Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
- MuaDib
#3726 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Denis Bećirović se ne može ponašati ko knjiški moljac i model političara za njemačko političko tržište . Sinoćnji nastup je blago reči nepotrebna katastrofa i pokazatelj da logika nezamjeranja i diplomatske distance nije nešto što odlikuje proaktivnu kampanju. A u BiH i balkanskoj javnosti se čita ko slabost i mlakost, da ne kažem pizdaluk.
Dragi Denise ako ovo čitaš saberi se i shvati da se na Bakira ide naplamom, a ne upaljačem. Samo da si ga zvekno po njegovim šema u vlasti se i upitao kako on to koristi državne resurse, dobio bi debatu. I ne idi na debate u medije pod kontrolom SDA, jer nikad ne znaš šta se u s palamudanom dogovorili i da li ćeš morat na engleskom trabunjat. Uništavaju te iracionalnim spletkama. Saberi se i traži debatu na državnom a ne entitetskom emiteri i pripremi se. i drito u glavu aždaji, a ne okolo kole pa na mala vrata. Jer to kod nas ne pali.
Dragi Denise ako ovo čitaš saberi se i shvati da se na Bakira ide naplamom, a ne upaljačem. Samo da si ga zvekno po njegovim šema u vlasti se i upitao kako on to koristi državne resurse, dobio bi debatu. I ne idi na debate u medije pod kontrolom SDA, jer nikad ne znaš šta se u s palamudanom dogovorili i da li ćeš morat na engleskom trabunjat. Uništavaju te iracionalnim spletkama. Saberi se i traži debatu na državnom a ne entitetskom emiteri i pripremi se. i drito u glavu aždaji, a ne okolo kole pa na mala vrata. Jer to kod nas ne pali.
-
Tempo
- ZeModerator
#3727 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pa jeste. Kurcem u celo je najbolja taktika.
-
suspect_zero
#3728 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
kox wrote: ↑24/09/2022 00:00Znaju oni kada su izbori ali smatraju da su loši kandidati stranaka za koje tradicionalno glasaju (a tu prednjači Bećirević, pogotovo zbog zadnjih par dana) a ne bi mogli glasati za opcije koje nisu ljevica tj. građanska opcija.suspect_zero wrote: ↑23/09/2022 23:44
Da, dosta raje haman pa i nisu skontali da su izbori za heftu ili jednostavno kažu neću ko ih....
Ne znam vala, imam šuhvu da će izlaznost biti manja u odnosu na prošle
-
galia95
#3729 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
MuaDib wrote: ↑24/09/2022 00:01 Denis Bećirović se ne može ponašati ko knjiški moljac i model političara za njemačko političko tržište . Sinoćnji nastup je blago reči nepotrebna katastrofa i pokazatelj da logika nezamjeranja i diplomatske distance nije nešto što odlikuje proaktivnu kampanju. A u BiH i balkanskoj javnosti se čita ko slabost i mlakost, da ne kažem pizdaluk.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3730 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Zato je tu Konakovic bolja opcija ..
Nadjebati ga ne mogu
Nadjebati ga ne mogu
-
HelaS
#3731 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Najbolje još da zatraži i dobije pitanjaMuaDib wrote: ↑24/09/2022 00:01 Denis Bećirović se ne može ponašati ko knjiški moljac i model političara za njemačko političko tržište . Sinoćnji nastup je blago reči nepotrebna katastrofa i pokazatelj da logika nezamjeranja i diplomatske distance nije nešto što odlikuje proaktivnu kampanju. A u BiH i balkanskoj javnosti se čita ko slabost i mlakost, da ne kažem pizdaluk.
Bečirović je došao na TV debatu s Izetbegovićem da njega lično porazi, a ne da se javnosti pokaže boljim od njega, da pokaže svoju političku dominaciju. I nije je pokazao
-
kluz franjo
#3732 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pravo na biranje, podrazumjeva i pravo na nebiranje.suspect_zero wrote: ↑24/09/2022 00:05
Ne znam vala, imam šuhvu da će izlaznost biti manja u odnosu na prošle![]()
Neizlazak na izbore znači pristajanje da drugi za tebe izaberu i prihvatanje njihovog izbora. Sve OK.
