Ukrajina

Haris.ba

#117676 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

lajkujMe wrote: 22/09/2022 12:24

Ne svidja mi se situacija priblizavamo se razmjeri Kubanske Krize ali tada si imao jake vodje i pametne vodje.

Putin nije bas najbistriji

A ovo je njegova zadnja karta da zaustavi pomoc Ukrajini i da zaustavi ZSU
Kubanska kriza je bila da su Ameri locirali nuklearke u Turskoj, Sovjeti isto krenuli na Kubi, i Ameri blokirali Kubu i zaprijetili trecim svjetskim, te se Sovjeti povukli uz navodni uslov da se razmontiraju nuklearke u Turskoj.

Kako je isto?
zigzag

#117677 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

ReymondReddington wrote: 22/09/2022 12:41 A gdje bi Rusija bacila te bombe? Na okupirana područja? Niko tu onda ne bi mogao da zivi odredjeni period od radijacije. Ne vidim kako im je to od koristi?

Na Kijev vec ima smisla ali to ne bi proslo bez nekog odgovora. Ovo da ce braniti ove teritorije kad izglasaju referendum mi je smjesno. Ukrajina im bombarduje Krim sta tad nisu ispalili nuklearke?
Bombarduju direktno Rusiju počesto a kamoli Krim.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#117678 Re: Ukrajina

Post by pici »

Po svim vidljivim mapama i situacijom na terenu, ukri su poodavno stali.Ja sam medju prvim pisao, poslije uzimanja Kupljanska i Izjuma, ide ovo do istocne granice i krenulo je, Liman je bio u poluokruzenju, preko Oskil rijeke su vec prelazili ukrajinski tenkovi, navodno uzeta rafinerija pred Lisicakom i na ulazu u sami grad, pa info da su vec u svatovi ukri pa aredom kod donjecka vracen itd itd.Tad nastupa muk i samo slike iz Izjuma i oslobodenih mjesta oko njega, zastava na Kupljansku i... nista, reko ovo zatisje pred buru ide treca ostrica garant il Melitopolj il sami Donjeck.
Kad cekamo izjavu kepeca i razmena kuma i pilota za branitelje Mariopolja.Saudi i turki posrednici, ma hajte molim vas.Time out.
Hakiz

#117679 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

video wrote: 22/09/2022 12:36 Ma nek i pritisne , neka ide sve vise u 3pm :twisted:

A cim je "baci" ja cu sebe, zenu, djecu i pravac - Njemacka!
Neće ti to pomoći ako ih počnu bacati.
apsidejzi

#117680 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 22/09/2022 12:24 Moram se nadovezati

Nemojte gledati na Putinove odluke kao racionalne i logicke za nas obicne smrtnike

Putinova vlast zavisi od Rusa i od nikog drugog.
Nacini kako da ocuva vlast su visestruki.
A kako da je izgubi vrlo jednostavni.

On ne smije izgubiti rat i tu je sav kraj price.
On ne mora pobjediti da bi ocuvao vlast ali ne smije izgubiti rat
On gleda na politiku dosta na nacin kao u 19 stoljecu.
On smatra da je to ispravan nacin.

U njegovoj glavi, on mora da sprijeci raspad Ruske armije i gubitak osvojenih teritorija pogotovo nakon sto je shvatio da ne moze da pobjedi.
Vjerovatno je Ruska procjena da mogu iskljucivo da brane fizicki s mobilizacijom postojecu teritoriju neko vrijeme (oko 12 mjeseci). Uz velika stradanja i gubitke.

Putinu, Ukrajinska vlast nije ravnopravna niti ce mu ikada biti ravnopravna on u svojoj mitomaniji vidi ovo kao rat protiv zleg zapada.
I on smatra da je ovo Zapad vs Rusija a ne obrnuto.

Samim tim njemu je teziste razmisljanja kako zaustaviti zapad a ne Ukrajinu.
Bacanjem Nuklearke u slucaju neizbjeznog poraza u njegovoj glavi to znaci da ce Zapad iste sekunde da prestane s podrskom Ukrajini, da ce zapad istw sekunde zaustaviti Ukrajinsku vojsku i da ce zbog toga osigurati primirje.

