Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

konoplja

#3576 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

moonca wrote: 23/09/2022 16:15 ...............bez veze je glasati za Hadzikadica. dajte glas nekom drugom... :-)
Nije ni malo bez veze. Za mene je on najbolji kandidat od ponudenih. Eh sada, je li bezze zbog toga sto su mu sanse da pobjedi minimalne, sto mislim da je ono na sta vi ciljate je sasvim druga prica.
Za mene nije. I El Bake i mister Kvisko su odroni. Bakir otpada odmah, a ovome je najbolji adut da je manje zlo. Plus i SDP je bio jedno vrijeme na vlasti i nisu nista posebno napravili. Imaju i oni svojih uhljeba i gafova. Masinerija su kao i SDA samo ih je manje i crvene su boje.
Znajuci sve to, ja necu glasati za to "manje zlo". I sto se mene tice neka bude bilo ko od njih dvojice kad vec ne moze Hadzikadic. Obojica su isto govno u razlicitom pakovanju.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3577 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dado dijasporitus »

Vecina ovdje nece da shvati da izbor nije izmedju Bakira i Denisa, ili jednostavno ne zele da vide da je problem zapravo Hadzikadic. Denis je umjesto sto se uzeo klinc sa Bakirom trebao je neutralizirati Mirsada kao alternativu za sebe.

Bakirov glasacki korpus je zaokruzen i nece se ni prosirivati ni smanjiti. Denis moze izgubiti masu glasova na Mirsadu i u dvije debate koje je imao, u kojim je trebao jasno da predoci glasacima razliku izmedju njega i Mirsada, u potpunosti je zaribao. Cak sta vise ispao je kao potpuni politicki amater u ocima ljudi koji biraju izmedju njega i Mirsada.
Osmi Socrates

#3578 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Osmi Socrates »

Chloe wrote: 23/09/2022 16:09 @Osmi Socrates pratiš li kampanju? Kakvo je tvoje mišljenje za ovu utrku, ma općenito za predstojeće izbore? :)
Ne mogu reći da pratim kampanju detaljno. Na ovom forumu zaista ima ljudi koji poznaju najsitnije detalje političke scene u BiH, i ja, otprilike, čitam to i učim neke stvari od njih.

Ali, ono što je jasno i meni je da je dosta Bakira i SDA, i da njegovo daljnje učešće u BiH politici donosi samo sve goru i goru situaciju i katastrofu. Jer, ono što primjećujem je krajnji politički bezobrazluk od strane SDA. Nemanje osnovnog osjećanja stida.

Ovo oko Komšića je interesantna stvar. On, što se mene tiče, je dosad zauzimao poziciju u odnosu na SDA, jedinu moguću koju je mogao zauzeti, da bi imao neki utjecaj na političke prilike. Međutim, samim tim postaje i kolateralna šteta ako SDA i Bakir padnu na ovim izborima. Što se njega tiče, sve je to normalno u političkoj borbi. Nekad moraš i "uprljati ruke" da bi možda bio pozitivan faktor. Kao što moraš prihvatiti i realnost da ćeš možda baš zbog toga i pasti.

E sad, kandidiranje ovog Bećirovića mi nikako ne ide u glavu. Apsolutno nedopustivo, ako imaš šansu da možda poraziš ove SDA parazite. Čovjek je toliko nespreman da je to za priču. Da li može poraziti Bakira? Nisam siguran, ne čitam istraživanja. Ali, da je loš kandidat, to je činjenica.

O "profesoru iz Amerike" ne bih, jer on nema nikakve šanse da dobije.

Moje pitanje je "zašto ne Konaković?" kao kandidat.

Jasno je da on može i "čisto i prljavo" da iznese borbu sa SDA.

