Ali je drugačije kad ti je " neprijatelj" par stotina kilometara od Moskve.Samprotivsviju wrote: ↑22/09/2022 13:20Ma kazem njemu nije problem sto ce nato biti na granici u smislu da su prijetnja sigurnosti ili sta vec, vec sto ce uzeti zemlje koje su do jucer ruske bile, jer je ocito imao namjere ekspanzije jer smatra da te zemlje pripadaju rusima, jer rusi misle da imaju neko bogom dato pravo nad tim zemljama... a samo granicenje sa natom je smijesno danas ICBMovi sa bojevnim glavama sa kontinenta na kontinent lete bez po muke, kao i nuklearne podmornice.
Ukrajina
-
zigzag
#117701 Re: Ukrajina
-
Hakiz
#117702 Re: Ukrajina
Da, naravno, petljaju mu se u zonu interesa, to mu smeta.Samprotivsviju wrote: ↑22/09/2022 13:20Ma kazem njemu nije problem sto ce nato biti na granici u smislu da su prijetnja sigurnosti ili sta vec, vec sto ce uzeti zemlje koje su do jucer ruske bile, jer je ocito imao namjere ekspanzije jer smatra da rusi imaju neko bogom dato pravo nad tim zemljama... a samo granicenje sa natom je smijesno danas ICBMovi sa bojevnim glavama sa kontinenta na kontinent lete bez po muke, kao i nuklearne podmornice.
Zato je i Amer otišao ratovati u Irak, Vijetnam, Afganistan itd. Niko mu nije bio na granici. Ali, terorizam, nafta itd. Zona interesa.
Vladimir hoće isto. Kao i Ping. I Tajip kreće sličnim putem, polako.
Interesantna vremena nas čekaju. Kao što kletva kaže, dabogda u njima živjeli.
Neće ljudska vrsta nikad pameti doći.
Last edited by Hakiz on 22/09/2022 13:31, edited 1 time in total.
- Čitalac
#117703 Re: Ukrajina
Ruska strana od danas ne dopušta muškarcima iz okupiranog Zaporožja, starim od 18 do 35 godina, prelazak na teritoriju pod kontrolom vlade, što ukazuje da će i tu početi mobilizacija. Gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov apeluje na vojno sposobne da se odmah evakuišu preko Krima (što je, inače, jedna od uobičajenih ruta).
Men under the age of 35 are advised to immediately leave the occupied territory on the Crimea-Georgia route. Already today, at the enemy checkpoint in Vasylivka, men aged 18 to 35 were not allowed into the direction of Zaporizhia. And this practice will continue.
According to him, the occupiers are trying to mobilize Ukrainian men as "cannon fodder" to the front.
Fedorov recommends that residents of the occupied regions of Ukraine now try to travel towards Zaporozhye, or choose an alternative path – towards Georgia through the temporarily occupied Crimea. According to him, there is not enough time left.
- skrbavi-admin
#117704 Re: Ukrajina
obzirom na situaciju ocekujem kamaru mrtvih uhljupa od zime ili sa teskim promrzlinama
sve je lEpo kad sunce sija
sve je lEpo kad sunce sija
-
Bangalore_
#117705 Re: Ukrajina
Je li sve ovo oružje što je Ukrajina dobijala bilo donacija ili se to mora platiti kasnije? Čini mi se da sam negdje čuo ovo drugo.
-
Crvene_brigade
#117706 Re: Ukrajina
SOF djeluje...
Last edited by Crvene_brigade on 22/09/2022 13:39, edited 1 time in total.
-
Zumbul2
#117707 Re: Ukrajina
Kao odgovor na aneksiju ujedinjeni zapad treba jasno staviti do znanja da će cjelokupna ruska imovina izvan teritorije Rusije biti predmet zaplijene i prodata na dražbi. Njemačka je već nacionalizovala neke rafinerije, 3 čini mi se i druge neke enervetske objekte. Mislim na svu nepokretnu imovinu kao i gotovinu koje ima oko 400 milijardi. Sva sredsva staviti Ukrajini na raspolaganje za naoružanje i drugu kompenzaciju. Dalje ako upotrijebe nuklearke totalna izolacija, protjerivanje svih rusa od studentarije do radnika itd.. To jasno staviti do znanja rusima, da nebude da vam nismo rekli....
Možda pretjerujem i ponijela me mašta ali treba zaprijetiti otvoreno i njima...
Last edited by Zumbul2 on 22/09/2022 13:41, edited 2 times in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#117708 Re: Ukrajina
Kako su krenuli sa mobilizacijom, pomjerit ce starosne granice od 7 do 97.