Boli njega kita za ugled vani i za izolovanost, njemu je bitno da unutar Rusijw ima podrsku za svoju moc.
S obzirom na propagandu i neznanje Ruski narod bi rado prihvatio da se baci Nuklearka na Ukrajinu jer ne znaju za implikacije.
Ruskom narodu se govori kako ih se zapad Plasi, kako su slabi i pederskw pizde.
I kako Ukrajinci zasluzuju da budu istrebljeni.

A Putin je ubijedjen da se Zapad boji njega i Rusijw i nuklearnog rata.

Iskreno nalazimo se kao svijet na tankom ledu jer trenutno se igra poker, ulog je civilizacija a karte su blefovi.

A Putin je upravo otisao All in ne znajuci sigurno sta su protivnikove karte ali on misli da je prozvao njihov blef.

Ne svidja mi se situacija priblizavamo se razmjeri Kubanske Krize ali tada si imao jake vodje i pametne vodje.

Jel to i ti postajes zabrinuti :lol:
EME91

#117681 Re: Ukrajina

Post by EME91 »

Meni je bilo drama sumnjivo kad je Zelenski dosao u Izjum da se slika sa vojskom na 20 km od linija ako ne i manje.
Jbg sumnjivo drama. Rusi u nekom kolapsu ovi ne idu dalje. Jedino ako su Rusi zatrazili ceasefire, te zauzvrat ponudili azovske vojnike.
To mi ima logike
Hakiz

#117682 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 22/09/2022 12:42

Kubanska kriza je bila da su Ameri locirali nuklearke u Turskoj, Sovjeti isto krenuli na Kubi, i Ameri blokirali Kubu i zaprijetili trecim svjetskim, te se Sovjeti povukli uz navodni uslov da se razmontiraju nuklearke u Turskoj.

Kako je isto?
Sa tim iskustvom posmatramo situaciju u kojoj je Gorbačov razmontirao SSSR uz obećanje da NATO neće ni na teritorij bivšeg DDR-a, kamoli na Baltik.

I sada Putin gleda NATO na granicama Rusije, konta kako vjerovati Zapadu nakon svega, Zapadu koji ga sada potiskuje do zida i ne da mu da se izvuče bez poraza. Ostaje mu samo po svaku cijenu naprijed ili povući sve sa sobom u propast.

Nismo daleko od pritiska na dugme.
Samprotivsviju

#117683 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Toliko basni i bajki tokom godina o ruskom AA S400, isti taj S400 je potpuno beskoristan protiv himarsa kako vidim.
zigzag

#117684 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Hakiz wrote: 22/09/2022 12:53

Kako je isto?
Sa tim iskustvom posmatramo situaciju u kojoj je Gorbačov razmontirao SSSR uz obećanje da NATO neće ni na teritorij bivšeg DDR-a, kamoli na Baltik.

I sada Putin gleda NATO na granicama Rusije, konta kako vjerovati Zapadu nakon svega, Zapadu koji ga sada potiskuje do zida i ne da mu da se izvuče bez poraza. Ostaje mu samo po svaku cijenu naprijed ili povući sve sa sobom u propast.

A šta mu je sad od koristi što mu je potencijalna nato granica u svatovima?
BiBi911

#117685 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Čitalac wrote: 22/09/2022 12:26
Porodice Foht wrote: 22/09/2022 12:23

Ima li neki link za ovo? Nesto ne vjerujem da Ceceni, Ingushi i istali dobiju i trecinu ovoga mjesecno.
https://ria.ru/20220922/mobilizatsiya-1818607446.html

Od jutros se, inače, regioni nadmeću ko će više dodatno da plati pa već stižu upozorenja da to nije fer jer su neki naprosto bogatiji. Sad baš gledam, ukoliko je ovo tačno, minimalac u Jakutsku je 161 euro.

I ja sam radio za novalica, i on se hvalio nadmetao sa Bugarima ko ce vise platiti da se završi posao sa Talijanima. Sada utl-a više nema a ja (i ostali smo u Njemackoj).
Haris.ba

#117686 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Samprotivsviju wrote: 22/09/2022 12:53 Toliko basni i bajki tokom godina o ruskom AA S400, isti taj S400 je potpuno beskoristan protiv himarsa kako vidim.
Ne znam je li s400 uopce i za himars. Himars bi trebao biti unistavan avijacijom ili balistickim zemlja - zemlja.
Hakiz wrote: 22/09/2022 12:53 Nismo daleko od pritiska na dugme.
Zapad se jednom igrao sa Sovjetima na taj nacin - i pobjedio.

