Sta imas protiv Gazije Zahiragica?DaysleepeR wrote: ↑20/09/2022 14:23 Onaj koji ništa loše ne vidi u saopštenjima KO SDA Sarajevo, štaviše koji misli da su na mjestu, i žargonski i sadržajem ne može biti ništa drugo nego seljačina i papčina, bez obzira na mjesto i opštinu rođenja.
Ono je najgori seljakluk i papanluk sa dna kace.
Pa kome normalnom može jedan Zahiragić biti OK? Samo ako si papčina može ti ono biti heroj.
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Login77777
#9726 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9727 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nazalost ,najmanje je 90 posto takvih u sarajevu...DaysleepeR wrote: ↑20/09/2022 14:23 Onaj koji ništa loše ne vidi u saopštenjima KO SDA Sarajevo, štaviše koji misli da su na mjestu, i žargonski i sadržajem ne može biti ništa drugo nego seljačina i papčina, bez obzira na mjesto i opštinu rođenja.
Pa kome normalnom može jedan Zahiragić biti OK? Samo ako si papčina može ti ono biti heroj.
-
Hakiz
#9728 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Čemu ovo, zašto vrijeđati ljude? To ti je slično kao kada pitaš zašto inače obrazovana, moderna žena ostaje u braku sa nasilnikom.Ateista wrote: ↑20/09/2022 14:19Nisu svi glasaci/clanovi sda nepismeni papci i seljacine, ima i oportunista koji su u stranci zbog pozicije i finansijske koristi, kojima je to stranka omogucila ili se nadaju da ce im omoguciti. Ne cijenim bas takve ljude, ali ne moraju biti seljacine.
Oni koji nisu glasaci/clanovi sda iz tog razloga vec stvarno vjeruju toj stranci da ce im biti bolje zahvaljujuci njima, za takve nemamo sta drugo reci nego da su seljacine ili prirodno glupi.
Niko ne zna šta je u mislima i duši nekoga drugog. Nije nužno glupost i "seljakluk". Pa ni interes.
- Login77777
#9729 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Voli Hakiz SDA. Jace je to od njega…Hakiz wrote: ↑20/09/2022 14:33Čemu ovo, zašto vrijeđati ljude? To ti je slično kao kada pitaš zašto inače obrazovana, moderna žena ostaje u braku sa nasilnikom.Ateista wrote: ↑20/09/2022 14:19
Nisu svi glasaci/clanovi sda nepismeni papci i seljacine, ima i oportunista koji su u stranci zbog pozicije i finansijske koristi, kojima je to stranka omogucila ili se nadaju da ce im omoguciti. Ne cijenim bas takve ljude, ali ne moraju biti seljacine.
Oni koji nisu glasaci/clanovi sda iz tog razloga vec stvarno vjeruju toj stranci da ce im biti bolje zahvaljujuci njima, za takve nemamo sta drugo reci nego da su seljacine ili prirodno glupi.
Niko ne zna šta je u mislima i duši nekoga drugog. Nije nužno glupost i "seljakluk". Pa ni interes.
@Registarska tablica
- Ateista
#9730 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sad koliki je procenat, to je tesko reci, ako je i tako onda govorimo o 1% clanova stranaka i ostalima koji glasaju za iste.sencobih wrote: ↑20/09/2022 14:28pa 99 posto ljudi u svim strankama nije tu zbog ideala nego zato da se uhljebe, valjda nam je to jasno od kada su nam uveli ovu demokratijuAteista wrote: ↑20/09/2022 14:19
Nisu svi glasaci/clanovi sda nepismeni papci i seljacine, ima i oportunista koji su u stranci zbog pozicije i finansijske koristi, kojima je to stranka omogucila ili se nadaju da ce im omoguciti. Ne cijenim bas takve ljude, ali ne moraju biti seljacine.
- DaysleepeR
#9731 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ne bih se kladio, nije on popularan koliko je glasanbitanga_sa_otesa wrote: ↑20/09/2022 14:32Nazalost ,najmanje je 90 posto takvih u sarajevu...DaysleepeR wrote: ↑20/09/2022 14:23 Onaj koji ništa loše ne vidi u saopštenjima KO SDA Sarajevo, štaviše koji misli da su na mjestu, i žargonski i sadržajem ne može biti ništa drugo nego seljačina i papčina, bez obzira na mjesto i opštinu rođenja.
ima samo 33k lajkova na facebook stranici, to je jako malo, malo preko 4k na zadnji promo video, 8k na prvi, 355 share-ova
pa to su smiješne cifre
Last edited by DaysleepeR on 20/09/2022 14:37, edited 1 time in total.
