SDA-All about

DonieBrasco

#78976 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... 220923012

Sta kaze Bakir, Jelka Milicevi je dobar izbor za predsjedavajucu VM ?

Kakav je to duduk pa to je strasno, vec sad koaliciju sa HDZ potvrdio.
Dozer

#78977 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Pa logicno. Sva krucijalna ministarstva, ala Finansija, SDA je oduvijek davala HDZ-u.

Nazalost, na ovim debatama slabo ko ima vremena da razvije pricu oko bilo cega konkretnog, a za Bakira tu ima okean pitanja na koja on nema nikakav argumentovan odgovor.
Od zeninih diploma, preko revizije tuzbe, pa sve do Buskog blata i struje koju HR uredno uzima bez ikakvog ugovora vec, cini mi se, 12 godina.
saabsa

#78978 Re: SDA-All about

Post by saabsa »

Ma ne može rumeni napraviti toliko gluposti koliko ja mogu spustiti kriterije kad je rušenje zelenih termita sa bilo koje instance vlasti u pitanju.
Džaba se trudi da zasere...
Dozer

#78979 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Cinjenica je da mi zaista nemamo na politickoj sceni nikoga dovoljno harizmaticnog i, mozda bezobraznog, nekog mangupa, koji je dovoljno potkovan svime i koji je sposoban sebe nametnuti kao lidera. Ali, lidera na bazi konkretnih planova, strategija i poteza koje svi mogu vidjeti i shvatiti.

Medjutim, ako zaista moram birati izmedju ponudjenog, a moram i zelim, onda je to u svemu ponudjenom Becirovic. Nije neka sreca, papi, ali zaista je trenutno jedini s nekom vizijom onoga sta treba da radi na toj poziciji.
I ne samo vizijom, jer vizija sam po sebi je nista, nego i konkretnim planovima i strategijama pokretanja i implementacije.

Kod ostalih to naprosto ne vidim, jer im se sve svodi na demagogiju.

Bakir mi nije ni u peti po tom pitanju, jer on je vec imao skoro 3 decenije da se dokaze. I dokazao se, naranvo, ali na totalno pogresan nacin.
Hadzikadic je previse blag, a ostale ni ne razmatram.
sumirprimus

#78980 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

sad kad gledam pa ja sam mogo bit komotno protukandidat baketu, i to ono bez savjetnika :lol: :-)
i to sve govori o nasoj politickoj sceni.
nije ni denis promjena da se razumijemo. raealno iskrak naprijed bi bila recimo sabina cudic. em zensko em sabranija od ovih svih zajedno.
sumirprimus

#78981 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

saabsa wrote: 23/09/2022 12:05 Ma ne može rumeni napraviti toliko gluposti koliko ja mogu spustiti kriterije kad je rušenje zelenih termita sa bilo koje instance vlasti u pitanju.
:lol:
isto. izlazim na izbore sam oda glasam protiv bakira i sebije. isda.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#78982 Re: SDA-All about

Post by sime_cipol »

saabsa wrote: 23/09/2022 12:05 Ma ne može rumeni napraviti toliko gluposti koliko ja mogu spustiti kriterije kad je rušenje zelenih termita sa bilo koje instance vlasti u pitanju.
:lol: :thumbup:
omega369

#78983 Re: SDA-All about

Post by omega369 »

DonieBrasco wrote: 23/09/2022 11:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... 220923012

Sta kaze Bakir, Jelka Milicevi je dobar izbor za predsjedavajucu VM ?

Kakav je to duduk pa to je strasno, vec sad koaliciju sa HDZ potvrdio.
Ovo znaci da je svaki glas za bakira ujedno i glas za premijera iz hdz-a.