Mislis da Putin misli da je Zapad kamilica?

Ja vjerujem da bi u trenutku izdavanja naredbe za aktiviranje nuklearke Putin bio likvidiran. Ameri imaju nekoga u njegovoj blizini. Bili su komotni javno objaviti ruske planove za agresiju mjesecima prije agresije.
Samprotivsviju

#117687 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

zigzag wrote: 22/09/2022 12:54
Hakiz wrote: 22/09/2022 12:53

Nato na granicama je suplja prica za djecu, njemu je problem sto se nato siri i pridruzuju mu se zemlje koje su do jucer bile ruske filijale, prakticno uzimaju mu pljen pred ocima.
Last edited by Samprotivsviju on 22/09/2022 13:03, edited 1 time in total.
Tyke

#117688 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

pici wrote: 22/09/2022 12:45 Po svim vidljivim mapama i situacijom na terenu, ukri su poodavno stali.Ja sam medju prvim pisao, poslije uzimanja Kupljanska i Izjuma, ide ovo do istocne granice i krenulo je, Liman je bio u poluokruzenju, preko Oskil rijeke su vec prelazili ukrajinski tenkovi, navodno uzeta rafinerija pred Lisicakom i na ulazu u sami grad, pa info da su vec u svatovi ukri pa aredom kod donjecka vracen itd itd.Tad nastupa muk i samo slike iz Izjuma i oslobodenih mjesta oko njega, zastava na Kupljansku i... nista, reko ovo zatisje pred buru ide treca ostrica garant il Melitopolj il sami Donjeck.
Kad cekamo izjavu kepeca i razmena kuma i pilota za branitelje Mariopolja.Saudi i turki posrednici, ma hajte molim vas.Time out.
Bio si u ratu, majka mu stara. Znas i sam koliko je trebalo da vratis jednu mahalu, naselje, šumu, a kamoli selo ili grad.
Ne mozes vrsiti ofanzive svaki dan ili sedmice, ljudi su to, nisu roboti.

A sad pogledaj razmjeru prethodne ofanzive i prostranstvo oslobodjene teritorije, valja osigurati cijelo to podrucje, vratiti ga u funkcionalno stanje, odmoriti vojsku, presabrati na cemu si, u kakvom stanju ti je oprema i s cime raspolazes (a narocito kad zavisis od donacije i imas i ostala otvorena ratista od Istoka prema Jugu), pa valja utvrditi kako svoju teritoriju tako i linije odbrane agresora. Pa tek onda praviti strategiju za nove ofanzive, prioritete, gdje mozes u ovom momentu napasti i koliko mozes...

Uglavnom, odlicno odradjen posao u prethodnih par sedmica + vraceni zarobljenici sto je motiv vise za sve njih. Sad se samo nadati da nece povuci rucnu i da vec se razradjuju strategije za naredni period. A ne mozes sumnjati u to je ne rade sami na tome, vec imaji citav niz NATO eksperata, UK i USA.
zigzag

#117689 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Samprotivsviju wrote: 22/09/2022 13:02

Nato na granicama je suplja prica za djecu, njemu je problem sto se nato siri i pridruzuju mu se zemlje koje su do jucer bile ruske filijale.
Jel Švecka bila ruska filijala?
Samprotivsviju

#117690 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

zigzag wrote: 22/09/2022 13:03
Nato na granicama je suplja prica za djecu, njemu je problem sto se nato siri i pridruzuju mu se zemlje koje su do jucer bile ruske filijale.
Nije mu ni na granicama svedska

Ali vjerovatno je imao mokre snove da sve skandinavske zemlje jednog dana budu pod ruskom sapom
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#117691 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

