

saabsa wrote: 24/09/2022 18:24
Spit_fire wrote: 24/09/2022 17:43 Znaci za vas suzivot predstavlja pustit antiBiH politikama da odrade svoje jer ako se boris protiv toga ti si protiv nekog suzivota..

Stalno se govori SDA prodo drzavu za fotelje, al ova mrznja prema komiscu koju emitiraju pojeinci je najbolji primjer toga..yebo sve daj da mi zasjednemo, al haj da kazu tako nego jos pokusavju ubjedit ostale da je bolje da Borjana Kirsto pobjedi jer... :-)

Jos jedna preglupa kvalifikacija kao Bosnjaci tjeraju inat sa Komsicem...ja garantujem da 50% hrvata ne zna ni kako izgleda Kristo a glasace za nju po automatizmu jer zastupa njihova mrznju prema BiH posto je iz HDZ..

Evo kad im je toliko stalo do suzivota sto hrvati ne podrze Denisa Becirovica eto nije covjek nacionalista nije iz nacionalne stranke po programu se zalaze za sve narode? Sto ne glasaju za Hadzikadica?

Nego eto podrazumijeva se da su Hrvati nacionalisti/separatisti k jbg nemoj nesto kontra njih da se ne naljute..savij kicmu..jel to ta broba za BiH?

Cuj ukines SDA i nestace HDZ :lol: Jes jes organizujes protestnu setnju za mir, upanes u skupstinu srusis maltene vladu i srbi se povuku sa brda oko sarajeva :lol: oh wait
50% ih možda ne zna kako Krišto izgleda, ali ih 100% nije nikad vidjelo lika koji je član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda a nije ni do Mepasa u Mostaru dobacio...
Pa jebeni SDP ima zastupnika u gradskom vijeću GRUDA a udarač po prstima nezna ni zapadni Mostar da postoji.
I sta zelis reci time?

Bira se predjsednik BiH a ne hrvata, srba ili bosnjaka

Znaci ovo je zemlja svih nas multi kulti al treba dat nekom da se dijeli po naciji?

Odluci se il ces pisat il sr.at

Ta tvoja prica je upravo ono sto hrvati IZ hoce da dobiju, tamo dje su manjina da imaju zajednicki drzavu po evropskim principima a tamo dje su vecina da imaju privatnu..

Kako to Denis fino objasni :"Trebamo izbladit odnose sa BG i ZG" u prevodu mi smo duzni nekom nesto i trebamo se mi izvinuti..

Nije tema ni mjesto al nek Hrvati budu malo vise BiH a malo manje Hrvati..
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3903 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by PreWiBa »

Spit_fire wrote: 24/09/2022 17:43 Znaci za vas suzivot predstavlja pustit antiBiH politikama da odrade svoje jer ako se boris protiv toga ti si protiv nekog suzivota..

Stalno se govori SDA prodo drzavu za fotelje, al ova mrznja prema komiscu koju emitiraju pojeinci je najbolji primjer toga..yebo sve daj da mi zasjednemo, al haj da kazu tako nego jos pokusavju ubjedit ostale da je bolje da Borjana Kirsto pobjedi jer... :-)

Jos jedna preglupa kvalifikacija kao Bosnjaci tjeraju inat sa Komsicem...ja garantujem da 50% hrvata ne zna ni kako izgleda Kristo a glasace za nju po automatizmu jer zastupa njihova mrznju prema BiH posto je iz HDZ..

Evo kad im je toliko stalo do suzivota sto hrvati ne podrze Denisa Becirovica eto nije covjek nacionalista nije iz nacionalne stranke po programu se zalaze za sve narode? Sto ne glasaju za Hadzikadica?

Nego eto podrazumijeva se da su Hrvati nacionalisti/separatisti k jbg nemoj nesto kontra njih da se ne naljute..savij kicmu..jel to ta broba za BiH?