Ili je Konaković kukavica da izađe direktno na okršaj sa Bakirom jer ne vidi šansu da ga pobjedi, ili je suviše lokalan pa ga interesira samo KS, ili su neke stvari neprincipijelno dogovarane u koaliciji. Rezultat svega toga je da imaju ispodprosječnog kandidata, sa kojim ne možeš potpuno na zelenu granu. Ili će izgubiti, ili će dobiti, ali će ostati ispodprosječan.
konoplja

#3579 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

Dado dijasporitus wrote: 23/09/2022 16:33 Vecina ovdje nece da shvati da izbor nije izmedju Bakira i Denisa, ili jednostavno ne zele da vide da je problem zapravo Hadzikadic. Denis je umjesto sto se uzeo klinc sa Bakirom trebao je neutralizirati Mirsada kao alternativu za sebe.

Bakirov glasacki korpus je zaokruzen i nece se ni prosirivati ni smanjiti. Denis moze izgubiti masu glasova na Mirsadu i u dvije debate koje je imao, u kojim je trebao jasno da predoci glasacima razliku izmedju njega i Mirsada, u potpunosti je zaribao. Cak sta vise ispao je kao potpuni politicki amater u ocima ljudi koji biraju izmedju njega i Mirsada.
Da. Otprilike je tako. To je Denis trebao da uradi, ali Denis je nesposoban i najbolje sto on moze je da ga jedanaest stranaka pogura i da cvili kako Hadzikadic treba da odustane. I sad bi ja kao trebao da glasam za takvu placipicku? :D
Ev' sve trcim.
Spit_fire

#3580 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

konoplja wrote: 23/09/2022 16:38
Dado dijasporitus wrote: 23/09/2022 16:33 Vecina ovdje nece da shvati da izbor nije izmedju Bakira i Denisa, ili jednostavno ne zele da vide da je problem zapravo Hadzikadic. Denis je umjesto sto se uzeo klinc sa Bakirom trebao je neutralizirati Mirsada kao alternativu za sebe.

Da. Otprilike je tako. To je Denis trebao da uradi, ali Denis je nesposoban i najbolje sto on moze je da ga jedanaest stranaka pogura i da cvili kako Hadzikadic treba da odustane. I sad bi ja kao trebao da glasam za takvu placipicku? :D
Ev' sve trcim.
Ne bih se slozio, mislim da je denisu veca prijetnja zeljko ..ionako ga bar trecina ove njegove kolacije ne mirise...sad mozes dobit dosta raje koja ce rec "ma debili i on i bake, a za mirsu je glas bacen glas"...jedini izbor ostaje Komsic
Chloe
Photo mod

#3581 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Chloe »

Osmi Socrates wrote: 23/09/2022 16:37
Chloe wrote: 23/09/2022 16:09 @Osmi Socrates pratiš li kampanju? Kakvo je tvoje mišljenje za ovu utrku, ma općenito za predstojeće izbore? :)
Ne mogu reći da pratim kampanju detaljno. Na ovom forumu zaista ima ljudi koji poznaju najsitnije detalje političke scene u BiH, i ja, otprilike, čitam to i učim neke stvari od njih.

Ali, ono što je jasno i meni je da je dosta Bakira i SDA, i da njegovo daljnje učešće u BiH politici donosi samo sve goru i goru situaciju i katastrofu. Jer, ono što primjećujem je krajnji politički bezobrazluk od strane SDA. Nemanje osnovnog osjećanja stida.

Ovo oko Komšića je interesantna stvar. On, što se mene tiče, je dosad zauzimao poziciju u odnosu na SDA, jedinu moguću koju je mogao zauzeti, da bi imao neki utjecaj na političke prilike. Međutim, samim tim postaje i kolateralna šteta ako SDA i Bakir padnu na ovim izborima. Što se njega tiče, sve je to normalno u političkoj borbi. Nekad moraš i "uprljati ruke" da bi možda bio pozitivan faktor. Kao što moraš prihvatiti i realnost da ćeš možda baš zbog toga i pasti.