Jel tako muderis efendija??
konami666

#78984 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Da li ljudi koji žive u Bosni očekuju promjene ikakve? Da li iko u Bosni želi promjene, bilo na bolje ili na gore, ili je svima ok stanje kakvo je trenutno? Ako žele promjene onda mi nije jasno kako se mogu očekivati promjene dok je ista garnitura na vlasti već 30 godina.
Ne može biti bolje ako su isti na vlasti. Zašto onda glasati za iste? Da li iz nekog straha da ne bude gore pa se vode onom: “bolje je kako već jeste jer bi moglo da bude gore”? Da li je o tome riječ, ljudi u Bosni ne žele glasati za promjene i radije bi da sve ostane kako jeste nego da bude MOŽDA bolje. Jer isto tako MOŽDA bude gore.
Ja sam mišljenja da gore od trenutnog stanja ne može biti i da se moraju stisnuti muda i glasati za promjene. U protivnom, nema budućnosti u Bosni jer nema ni Bosne.
drugtito2011

#78985 Re: SDA-All about

Post by drugtito2011 »

sumirprimus wrote: 23/09/2022 12:14
:thumbup: :bih:
drugtito2011

#78986 Re: SDA-All about

Post by drugtito2011 »

konami666 wrote: 23/09/2022 14:19 Da li ljudi koji žive u Bosni očekuju promjene ikakve? Da li iko u Bosni želi promjene, bilo na bolje ili na gore, ili je svima ok stanje kakvo je trenutno? Ako žele promjene onda mi nije jasno kako se mogu očekivati promjene dok je ista garnitura na vlasti već 30 godina.
Ne može biti bolje ako su isti na vlasti. Zašto onda glasati za iste? Da li iz nekog straha da ne bude gore pa se vode onom: “bolje je kako već jeste jer bi moglo da bude gore”? Da li je o tome riječ, ljudi u Bosni ne žele glasati za promjene i radije bi da sve ostane kako jeste nego da bude MOŽDA bolje. Jer isto tako MOŽDA bude gore.
Ja sam mišljenja da gore od trenutnog stanja ne može biti i da se moraju stisnuti muda i glasati za promjene. U protivnom, nema budućnosti u Bosni jer nema ni Bosne.
Nažalost ako ostane SDA onda će garantovano biti gore.
Logovan

#78987 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

Pa baš tako. Nema glasa za zelene. :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78988 Re: SDA-All about

Post by pici »

Dok nam bOkir prica na engleskom a profa vulkanizer ocjenjuje, dotle seoska varalica krade sa partnerima Jelkom koju lord bOkir postavlja unaprijed na celo VM.

Novalićeva vlada želi kupiti naftni terminal koji je državi otela zločinačka tzv. ‘Herceg-Bosna’

Jedan od najvećih terminala za naftu i naftne derivate na prostoru bivše Jugoslavije, koji se nalazi u Dretelju kod Čapljine stoji prazan i propada. Riječ je o jednom od najvećih projekata bivše JNA na prostoru bivše države, koji je praktično od povlačenja JNA predmet raznih mešetarenja.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem (SDA), prije nekoliko dana je zadužila privredno društvo Operator terminali Federacije d.o.o. Sarajevo da napravi izvještaj o stanju terminala s ciljem moguće kupovine.

Nameće se pitanje zašto Federalna vlada i premijer Novalić razmatraju kupovinu imovine koja je nakon odlaska tadašnje JNA svakako trebala pripasti državi?

Terminal Dretelj zvanično je upisan u vlasništvo Hercegovačke banke koja je u procesu likvidacije. Put kojim je Terminal dospio u vlasništvo ove banke, čija je osnovna funkcija bila da se preko nje iz budžeta izvlači novac za kompanije povezane sa HDZ-om i čelnicima takozvane ‘Herceg-Bosne’, vrlo je zanimljiv.

Naime, terminal je ‘privatiziran’ još 1996. godine, kada ga je tadašnje ministarstvo odbrane takozvane “HZHB”, koje je “slučajno” istoga dana prestalo postojati, prodalo kontroverznom hrvatskom generalu porijeklom iz Hercegovine Ljubi Ćesiću Rojsu.