Cuj ukines SDA i nestace HDZ :lol: Jes jes organizujes protestnu setnju za mir, upanes u skupstinu srusis maltene vladu i srbi se povuku sa brda oko sarajeva :lol: oh wait
50% ih možda ne zna kako Krišto izgleda, ali ih 100% nije nikad vidjelo lika koji je član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda a nije ni do Mepasa u Mostaru dobacio...
Pa jebeni SDP ima zastupnika u gradskom vijeću GRUDA a udarač po prstima nezna ni zapadni Mostar da postoji.
Kako bi Komšić prošao da održi skup npr. u Širokom?

Za nekoga ko ne glasa za SDA a misli svojom glavom, vaša "borba za državu" je samo druga strana medalje.

Koja je razliku između politike SDA koja daje pare HDZ kantonima da bi naštetila trojci u KS, i vas koji bi ovu državu radije dalje gurali prema svom samom kraju nego gledali političkog protivnika na nekoj protokolarnoj funkciji?

Meni lično ništa ne znači Bakir u predjsjedništvu, već mi je važno da otvoreni rušitelji ne prođu. Bake tu ne može ni pomoći ni odmoći, ključ je u parlamentima kantona, entiteta i tkd...
PreWiBa

#3904 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by PreWiBa »

izvrsni direktor wrote: 24/09/2022 18:28

Jel hakize, ne rece ti nama, jesu li komsic i dzafke iskoristili 2:1 te preglasali dodika i izabrali telgetiju, ili su bratski pristali na dodikov prijedlog?

A kako bi bakir ovaj put izabrao jelku, da li bi zajedno sa komaicem iskoristio 2:1 i preglasao cvijanovicku, ili bi se bratski dogovorili oko sda prijedloga milicevicke?
U kakvim iluzijama vi živite?
Šta da treba da radi? Prema turnusu, Srbima pripada ta funkcija, a SNSD je neizbježan partner u formiranju vlasti.
Da naprave državni udar, pa bi ti rekao da nećeš da ratuješ za Bakira?

Zašto vaš glavni član koalicije, NiP, jedini u SBK nije kandidovao nekoga iz reda Hrvata kako bi se makar na razini FBiH takve stvari mogle izbjeći?
Hakiz

#3905 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Hakiz »

Sve piše, pogriješio si u razumijevanju onoga šta sam i zašto napisao.

Drugo, tvoj ton jasno pokazuje da to pitaš cinično, ne u svrhu diskusije, a to ne zaslužuje odgovor.

Treće, nije ni bitno kako i ko je izabrao Tegeltiju, bitno je šta će biti 3. 10.

Ponavljanje svih grešaka SDA, Komšića, neće ništa dokazati zato što svi znamo za njih. Ali, stalno spominjanje SDA kao opravdanje "mogli su oni pa možemo i mi" ne ide nikako u korist botovima trojke. A stsalno to radite, koristite SDA kao štaku i opravdanje.

Pitanje je da li će Denis, to jeste uklanjanje SDA, išta promijeniti bez uklanjanja HDZ i SNSD. Ja mislim da neće, botovi trojke tvrde da hoće, vidjećemo. Takođe ne mislim da je ukanjanje SDA početak kraja troglave aždaje ako se aktivno ne radi na simultanom uklanjanju HDZ i SNSD.

I zato sam protiv dominantnog narativa "Da mi samo sklonimo SDA, odmah će krenuti na bolje". Neće tamo gdje HDZ i SNSD imaju bilo kakav uticaj. Federacija i država nisu KS.
JohnnyS

#3906 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by JohnnyS »

sehohari wrote: 24/09/2022 18:37

Za nekoga ko ne glasa za SDA a misli svojom glavom, vaša "borba za državu" je samo druga strana medalje.

Koja je razliku između politike SDA koja daje pare HDZ kantonima da bi naštetila trojci u KS, i vas koji bi ovu državu radije dalje gurali prema svom samom kraju nego gledali političkog protivnika na nekoj protokolarnoj funkciji?

