Ukrajina

Excel2

#116926 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Mason74 wrote: 20/09/2022 21:57 Luda zvijer, ranjena, satjerana u cosak, tada je najopasnija, hebes budalu.
Nuklearke u rukama budale! Treba li vise?
Boj se ovna, boj se govna. Jebes i zivot ako ce mi ga on diktirati…
apsidejzi

#116927 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Qler wrote: 20/09/2022 21:53 Pa nije bez obrazlozenja... vidis sta se sve desava, sta kad bude taj referendum, i rusi kazu sad je to rusija, i sad je otvoreni rat... i onda sta... nece nam nikome biti lijepo ni malo. Sta znas sta sujetna budala je spremna da uradi, vidis da se pocinje ponasati kao Hitler pred kraj... iracionalni potezi i paranoja... nije ni pickousti bezveze ovo izvalio
Ma daj sta tu dramite. KO da je neka razlika izmedju danasnjeg ratovanja i sutrasnjeg ratovanja. Nece se apsolutno nista promijeniti na terenu sve i da proglasi mobilizaciju. Samo ce dovuci vise ljudi koji nece imati dovoljno oruzja i koji ce biti neiskusni i topovsko meso za vec prekaljene ukrajinske borce. Ta prica o strasnoj Rusiji i ahaaaahaaaa sta je njihov iduci potez, je postala smjesna nekad u Junu/Julu kad smo vidili da definitivno nisu druga sila. Ja zaista vise nisam zabrinut sto se ruske politike tice. Bice jos sranja u Ukrajini, ali ovo na kraju se zavrsava totalnim oslobodjenjem Ukrajine. Jedini nacin da se Putin izvuce iz situacije a da ne ispadne da je podvio rep, bice da zavrsi specijalnu operaciju u specijalnom stilu: Eto smo vam pomogli u vezi DNR i LNR. Pruzacemo vam podrsku u buducnosti ali vise nema potrebe za nasom armijom. Povuku armiju i ostave pobunjenike na cjedilu da se kao sami brane. PObunjenici ce izgubit naravno ali nece odmah i direktno. Kad se to desi Putin ce to pokusati predstaviti kao sto su Ameri uradili sa Afganistanom: Mi smo vam pomogli a to sto se vi niste htjeli boriti za svoju slobodu, nije nasa krivica. Sad budite pod ukrajinskom cizmom.
czhuay

#116928 Re: Ukrajina

Post by czhuay »

koji svijet brkica i p.ickousti :run:
zigzag

#116929 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

SemsudinPurivatra wrote: 20/09/2022 22:00
zigzag wrote: 20/09/2022 21:53

Razočaro se. Izgubiše njegovi...
nije potrebno dodatno objasnjne cijeli svijet prica da ce biti sranje...samo mi opusteno
A tek zima što će biti hladna bez ruskog gasa.
geoxx

#116930 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Te pizdarije oko objave rata NATOu samo idu na mlin Rusima i rusofilima koji na silu potenciraju rivalitet izmedju dvije strane, a realnost je da nema nikakvog rivaliteta ako je jedna strana inferiorna u svakom smislu sto Rusija jeste. Kubure protiv ovih 7 mjeseci i ono bi jos pola svijeta navuklo na sebe, ha ha.

Jos gore ovo uzimanje Vucica za ozbiljno, pa taj covjek je dosad najavio apokalipsu 100 puta, jos samo nije predvidio da ce kakav meteor udariti zemlju. Sve da ima povod da namjesti onu ruznu tuznu facu pred kameru.
Mason74

#116931 Re: Ukrajina

Post by Mason74 »

Excel2 wrote: 20/09/2022 22:00
Mason74 wrote: 20/09/2022 21:57 Luda zvijer, ranjena, satjerana u cosak, tada je najopasnija, hebes budalu.
Nuklearke u rukama budale! Treba li vise?
Boj se ovna, boj se govna. Jebes i zivot ako ce mi ga on diktirati…
Ma ne bojim se sekunde, samo konstatujem.
SemsudinPurivatra

