Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

konoplja

#3551 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

pinkman wrote: 23/09/2022 15:01
_BataZiv_0809 wrote: 23/09/2022 14:32

Ti ces za Bakira onda
Denis je los kandidat. Ako zeli dobro drzavi u koju se kune onda bi pozvati narod da glasa za Hadzikadica.
Tako je. :thumbup:

Bas se osramotio u ova posljedna dva dana. Prvo ova scena na N1 gdje je znao da Bakir nece doci i SDA je to opravdala time da je zauzet i da je na predizbornom skupu i usprkos tomu on odradi ono. Totalni hinja bez imalo respekta prema protukandidatu i gradanima i gradankama BiH.
Busa se u prsa i urla "dajte mi Bakira", eto dosao Bakir i ti se tako mlako... Bas se obrukao posteno, a ovo nepoznavanje engleskog jezika ga je jos vise pokopalo.
Da se nije onako ponio na N1 ne bih govorio da odustane u korist Hadzikadica, ali kad sam na to pozivas onda zasluzujes da te i drugi prozovu na istu foru.
Last edited by konoplja on 23/09/2022 15:13, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#3552 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Bosanski_kralj »

costacurta wrote: 23/09/2022 15:03 :kiss:
Bosanski_kralj wrote: 23/09/2022 14:41 Ljudi traže da Denis bude Bakir, pa onda traže da ipak bude drugačiji da ponudi program i promjene, a onda kad spominje program i promjene nabija mu se na nos, kako priča besmislice.

Stvarno se traži dlaka u jajetu. Budite pošteni prema nama, a i prema sebi pa priznajte da ne želite glasati za Denisa, da je za vas bolja opcija da Bakir pobjedi i kraj priče. Ne znam šta je tu toliki problem, pa forum je anoniman?
De ba. :roll:
Ja hoću da mi obeća da će kad osvoje mandate uraditi reviziju svega, pokrenuti istrage i dati odgovore gdje su nestale pare od akciza, ko je štelom zaposlen, ko je krivotvorio diplome i ko omogućava sav ostali kriminal (građevinarstvo, farmacija, medicina).
Sa rumenim u predsjedništvu znam da nema nekog hajra osim pisanja saopštenja ali imaju stranke koje ga podržavaju na nižim nivoima i koje mogu to sprovesti u djelo alu evo konkretno njegov SDP, u TK su bili na vlasti i za mandata su uspjeli samo direktore škola da smijene.
:)
Naravno, kandidat za člana Predsjedništva treba to sve obećati, samo što su šanse da to ispuni ravne nuli. :-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3553 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dado dijasporitus »

Moze li se Klix ili ko god je vec postavio ovu anketu za koga ce se glasati da se upise ime Mirsada Hadzikadica i ostalih kandidata. Poprilicno tendenciozno navlacite da je izbor izmedju samo dva kad je ocigledno da imamo barem 3 realna kandidata.
konoplja

#3554 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

Dado dijasporitus wrote: 23/09/2022 15:14 Moze li se Klix ili ko god je vec postavio ovu anketu za koga ce se glasati da se upise ime Mirsada Hadzikadica i ostalih kandidata. Poprilicno tendenciozno navlacite da je izbor izmedju samo dva kad je ocigledno da imamo barem 3 realna kandidata.
Bravo :thumbup:

Ko god je postavio ovo je diskriminirao.
Hakiz

#3555 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Hakiz »

konoplja wrote: 23/09/2022 15:15
Dado dijasporitus wrote: 23/09/2022 15:14 Moze li se Klix ili ko god je vec postavio ovu anketu za koga ce se glasati da se upise ime Mirsada Hadzikadica i ostalih kandidata. Poprilicno tendenciozno navlacite da je izbor izmedju samo dva kad je ocigledno da imamo barem 3 realna kandidata.
Bravo :thumbup:

Ko god je postavio ovo je diskriminirao.
Ne može.

