zposao wrote: ↑21/09/2022 00:04
Osmi Socrates wrote: ↑20/09/2022 23:24
Dalje nemam namjeru raspravljati sa tobom.
Čuj funkcija seksa je reprodukcija. To je toliko simplifikovano, da je čak i smiješno. Nemam namjeru da objašnjavam.
Nemam namjeru raspravljati o priželjkionizmu. Ili svjesnom izbjegavanju suočenja sa dobom u kojem živiš.
Kao da ja sad počnem paliti vatru da komuniciram sa komšijom pet ulica od mene.
Bježiš od rasprave kada nemaš valjanih argumenata.
Naravno da je biološka funkcija seksa reprodukcija. Kao što je biološka svrha hranjenja da ne umreš od gladi. To što uživamo čineći oboje trebamo zahvaliti evoluciji jer je to evolucija ugradila kao "nagradu" kada produžavamo zivot i sebi i vrsti.
Uživanje nije pogrešno, ali je kretenski seks reducirati samo na osjećaj uggode i lišiti ga njegovog iskonskog značenja i namjene. Kao što nije problem uživati u hrani, ali je problem uživati a pritom ne hraniti tijelo potrebnim hranjivim tvarima. To medicina prepoznaje kao bolest.
Ako nemaš šta dalje za reći, prihvatam to kao priznavanje poraza tvojih argumenata.
Pa eto, danas reprodukcija može i bez seksa. Što dalje evoluiramo, to će postajati tehnološki savršenije, društveno prihvatljivije, raširenije, i najvjerovatnije vođeno isključivo genetskim razlozima. Za nekih 50 do 100 godina, gdje ti zamišljaš planetu, po tom pitanju?
Da li ti predviđaš da će se ljudi prestati seksati? Naravno da neće. Dakle, možda je funkcija seksa bila reprodukcija, ali sa tehnološkim napretkom to će postajati sve manje izraženo, a onda i nestati. Zbog toga sam seks neće nestati.
Dakle u čemu je tvoj argument? Da idemo na evolucijsku tačku zero? Grow up and face the fucking future. Tako se približavamo Bogu, a ne nekim argumentima sa fuckin' evolucijskog prapočetka.
Kad mi spomenu evoluciju, a još uvijek su na početku Kubrickovog filma, naježim se. Fucking evolucija podrazumijeva da rastemo i mijenjamo se sa tehnološkim, društvenim, pa čak i intelektualnim dostignućima naše vrste. Nekome se ne sviđa, al' jbg.