Meni lično ništa ne znači Bakir u predjsjedništvu, već mi je važno da otvoreni rušitelji ne prođu. Bake tu ne može ni pomoći ni odmoći, ključ je u parlamentima kantona, entiteta i tkd...

Znači kad je Bake u pitanju, to je protokolorba funkcija i onda je ključ u kantonima i entitetima, a kad je heroj u ratu, a kukavica u miru u pitanju, e onda je ključno osvojiti tu protokolarnu funkciju. Zanimljivo
guruguru95

#3907 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by guruguru95 »

Hakiz wrote: 24/09/2022 18:44

Sve piše, pogriješio si u razumijevanju onoga šta sam i zašto napisao.

Drugo, tvoj ton jasno pokazuje da to pitaš cinično, ne u svrhu diskusije, a to ne zaslužuje odgovor.

Treće, nije ni bitno kako i ko je izabrao Tegeltiju, bitno je šta će biti 3. 10.

Ponavljanje svih grešaka SDA, Komšića, neće ništa dokazati zato što svi znamo za njih. Ali, stalno spominjanje SDA kao opravdanje "mogli su oni pa možemo i mi" ne ide nikako u korist botovima trojke. A stsalno to radite, koristite SDA kao štaku i opravdanje.

Pitanje je da li će Denis, to jeste uklanjanje SDA, išta promijeniti bez uklanjanja HDZ i SNSD. Ja mislim da neće, botovi trojke tvrde da hoće, vidjećemo. Takođe ne mislim da je ukanjanje SDA početak kraja troglave aždaje ako se aktivno ne radi na simultanom uklanjanju HDZ i SNSD.

I zato sam protiv dominantnog narativa "Da mi samo sklonimo SDA, odmah će krenuti na bolje". Neće tamo gdje HDZ i SNSD imaju bilo kakav uticaj. Federacija i država nisu KS.
:thumbup:
PreWiBa

#3909 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 24/09/2022 18:46
sehohari wrote: 24/09/2022 18:37

Znači kad je Bake u pitanju, to je protokolorba funkcija i onda je ključ u kantonima i entitetima, a kad je heroj u ratu, a kukavica u miru u pitanju, e onda je ključno osvojiti tu protokolarnu funkciju. Zanimljivo
To je funkcija na kojoj ne možeš puno pomoći što se tiče života običnih ljudi, infrastrukture i tkd...
Ali možeš napraviti puno štete, imajući u vidu da se tu biraju ambasadori, članovi centralne banke, izlazak oružanih snaga i tkd...

Meni je samo važno da ne prođu otvoreni rušitelji ne prođu, pa taman Željko bio radnik u granapu.
kluz franjo

#3910 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Mjesecima već upozoravam da će dobrovoljci SDA u narandžastim uniformama braniti SDA vlast do zadnjeg glasača ŽK.
S obzirom da je i izborni štab DF-a očigledno dio te priče, ne mogu reći da mi je nešto žao.
Ja lično i dalje mislim, da je izbor i Bećirovića i Komšića bolji, lakši i moguć.

Ali ako ŽK-DF to ne misle, ako i dalje žele služiti primarno interesima SDA kampanje, e hebiga onda...
Eto ih tamo, pa nek se sa "pravim patriotama" Bakirom i Asimom dogovaraju.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3911 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by izvrsni direktor »

Hakiz wrote: 24/09/2022 18:44
I zato sam protiv dominantnog narativa "Da mi samo sklonimo SDA, odmah će krenuti na bolje". Neće tamo gdje HDZ i SNSD imaju bilo kakav uticaj.
A sudeci prema dosadasnjem iskustvu sa rucicama za apsolutnu vecinu u domovima naroda, sda ce se potruditi da hdz i snsd svugdje imaju utjecaj. Mozda je ipak bolje da skonima taj sda, bar im onda nece imati ko obezbijediti apsolutnu vecinu. Iz ovog bi cak i ti mogao zakljuciti da je kljucno ukloniti sda.. Ili pak neces to zakljuciti?
saabsa

#3912 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by saabsa »

Spit_fire wrote: 24/09/2022 18:32
I sta zelis reci time?