Klix nije javni servis, privatni je medij, smije diskriminisati, biti tendenciozan, stvarati atmosferu itd na taj način.

Kome se ne sviđa, neka ode.
Škobo Habu

#3556 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Škobo Habu »

costacurta wrote: 23/09/2022 14:05
Npr,
gledam bilborde po Tuzli. Meni je njihov bilbord preko ruševne zgrade poeuka da tako inače probleme guraju pod tepih. Zgrada Higijene, devastirana, u centru grada jutros prekrivena SDPovim kandidatima. To im je misija i vizija. Samo prekrij nek se ne vidi :(
A mogli su onaj Crystalico komotno obljepiti tako da se kandidati SDP mogu vidjeti sa Visa i Majevice.
costacurta

#3557 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by costacurta »

Bosanski_kralj wrote: 23/09/2022 15:12
costacurta wrote: 23/09/2022 15:03 :kiss:

De ba. :roll:
Ja hoću da mi obeća da će kad osvoje mandate uraditi reviziju svega, pokrenuti istrage i dati odgovore gdje su nestale pare od akciza, ko je štelom zaposlen, ko je krivotvorio diplome i ko omogućava sav ostali kriminal (građevinarstvo, farmacija, medicina).
Sa rumenim u predsjedništvu znam da nema nekog hajra osim pisanja saopštenja ali imaju stranke koje ga podržavaju na nižim nivoima i koje mogu to sprovesti u djelo alu evo konkretno njegov SDP, u TK su bili na vlasti i za mandata su uspjeli samo direktore škola da smijene.
:)
Naravno, kandidat za člana Predsjedništva treba to sve obećati, samo što su šanse da to ispuni ravne nuli. :-)
To sam i napisao, njegova pozicija je biti ikebana ali može vršiti pritisak na niže nivoe koji bi trebali izdominirati i poraziti SDA.
Sinoć je previše uopšteno pričao ko Jasmin, blablabla a rezultati njonjavi. Daj energije, daj udari rukom od sto nešto da budeš drugačiji od ovog kriminalca.
Ja hlasam za Denisa, nemam dvojba ali samo iz razloga što ovo riđobrado strašilo ne želim gledati 4 god. Ali da je Denis neki političar ma nema teorije. Drmagog najobičniji
n+1

#3558 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by n+1 »

Pogledah ovu debatu sinoć. Nekoliko utisaka.

- Veli Bake na početku "Njemačka 50% svoje valute drži u zlatu". :D Jebote, decenijama si na najodgovornijim pozicijama u državi, a još nisi savladao osnove ekonomije, makar toliko da ne pričaš potpune nebuloze za koje bi studenti prve godine bili oboreni na Uvodu u ekonomiju.

- Denis je potpuno nesposoban razmišljati izvan jebenih poslovnika. Voditelj ga pita da predstavi plan, frajer objašnjava šta je sljeduje po Poslovniku. Čovjek strašno uskog i birokratiziranog uma. Konstantno odaje dojam štrebera koji je napamet naučio lekciju i izašao pred profesora glumeći kako razumije gradivo.

- Profa se još uvijek, kao i prije četiri godine, može opisati samo onom legendardnom: Momak, ti si zalutao. Užasno nepripremljen za nekoga ko pretenduje da ponudi alternativu. Frajeru je odgovor na sve "IT tehnologije", jer je to jedina oblast u kojoj pliva. Nerealno nešto.

