Samo što, ako je Putin puk'o ili je psihopata kao što se o njemu priča, njemu to nije problem, dok onom drugom kraju jeste. I tu se krije opasnost.Milenkov buraz wrote: ↑22/09/2022 18:09Kada je krenula Korona bila je priča ma ništa to, to bezveze prehlada, Gripa, iako je realno u početku bila opasnost. Sada je priča smrznut ćemo se svi, nafta će biti 5KM, ledenice će nam visiti oko muda ako ne udovoljimo Putinu ...iako realno ne postoji opasnost od takvog scenarija. Sada je priča nuklaerna zima, kao da i Putinu neće biti dvostruka nuklearnazima. Ta batina kojom se prijeti ima dva kraja.Hakiz wrote: ↑22/09/2022 18:00
Ne nužno, iako svaka posljedica ima neki uzrok.
Nego samo napomena, da ne bude, kada Evropa osjeti radijacijsku zimu, a šta bi, ovo nismo očekivali.
Očekujmo. Ne znači da treba popustiti Putinu, nego da treba biti spreman i radosno platiti cijenu nepopuštanja. Nećemo se povući pred diktatorom, kakve god posljedice bile, makar nas ubilo![]()
Ukrajina
-
Hakiz
#117826 Re: Ukrajina
- nota1969
#117827 Re: Ukrajina
bravo majstoredetroit-mercy wrote: ↑22/09/2022 18:14Sjecam se prije 10tak i vise godina kada je Putin "naredio" da Rusi naprave svoju Silicijsku dolinuČitalac wrote: ↑22/09/2022 18:00 Propagandisti Kremlja danas dodatno pojašnjavaju narodu šta se juče zapravo dogodilo. Putin je, piše Pjotr Akropov, pozvao i na „duhovnu i ekonomsku mobilizaciju“ koja je neophodna zbog ozbiljnosti situacije. „Mobilizacija 300 hiljada rezervista tek je jedan korak na putu koji je pred nama. Opazili smo u čemu leži naša snaga, ali i šta su naše slabosti. Sada se moramo fokusirati na otklanjanje slabosti – za neke će nam biti potrebne sedmice, a za neke godine pa čak i decenije (recimo, kada se radi o tehnologiji). Nema više vremena ni za vrdanje ni za sumnje. Hoćemo li moći? Moramo, ako želimo da preživimo kao velika civilizacija i kao narod“, smatra Akropov koji ne krije da se Moskva 24. februara ozbiljno preračunala. To svakako nije zanemarljivo s obzirom da piše za državni medij.
, njemu starom KGB kadru nije jasno da se takve stvari ne naredjuju, takve stvari se radjaju.
Njemu neke stvari nisu jasne i davno je bilo vrijeme da kepec ode a ne da sebi (i sluge oko njega) pripisuje neku mesijansku ulogu.
kako se ovog sjeti
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#117828 Re: Ukrajina
Čitao sam svasta o toj rusiji nedavno
Od prije sam znao da imaju najveću stopu zaraženih HIV po 100k stanovnika, najveću korupciju, najveći broj razvoda itd
Uglavnom, društvo u rasulu apsolutnom
Kažu, nigerija u bijelom
Od prije sam znao da imaju najveću stopu zaraženih HIV po 100k stanovnika, najveću korupciju, najveći broj razvoda itd
Uglavnom, društvo u rasulu apsolutnom
Kažu, nigerija u bijelom
-
Bossona
#117829 Re: Ukrajina
Daidža Joe je juče imao odlično obraćanje pred svjetskim auditoriumom UN-a i upozorio Putina i Rusiju zbog agresije na suverenu i međunarodno priznatu državu s ciljem aneksije dijelova države što je kršenja povelja UN-a i posljedicama uz nastavak podrške Ukrajini .
-
Tyke
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#117831 Re: Ukrajina
Naravno to sam i mislio. nije milion vojnika na frontu, to bi bila besmislica, natrpas milion na 1000 km duzine fronta, to bi bila klaonica a ne front.1000 vojnika svaki kilometar, to je 1 bataljon.Nije ovo WW1 il WW2.Mada mislim da ce ukrajina morati ubrzo dici jos vojske misli li istjerat ruse.
-
Tyke
#117832 Re: Ukrajina
Ovo mi lici kao oprobana taktika kojom su uzeli Izyum i okolna mjesta. Umjesto direktnog udara na glavni cilj gdje bi potrosili daleko vise municije i zrtvovali daleko vise ljudskih zivota, opet kao da idu okolo gdje je agresorska linija odbrane tanka i lahko osvojiva a ujedno opkoljavaju glavni cilj - Liman, gdje rujama ostaje da se predaju ili bjeze. A upravo ih opkoljavaju sa nekoliko strana gdje im ostavljaju prostor za bjezaniju nazad prema sekundarnim linijama i ujedno tako izofiraju iste.