#116932 Re: Ukrajina

Post by SemsudinPurivatra »

zigzag wrote: 20/09/2022 22:03

nije potrebno dodatno objasnjne cijeli svijet prica da ce biti sranje...samo mi opusteno
al niko nista cak se i ne raspravlja o tome nego o hebenom spotu zahiragica i ostalih koji vise sa stubova ovih dana
jednonogi_Jack

#116933 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Vijeće Federacije predložilo je da se ujedinjenje Istočne i Zapadne Njemačke smatra nelegitimnim

Kao odgovor na odbijanje Berlina da prizna kao legitimne referendume na teritorijama Ukrajine koje je zauzela ruska vojska, Moskva možda neće priznati ujedinjenje SRNJ i DDR-a. Ovo mišljenje je izneo Vladimir Džabarov, prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove.

Prethodno je njemački kancelar Olaf Scholz nazvao "fiktivnim" predstojeće referendume na okupiranim teritorijama Ukrajine. Berlin ne priznaje rezultate glasanja o ulasku Donbasa i drugih ukrajinskih regiona u sastav Rusije, obećao je on.

Scholzu se pridružio i poljski predsjednik Andrzej Duda, koji je rekao da je referendum koji je organizirala Rusija "bezvrijedan".

“ Rekao bih da je mišljenje Dude i drugih evropskih govornika o pitanju referenduma bezvrijedno. To je sigurno “, odgovorio je senator Andrei Klishas.

SAD nikada neće priznati "bilo koje rusko polaganje prava na bilo koju navodnu aneksiranu teritoriju", rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

"Ovi referendumi su kršenje principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta, koji čine osnovu međunarodnog sistema i koji su u osnovi Povelje UN", rekao je Interfax.

Referendumi o pridruživanju Rusiji biće održani od 23. do 27. septembra na okupiranim teritorijama Hersonske i Zaporoške oblasti, kao i u samoproglašenim DNR i LNR.

Prema Meduzi , Kremlj je hitno pokrenuo glasanje za zaustavljanje daljeg napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Ako Ukrajina nastavi uspješno s protunapadom, Rusija planira proglasiti djelomičnu mobilizaciju i uvesti vanredno stanje.
:lol:
Oca mi, ovo ludo dibidus.
detroit-mercy

#116934 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

zigzag wrote: 20/09/2022 21:53

Razočaro se. Izgubiše njegovi...
Ja i :mrgreen:
SemsudinPurivatra

#116935 Re: Ukrajina

geoxx wrote: 20/09/2022 22:03 Te pizdarije oko objave rata NATOu samo idu na mlin Rusima i rusofilima koji na silu potenciraju rivalitet izmedju dvije strane, a realnost je da nema nikakvog rivaliteta ako je jedna strana inferiorna u svakom smislu sto Rusija jeste. Kubure protiv ovih 7 mjeseci i ono bi jos pola svijeta navuklo na sebe, ha ha.

Jos gore ovo uzimanje Vucica za ozbiljno, pa taj covjek je dosad najavio apokalipsu 100 puta, jos samo nije predvidio da ce kakav meteor udariti zemlju. Sve da ima povod da namjesti onu ruznu tuznu facu pred kameru.
za vucica se sve u pravu ko baba vanda :-D :-D :-D
SemsudinPurivatra

#116936 Re: Ukrajina

detroit-mercy wrote: 20/09/2022 22:05

imamo bi Bokira boli nas guz :-D :-D :-D
kamberovica polje

#116937 Re: Ukrajina

Post by kamberovica polje »

jednonogi_Jack wrote: 20/09/2022 22:05
Vijeće Federacije predložilo je da se ujedinjenje Istočne i Zapadne Njemačke smatra nelegitimnim

Kao odgovor na odbijanje Berlina da prizna kao legitimne referendume na teritorijama Ukrajine koje je zauzela ruska vojska, Moskva možda neće priznati ujedinjenje SRNJ i DDR-a. Ovo mišljenje je izneo Vladimir Džabarov, prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove.