Pritisnuo bi putler davno dugme ali prvi ljudi oko njega su dovojno pametni da zanju koja je cijena toga. Oni koji su mu najodaniji sprašili bi mu dva u potiljak da skontaju da će nešto pokušati. Ne smije ih zamijeniti niti zna kako,ovisi o njima. Večina N arsenala mu je u banani, svakodnevne havarije na dotrajaloj opremi. I da pritisne puljku pitanje je šta bi poletilo, šta odmah explodirao, a šta podbacilo.
Prva iskra na motorima N arsenala i NATO bi poduzeo kontramjere, a onda smo svi sjebani. Vrli novi svijet, novi svjetski poredak po mjeri baja koje su do sada iz sjene vukle konce.
Mislim da bi poslije toga NATO otvoreno krenuo na rusiju i saveznike od kojih nikko nema N arsenal. Turska bi sjebala jermeniju, arapi predvođeni izraelom bi udarili na siriju i iran, jedino bi srbija skontala da je bolje da je u NATOu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#117692 Re: Ukrajina

Post by pici »

Tyke wrote: 22/09/2022 13:03
pici wrote: 22/09/2022 12:45 Po svim vidljivim mapama i situacijom na terenu, ukri su poodavno stali.Ja sam medju prvim pisao, poslije uzimanja Kupljanska i Izjuma, ide ovo do istocne granice i krenulo je, Liman je bio u poluokruzenju, preko Oskil rijeke su vec prelazili ukrajinski tenkovi, navodno uzeta rafinerija pred Lisicakom i na ulazu u sami grad, pa info da su vec u svatovi ukri pa aredom kod donjecka vracen itd itd.Tad nastupa muk i samo slike iz Izjuma i oslobodenih mjesta oko njega, zastava na Kupljansku i... nista, reko ovo zatisje pred buru ide treca ostrica garant il Melitopolj il sami Donjeck.
Bio si u ratu, majka mu stara. Znas i sam koliko je trebalo da vratis jednu mahalu, naselje, šumu, a kamoli selo ili grad.

A sad pogledaj razmjeru prethodne ofanzive i prostranstvo oslobodjene teritorije, valja osigurati cijelo to podrucje, vratiti ga u funkcionalno stanje, odmoriti vojsku, presabrati na cemu si, u kakvom stanju ti je oprema i s cime raspolazes (a narocito kad zavisis od donacije i imas i ostala otvorena ratista od Istoka prema Jugu), pa valja utvrditi kako svoju teritoriju tako i linije odbrane agresora. Pa tek onda praviti strategiju za nove ofanzive, prioritete, gdje mozes u ovom momentu napasti i koliko mozes...

Uglavnom, odlicno odradjen posao u prethodnih par sedmica + vraceni zarobljenici sto je motiv vise za sve njih. Sad se samo nadati da nece povuci rucnu i da vec se razradjuju strategije za naredni period. A ne mozes sumnjati u to je ne rade sami na tome, vec imaji citav niz NATO eksperata, UK i USA.
Kad neprijatelj bjezi, ne sjednes u prvoj mehani i da pijes kahvu, gonjas ga dok mozes.
zigzag

#117693 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Samprotivsviju wrote: 22/09/2022 13:05
zigzag wrote: 22/09/2022 13:03

Nije mu ni na granicama svedska

Ali vjerovatno je imao mokre snove da sve skandinavske zemlje jednog dana budu pod ruskom sapom
Ščim?

Sa onom šakom jada što se obojcima pokrivaju.

Sad može prijetit koliko hoće. Samo dublje ide u glib jer prosječan rus vidi posljedice.
Hakiz

#117694 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 22/09/2022 12:58
Samprotivsviju wrote: 22/09/2022 12:53 Toliko basni i bajki tokom godina o ruskom AA S400, isti taj S400 je potpuno beskoristan protiv himarsa kako vidim.
Ne znam je li s400 uopce i za himars. Himars bi trebao biti unistavan avijacijom ili balistickim zemlja - zemlja.
Hakiz wrote: 22/09/2022 12:53 Nismo daleko od pritiska na dugme.
Zapad se jednom igrao sa Sovjetima na taj nacin - i pobjedio.

Mislis da Putin misli da je Zapad kamilica?

