Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insaneinthebrain wrote: ↑21/09/2022 19:15
ovaj se spremao da ga ufate. ima sala za dvije godine zarobljenistva
Ako se dobro sjecam, ovaj kad oboren, je ubio iz licnog naoruzanja dvoje civila koji su ga pokusali zadrzati.
Zatim se pojavila vojska i istjerala ga iz nekog podruma u koji se sakrio.
Suđeno mu je za ratni zlocin i dobio je mislim 20 godina. Ako se dobro sjecam
Drugim rijecima oni bi tudjim hurcem mahali. Ko ih hebe, nek se vracaju u vrecama i komadima.
To me bas podsjeca na neku drugu dijasporu, pa sta fali i rusima da imaju svoju Berlinsku motorizovanu?
Ne voli oni Slobu sto je poceo rat vec zato sro ga je izgubio, ista stvar i u Rusiji.
Neka druga dijspora nikad nije bacala ruze na tenkove koji idu napadati drugu zemlju
General War wrote: ↑21/09/2022 21:28
To me bas podsjeca na neku drugu dijasporu, pa sta fali i rusima da imaju svoju Berlinsku motorizovanu?
Ne voli oni Slobu sto je poceo rat vec zato sro ga je izgubio, ista stvar i u Rusiji. Neka druga dijspora nikad nije bacala ruze na tenkove koji idu napadati drugu zemlju
Djenaral ratko nam je malo nervozan.
Aplicirati ili ne za ruski green card, pitanje je sad.
90% da, 100% ne
Bili su u Moskvi i St.Petersburgu antiratni protesti na početku rata, odmah je to ugušeno. I po intervjuima se vidjelo da ima u tim gradovima raje koja su protiv rata.
Čak su i u Beogradu Rusi organizovali proteste protiv rata.
Žao mi je ako neko od momaka koji su protiv rata i Putina zagine, a ovi što su podržavali rat i klanje ali da neko drugi ratuje eee jbg došla cica na kolica.
Bossona wrote: ↑21/09/2022 19:33
Neće to još, trebaju preduslovi a za to je potrebna kritična masa koja će se stvoriti u budućnosti kada napune zatvore i postanu brutalniji i suroviji, tada otpor postaje mnogo žešći i organizovaniji.
Treba kriticna masa s oruzjem, sto u ruskim uslovima znaci pobuna neke kompletne armijske jedinice stacionirane u Moskvi. A i tada tesko, iz jednostavnog razloga jer se na drugoj strani nalazi 400 000 dobro placenih batinasa kojima komanduje Putin licno (Rosgvardija).
Od ovih golorukih civila na ulici nema nista taman da ih je jos deset puta toliko, samo ce dzaba robiju fasovati.
Naprimjer za ove tenkove su oni donirani slovenacki T55S isto kao T84
zar ne ide po visini broja? zar nije 62 noviji od 55? osim ako nije unaprijedjivan i modernizovan naknadno
Nisi citao thread o njima.
Sve je na njima upgrade. Oklop, top, motor, gusjenice, laserski ciljnik, automatska aktivacija dimne zavjese ako ga osvjetli neprijateljski laser....
T-62 je samo veci i tezi T55