Znaci ovo je zemlja svih nas multi kulti al treba dat nekom da se dijeli po naciji?

Ta tvoja prica je upravo ono sto hrvati IZ hoce da dobiju, tamo dje su manjina da imaju zajednicki drzavu po evropskim principima a tamo dje su vecina da imaju privatnu..

Kako to Denis fino objasni :"Trebamo izbladit odnose sa BG i ZG" u prevodu mi smo duzni nekom nesto i trebamo se mi izvinuti..

Znači da je udarač o prstima svjesno radio na ovom što sad imamo da strahujemo svaki dan kakav će izborni zakon Švabo donijeti, da je svjesno samo gurao prst u oči i sa tim grupisao skoro kompletne dijelove gdje su Hrvati većina u skute HDZ-a. Njega nikad nije ni bilo briga za glupi narod koji je uzimao pričom na fonu "eto četnika niz Vraca" "udri ga po prstima" "obraz Senade" a ni četnika,ni udaranja a boga mi još manje obraza...
Maliodmene

#3913 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Maliodmene »

Pocjepat ce ih trojka ove izbore :izet:
canvra888

#3914 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by canvra888 »

I sta zelis reci time?

Ovo boldirano treba pinovati. Isto sam i ja napisao jučer.

Hajmo svi, idemo se izvinjavati Zagrebu za Milanovićeve izjave, krivi smo!
guruguru95

#3915 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by guruguru95 »

Bećirović će gotovo sigurno ući u Predsjedništvo, ali će mu možda trebati i glasovi onih koji bi inače glasali za Komšića. U tom slučaju, Bećirović odnosi uvjerljivu i dominantnu pobjedu, Komšić ispada iz igre, a SDA ide na smetljište istorije za sva vremena :thumbup:

Dobro, i šta onda? Šta može jadni Denis u društvu dvije nacionalističke oštrokondže iz HDZ-SNSD? Mislite da će odjednom poteći med i mlijeko, da će zavladati mir i harmonija, da će Hrvati okupljeni oko HDZ-a odjednom preko noći zavoljeti svoju domovinu BiH, čim je otišao "lažni Hrvat" Željko Komšić? Mislite da će Dodik sazvati novinare i reći: Raja, sve ok, ja sam se samo malo zajebavao sve ove godine. Volim te Bosno moja, naprijed Zmajevi :lol: :bih:
Last edited by guruguru95 on 24/09/2022 19:25, edited 1 time in total.
Juliuscezar

#3916 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Juliuscezar »

kluz franjo wrote: 24/09/2022 18:54 Mjesecima već upozoravam da će dobrovoljci SDA u narandžastim uniformama braniti SDA vlast do zadnjeg glasača ŽK.
S obzirom da je i izborni štab DF-a očigledno dio te priče, ne mogu reći da mi je nešto žao.
Ja lično i dalje mislim, da je izbor i Bećirovića i Komšića bolji, lakši i moguć.

Ali ako ŽK-DF to ne misle, ako i dalje žele služiti primarno interesima SDA kampanje, e hebiga onda...
Pogledaj ako imaš tvitere neke bliske vrhu df i portale njihove, napad na denisa a nikako da skontaju da napadnu bakira oteli bi prevrtljive glasove od Denisa, a direktnim napadom na Denisa to neće uspjeti
guruguru95

#3917 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by guruguru95 »

I sta zelis reci time?