- pici
#117709 Re: Ukrajina
nema dzabe ni u stare babe.Bangalore_ wrote: ↑22/09/2022 13:37 Je li sve ovo oružje što je Ukrajina dobijala bilo donacija ili se to mora platiti kasnije? Čini mi se da sam negdje čuo ovo drugo.
- Gandalf
#117711 Re: Ukrajina
Blef na blef pa na ratni zločin. Za sada to je ruska politika. Blefiraju pa ako upali, dobro je, a ako ne upali, povuku se u znak "dobre volje". Pri tome nastoje praviti masakre nad civilima u cilju zastrašivanja. Pa, i to im se obija od glavu, jer su ukrajinci još ljući nego prije, tako da ruske kalkulacije, kako ih se svi boje, jer su oni mega giga zajebani, lagano padaju u vodu. Malo ko ih se boji, a ukrajinci ih se boje ko dorata svoga.
Napredovanje ukrajinaca i jeste zaustavljeno da bi konsolidovali snage i uvezali oslobođenu teritoriju u funkcionalnu cjelinu sa ostatkom zemlje. Svjesni su da ne mogu srljati naprijed, čuvaju svoje ljude i tehniku, svjesni su i istorijskog značaja vlastite borbe protiv okupatora. Sada je @pici malo razočaran tim razvojem događaja, ali ne treba biti. Mišljenja sam da se ovaj rat dobija i drugim sredstvima a ne samo oružjem.
Propaganda i diplomatija su bitne stvari a danas čisto sumnjam da iko za ozbiljno uzima tvrdnje peskova i šojgua. Ukrajinske sa druge strane i diplomatija ali i propaganda i te kako imaju efekta van Ukrajine. USA i UK su razradili sve scenarije ovog konflikta prije nego što je i počeo. Ne može njih ništa iznenaditi što mordorski režim poduzima u ovim momentima. Sve ide po planu, ali ne putlerovskom, već onom USA + UK planu.
Da li je iko, ama baš iko očekivao, ovakav nevjerovatan razvoj događaja, na dan 24.02.2022. Niko naravno, svi smo mislili gotovo je, osim onih koji su 8 zadnjih godina ukrajince spremali, opremali i omogućili integraciju Nato doktrine i oružanih sistema u ukrajinsku armiju.
Ne mislim da je došlo i do kakvog dogovora sa rusima u ovom trenutku. Ukrajinci su uspjeli vratiti i heroje iz Azova, kakav će to biti moral boost cijeloj ukrajinskoj armiji. PR služba i savjetnici Zelenskog rade vrlo složen, zapravo fantastičan posao u vanjskoj prezentaciji svoje borbe. Činjenica da danas na rusku armiju malo ko gleda kao na respektabilnu vojnu silu, već više kao na neku razularenu hordu, i svakako da zasluge za to, pripadaju i toj ekipi ljudi, okupljenoj oko Zelenskog.
Napredovanje ukrajinaca i jeste zaustavljeno da bi konsolidovali snage i uvezali oslobođenu teritoriju u funkcionalnu cjelinu sa ostatkom zemlje. Svjesni su da ne mogu srljati naprijed, čuvaju svoje ljude i tehniku, svjesni su i istorijskog značaja vlastite borbe protiv okupatora. Sada je @pici malo razočaran tim razvojem događaja, ali ne treba biti. Mišljenja sam da se ovaj rat dobija i drugim sredstvima a ne samo oružjem.
Propaganda i diplomatija su bitne stvari a danas čisto sumnjam da iko za ozbiljno uzima tvrdnje peskova i šojgua. Ukrajinske sa druge strane i diplomatija ali i propaganda i te kako imaju efekta van Ukrajine. USA i UK su razradili sve scenarije ovog konflikta prije nego što je i počeo. Ne može njih ništa iznenaditi što mordorski režim poduzima u ovim momentima. Sve ide po planu, ali ne putlerovskom, već onom USA + UK planu.
Da li je iko, ama baš iko očekivao, ovakav nevjerovatan razvoj događaja, na dan 24.02.2022. Niko naravno, svi smo mislili gotovo je, osim onih koji su 8 zadnjih godina ukrajince spremali, opremali i omogućili integraciju Nato doktrine i oružanih sistema u ukrajinsku armiju.