Mene više brine "virtualni izlazak". Mrtvih i onih za koje lokalni aktivisti znaju da su u inostranstvu i ne glasaju.
Na standardno "poništenih" cca. 35.000 hiljada glasova više nego što je regionalni prosjek više i ne računam.
Iskreno se nadam "čistim" izborima, pa neka demokratska volja izašlih odluči i za one neizašle.
-
moonca
#3733 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Denis. prvu debatu napustio.. predhodno odrzao ' bukvicu' . druga debata. sami pochetak. voditelj trazi recitacije na engleskom. drcno odbio..
svidja mi se to. da Bi Bakir prihvatio . hmmm... upao u zamku.... . ... koliko li je takvih propusta napravio do sada... 
-
zvončica5
#3734 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Procentualno definitivno hoće jer je na spiskovima mnogo ljudi koji su otišli u inostranstvo.suspect_zero wrote: ↑24/09/2022 00:05
Ne znam vala, imam šuhvu da će izlaznost biti manja u odnosu na prošle![]()
-
Spit_fire
-
giannibelif
#3736 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Najsmješnije je što Bakirov birački korpus ili stado ovo njegovo znanje engleskog jezika percipira kao dobro i pozitivno. Samo je Dačićevo znanje jadnije, a ovi ljudi žive od posla koji zahtjeva znanje stranog jezika, engleskog kao elimininatornog uslova jer je najrasprostranjeniji u svijetu na polju verbalne komunikacije. Ne mogu ga amnestirati godine, moj otac je stariji i priča engleski razgovjetno jer mu je trebao za posao i život u inostranstvu.
- Ozimician
#3737 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ključno u tome svemu je to što je tvoj otac ŽIVIO i RADIO u inostranstvu, dakle morao je za osnovni život i rad koristiti engleski.giannibelif wrote: ↑24/09/2022 00:44 Najsmješnije je što Bakirov birački korpus ili stado ovo njegovo znanje engleskog jezika percipira kao dobro i pozitivno. Samo je Dačićevo znanje jadnije, a ovi ljudi žive od posla koji zahtjeva znanje stranog jezika, engleskog kao elimininatornog uslova jer je najrasprostranjeniji u svijetu na polju verbalne komunikacije. Ne mogu ga amnestirati godine, moj otac je stariji i priča engleski razgovjetno jer mu je trebao za posao i život u inostranstvu.
Bakir nije nikad ni živio ni radio u inostranstvu. Ja imam oca koji održava poslovne veze sa inostranstvom i praktično od svoje 40-te god. pokušava da nauči engleski, jednostavno ne ide + nije talenat za jezike.
Ja sam u BIH položio B2 njemački, ali tek nakon 2 god života i rada u Njemačkoj sam mogao reći da mogu voditi ozbiljniju konverzaciju na njemačkom, iako i dalje zna zaštekati.
-
Osmi Socrates
#3738 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Niko nikoga ne tjera da uči engleski.
Ali se ne miješaj u najviše državne pozicije, ako ga ne pričaš savršeno. Jbt, to su osnove zdravog razuma. Nije BiH Kina, Francuska ili Njemačka, pa da možda možeš i govoriti o prevodiocima.
Kinu, Francusku i Njemačku se mora slušati, bez obzira da li diplomati govore engleski ili ne.
Ali se ne miješaj u najviše državne pozicije, ako ga ne pričaš savršeno. Jbt, to su osnove zdravog razuma. Nije BiH Kina, Francuska ili Njemačka, pa da možda možeš i govoriti o prevodiocima.
Kinu, Francusku i Njemačku se mora slušati, bez obzira da li diplomati govore engleski ili ne.