Hercegovačka banka Terminal je dobila u sklopu naplate dugova od Rojsove firme Monitor M. Rojs je 2000. banci dugovao ukupno 32 miliona KM koji je većim dijelom namiren u novcu, a ostatak u imovini koju je imala firme, u sklopu koje je bio i Terminal.

Dakle, u najmanju ruku sumnjivim radnjama, Terminal je praktično 1996. godine otet od države Bosne i Hercegovine, te je sumnjivim transakcijama došao prvo u ruke Rojsa, zatim njegove kompanije, da bi na kraju završio kao zvanično vlasništvo Hercegovačke banke.

Terminal Dretelj sa Lukom Ploče čini jedinstvenu tehnološko-sigurnosnu cjelinu, i to zbog željezničke linije za prijevoz nafte i naftnih derivata iz Luke Ploče. Bivša Jugoslavija je u izgradnju Terminala utrošila 13,2 milijardi američkih dolara, kako bi se smanjila ovisnost od energenata koji su dolazili iz tadašnjeg SSSR-a.

Terminal ima kapacitet čak od 24 miliona litara, što je 10 posto ukupne potrebe za naftom koju FBiH ima. Također, terminal ima 12 podzemnih rezervoara za skladištenje nafte i naftnih derivata.

Svojevremeno se procjenjivalo kako je vrijednost Terminala 9,8 milijardi dolara, dok je Rojs tvrdio kako ga je banka procijenila na 6,5 miliona KM.

Premijer Novalić je 2016. godine govorio kako Federacija BiH nema potreba za Terminalom u Dretelju, no u međuvremenu je promijenio mišljenje i spreman ga je platiti milionima budžetskog novca, iako je kompleks građen 50-tih godina prošlog stoljeća i što je trenutno u lošem stanju.

Banda zeleno-crna nastavlja pljackaski pohod nezaustavljivo, izbori ma to cemo glat ukrast.
kluz franjo

#78989 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote: 18/09/2022 10:40
Prpa.ba wrote: 18/09/2022 10:18 @kluz franjo kolega, evo krenulo je.

Tabloidni portal Vlade FBiH objavljuje zanimljive intervjue sa Lagumdzijom u kojima "pere" Komsica na racun lose politike za gradjansku BiH. :lol: :mrgreen:
Ja sam mislio da će i 2-3 dana ranije, ali su vjerovatno čekali na pokazatelje iz zadnjih istraživanja.
Ovu sedmicu ide "mehko trpanje". Klix i "zabrinuti analitiĆari".
Finiš preuzimaju provjereni kanali i ljudi iz tih kanal(izacij)a.

Zamjenu za DF su svakako već pripremili.
:meza1:
@Prpa.ba
spremi kokice... Zadnjih sedmica je bio "na kašičicu", a zadnjih par dana je ŽK-DF praktično potpuno nestao sa simurg-portala i onih bliskih Vladi FBiH.
Očekujem interesantna "otkrića" iz pera Osmic..., ne Osmice već onog...kako mu se zove onaj istražni pisar?
A i ono malo DF-ovaca, koji nisu na platnom spisku u M. Spahe, se izgleda polako češkaju po glavi i broje suze Bakirove u glasovima.
Prpa.ba

#78990 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Kokice spremne kolega, cini mi se da i Hadziizetbegovica polako pustaju niz vodu. Veliki manevri, valja sacuvati sta se sacuvati da. :bih: :mrgreen:
putokaz1

#78991 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA zna da je Bakir upitan ali da njihova relativna vecina nije upitna,oni sad vec razgovaraju s partnerima.
Da li ce SBB SBIH DF SD biti dovoljno za SDA vladu?
DonieBrasco

#78992 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

SBB ce biti pomnozen sa nulom kao i DF a oni su svjedno sateliti od SDA.

Mene stid sta je sve Fahro zadnjih mjeseci rekao za Bakira, a sutra ce u koaliciju sa njime i sve ovo sto je sa trojkom i sto je stao iza Denisa pogaziti.