Bilo kako bilo, teško nama.
costacurta

#3559 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by costacurta »

Škobo Habu wrote: 23/09/2022 15:25
costacurta wrote: 23/09/2022 14:05
Npr,
gledam bilborde po Tuzli. Meni je njihov bilbord preko ruševne zgrade poeuka da tako inače probleme guraju pod tepih. Zgrada Higijene, devastirana, u centru grada jutros prekrivena SDPovim kandidatima. To im je misija i vizija. Samo prekrij nek se ne vidi :(
A mogli su onaj Crystalico komotno obljepiti tako da se kandidati SDP mogu vidjeti sa Visa i Majevice.
Jest eno Arapi već useljavaju prve lamele :lol:
A tek poslovna zona Kreka Sjever vri od poduzetnika i privrednika :roll:
Na Ilinčici milion ugruhali u drvene klupe i rasvjetu, lik došao sa motorkom i idjeko u drva klupe a nisam siguran da rasvjeta radi.
I onda kao vrhunac Gradsko vijeće usvaja odluku o instaliranju "Pametnih klupa" :shock: o dan te neebao.
Bitno je pričati o zajedništvu, razlici između legitimnog i legalnog, Cum Grano Sslis književne susrete, Kaleidoskop...... neke trvijalne gluposti i sporedne stvari. Eh to je ta politička škola koju je pohađao Denis. Može pričati 24h i da ne kaže ništa smisleno :roll:
L u c i f e r

#3560 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by L u c i f e r »

Kae denis
Hu iz ju

O tugo jesenja... :oops:
L u c i f e r

#3561 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by L u c i f e r »

n+1 wrote: 23/09/2022 15:32 Pogledah ovu debatu sinoć. Nekoliko utisaka.

- Veli Bake na početku "Njemačka 50% svoje valute drži u zlatu". :D Jebote, decenijama si na najodgovornijim pozicijama u državi, a još nisi savladao osnove ekonomije, makar toliko da ne pričaš potpune nebuloze za koje bi studenti prve godine bili oboreni na Uvodu u ekonomiju.

- Denis je potpuno nesposoban razmišljati izvan jebenih poslovnika. Voditelj ga pita da predstavi plan, frajer objašnjava šta je sljeduje po Poslovniku. Čovjek strašno uskog i birokratiziranog uma. Konstantno odaje dojam štrebera koji je napamet naučio lekciju i izašao pred profesora glumeći kako razumije gradivo.

- Profa se još uvijek, kao i prije četiri godine, može opisati samo onom legendardnom: Momak, ti si zalutao. Užasno nepripremljen za nekoga ko pretenduje da ponudi alternativu. Frajeru je odgovor na sve "IT tehnologije", jer je to jedina oblast u kojoj pliva. Nerealno nešto.

Bilo kako bilo, teško nama.
Objasnio :thumbup:
Idemedosumom

#3562 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Idemedosumom »

Neko objavi na socijalnim mrezama. Doduse, nije isto biti zastupnik u DN i clan predsjednistva.
Ali svejedno, neko je tu da bi radio nesto, a neko samo da bi primao platu.

Image
last mohicans

#3563 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by last mohicans »

konoplja wrote: 23/09/2022 15:09
pinkman wrote: 23/09/2022 15:01

Denis je los kandidat. Ako zeli dobro drzavi u koju se kune onda bi pozvati narod da glasa za Hadzikadica.

Bas se osramotio u ova posljedna dva dana. Prvo ova scena na N1 gdje je znao da Bakir nece doci i SDA je to opravdala time da je zauzet i da je na predizbornom skupu i usprkos tomu on odradi ono. Totalni hinja bez imalo respekta prema protukandidatu i gradanima i gradankama BiH.
Busa se u prsa i urla "dajte mi Bakira", eto dosao Bakir i ti se tako mlako... Bas se obrukao posteno, a ovo nepoznavanje engleskog jezika ga je jos vise pokopalo.
Da se nije onako ponio na N1 ne bih govorio da odustane u korist Hadzikadica, ali kad sam na to pozivas onda zasluzujes da te i drugi prozovu na istu foru.
Ma jasta neg se osramotio. Svu djecu je trebalo u druge sobe odvesti, al kad bi se takvi kao vi pitali. Nije on kao ni drugi kandidati na prijemnom ispitu da pokazuje jezičke vještine, a time što Kakiru nije zasmetalo, jasno je da to iz sda uređivačke kuhinje. Nije se Bake obrukao sa po ko zna koji put spominjanjem sadake, pa na to su nas samo i navikli,na sadaku,nije se obrukao prije početka izbora sa licitiranjem optuzene Jelke kao premijera sto jasno govori kako i s kim nijeti praviti vlast. Nije se obrukao sto ne zna kad je sta rekao, nije se obrukao sto ga voditelj cijelu emisiju podrzava i favorizuje, sto se dodovorava trojanskom konju profi,jer zna da je marginalan i nebitan. Ma Denis se obrukao :-) Umijete vi i bolje. Dedera...
Last edited by last mohicans on 23/09/2022 15:57, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#3564 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by DaysleepeR »