Prethodno je njemački kancelar Olaf Scholz nazvao "fiktivnim" predstojeće referendume na okupiranim teritorijama Ukrajine. Berlin ne priznaje rezultate glasanja o ulasku Donbasa i drugih ukrajinskih regiona u sastav Rusije, obećao je on.

Scholzu se pridružio i poljski predsjednik Andrzej Duda, koji je rekao da je referendum koji je organizirala Rusija "bezvrijedan".

“ Rekao bih da je mišljenje Dude i drugih evropskih govornika o pitanju referenduma bezvrijedno. To je sigurno “, odgovorio je senator Andrei Klishas.

SAD nikada neće priznati "bilo koje rusko polaganje prava na bilo koju navodnu aneksiranu teritoriju", rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

"Ovi referendumi su kršenje principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta, koji čine osnovu međunarodnog sistema i koji su u osnovi Povelje UN", rekao je Interfax.

Referendumi o pridruživanju Rusiji biće održani od 23. do 27. septembra na okupiranim teritorijama Hersonske i Zaporoške oblasti, kao i u samoproglašenim DNR i LNR.

Prema Meduzi , Kremlj je hitno pokrenuo glasanje za zaustavljanje daljeg napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Ako Ukrajina nastavi uspješno s protunapadom, Rusija planira proglasiti djelomičnu mobilizaciju i uvesti vanredno stanje.
Sutra neće priznat raspad SSSR-a.
Stabilizator

#116938 Re: Ukrajina

Post by Stabilizator »

Qler wrote: 20/09/2022 21:59 Nisam politicki analiticar, kao i vecina ljudi ovdje, ali neki su mi nerealno preoptimisticni... Budala je tamo na vlasti, a ja sam godinama blisko radio sa rusima, i sad ih vecina ne vjeruje "zapadnim medijima i oni tamo oslobadjaju ruse od losih ukrajinaca"...

A sta je sve spreman da uradi, nadam se da necemo saznati da ce se nesto desiti da ga sprijeci u tome.

i P.S. cisto da se zna, ne volim ruse i isto tako ne volim ukrajince, jer znam sta su u nasem ratu radili... samo u ovom konkretno konfliktu navijam da rusi najebu, jer su vece zlo...
Ma ta priča da Rusi ne znaju šta se dešava ne stoji. Imao si demonstracije Rusa po Njemackoj, imaju dostup svim informacijama, rade pišaju i seru u EU ali podrzavaju Putina. Imaš Srbe koji su takoder istocna civilizacija i imaju pristup svim informacijama ali kao sto rekoh, logicno da podrzavaju Ruse jer su mentalno istocna civilizacija.
czhuay

#116939 Re: Ukrajina

Post by czhuay »

tragikomedija
Mrvice_ba

#116940 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Dajte tajnu ruku i sudnji dan avion dok nema kise :mrgreen:
zilog

#116941 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lajkujMe wrote: 20/09/2022 21:04
Ovaj dramoser je jos prije dva mjeseca histerisao da nakon ruskog zauzimanja Slavjanska i Krematorska, slijedi domino efekat i Armagedon.
Isto kao sto je zimus prijetio da bi na proljece mogli ici napadi na RS i njen nestanak.
Isto kao sto je pred pocetak agresije na Ukrajinu i prvi mjesec, kupovao svu hranu (cak i svu tuzlansku so, koju je mogao kupiti) i dizao paniku da nece biti hrane...

Kome nije jasno, da je rijec o dogovorenom i sinhronizovanom dizanju panike, taj je slijep do ociju...
zigzag

#116942 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

SemsudinPurivatra wrote: 20/09/2022 22:05
zigzag wrote: 20/09/2022 22:03

al niko nista cak se i ne raspravlja o tome nego o hebenom spotu zahiragica i ostalih koji vise sa stubova ovih dana
Pa ja. A njemačke babe se pomrzoše pa će naši ljudi ostati bez posla.