Ne mislim da je došlo i do kakvog dogovora sa rusima u ovom trenutku. Ukrajinci su uspjeli vratiti i heroje iz Azova, kakav će to biti moral boost cijeloj ukrajinskoj armiji. PR služba i savjetnici Zelenskog rade vrlo složen, zapravo fantastičan posao u vanjskoj prezentaciji svoje borbe. Činjenica da danas na rusku armiju malo ko gleda kao na respektabilnu vojnu silu, već više kao na neku razularenu hordu, i svakako da zasluge za to, pripadaju i toj ekipi ljudi, okupljenoj oko Zelenskog.
Last edited by Gandalf on 22/09/2022 13:47, edited 1 time in total.
-
Bangalore_
#117713 Re: Ukrajina
A gdje ima da se pročita? Čini mi se da sam samo jednom zapazio da je nešto od nekoga koštalo.pici wrote: ↑22/09/2022 13:42nema dzabe ni u stare babe.Bangalore_ wrote: ↑22/09/2022 13:37 Je li sve ovo oružje što je Ukrajina dobijala bilo donacija ili se to mora platiti kasnije? Čini mi se da sam negdje čuo ovo drugo.
- apsidejzi
#117714 Re: Ukrajina
Ma zajebajem se ba hahaah. Hajd znaj sta ce budalama pasti na pamet. Sama cinjenica da su pozvali rezerviste govori o ocaju u kojem se nalaze. 190.000 najboljih vojnika koje su imali i sa kojima su usli u rat su razbijeni nakon 6 mjeseci. Ovih novih 300.000 sigurno nisu spremni za napadacke akcije ali su dobri u odbrambenim situacijama. To je jasan znak da vise nemaju namjeru napredovati te da su se fokusirali na defanzivna dejstva. Veliki samar velikim rusima. Uzeli su 20% teritorije Ukrajini a ratovali bi sa NATO-om.
Medvedev danas prijeti nuklearkama vezano za Donbas. To automatski znaci da ih boli klinac za Kersonom i Luganskom. Vjerovatno su jos uvijek samouvjereni kad je Krim u pitanju. Volio bih da se ukri uspiju organizovati dok jos ima toplih dana i da drmnu jal Lugansk, jal Kherson.
- pici
#117715 Re: Ukrajina
ruska mobilizacija.
-
Alfaromeo
#117716 Re: Ukrajina
Hakiz wrote: ↑22/09/2022 13:12To šta mi mislimo a šta će on uraditi je u domenu nagađanja.Haris.ba wrote: ↑22/09/2022 12:58
Ne znam je li s400 uopce i za himars. Himars bi trebao biti unistavan avijacijom ili balistickim zemlja - zemlja.
Zapad se jednom igrao sa Sovjetima na taj nacin - i pobjedio.
Mislis da Putin misli da je Zapad kamilica?
Ja vjerujem da bi u trenutku izdavanja naredbe za aktiviranje nuklearke Putin bio likvidiran. Ameri imaju nekoga u njegovoj blizini. Bili su komotni javno objaviti ruske planove za agresiju mjesecima prije agresije.
Putin zna da Zapad nije kamilica, ali ni Putin nije Hruščov. Šta ako se ne povuče kao Nikita? Ne povuče se baš zato što sada živi rezultate povlačenja Hruščova i počeo je rat sa Ukrajinim zbog tih rezultata. Koji su doveli do stava Zapada koji kaže da kako su ih zajebali za Kubu, izradili Gorbačova za NATO, mogu i sada, Rusi se uvijek povuku.
I Putin, bio lud, psihopata, štagod, kaže, ovaj put jok. Dosta dva puta, nema treća sreća.
Možda rakete ne stignu do Amerike, ali Evrope možda više ne bude. A ako je tako, Ameri će rado reći, hajde Vladimire, pošalji ih, poslaćemo i mi svoje. Šta Amere briga, neće do njih doći, a Evropu će nuklearisati i baćuške i "slučajnom greškom" kauboji.
Slazem se u potpunosti. Danas se ljudi postavljaju u ratu kao da se igra derbi u Gradu u p m .
NIje ovo utakmica nalazimo se na korak od 3 svjetskog u kojem sigurno da nema pobjednika.
Ako se neko nada da je moguce poraziti nuklernu zemlju nije bitno da li se radi o Rusiji , Inidiji ili USA
taj nije svejestan svoje nesvijesti
- drug_profi
#117717 Re: Ukrajina
Na nuklearku ima samo jedan odgovor, a on nije diplomatski.Zumbul2 wrote: ↑22/09/2022 13:39 Kao odgovor na aneksiju ujedinjeni zapad treba jasno staviti do znanja da će cjelokupna ruska imovina izvan teritorije Rusije biti predmet zaplijene i prodata na dražbi. Njemačka je već nacionalizovala neke rafinerije, 3 čini mi se i druge neke enervetske objekte. Mislim na svu nepokretnu imovinu kao i gotovinu koje ima oko 400 milijardi. Sva sredsva staviti Ukrajini na raspolaganje za naoružanje i drugu kompenzaciju. Dalje ako upotrijebe nuklearke totalna izolacija, protjerivanje svih rusa od studentarije do radnika itd.. To jasno staviti do znanja rusima, da nebude da vam nismo rekli....