- madner
#117833 Re: Ukrajina
Prvo da vidimo sta Rusi rade, da li popunjavaju jedinice ili prave nove.
Jer moze se ovdje svasta provuci od 100000 do 1000000 novih.
Jer moze se ovdje svasta provuci od 100000 do 1000000 novih.
-
Bossona
#117834 Re: Ukrajina
Muftija Čečenije Salakh Mezhiev kritikovao je Kadirova zbog slanja mladih Čečena u rat u Ukrajinu.
“Vi pozivate ljude da idu u Džennet, ali vi sami tamo ne idete. Ne želiš umrijeti. Želite ležati na toplom, jesti ukusnu hranu i voditi debele razgovore ”, rekao je Salah Mezhiev.
- pici
#117835 Re: Ukrajina
Trpaju ih ko bekane u torove, nema tu obuke, baci sve civilno na gomilu, drz puskicu ovaj do tebe metkove i juris.Strasno, ponovo staljin na vlasti.
-
Bossona
#117836 Re: Ukrajina
Tako se ratuje, ne razaraš grad, nemaš gradske ulične borbe u kojoj gubiš masu vojnika. Ovako zaobiđeš grad, zauzmeš putna i druge prilaze, onda im spriječiš dotur logistike i pojačanja u ljudstvu, udaraš im skladišta MES-a, komandne centre, centre veze i koncentraciju vojske koja odmara ili je na okupu. Nastaje opšta panika, nema hrane i onda ih ispresjecaš sa bokova i napadaš s leđa a ne s fronta u okruženju ili poluokruženju.Tyke wrote: ↑22/09/2022 18:54Ovo mi lici kao oprobana taktika kojom su uzeli Izyum i okolna mjesta. Umjesto direktnog udara na glavni cilj gdje bi potrosili daleko vise municije i zrtvovali daleko vise ljudskih zivota, opet kao da idu okolo gdje je agresorska linija odbrane tanka i lahko osvojiva a ujedno opkoljavaju glavni cilj - Liman, gdje rujama ostaje da se predaju ili bjeze. A upravo ih opkoljavaju sa nekoliko strana gdje im ostavljaju prostor za bjezaniju nazad prema sekundarnim linijama i ujedno tako izofiraju iste.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#117837 Re: Ukrajina
Sad tek znam, da ništa ne znam.
-
Tyke
#117838 Re: Ukrajina
Na to mi vuku ova nova oslobodjenja oko Limana, mic po mic kao da pripremaju finalni udar i oslobodjenje.Bossona wrote: ↑22/09/2022 19:06Tako se ratuje, ne razaraš grad, nemaš gradske ulične borbe u kojoj gubiš masu vojnika. Ovako zaobiđeš grad, zauzmeš putna i druge prilaze, onda im spriječiš dotur logistike i pojačanja u ljudstvu, udaraš im skladišta MES-a, komandne centre, centre veze i koncentraciju vojske koja odmara ili je na okupu. Nastaje opšta panika, nema hrane i onda ih ispresjecaš sa bokova i napadaš s leđa a ne s fronta u okruženju ili poluokruženju.Tyke wrote: ↑22/09/2022 18:54
Ovo mi lici kao oprobana taktika kojom su uzeli Izyum i okolna mjesta. Umjesto direktnog udara na glavni cilj gdje bi potrosili daleko vise municije i zrtvovali daleko vise ljudskih zivota, opet kao da idu okolo gdje je agresorska linija odbrane tanka i lahko osvojiva a ujedno opkoljavaju glavni cilj - Liman, gdje rujama ostaje da se predaju ili bjeze. A upravo ih opkoljavaju sa nekoliko strana gdje im ostavljaju prostor za bjezaniju nazad prema sekundarnim linijama i ujedno tako izofiraju iste.
Vjerujem da su tu linije slabe i da ima mjesta koja su slobodna, ali treba oprezno doci tu i osigurati ih.
- Čitalac
#117839 Re: Ukrajina
Peking se konačno, makar i neodređeno, malo opširnije izjasnio o Ukrajini. Kako kaže ministar spoljnih poslova Wang Yi, „Kina nikako neće dolivati ulje na vatru, ali neće biti ni puki posmatrač jer konflikt postaje sve opasniji“.
-
furlan
-
Osmi Socrates
#117841 Re: Ukrajina
Kina ima i neku obavezu prema Ukrajini u slučaju nuklearnog napada.
Kina je interesantna, jer ni njima ne odgovara nuklearni terorist na granici.
Kina je interesantna, jer ni njima ne odgovara nuklearni terorist na granici.