DF i Zeljka je suvisno koemntaristai.
PM72

#78993 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

DonieBrasco wrote: 23/09/2022 20:04 SBB ce biti pomnozen sa nulom kao i DF a oni su svjedno sateliti od SDA.

Mene stid sta je sve Fahro zadnjih mjeseci rekao za Bakira, a sutra ce u koaliciju sa njime i sve ovo sto je sa trojkom i sto je stao iza Denisa pogaziti.

Ipak Željka ne možeš svrstat u istu ravan sa sandžačkim banditom.Ni po čemu.
laik1981

#78994 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

PM72 wrote: 23/09/2022 20:06
DonieBrasco wrote: 23/09/2022 20:04 SBB ce biti pomnozen sa nulom kao i DF a oni su svjedno sateliti od SDA.

Ipak Željka ne možeš svrstat u istu ravan sa sandžačkim banditom.Ni po čemu.
Posle petka trinaestog kod mene je u istoj ravni, a bio mi je ubjedljivo najdrazi lik na politickoj sceni..
DonieBrasco

#78995 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Zeljko je odabrao pare tj. SDA, jedini razlog sto on postoji na politickoj sceni je sto je jedini rival Covicu i sto se ne smije dopustiti da omjer u predsjednistvu ne bude 1:2 u korist Covica i Dodika.
PM72

#78996 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

DonieBrasco wrote: 23/09/2022 20:09 Zeljko je odabrao pare tj. SDA, jedini razlog sto on postoji na politickoj sceni je sto je jedini rival Covicu i sto se ne smije dopustiti da omjer u predsjednistvu ne bude 1:2 u korist Covica i Dodika.
Volio bih da mi neko argumentovano prezentuje te pare što je Željko uzeo pa da se i ja razočaram.Znam gdje i kako živi,šta voza...
suspect_zero

#78997 Re: SDA-All about

Post by suspect_zero »

sumirprimus wrote: 23/09/2022 12:14
I ja, kontam nešto i onom Irfanu šarnuti jedan...nekako mi se čini simpa al opet kontam možda mali baca šuplju.

Danas vidim kod Katedrale Hadžibajrića "uokvirenog" :?
Kako i na ovim da se glasa za njega?
suspect_zero

#78998 Re: SDA-All about

Post by suspect_zero »

putokaz1 wrote: 23/09/2022 19:57 SDA zna da je Bakir upitan ali da njihova relativna vecina nije upitna,oni sad vec razgovaraju s partnerima.
Šta kažu kašike i grah za babu Sebiju....hoće praviti "Zadrugu" u Skupštini?
putokaz1

#78999 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

suspect_zero wrote: 23/09/2022 21:12
putokaz1 wrote: 23/09/2022 19:57 SDA zna da je Bakir upitan ali da njihova relativna vecina nije upitna,oni sad vec razgovaraju s partnerima.
Šta kažu kašike i grah za babu Sebiju....hoće praviti "Zadrugu" u Skupštini?
Ona prolazi ali odustaje
kluz franjo

#79000 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote: 23/09/2022 17:34 Kokice spremne kolega, cini mi se da i Hadziizetbegovica polako pustaju niz vodu. Veliki manevri, valja sacuvati sta se sacuvati da. :bih: :mrgreen:
Tražim 350.000 glasova za SDA. Ojačajte motor koji vodi našu zemlju naprijed. Zauzvrat garantujem mir, stabilnost, izgradnju infrastrukture, reforme kakve nismo imali, borbu protiv korupcije kakvu do sada niste vidjeli, te 50 posto više plaće i penzije do kraja narednog mandata – poručio je Izetbegović.
Ako neko zna sa ciframa, onda SDA. Ovo znači da su Denis i Trojka+ na 300.000 i po SDA procjenama.
Cilj kampanje 350.000 glasova... Odoše i Hadžiprofa i Komšo niz vodu...
Post Reply