Novi red zabrinutih....
drug_profi

#116943 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Igra samo na to da prepadne svijet i da svi navale na Ukrajinu da prihvati pregovore i primirje. To je jedini i sonovi razčlog svim ovi potezima.
Oni su svjesni da milion vojnika ne moze okrenuti tendenciju na frontu jer nema opreme i nema obuke. Koliko god oni povecavli uloge, toliko ce i NATO povecavati.
Jedini je nacin da se pravi budala i kaze ovo je sad Rusija i ko nas dirne bacamo bombe. NAravno da je to suplja jer je bombu mogao baciti kad hoce, ali se nada da ce ga ovako kao ozbiljnije shvatit.
Ako mu Amidza kaze da je time objavio rat NATO i da ce nakon toga u roku 48 sati biti iz zraka zbrisano svako rusko prisustvo u Ukrajini, da ce crnomorska flota biti da dnu mora, da ce u tom trenutku B2 bombarderi biti u zraku iznad Evrope, Arkitka, Pacifika i Atlantika, da ce Minutemani biti otvorenih silosa, da ce defcon biti dignut na 1, a da je jedina sansa svi idemo spavat to vece ta da Putko popije caj od kamilice i da ide u Soci da malo odmori, i da proglasi kraj Specoperacije. Jer su nacisti unisteni.
Kyuss

#116944 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

Cemu mozemo zahvaliti za ovu inflaciju zabrinutih i neutralnih?
detroit-mercy

#116945 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

SemsudinPurivatra wrote: 20/09/2022 22:06
detroit-mercy wrote: 20/09/2022 22:05
Narvno, a ti se pravo zabrino za mir u svijetu, dusa draga, trebas se prijaviti na izbor za mis. Ono, mir u svijetu i ti folovi golovi :mrgreen:
Qler

#116946 Re: Ukrajina

Post by Qler »

Stabilizator wrote: 20/09/2022 22:07
Qler wrote: 20/09/2022 21:59 Nisam politicki analiticar, kao i vecina ljudi ovdje, ali neki su mi nerealno preoptimisticni... Budala je tamo na vlasti, a ja sam godinama blisko radio sa rusima, i sad ih vecina ne vjeruje "zapadnim medijima i oni tamo oslobadjaju ruse od losih ukrajinaca"...

A sta je sve spreman da uradi, nadam se da necemo saznati da ce se nesto desiti da ga sprijeci u tome.

i P.S. cisto da se zna, ne volim ruse i isto tako ne volim ukrajince, jer znam sta su u nasem ratu radili... samo u ovom konkretno konfliktu navijam da rusi najebu, jer su vece zlo...
Ma ta priča da Rusi ne znaju šta se dešava ne stoji. Imao si demonstracije Rusa po Njemackoj, imaju dostup svim informacijama, rade pišaju i seru u EU ali podrzavaju Putina. Imaš Srbe koji su takoder istocna civilizacija i imaju pristup svim informacijama ali kao sto rekoh, logicno da podrzavaju Ruse jer su mentalno istocna civilizacija.
vidi i sad sam na whatsapp sa njima aktivan neki su se ispalili, otisli odmah iz rusije, neki nisu mogli otici, a neki nisu htjeli.. jer mother russia...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#116947 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

czhuay wrote: 20/09/2022 22:07

tragikomedija
a dok Mordor smišlja viceve Ameri se ne zajebavaju

SemsudinPurivatra

#116948 Re: Ukrajina

detroit-mercy wrote: 20/09/2022 22:11
SemsudinPurivatra wrote: 20/09/2022 22:06

Narvno, a ti se pravo zabrino za mir u svijetu, dusa draga, trebas se prijaviti na izbor za mis. Ono, mir u svijetu i ti folovi golovi :mrgreen:
pa ja PEACE bruda :bih:
apsidejzi

#116949 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Da se prisjetimo onih jadnika sto su kopali rovove oko Cernobila. Ako ih nije stigao metak ili geler, sad umiru od kancera kojeg je izazvala radijacija.
giannibelif

#116950 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Ide na to da se sakrije iza naroda, a taj "narod" će biti mediji i medijska masa koju je potpuno poklopio. Rat je izgubio, sad će još samo više vojno neiskusnih i neopremljenih dobiti priliku da pogine. Ovo moraju riješiti Rusi unutra zidova svog društva i države, a to je lako reći.
Post Reply