i jednom i drugom fali karizma
laik1981

#3565 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by laik1981 »

Idemedosumom wrote: 23/09/2022 15:52 Neko objavi na socijalnim mrezama. Doduse, nije isto biti zastupnik u DN i clan predsjednistva.

Image
Image
Registarska tablica

#3566 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Registarska tablica »

Idemedosumom wrote: 23/09/2022 15:52 Neko objavi na socijalnim mrezama. Doduse, nije isto biti zastupnik u DN i clan predsjednistva.

Image
Ali on nije prico na engleskoommm, eeeeejj....

Prodo trezoras drzavu i glavna tema na netu to sto Denis iskuliro voditelja i reko da ne zeli pricati engleski.... Nama treba atomsku podhitno baciti. Mi smo debili i tacka.
Chloe
Photo mod

#3567 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Chloe »

@Osmi Socrates pratiš li kampanju? Kakvo je tvoje mišljenje za ovu utrku, ma općenito za predstojeće izbore? :)
konoplja

#3568 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

last mohicans wrote: 23/09/2022 15:54
konoplja wrote: 23/09/2022 15:09

Ma jasta neg se osramotio. Svu djecu je trebalo u druge sobe odvesti, al kad bi se takvi kao vi pitali. Nije on kao ni drugi kandidati na prijemnom ispitu da pokazuje jezičke vještine, a time što Kakiru nije zasmetalo, jasno je da to iz sda uređivačke kuhinje. Nije se Bake obrukao sa po ko zna koji put spominjanjem sadake, pa na to su nas samo i navikli,na sadaku,nije se obrukao prije početka izbora sa licitiranjem optuzene Jelke kao premijera sto jasno govori kako i s kim nijeti praviti vlast. Nije se obrukao sto ne zna kad je sta rekao, nije se obrukao sto ga voditelj cijelu emisiju podrzava i favorizuje, sto se dodovorava trojanskom konju profi,jer zna da je marginalan i nebitan. Ma Denis se obrukao :-) Umijete vi i bolje. Dedera...
Jasta je vec se osramotio. Prosuo se ko biza pred javnosti u posljedna dva dana i sjebao jedanaest stranaka koje su stale iza njega.
A sto se tice Bakira... Znas koliko be zaboli neka stvar za njega. Naravno da je Bakir sramota i lopov i govno od covjeka. Razlika je da se za njega sve to zna i da on ima svoju zelenu masineriju. Doduse prateci intenzivnije sta se sve desava nije ni ova crvena armija NPCovaca daleko od zelene.
Hadzikadic je daleko od savrsenog kandidata i nije problem pronaci mu mane, ali za razliku od ove dvojice barem je kulturan i obrazovan. Dodatni bonus mu je da nije okaljan nasim politickim muljem i zato cu da glasam za njega. Barem nudi nesto pozitivnije i znam da moze normalo razgovarati sa ostalim vaznim internacionalnim predstavnicima, za razliku od kriminalca El Baketa i mistera Kviska ili Quizka u CVu mi pise govorim engleski. :D
Last edited by konoplja on 23/09/2022 16:14, edited 1 time in total.
agnostic_front

#3569 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by agnostic_front »

Pa i ovo je dokaz koliko ljudi pojma nemaju ko je Denis kad ih je ova debata iznenadila. Prosjecni parlamentarac birokrata. I kao takav je za koplje iznad Bakira. Dovoljno je da se uporedi rad jednog i drugog u parlamentu. Ne znam sta je potrebno vise zaista, da bude Lincoln (sto brat LSD napisa)?

