Ukrajina
-
lajkujMe
#118176 Re: Ukrajina
Ovi dronovi nisu neka velesila koliko sam mislio
Pa jbt lete nisko, sporo i glasni su pravo
Ko sto neko rece Pat i rokaj ili manpadsima
Nece se ti dronovi provesti iznad Ukrajinskog neba za razliku od Saudije gdje po 300km nemas nijednog covjeka a kamoli naselja pa mu je lako da se provuce
Taman oni Gepardi za ovoga kombinacija Leparda, Tunguski, Patova, Manpadsa i Osa ce ovo rjesiti
Nece se ti dronovi provesti iznad Ukrajinskog neba za razliku od Saudije gdje po 300km nemas nijednog covjeka a kamoli naselja pa mu je lako da se provuce
Taman oni Gepardi za ovoga kombinacija Leparda, Tunguski, Patova, Manpadsa i Osa ce ovo rjesiti
-
sumirprimus
#118177 Re: Ukrajina
ukri su pokazali da su im ljudi bitni. ovo im je bio veliki moral boost sa azov zarobljenicima, sve su ih izvukli zive. ogromna moralna pobjeda, i skidanje lanaca sa vrata zelenskom ,jer su ga za to najvise i napadali.
rusi ocigledno sta god da su dobili zauzvrat,ne jbu moral i te price. bitnija je masa 300k i juris...
tak da dan posle razmjene ukri ponovo krecu s napadom. pametnom dosta
rusi ocigledno sta god da su dobili zauzvrat,ne jbu moral i te price. bitnija je masa 300k i juris...
tak da dan posle razmjene ukri ponovo krecu s napadom. pametnom dosta
-
sumirprimus
#118178 Re: Ukrajina
dronovi su inace opasni za pvo jer su male i spore mete. koliko god to zvucalo cudno.lajkujMe wrote: ↑23/09/2022 14:26 Ovi dronovi nisu neka velesila koliko sam mislio
nece svaka naci cilj ali ce imati psiholosko djelovanje kao i oni droncici sa ukr strane...
tj predstavljace problem za ukre.
-
Maliodmene
#118179 Re: Ukrajina
Ja drona i kurca, podsjeca me na komsiju sa motorkom u 6 ujutro kad reze drva
-
sumirprimus
#118180 Re: Ukrajina
rekoh bice problema i panike u naseljenim mjstima.
-
zigzag
#118181 Re: Ukrajina
Ili Kalibar ili dron, ista je muka.
-
lajkujMe
#118182 Re: Ukrajina
Da ali koleta Zilog meni se cini je objasnio da za PVO samo stvar repeogramiranja sistema da obuhvaca i te male niskesumirprimus wrote: ↑23/09/2022 14:28dronovi su inace opasni za pvo jer su male i spore mete. koliko god to zvucalo cudno.lajkujMe wrote: ↑23/09/2022 14:26 Ovi dronovi nisu neka velesila koliko sam mislio
nece svaka naci cilj ali ce imati psiholosko djelovanje kao i oni droncici sa ukr strane...
-
Milenkov buraz
#118183 Re: Ukrajina
Mislim da imaš radare niskom i visokog spektra, ti visoki džaba sve ne funkcniše na male mete, niske objekte i slično. Ti visokog spektra rade...nije stvar samo programiranja.lajkujMe wrote: ↑23/09/2022 14:35Da ali koleta Zilog meni se cini je objasnio da za PVO samo stvar repeogramiranja sistema da obuhvaca i te male niskesumirprimus wrote: ↑23/09/2022 14:28
dronovi su inace opasni za pvo jer su male i spore mete. koliko god to zvucalo cudno.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#118184 Re: Ukrajina
i to razmjenili za jebenog tajkuna....po tome se vide vrijednosti oba koncepta življenja i šta je kome bitnosumirprimus wrote: ↑23/09/2022 14:26 ukri su pokazali da su im ljudi bitni. ovo im je bio veliki moral boost sa azov zarobljenicima, sve su ih izvukli zive. ogromna moralna pobjeda, i skidanje lanaca sa vrata zelenskom ,jer su ga za to najvise i napadali.
tak da dan posle razmjene ukri ponovo krecu s napadom. pametnom dosta![]()
-
sumirprimus
#118185 Re: Ukrajina
evo sto je bezveze
-
sumirprimus
#118186 Re: Ukrajina
ista stvar ko i za bajre, kad dodje do tog da je skidas trocijevcem i pamovima iznad nasljenih mjsta jebada je.lajkujMe wrote: ↑23/09/2022 14:35Da ali koleta Zilog meni se cini je objasnio da za PVO samo stvar repeogramiranja sistema da obuhvaca i te male niskesumirprimus wrote: ↑23/09/2022 14:28
dronovi su inace opasni za pvo jer su male i spore mete. koliko god to zvucalo cudno.