E sad, kandidiranje ovog Bećirovića mi nikako ne ide u glavu. Apsolutno nedopustivo, ako imaš šansu da možda poraziš ove SDA parazite. Čovjek je toliko nespreman da je to za priču. Da li može poraziti Bakira? Nisam siguran, ne čitam istraživanja. Ali, da je loš kandidat, to je činjenica.

Ili je Konaković kukavica da izađe direktno na okršaj sa Bakirom jer ne vidi šansu da ga pobjedi, ili je suviše lokalan pa ga interesira samo KS, ili su neke stvari neprincipijelno dogovarane u koaliciji. Rezultat svega toga je da imaju ispodprosječnog kandidata, sa kojim ne možeš potpuno na zelenu granu. Ili će izgubiti, ili će dobiti, ali će ostati ispodprosječan.
Zar nam ne bilo bolje ubrizgati novu krv u političke vode, mislim na Hadžikadića?
L u c i f e r

#3582 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by L u c i f e r »

DaysleepeR wrote: 23/09/2022 15:54 i jednom i drugom fali karizma
Jb harizmu
Fali im pameti
Spit_fire

#3583 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

Ma ne smije Dino izac bakiru na megdan nema sanse :D Sto se tice ambicija ja mislim da su i prevelike, juce osnovo stranku hoce sutra da bude Pred.VM :D

Sto se denisa tice, sad ces ispas sda bot :D
last mohicans

#3584 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by last mohicans »

To je tačno, mada je vjerovatno išao i na one neopredjeljene, mozda neke i Komšićeve, al ga se kao i njegove edzdeaske politike nije ni dotako. Ako je išao na Bakirove, sto je suludo, onda je pravi flop.
Spit_fire

#3585 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

Chloe wrote: 23/09/2022 16:46

Zar nam ne bilo bolje ubrizgati novu krv u političke vode, mislim na Hadžikadića?
To bi bilo otprilike ko da ti neko ubrizga pogresnu krvnu grupu :D
agnostic_front

#3586 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by agnostic_front »

Btw, profa je aktivan bio i u USA, nije se tek tako pojavio ovdje.
Chloe
Photo mod

#3587 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Chloe »

Spit_fire wrote: 23/09/2022 16:49

To bi bilo otprilike ko da ti neko ubrizga pogresnu krvnu grupu :D
Ne, ako je on nulta.... :oops:
konoplja

#3588 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

Spit_fire wrote: 23/09/2022 16:45
konoplja wrote: 23/09/2022 16:38

Ev' sve trcim.
Ne bih se slozio, mislim da je denisu veca prijetnja zeljko ..ionako ga bar trecina ove njegove kolacije ne mirise...sad mozes dobit dosta raje koja ce rec "ma debili i on i bake, a za mirsu je glas bacen glas"...jedini izbor ostaje Komsic
Haha a ne znam bas. Denisu su svi osim Bakira prijetnja. :D
Ne bi se on onako ponasao i rekao sta je vec rekao da ne smatra da mu Hadzikadic nije prijetnja. 58k glasova koliko je Mirsad dobio na proslim izborima nije malo. Ili mozda mislis da vecina ljudi koja glasa za Mirsada ne bi nikada dali glas Denisu? ;-)
moonca

#3589 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by moonca »

konoplja wrote: 23/09/2022 16:31
moonca wrote: 23/09/2022 16:15 ...............bez veze je glasati za Hadzikadica. dajte glas nekom drugom... :-)
Nije ni malo bez veze. Za mene je on najbolji kandidat od ponudenih. Eh sada, je li bezze zbog toga sto su mu sanse da pobjedi minimalne, sto mislim da je ono na sta vi ciljate je sasvim druga prica.
Za mene nije. I El Bake i mister Kvisko su odroni. Bakir otpada odmah, a ovome je najbolji adut da je manje zlo. Plus i SDP je bio jedno vrijeme na vlasti i nisu nista posebno napravili. Imaju i oni svojih uhljeba i gafova. Masinerija su kao i SDA samo ih je manje i crvene su boje.
Znajuci sve to, ja necu glasati za to "manje zlo". I sto se mene tice neka bude bilo ko od njih dvojice kad vec ne moze Hadzikadic. Obojica su isto govno u razlicitom pakovanju.
Bakir je najopasniji. . optuzen za sve i svashta. nije u zatvoru. gorak je . osvetoljubljiv .. pogotovo i zena mu se kandiduje. chak i prijeti. onima koju su doveli u pitanje njeno obrazovanje... to je duboka bol.