-
giannibelif
#3739 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Engleski je danas pitanje pismenosti ako živiš od posla koji to zahtjeva. Evo i ja učim njemački pomalo i iz razonode, ali mi nakon "drugog maternjeg" rumunskog, talijanskog i engleskog ide teško. Engleski mi treba na dnevnoj bazi zbog posla i komunikacije. Mi imamo politički scenu i likove na njoj praktično lišene svake potrebe da napreduju na intelektualnom i nivou savladavanja novih vještina. Albanski i kosovski političari su svjetlosnom godinama daleko od ovdašnjih. Ovdje se ide u rikverc i to tako da se vrat vozača ukočio od gledanja nazad.Ozimician wrote: ↑24/09/2022 00:52Ključno u tome svemu je to što je tvoj otac ŽIVIO i RADIO u inostranstvu, dakle morao je za osnovni život i rad koristiti engleski.giannibelif wrote: ↑24/09/2022 00:44 Najsmješnije je što Bakirov birački korpus ili stado ovo njegovo znanje engleskog jezika percipira kao dobro i pozitivno. Samo je Dačićevo znanje jadnije, a ovi ljudi žive od posla koji zahtjeva znanje stranog jezika, engleskog kao elimininatornog uslova jer je najrasprostranjeniji u svijetu na polju verbalne komunikacije. Ne mogu ga amnestirati godine, moj otac je stariji i priča engleski razgovjetno jer mu je trebao za posao i život u inostranstvu.
Bakir nije nikad ni živio ni radio u inostranstvu. Ja imam oca koji održava poslovne veze sa inostranstvom i praktično od svoje 40-te god. pokušava da nauči engleski, jednostavno ne ide + nije talenat za jezike.
Ja sam u BIH položio B2 njemački, ali tek nakon 2 god života i rada u Njemačkoj sam mogao reći da mogu voditi ozbiljniju konverzaciju na njemačkom, iako i dalje zna zaštekati.
-
Piaty
#3740 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Zamisli da je Fatmir Alispahic bio umjesto Denisa sinoc 
-
galia95
-
Piaty
#3742 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
A da. I on je tu. Federalni nivo 
-
moonca
#3743 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pozeljno ga je znati, ali ko je na visokoj funkciji, taj ima profesionalce oko sebe.. prevodioca, pravnika, PR osobu...
Tito je kazu 'govorio' 7 jezika..
Tito je kazu 'govorio' 7 jezika..
-
Osmi Socrates
#3744 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Šta je uopšte Bakir radio četiri godine?
Za četiri godine je mogao naučiti Swahili savršeno, jeb'o ga engleski da ga jeb'o.
Jebena Kim Kardashian studira pravo, a Bakir ne može engleski naučiti za četiri godine.
Lijeno to, u tri mačke piterine.
Za četiri godine je mogao naučiti Swahili savršeno, jeb'o ga engleski da ga jeb'o.
Jebena Kim Kardashian studira pravo, a Bakir ne može engleski naučiti za četiri godine.
Lijeno to, u tri mačke piterine.
-
Osmi Socrates
#3745 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Tito je u svoje vrijeme bio važan igrač, pa su ga slušali i ako nije pričao engleski. Bez obzira šta mi mislili o njemu.
Bakir ili bilo ko drugi iz BiH je važan k'o i preklanjski snijeg. Ako ne znaš uhvatiti pažnju diplomate u roku sekunde na jeziku koji je prihvaćen širom svijeta, postaješ još beznačajniji.
Ima jbt da ga cvrkućeš, ako dolaziš iz BiH.
Bakir ili bilo ko drugi iz BiH je važan k'o i preklanjski snijeg. Ako ne znaš uhvatiti pažnju diplomate u roku sekunde na jeziku koji je prihvaćen širom svijeta, postaješ još beznačajniji.
Ima jbt da ga cvrkućeš, ako dolaziš iz BiH.
-
giannibelif
#3746 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Neki nisu u stanju zubnu protezu napraviti kako treba, bave se ovdje politikom i hodaju po bijelom svijetu.