Ja vjerujem da bi u trenutku izdavanja naredbe za aktiviranje nuklearke Putin bio likvidiran. Ameri imaju nekoga u njegovoj blizini. Bili su komotni javno objaviti ruske planove za agresiju mjesecima prije agresije.
To šta mi mislimo a šta će on uraditi je u domenu nagađanja.

Putin zna da Zapad nije kamilica, ali ni Putin nije Hruščov. Šta ako se ne povuče kao Nikita? Ne povuče se baš zato što sada živi rezultate povlačenja Hruščova i počeo je rat sa Ukrajinim zbog tih rezultata. Koji su doveli do stava Zapada koji kaže da kako su ih zajebali za Kubu, izradili Gorbačova za NATO, mogu i sada, Rusi se uvijek povuku.

I Putin, bio lud, psihopata, štagod, kaže, ovaj put jok. Dosta dva puta, nema treća sreća.

Možda rakete ne stignu do Amerike, ali Evrope možda više ne bude. A ako je tako, Ameri će rado reći, hajde Vladimire, pošalji ih, poslaćemo i mi svoje. Šta Amere briga, neće do njih doći, a Evropu će nuklearisati i baćuške i "slučajnom greškom" kauboji.
Last edited by Hakiz on 22/09/2022 13:13, edited 1 time in total.
scarface32

#117695 Re: Ukrajina

Post by scarface32 »

Tyke wrote: 22/09/2022 13:03

Izgleda da Pici nije ni bio u ratu.
skrbavi-admin

#117696 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

EME91 wrote: 22/09/2022 12:23 Iskreno plata od 3330 eura je dobra plata za ovakvu akciju. Znam likove koji su za manje pratili konvoje u Afganistanu. Jel se uplacuju doprinosi na ovo? Mogla bi se i dobra penzija uganjati.

Jos sad kad srbi krenu u desetinama hiljada ka Moskvi, pa na Izjum kad nalete. Joj kad krenu srbi toga me najvise strah, sve sa onim Z sapkama i beretkama. Bojim se da ni Nato nece puno moci.
Hhahaha jarane moj, jel ti mislis da je isto biti u pratnji americkog konvoja i na ruskoj liniji..... :lol:
Hakiz

#117697 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Nato na granicama je suplja prica za djecu, njemu je problem sto se nato siri i pridruzuju mu se zemlje koje su do jucer bile ruske filijale, prakticno uzimaju mu pljen pred ocima.
Pa to mu je na granici.
lajkujMe

#117698 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kako je isto?
Isto je na nacin da je jedna strana spremna da upotrijebi nuklearku jer se osjeca ugrozeno.
Po tome je slicno a ne po situaciji.
A Putince se osjeca licno ugrozeno, zaboli njega za Ruse boji se za sebe i svoju moci svoj zivot.
Pici previse te prenijelo navijanje :D malo reallity check, podrucje koje osvojis moras i osigurati da ga ne izgubis.
Ukrajinci biraju planiranje i sigurnost a ne srljanje i rizik.
Nista fronta nije spala i dalje se vode zestoke borbe od Lymana do Khersona.
Samo sto smo se vratili na pocetne postavke prije Harkivske ofanzive opet mic po mic koliko se moze.

Dosta to za Svatove i Kreminu su bile lazne psyop informacije trenutno se teske borbe vode u blizini Kupianska, Oskila, Dvorniche i Lymana.
Rusi kakvi god da jesu i dalje imaju armiju valjda se i oni nesto pitaju :D
apsidejzi wrote: 22/09/2022 12:45
Spoiler
Show
lajkujMe wrote: 22/09/2022 12:24 Moram se nadovezati

Nemojte gledati na Putinove odluke kao racionalne i logicke za nas obicne smrtnike

Putinova vlast zavisi od Rusa i od nikog drugog.
Nacini kako da ocuva vlast su visestruki.
A kako da je izgubi vrlo jednostavni.

On ne smije izgubiti rat i tu je sav kraj price.
On ne mora pobjediti da bi ocuvao vlast ali ne smije izgubiti rat
On gleda na politiku dosta na nacin kao u 19 stoljecu.
On smatra da je to ispravan nacin.