.. ne znam, koliko racionalno razmishljaju pod takvim pritiskom.... par su ... pred spavanje shvashta dumaju.. :zoka:
tandmand

#3590 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tandmand »

sehohari wrote: 23/09/2022 02:22 Evo, sad pogledao.

Pomeo ga je Bake.
Bolje da se nije ni pojavio.

Nisam ni uspio gledati do kraja, jednostavno me je uhvatila mučnina slušati ovoga jednog kako govori o 100 ostvarenih radnih mjesta (102), a Denisa kako opet nastavlja sa svojom profesorskom spikom.

Realno, pod normalnim uvjetima, Denis nije za predsjedništva. Možda za neki ekspertni tim, potpuno nerealno mi je gledati njega i Dodika u istoj sobi.
Tako nekako .. gledao sam prvih pola sata i Bake je pričom bliži "stvarnom poliitčkom stanju" a Denis je dobar za neke idealne demokratije, Švedska, Finska, za neke finije ljude gdje se poštuje ono što piše na papiru. Denis nije za kafane gdje se očekuje udarac u glavu pepeljarom, sa leđa a realno naša politička scena je jedna takva kafana.

Nego,izgleda da tu neće biti promjene ... Reda je da se mi ostali okrenemo rješavanju statusa Borjane Krišto. :D
Spit_fire

#3591 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

konoplja wrote: 23/09/2022 16:56
Spit_fire wrote: 23/09/2022 16:45

Ne bi se on onako ponasao i rekao sta je vec rekao da ne smatra da mu Hadzikadic nije prijetnja. 58k glasova koliko je Mirsad dobio na proslim izborima nije malo. Ili mozda mislis da vecina ljudi koja glasa za Mirsada ne bi nikada dali glas Denisu? ;-)
Al dobro opet pogresna pretposavka ko i 2018. ...kad je isla prica svi navodno ukradeni glasovi su denosvi..otkud znas da ce tih 50k glasat za denisa..mozda ih 10k nece ni izac 10k ponistiti 10k komsica podrzat i samo 20k denisa
kluz franjo

#3592 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Koaliciono suglasje i harmonija između glasača Bakira, profe i Željka su prosto dirljivi.
Još samo da se dogovore kako da rasporede glasove.
a) Nema dovoljno ni za Bakira i Željka istovremeno, a kamoli još i za profu u penziji.
b) A Bakir gramziv. Ne želi da dijeli.
konoplja

#3593 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

Spit_fire wrote: 23/09/2022 17:03
konoplja wrote: 23/09/2022 16:56

Al dobro opet pogresna pretposavka ko i 2018. ...kad je isla prica svi navodno ukradeni glasovi su denosvi..otkud znas da ce tih 50k glasat za denisa..mozda ih 10k nece ni izac 10k ponistiti 10k komsica podrzat i samo 20k denisa
Blize 60k al' okej. :wink:

Ne znam ja nista i nemam pojma kako bi se ti glasovi rasporedili da Hadzikadica nema. Iskreno, apsolutno me ne zanima.

Takoder si napisao da je "glas za Mirsu bacen glas", nisam se toga dohvatio al' evo sada cu. Takvo razmisljanje moze imati samo netko ko ima vec unaprijed jasno izrazene zelje i ciljeve, a uz to ne zna sta je demokratija zapravo. Ne postoji bacen glas ako tako ne razmisljas.
Svako ima pravo da se kandiduje i svako ima pravo da glasa za koga hoce i smatra da je najbolja opcija.
Ja cu uvijek glasati za ono sto smatram da je najbolja opcija i necu kalkulisati i prodavati se.