-
Bossona
#117842 Re: Ukrajina
Još jedan vrtoljet Ka-52 poznatiji kao "Đavolje kočije" uništen.
https://informer.rs/vesti/politika/4759 ... nije-imala
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#117843 Re: Ukrajina
Ovaj Stavky je jedan od preostala dva izlaza iz Lymana za Ruje a izgleda da je to krajnji cilj. Ovo lici da Ukri im smanjuju opcije ali ne i eliminisu. Kao sto je neki ovdje vec naveli, prekinuti logistiku, stvoriti paniku ali bez direktnog napada i dati im fore izlaza.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#117844 Re: Ukrajina
Neki dan gledam na BBC Earth (onaj serijal o tvornicama hrane) epizoda o konzervama graha.
Sada mi sinu, nakon ove nuklearne drame od juče. Ispitivali su koliko godina, bez obzira na napisan rok trajanja, mogu konzerve hrane biti jestive. Da ne duljim... Ispitivali su konzerve stare preko 40 godina i ukoliko nisu zahrđale ili fizički oštećene sve su bile bakterijski ispravne za ljudsku upotrebu.
Znači konzervirana hrana, i nakon roka trajanja, može se konzumirati i nakon pola stoljeća.
Ja bleno
Sada mi sinu, nakon ove nuklearne drame od juče. Ispitivali su koliko godina, bez obzira na napisan rok trajanja, mogu konzerve hrane biti jestive. Da ne duljim... Ispitivali su konzerve stare preko 40 godina i ukoliko nisu zahrđale ili fizički oštećene sve su bile bakterijski ispravne za ljudsku upotrebu.
Znači konzervirana hrana, i nakon roka trajanja, može se konzumirati i nakon pola stoljeća.
Ja bleno
- karanana
#117845 Re: Ukrajina
ti ocigledno nisi probo trumanov petit keksHame_ wrote: ↑22/09/2022 19:26 Neki dan gledam na BBC Earth (onaj serijal o tvornicama hrane) epizoda o konzervama graha.
Ja bleno![]()
mada ne znam u kojem kontekstu je komentar. jer ako je pitanje hrane nakon armagedona, onda mislim da nema veze koliki je rok trajanja.
Last edited by karanana on 22/09/2022 19:35, edited 1 time in total.
- Kyuss
#117846 Re: Ukrajina
Da se muftija slučajno ne oklizne kad prolazi pored prozora na višim spratovima.Bossona wrote: ↑22/09/2022 18:57
Muftija Čečenije Salakh Mezhiev kritikovao je Kadirova zbog slanja mladih Čečena u rat u Ukrajinu.
“Vi pozivate ljude da idu u Džennet, ali vi sami tamo ne idete. Ne želiš umrijeti. Želite ležati na toplom, jesti ukusnu hranu i voditi debele razgovore ”, rekao je Salah Mezhiev.
Ne zna jadan da je putlerov ker klanjao na benzinskoj u Ukrajini, ni 1700km od fronta.
Last edited by Kyuss on 22/09/2022 19:36, edited 1 time in total.
- karanana
#117847 Re: Ukrajina
sutra dzuma, mozda stepenica na minderu popusti
- pici
#117848 Re: Ukrajina
Pisao sam da ce se kinezi postepeno okretat, a onda zabiti rusima noz u ledja kad im bude najpotrebnije.Nisu ni oni slijepci, vide da kosooke narode najvise salju a znaju i zbog cega, nema tu bratske ljubavi sve je to goli interes, kad vide da se rusi koprcaju, tad ce ih kinezi dotuci, da bi ispali eroji i vidite spasili smo stvar kad je najpotrebnije.
Mislite kad kepec zvecka nuklerarkama da ce kinezi biti uz njih, bajke su na drugom spratu.
- pici
- no_sekirli
#117850 Re: Ukrajina
Pretpostavio sam davno sta ce biti. Robert Baric za siromasne
Drago mi ih je vidjeti zive...
Drago mi ih je vidjeti zive...
no_sekirli wrote: ↑17/05/2022 19:31 Ja cisto sumnjam da se ili ce se Azov predati bas samo tako. Da su takvi profili, predali bi se vec davno, ili izvukli dok se moglo.
Po meni, ovo je ipak dogovoreno na visem nivou, i ove koji su se predali niti ce streljati, niti ce slati u Sibir. Za neko vrijeme ce napraviti razmjenu i to je to.
Sto se tice zapovjednika, pretpostavljam da njih "nece pronaci" sada niti ce se predati. Mozda je dogovor da se povuku u ilegalu do kraja zivota, sa beneficijama od kojih ce oni i njihove obitelji zivjeti.
Ukoliko sam totalno promasio fudbal, onda ne mogu vjerovati da se bilo tko moze predati ovim krvolocima u ruke, i biti svjesan da ih ceka gulag, barem 20 godina. Bolje bombu ispod sebe i u vjecna lovista.