U njegovoj glavi, on mora da sprijeci raspad Ruske armije i gubitak osvojenih teritorija pogotovo nakon sto je shvatio da ne moze da pobjedi.
Vjerovatno je Ruska procjena da mogu iskljucivo da brane fizicki s mobilizacijom postojecu teritoriju neko vrijeme (oko 12 mjeseci). Uz velika stradanja i gubitke.

Putinu, Ukrajinska vlast nije ravnopravna niti ce mu ikada biti ravnopravna on u svojoj mitomaniji vidi ovo kao rat protiv zleg zapada.
I on smatra da je ovo Zapad vs Rusija a ne obrnuto.

Samim tim njemu je teziste razmisljanja kako zaustaviti zapad a ne Ukrajinu.
Bacanjem Nuklearke u slucaju neizbjeznog poraza u njegovoj glavi to znaci da ce Zapad iste sekunde da prestane s podrskom Ukrajini, da ce zapad istw sekunde zaustaviti Ukrajinsku vojsku i da ce zbog toga osigurati primirje.

Boli njega kita za ugled vani i za izolovanost, njemu je bitno da unutar Rusijw ima podrsku za svoju moc.
S obzirom na propagandu i neznanje Ruski narod bi rado prihvatio da se baci Nuklearka na Ukrajinu jer ne znaju za implikacije.
Ruskom narodu se govori kako ih se zapad Plasi, kako su slabi i pederskw pizde.
I kako Ukrajinci zasluzuju da budu istrebljeni.

A Putin je ubijedjen da se Zapad boji njega i Rusijw i nuklearnog rata.

Iskreno nalazimo se kao svijet na tankom ledu jer trenutno se igra poker, ulog je civilizacija a karte su blefovi.

A Putin je upravo otisao All in ne znajuci sigurno sta su protivnikove karte ali on misli da je prozvao njihov blef.

Jel to i ti postajes zabrinuti :lol:
Tobejarabi pu pu pu

Kao da me ne znas, napisao sam u postu poslije da mislim da ne smiju da stanu i da trebaju pod svaku cijenu vratiti okupiranu teritoriju.

Atomska je mozda blef mozda nije ali to nije razlog da se stane.
To je samo razlog da se pojaca pritisak i da se Rusi vrate tamo odakle su i dosli.
Iz Mordora crnog svijeta tame i bijede

Ja sam sve ono napisao jer pokusavam da se postavim kao Putin.
Sta ce uraditi egoisticni, psihopatski, narcisiodni, mitomanski tiranin da bi sacuvao svoje dupe i svoju idelogiju?

Eto ono sto sam napisao, previse mi Putina stavljamo u perspektivu obicnog covjeka ili politicara
Treba se reci sta je on a on je sve ovo gore nabrojano.
Covjek koji je naredio ubistva stotina hiljada ljudi bez zrna zalosti i savjesti nije covjek pa cak ni zivotinja nego iskljucivo Tiranin.

Kao sto su bili Hitler, Staljin, Leopold, Nero, Gengis Khan itd itd
Last edited by lajkujMe on 22/09/2022 13:19, edited 1 time in total.
video

#117699 Re: Ukrajina

Post by video »

Hakiz wrote: 22/09/2022 12:45
video wrote: 22/09/2022 12:36 Ma nek i pritisne , neka ide sve vise u 3pm :twisted:

A cim je "baci" ja cu sebe, zenu, djecu i pravac - Njemacka!
Neće ti to pomoći ako ih počnu bacati.
Ipak si ti maloljetan ili dobrano mlad cim ovako reagujes na moj post ;-)
Moj @hakize, u sta te silne godine sprca
Samprotivsviju

#117700 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Hakiz wrote: 22/09/2022 13:14
Pa to mu je na granici.
Ma kazem njemu nije problem sto ce nato biti na granici u smislu da su prijetnja sigurnosti ili sta vec, vec sto ce uzeti zemlje koje su do jucer ruske bile, jer je ocito imao namjere ekspanzije jer smatra da rusi imaju neko bogom dato pravo nad tim zemljama... a samo granicenje sa natom je smijesno danas ICBMovi sa bojevnim glavama sa kontinenta na kontinent lete bez po muke, kao i nuklearne podmornice.
Last edited by Samprotivsviju on 22/09/2022 13:25, edited 1 time in total.
Post Reply