Pa evo i na temi je bilo ljudi koji su napisali da su im svi ogavni a jedini Hadzikadic im je okej, ali kao nece glasati za njega jer nema sanse da pobjedi pa ce nacrtati kurcinu na listicu. Pa glupsoni glasajte za covjeka ako vam je najbolji bez obzira pobjedio on ili ne.
tranquil

#3594 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tranquil »

konoplja wrote: 23/09/2022 17:16 Pa evo i na temi je bilo ljudi koji su napisali da su im svi ogavni a jedini Hadzikadic im je okej, ali kao nece glasati za njega jer nema sanse da pobjedi pa ce nacrtati kurcinu na listicu. Pa glupsoni glasajte za covjeka ako vam je najbolji bez obzira pobjedio on ili ne.
To je fakat glupost, kurčiti se da neće glasati za Mirsu, a crtati kurčine na listiću...

Kao da ima razlike između te dvije stvari :D
L u c i f e r

#3595 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by L u c i f e r »

moonca wrote: 23/09/2022 17:01
konoplja wrote: 23/09/2022 16:31

Bakir je najopasniji. . optuzen za sve i svashta. nije u zatvoru. gorak je . osvetoljubljiv .. pogotovo i zena mu se kandiduje. chak i prijeti. onima koju su doveli u pitanje njeno obrazovanje... to je duboka bol.

.. ne znam, koliko racionalno razmishljaju pod takvim pritiskom.... par su ... pred spavanje shvashta dumaju.. :zoka:
Tj pred jebacinu
neon-x

#3596 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by neon-x »

kluz franjo wrote: 23/09/2022 17:12 Koaliciono suglasje i harmonija između glasača Bakira, profe i Željka su prosto dirljivi.
a) Nema dovoljno ni za Bakira i Željka istovremeno, a kamoli još i za profu u penziji.
Ideja im je prvenstveno agitovati sada za Mirsada i Zeljka kod ovih potencijalnih "razocaranih" u Denisa. Vazno je razvodniti Becirovicu podrsku.

Stvar je sasvim jasna. Opozicija se okupila oko Denisa, jedinog kandidata oko kojeg se mogao postici kompromis ovolikog broja stranaka. Ako zelimo promjeniti vlast jasno je da je podrska opozicionom kandidatu jedina opcija. Ovi lazni zabrinuti su u sluzbi Bakira, bilo svjesno ili nesvjesno.
kluz franjo

#3597 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

neon-x wrote: 23/09/2022 17:21
kluz franjo wrote: 23/09/2022 17:12 Koaliciono suglasje i harmonija između glasača Bakira, profe i Željka su prosto dirljivi.
Ideja im je prvenstveno agitovati sada za Mirsada i Zeljka kod ovih potencijalnih "razocaranih" u Denisa. Vazno je razvodniti Becirovicu podrsku.

Stvar je sasvim jasna. Opozicija se okupila oko Denisa, jedinog kandidata oko kojeg se mogao postici kompromis ovolikog broja stranaka. Ako zelimo promjeniti vlast jasno je da je podrska opozicionom kandidatu jedina opcija. Ovi lazni zabrinuti su u sluzbi Bakira, bilo svjesno ili nesvjesno.
Najsmješniji su mi ovi, što su kao razočarani u Denisa, jer nije sinoć "dovoljno kontrirao Bakiru".
Pa će sada zbog tog razočarenja glasati za profu (koji samo što sinoć nije u krilo sjeo Bakiru) ili Željka (koji je već jedno 4 puta sopstveni obraz potrošio na pravdanje Bakirovih zlodjela).
Ali ja opet kažem. Sve OK. Eto ih tamo, pa neka kusuraju glasove međusobno.
Osmi Socrates

#3598 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Osmi Socrates »

To, što se tiče Hadžikadićevih simpatizera, zavisi isključivo od odgovora na jedno ili dva pitanja. Ima li Hadžikadić ikakve šanse da porazi Bakira? Da li je glavni problem ovih izbora da Hadžikadić pobjedi ili da se Bakir porazi.