-
sumirprimus
#118187 Re: Ukrajina
iran je upravo odgovoran za zivote ukrajinaca u ovoj bjesomucnoj agresiji, i mora odgovarati!
-
brain bubbles
#118188 Re: Ukrajina
zamisli kako bi narod reagovao kada bi mijenjali Asima za 100 boracaJoseMujica wrote: ↑23/09/2022 14:52i to razmjenili za jebenog tajkuna....po tome se vide vrijednosti oba koncepta življenja i šta je kome bitnosumirprimus wrote: ↑23/09/2022 14:26 ukri su pokazali da su im ljudi bitni. ovo im je bio veliki moral boost sa azov zarobljenicima, sve su ih izvukli zive. ogromna moralna pobjeda, i skidanje lanaca sa vrata zelenskom ,jer su ga za to najvise i napadali.
tak da dan posle razmjene ukri ponovo krecu s napadom. pametnom dosta![]()
- karanana
#118189 Re: Ukrajina
hmmm, ovo postaje problem za ukre mozda. nema zapad nista sto bi bilo slicno? switchbladi su karinane.
-
zigzag
#118190 Re: Ukrajina
Ti si zabrinut već odavno. A tek sad je prava briga.
Sve su ovo igračke koje se testiraju u realnim uslovima. Čudo do sad nije ništa iz Kine došlo. Logično i opravdano je da dođe. Ali terenska borba je ono glavno.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#118191 Re: Ukrajina
Doklena su nasHi.
-
lajkujMe
#118192 Re: Ukrajina
Ima Izrael, Harop dron koji je sto puta bolji od ovog Iranskog.
Iranci su preko Poljaka poslali Counter UAV sisteme za Ukrajince ne znam koliko ce biti efektivni.
Isto tako ne znam zasto Ukrajinci ne naprave nesto slicno?
Imaju vec motore i znanje iz avijacije.
Sam dron sto se tice tijela, motora, hidraulike ne bi uopste trebalo da bude problem.
Jedino komunikacije, kamera i elektronika?
Al to bi mogli Ameri vrlo lako rjesiti s off the shelve komponentama?
Bojeva glava isto ne bi trebala da bude problem
-
zilog
#118193 Re: Ukrajina
Nista sto se vec nije, manje-vise, znalo, a prilicno bajato. Vjerovatno je vec zacepljeno to gdje je curilo, cim su Rusi ovo objavili.
Ipak me je iznenadila kolicina i preciznost podataka. Obidjite neke od koordinata, pa vidite sta se tamo nalazi,,,
Posebno mi je drago da se navode pozicije baznih stanica za kontrolu U(C)AV.
Ovo ce samo jos vise podici nivo stresa i tjeskobe Rusima, a ne mogu nista uciniti. Pa pa paranoja...
- karanana
#118194 Re: Ukrajina
pa bilo je par slicnih ukrajinskih koji su udarili neka skladista u beogradu ja mislim ili negdje na krimu. isto prdavci neki sa dva vingleda pozada, ali ocigledno nemaju masu kao sto su rusi dobili.lajkujMe wrote: ↑23/09/2022 15:12Ima Izrael, Harop dron koji je sto puta bolji od ovog Iranskog.
Iranci su preko Poljaka poslali Counter UAV sisteme za Ukrajince ne znam koliko ce biti efektivni.
Isto tako ne znam zasto Ukrajinci ne naprave nesto slicno?
Imaju vec motore i znanje iz avijacije.
Sam dron sto se tice tijela, motora, hidraulike ne bi uopste trebalo da bude problem.
Jedino komunikacije, kamera i elektronika?
Al to bi mogli Ameri vrlo lako rjesiti s off the shelve komponentama?