Inace ces dobiti jos koju.
- drug_profi
#117718 Re: Ukrajina
Ovo je do sad gratis, Land lease pocinje tek od oktobra.Bangalore_ wrote: ↑22/09/2022 13:37 Je li sve ovo oružje što je Ukrajina dobijala bilo donacija ili se to mora platiti kasnije? Čini mi se da sam negdje čuo ovo drugo.
-
lajkujMe
#117719 Re: Ukrajina
Btw u silnom pisanju ne napisah najbitniju mogu predpostavku
Ovo sve sto sam napisao baziram na tome da je Putin odustao od vojnog rjesenja njegovih ambicija
bar u dogledno vrijeme
Zato referendumi, zato mobilizacija (da sacuva ono sto je osvojio) zato prijetnje nuklearnim glavama.
Karte koje ima su politicke a ne vojne
Ovo sve sto sam napisao baziram na tome da je Putin odustao od vojnog rjesenja njegovih ambicija
Zato referendumi, zato mobilizacija (da sacuva ono sto je osvojio) zato prijetnje nuklearnim glavama.
Karte koje ima su politicke a ne vojne
-
lajkujMe
#117720 Re: Ukrajina
Pa nije bas gratisdrug_profi wrote: ↑22/09/2022 13:54Ovo je do sad gratis, Land lease pocinje tek od oktobra.Bangalore_ wrote: ↑22/09/2022 13:37 Je li sve ovo oružje što je Ukrajina dobijala bilo donacija ili se to mora platiti kasnije? Čini mi se da sam negdje čuo ovo drugo.
Vecina je gratis ali ima i dosta kupovine samih Ukrajinaca za zive pare
Tipa Suzane i Krabovi su kupovine
Dok su Himarsi i PZH2000 donacije...
A lend lease ce biti pozajmica u pravom smislu te rijeci
- Gandalf
#117721 Re: Ukrajina
General objasnio : "ne previmo razliku između dobrovoljaca i prisilno mobilisanih". Drugim riječima, sve će ih umlatiti.
-
detroit-mercy
#117722 Re: Ukrajina
Znaci kauboji krivi za sveAlfaromeo wrote: ↑22/09/2022 13:52Hakiz wrote: ↑22/09/2022 13:12
To šta mi mislimo a šta će on uraditi je u domenu nagađanja.
Putin zna da Zapad nije kamilica, ali ni Putin nije Hruščov. Šta ako se ne povuče kao Nikita? Ne povuče se baš zato što sada živi rezultate povlačenja Hruščova i počeo je rat sa Ukrajinim zbog tih rezultata. Koji su doveli do stava Zapada koji kaže da kako su ih zajebali za Kubu, izradili Gorbačova za NATO, mogu i sada, Rusi se uvijek povuku.
I Putin, bio lud, psihopata, štagod, kaže, ovaj put jok. Dosta dva puta, nema treća sreća.
Možda rakete ne stignu do Amerike, ali Evrope možda više ne bude. A ako je tako, Ameri će rado reći, hajde Vladimire, pošalji ih, poslaćemo i mi svoje. Šta Amere briga, neće do njih doći, a Evropu će nuklearisati i baćuške i "slučajnom greškom" kauboji.
Slazem se u potpunosti. Danas se ljudi postavljaju u ratu kao da se igra derbi u Gradu u p m .
NIje ovo utakmica nalazimo se na korak od 3 svjetskog u kojem sigurno da nema pobjednika.
Ako se neko nada da je moguce poraziti nuklernu zemlju nije bitno da li se radi o Rusiji , Inidiji ili USA
taj nije svejestan svoje nesvijesti
- drug_profi
#117723 Re: Ukrajina
Kako istocni front sada najvjerovatnije izgleda

- drug_profi
#117724 Re: Ukrajina
Pitao je za ovo sto su dobili. Sve sto su dobili je gratis.
Sto su kupili, to su vec platili.
Land lease jos nije poceo i taj racun ce biti sveden na kraju derneka.-
-
sumirprimus
#117725 Re: Ukrajina
kazu rijec je o milion mobilisanih a ne 300k? opaa ovi kontaju jos nesto