Pošto ja ne vidim ikakvu šansu da Hadžikadić pobjedi, odgovor na drugo pitanje je ključni. Nekad u životu moraš taktički glasati, da poraziš najveće zlo, a ne da daš glas kandidatu koji nema šanse da pobjedi. Situacija u Kanadi je dosta slična, gdje imamo tri stranke koje su neki politički faktori, a ostalo je kozmetika. Počesto ljudi taktički glasaju.

Inače, da odgovorim i na ovo da sam SDA bot. Nemam ja problem sa tim. Mene politika više interesuje "iznutra" nego "izvana", pogotovo kad je situacija takva da meni neće biti ništa bolje ni lošije bilo ko da bude izabran od ove trojice.

Ja sam do završetka fakulteta već bio u izbornim kampanjama sve tri jake političke stranke u Kanadi, samo da vidim kako to funkcioniše "iznutra". Što se toga tiče, nisam imao nikakve probleme sa ideologijama, idejama i ostalim. Tu se naučiš koliko sve to u sitnice ide, od zdravog života i pozitivnih vibracija, do sitničavog planiranja svakog izlaska pred glasače. Svaka poruka, svaki položaj tijela, svaka gestikulacija, način na koji se nosiš sa napadom, kako i kada napadaš, itd.

Izborna kampanja je ozbiljan posao.

Sad, bosanske stranke vjerovatno nemaju para da priušte skupe izborne kampanje u kojima učestvuje iza scene na stotine ozbiljnih stručnih ljudi. Ali bi trebalo da obrate pažnju na regrutiranje nekoliko ljudi koji im mogu pomoći, koji izučavaju izborne kampanje u inostranstvu i koji imaju dovoljno znanja iz političke teorije, pa i raznih drugih disciplina.

Sorry, ali Bećirović nikako nije spreman ni za šta, a to je za mene samo po sebi katastrofa, ako si već kandidiran za najvišu funkciju. Bakir i ne mora biti toliko spreman. on igra na druge karte, na mentalitet naroda, na političku inerciju, na babino ime, or whatever.

Ja bih ga rasturio na onoj debati, koji i ne pratim bosansku politiku dovoljno, i niko me ne zna u BiH.

Ali, Bećirović nije bio spreman.
giannibelif

#3599 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by giannibelif »

Profesor se jutros probudio u krevetu na Poljinama.
tandmand

#3600 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tandmand »

canvra888 wrote: 23/09/2022 14:20 Ova sinoćnja debata mi je samo razlog više što neću glasati ni za jednog.

A ono što me strašno iritiralo kod Denisa je taj konstantni pacifistički put. Kao treba biti prijateljsko okruženje u tročlanom predsjedništvu, harmonično, da se sve dogovorom rješava. Ja ne znam ko realan misli da je to moguće pored Dodika i potencijalno još jednog separatiste. To može biti samo neki utopijski san ili bajkica za djecu.

Također je potencirao u više navrata kao treba popravljati relacije sa Zagrebom i Beogradom. Inače su Bošnjaci 'zabelajili' sa obje strane pa trebaju poturat ruku za pomirenje prvi i pod svaku cijenu. Podanički mentalitet po rječničkom primjeru.
Denis je bošnjački primjer Ive Josipovića (treći predsjednik Republike Hrvatske).
Samo što u današnje vrijeme nema nekog novog Borisa Tadića na srpsko-hrvatskoj političkoj sceni, da se sa njim uhvati ispod ruke.
Locked