-
moonca
#3747 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
- srce_ruke_lopata
#3748 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Imena kolega, imena! Možda zato Šefika nikad nisam nasmijanog vidio…giannibelif wrote: ↑24/09/2022 01:31 Neki nisu u stanju zubnu protezu napraviti kako treba, bave se ovdje politikom i hodaju po bijelom svijetu.
- Hank Paldum
#3749 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
I ti si miš za nekoga ko je toliko protiv SDA jer osim prdenja po forumu nisi niti ćeš ikada išta uraditi protiv istih.Škobo Habu wrote: ↑23/09/2022 21:36Puno si ti pismen za jednog viljškaristu.Hank Paldum wrote: ↑23/09/2022 21:00
Jeste, umirem od straha. Svako ko je pomislio da se osim Denisa kandiduje protiv Bakira ste označili kao SDA igrače jer je lik toliko smotan da bi jedini imao šansu za pobjedu kada bi se bukvalno sam kandidovao protiv Bakira. Eto koliko zadaje strah, kada bi se kandidovala još kanta kupusa ne bi imao šanse jer bi izgubio nekoliko presudnih glasova na kantu kupusa.
Kao neko netalentovano dijete kome su roditelji obezbjedili da sam trči kroz cilj pa mu poslije tepaju da je pobjedio sve ostale jer je najbolji.
Kandidatura mu kao zadnja sezona Twin peaksa, prva sezona (kandidatura) mu bila odlična i sada od treće sezone (ova kandidatura) napravi žešće sranje i onda nam fanboyovi objašnjavaju kako je to genijalno ali da to nismo u stanju shvatiti.
- Hank Paldum
#3750 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Vidim namjerno ignorišeš poentu i shvatam te, valja spasiti stvar i onog smotu još nekako pred izbore prikazati u pozitivnom svjetlu, evo ponovo ću, da ostanemo kod kante kupusa.kluz franjo wrote: ↑23/09/2022 21:28I kanta kupusa i oguljena jabuka i polovni viljuškar su bolji izbor od uplakanog Bakira revizionara.Hank Paldum wrote: ↑23/09/2022 21:19
Pročitaj ponovo moj post, ne govorim o scenariju kanta kupusa protiv Bakira već 3 kandidata, Bakir, Denis i kanta kupusa.
Denis je toliko smotan da samo ako bi se bukvalno sam kandidovao protiv Bakira onda bi imao šanse a kanta kupusa je dovoljna da bi većina rekla "pa više harizme ima kupus od Denisa, glasat ću za kantu"i izgubio glasove što bi značilo pobjeda za Bakira.
Pa vi bi i kantu kupusa nazvali SDA igračem jer je se kandidovala samo da uzme Denisu glasove a ne pitate se kakav je to kandidat Denis ako mu kupus može uzeti glasove.
Tako da smo i više nego zadovoljni sa Bećirovićem kao kandidatom.
A potpuno razumijem da ti nisi.
Da je izbor za glasanje samo dva kandidata, samo Bakir i još neko, pa makar to i bila kanta kupusa onda bi to tvoje pisanje imalo smisla, Bakira smatraš toliko nesposobnim da bi radije izabrao bilo koga, pa makar to bila kanta kupusa.
Ali ako imamo tri kandidata, Bakir, Denis i još neko treći, Hadžikadić, Šehović, bez obzira ko, i da svakoga od njih zovete SDA igračem ili da pomaže SDA, šta to govori onda o Denisu? Ako lik nije totalni smoto zašto onda očekujete da svi ostali povuku kandidaturu?
Šta to govori o Denisu da ako bi osim njega još neko postavio kantu kupusa da se kandiduje, da bi odmah postojao strah da ne bi dovoljno glasalo za njega.
Za Bakira se zna, vama bi i kupus bio sposobniji i bolji od njega ali šta to govori o Denisu kada bi mu i kupis mogao uzeti glasove iako se kamdiduje protiv omraženog Bakira?