:thumbup:
giannibelif

#3918 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by giannibelif »

Dino upravo demonstrira koliko energično i informacijski bombardovano treba biti neko jako gledano televizijsko gostovanje ili debata.
Zoooka

#3919 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Zoooka »

giannibelif wrote: 24/09/2022 19:25 Dino upravo demonstrira koliko energično i informacijski bombardovano treba biti neko jako gledano televizijsko gostovanje ili debata.
Slazem se, ali on nije nista bolji od SDA i Bakira. Kod Denisa vidis te emocije i da je iskren i da nije govno od covjeka
Juliuscezar

#3920 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Juliuscezar »

Nego ako niste primjetili sda je krenula u puni napad botovi u komentarima i lajkovi, svi njihovi portali koji su bili u spavanju počela je ofanziva
kluz franjo

#3921 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

bhnapoleon1 wrote: 24/09/2022 19:20
kluz franjo wrote: 24/09/2022 18:54 Mjesecima već upozoravam da će dobrovoljci SDA u narandžastim uniformama braniti SDA vlast do zadnjeg glasača ŽK.

Pogledaj ako imaš tvitere neke bliske vrhu df i portale njihove, napad na denisa a nikako da skontaju da napadnu bakira oteli bi prevrtljive glasove od Denisa, a direktnim napadom na Denisa to neće uspjeti
Ma sve je jasno. Željkova kampanja se u SDA medijima prati minornije od kampanje propalog SBB-a.
Hebote, pa glavni "Željkov" megafon forsira već mjesecima isključivo narativ SDA kampanje.

Bakiru trebaju glasovi od ŽK i sve će učiniti da ih što više prevuče sebi.
Yebe se Bakiru što će Željko izvisiti. A yebe se izgleda i izbornom štabu DF-a. Pa yebe se i meni onda.
MuaDib

#3922 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by MuaDib »

Izbor Denisa je početak kraja SDA i to je vodilja koja svima treba biti na umu, ako ne zele upliv istih u vlast nakon izbora.

Saga o Komšiću se treba završiti, jer u uslovima kad svaki član Predsjednistva ima pravo veta i vitalnog nacionalnog interesa, spin od 2:1 za BiH je besmislen.

Izbor ŽKBI u Predsjedništvo je početak kraja ovakve BiH, jer taj klin trajno razbija mogućnost stabilizacije Federacije, koja posljedično demografski poprilično desetkuje Bošnjake, jer Hrvati su davno otisli. A vrlo lako moze otvoriti pitanje teritorijalne autonomije Hrvata, sa nesagledivim posljedicama po međunarodnu poziciju BiH.

A niko se ne treba brinuti za odnose na državnom nivou, jer Denis itekako dobro poznaje Ustav BiH, za razliku od trenutnih eksponenata "probosanske politike" zvane bošnjačka kvota.
kluz franjo

#3923 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Ovo što kolega MuaDib spominje sa ustavnim poznavanjem i to...
Šta bi na kraju sa onom Bakirovom ustavnom apelacijom o ukidanju naziva entiteta "Republika Srpska"?
Prođe li onih 6 mjeseci roka koji je Bakir dao Dodiku da se uozbilji i smiri?
guruguru95

#3924 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by guruguru95 »

"Izbor ŽKBI u Predsjedništvo je početak kraja ovakve BiH, jer taj klin trajno razbija mogućnost stabilizacije Federacije, koja posljedično demografski poprilično desetkuje Bošnjake, jer Hrvati su davno otisli. A vrlo lako moze otvoriti pitanje teritorijalne autonomije Hrvata, sa nesagledivim posljedicama po međunarodnu poziciju BiH."

A to se inače neće desiti kada u Predsjedništvu budu sjedile dvije predivne dame i, prije svega, velike patriotkinje i bosanske heroine Cvijanović i Krišto :lol:
neon-x

#3925 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by neon-x »

Sustina ovih izbora je promjena tima koji gubi. Sa SDA-DF na vlasti proBiH strana sve slabija a separatisticke sve jace. Jedina alternativa koju imamo trenutno da zaigra za proBiH je ujedinjena opozicija. Mozda su oni isti ili jos i gori ali oni su nam jedina opcija a mijenjati nesto moramo.
Locked