Bojeva glava isto ne bi trebala da bude problem
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#118195 Re: Ukrajina
brain bubbles wrote: ↑23/09/2022 15:05zamisli kako bi narod reagovao kada bi mijenjali Asima za 100 boracaJoseMujica wrote: ↑23/09/2022 14:52
i to razmjenili za jebenog tajkuna....po tome se vide vrijednosti oba koncepta življenja i šta je kome bitno![]()
uh jebemu, al nije smiješno...u nas bi svi šutili, ko što i jesu
svojevremeno su čete na Ilidži u aprilu 1992. pokupile Senahida Memića i Aljo ga je odmah razmjenio...u Dejtonu su 1995. ostavili Srebrenicu u Šumskoj a insistirali na Ustikolini , đe Šajino imanje, pravdajući time da je tamo najstarija džamija u BiH. Tako da smo glede toga mi stoka jednaka ovim rusima.
-
lajkujMe
#118196 Re: Ukrajina
Cisto da znate za moj politicki stav
Ja nas sve u BIH nebitno od naroda stavljam u isti kos sa Rusima
Apoliticni kad treba imati stav, letargicni, samo da ne puca...
Radi sta hos nemoj samo mene dirati
Korupcija itd...
Tako kad Ukrajinci kazu Ruski narod picke slobodno se to na nas takodjer odnosi
Jednog dana to ce nam se odbiti od glavu isto kao sto se Rusima to sad odbija u to budite sigurni
Korupcija itd...
Jednog dana to ce nam se odbiti od glavu isto kao sto se Rusima to sad odbija u to budite sigurni
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#118197 Re: Ukrajina
I to Airmail
- GAU8
#118198 Re: Ukrajina
Fali nam jedan ZelenskilajkujMe wrote: ↑23/09/2022 15:22 Cisto da znate za moj politicki stav
Korupcija itd...
-
zilog
#118199 Re: Ukrajina
Nisam bas rekao da je SAMO stvar reprogramiranja. Neki se stariji sistemi ne mogu reprogramirati, jer su diskriminatori i integratori izvedeni hardverski, dok je na modernijim to moguce, prepodesavanjem DSP segmenta, ali rezultat je poplava laznih uzbuna i meta. Svaki automobil koji se krece po autoputu, zadovoljava doppler kriterij za metu. Visine na kojima ova cuda lete se, na nekoliko kilometara, ne razlikuju od zemaljskih meta (stope se)...lajkujMe wrote: ↑23/09/2022 14:35Da ali koleta Zilog meni se cini je objasnio da za PVO samo stvar repeogramiranja sistema da obuhvaca i te male niskesumirprimus wrote: ↑23/09/2022 14:28
-
lajkujMe
#118200 Re: Ukrajina
Zelenski nije slucajno pao s neba. Upravo to je nas problem sto kao narod ne shvatamo sta to znaci politicki aktivizam.GAU8 wrote: ↑23/09/2022 15:28Fali nam jedan ZelenskilajkujMe wrote: ↑23/09/2022 15:22 Cisto da znate za moj politicki stav
Korupcija itd...
Mi izbjegavamo da prstom uperimo licno u onog za koga smatramo da lose cini.
Lako je biti general na kafi s drugovima haj u opstinu i uperi prst u onog sto ti je tratio mito.
Haj ispred parlamenta i uperi prst u zastupnika sto hapa
Ne mogu ljudi kao Zelenski doci sami od sebe narod mora to da zeli i da se bori za to
Zelenski koliko god je dobar predsjednik nije on ovo sam stvorio on je lider koji inspirise druge oko sebe kao primjer.
I ima podrsku naroda zbog toga a ne zato sto je neki uber politicar.
Zelenski ne radi ni 0.1% ovog sto se desava u Ukrajini ali zato inspirise ostalih 99% kako da se bore.
To nama fali jedna zajednicka misija i zelja za boljem ali ne moze nam to neko spustiti u krilo (MZ) moramo mi uzeti ono sto zelimo.
A to znaci ulaziti u neugodne rasprave, u svadje i upiranje prsta protiv tkz mocnika oligarha
Moras biti spreman da zrtvujes svoje dobro za dobeo drustva.
Majdan goloruki narod na policiju i izborili se
Kod nas je situacija cak puno laksa, vlast nam nije hrabra.
Kad god se nas narod pobunio malo jace vlade su popustile
Evo sad izbora vidjecete historijsku malu izlaznost to sto nije izaslo na izbore su ovi nasi "Ruski apoliticni" koji cine oko 50% naroda