Bas me zanima kakve su to sjednice predsjednistva i kako ce ga neki drugi pojesti. Pa nije bokserski mec. Ima procedure, ima savjetnike, ne mora donositi odluke u sekundi. I inace Bakir je pouzdan, nece zajebati.

A neko je to vec pisao. Ovdje ljudi jedva cekaju bilo kakvu gresku (stvarnu ili zamisljenu), pa da mogu srati kako su svi osim njih nesposobni i kako oni nece na izbore. Ne moras na izbore, ko te jebe, gledaj Bakira i Seku i mirna Bosna.
moonca

#3570 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by moonca »

...............bez veze je glasati za Hadzikadica. dajte glas nekom drugom... :-)
Spit_fire

#3571 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

Mislim da su i ovi sto slijepo brane denisa duboko razocarni al im ofirno rec :D

Takodjer mislim da se i malo Denis preracunao, ocigledno da ovo nije kontra 1na0 kako je naviko u parlamentu..da nastrebano gradivo i ne pije previse vode, konto doce procitat zakon i svi ce past na guz.icu

Ovi sto govore da mu se trazi dlaka u jajetu, ne trazi al jbg SDP mu je stavio uteg oko vrata predstavljajuci ga ko da je svjetsko cudo..sta cu ima ja sto zavalise covjeka...

I kad je nestalo argumenata i kad i ova teska arljirija u vidu optuzbi da je neko SDA bot ne pali vise, vratili su se na onu "jesmo vagno al oni su proljev"...super znamo to svi i vecina i kaze da ce podrzat denisa bez obzira na sve, al da je zasluzio kritiku jeste i to itekakvu kritiku..kako on tako i ovih 11 stranaka
Last edited by Spit_fire on 23/09/2022 16:20, edited 1 time in total.
Spit_fire

#3572 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

moonca wrote: 23/09/2022 16:15 ...............bez veze je glasati za Hadzikadica. dajte glas nekom drugom... :-)
Slazem se, ako necete denisa dajte glas gdje ce vrijediti nesto...

Ljiljan :bih:
L u c i f e r

#3573 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by L u c i f e r »

Spit_fire wrote: 23/09/2022 16:18
moonca wrote: 23/09/2022 16:15 ...............bez veze je glasati za Hadzikadica. dajte glas nekom drugom... :-)
Slazem se, ako necete denisa dajte glas gdje ce vrijediti nesto...

Ljiljan :bih:
:bih:
Nebozemlja

#3574 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Nebozemlja »

Mene ovo podsjeća na zadnje izbore u Americi.
Bećirović ko Biden - bezlični, dosadni birokrata.
Bake ko Trump - poglup, korumpiran i po društvo opasan.
Izbor je jasan.
kluz franjo

#3575 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Bećirović je "razočarao" ove Bakirove iskrice, valjda zato što nije izvodio lap-dance u krilu "Predsjednika" kao onaj treći, formalni kandidat.

Vrlo je sve jednostavno.
Postoji ogroman broj glasača u FBiH koji se suprostavljaju ideji da Bakir u još jednom mandatu "odradi" još po neku istorijsku stvar za BiH, kao onomad diverziju revizije.
Takvi će glasati za Bećirovića.
Oni kojima je Bakir prihvatljiv na toj poziciji, neće glasati za Bećirovića.
Takvi neka glasove raspodjele na Bakira i preostale kandidate po svom demokratskom nahođenju.
Sve OK.
Locked