- Ateista
#9732 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Srecom ipak nije, zadnji izbori su tako pokazali.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/09/2022 14:32Nazalost ,najmanje je 90 posto takvih u sarajevu...DaysleepeR wrote: ↑20/09/2022 14:23 Onaj koji ništa loše ne vidi u saopštenjima KO SDA Sarajevo, štaviše koji misli da su na mjestu, i žargonski i sadržajem ne može biti ništa drugo nego seljačina i papčina, bez obzira na mjesto i opštinu rođenja.
- Ateista
#9733 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Moze jos biti neko jako glup, ne mogu se sjetiti ni jednog vise moguceg razloga zasto bi neko glasao za takve.Hakiz wrote: ↑20/09/2022 14:33Čemu ovo, zašto vrijeđati ljude? To ti je slično kao kada pitaš zašto inače obrazovana, moderna žena ostaje u braku sa nasilnikom.Ateista wrote: ↑20/09/2022 14:19
- drugtito2011
#9734 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa ako nije interes, glupost i "seljakljuk", šta je onda? Šta to dobro SDA nudi? Prosperitet sigurno nije. Jedino što nudi su emocije i suze borca Bakira. E da nude i robote da se ne zaboravi.Hakiz wrote: ↑20/09/2022 14:33Čemu ovo, zašto vrijeđati ljude? To ti je slično kao kada pitaš zašto inače obrazovana, moderna žena ostaje u braku sa nasilnikom.Ateista wrote: ↑20/09/2022 14:19
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Haris.ba
#9736 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Je li ono privrzenost glasaca prema Sda usporedjena sa zenom koja trpi nasilje u braku?drugtito2011 wrote: ↑20/09/2022 14:37 Pa ako nije interes, glupost i "seljakljuk", šta je onda? Šta to dobro SDA nudi? Prosperitet sigurno nije. Jedino što nudi su emocije i suze borca Bakira. E da nude i robote da se ne zaboravi.
Samo pitam.
- DaysleepeR
#9737 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
SDA nudi mržnju prema komunjarama, ćetnicima, ustašama, a to je najslađe za polusvijetdrugtito2011 wrote: ↑20/09/2022 14:37Pa ako nije interes, glupost i "seljakljuk", šta je onda? Šta to dobro SDA nudi? Prosperitet sigurno nije. Jedino što nudi su emocije i suze borca Bakira. E da nude i robote da se ne zaboravi.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9738 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sta kralj poredi

-
Hakiz
#9739 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne volim ja SDA, ali ne volim ni vrijeđanje. Barem ne vulgarno, dok se može izbjeći, Pa ni protivnika.
Ne bih volio da me predstavlja ili da biram kao vlast nekoga ko vrijeđa, služi se jalijašlukom, nema dostojanstvo i pokazuje tome slične karakterne osobine.
Zato NS. Barem su pristojni
- MTV
#9740 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Slika je inace od kupusa sa drugog foruma
Da ne bude mazno mi sliku
-
Hakiz
#9741 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve to stoji, ali ne mora se vrijeđati. Ne volim ni je religije, ali neću vjernike vrijeđati. Hoću kritikovati, misliti da griješe u procjeni, ali ne i vrijeđati. Hoću ismijavatii religiju, njenu dogmu i učenja, ali neću vjernike.drugtito2011 wrote: ↑20/09/2022 14:37Pa ako nije interes, glupost i "seljakljuk", šta je onda? Šta to dobro SDA nudi? Prosperitet sigurno nije. Jedino što nudi su emocije i suze borca Bakira. E da nude i robote da se ne zaboravi.
Može se nekome reći da griješi bez vrijeđanja.
-
sencobih
#9742 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Znam šta govoriš, samo nekako mi ne ide da svog komšiju za koga znam da je pošten, da je radnik, porodičan čovjek, borio se u ratu, ali iz nekog svog razloga, navike ili jednostavno ga bolje ubijede pa glasa za SDA, sada ga nazivati papkom, fašistom, termitom i ko zna kako još. Valjda bi trebao biti cilj pridobiti ga ili privoliti ga na svoju stranu. Ne vidim ništa dobro u etiketiranju takvih ljudi, a vjeruj mi da ih ima mnogo.thekupus wrote: ↑20/09/2022 13:29Meni se čini da ti slabo čitaš. Nisam rekao da članovi SDA nisu Sarajlije, nego da se ne obraća prosječnom Sarajliji koji ne glasa za SDA i čiji glas je tu da bude osvojen. Članovi SDA su papani jer podržavaju politiku korupcije, kriminala, papanluka koja dolazi iz te stranke. Godinama se to dokazuje, oni koji nisu spremni da to prihvate su otišli iz nje. Oni koji su ostali su papani koje ne poštujem jer nemaju nimalo obraza.
- Ateista
#9743 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I ja se nadam da ce i na iducim biti tako, ali moj komentar se odnosio vise na prosle izbore gdje je opozicija imala dovoljno da dobije vecinu, sto znaci da za sda sa satelitima nije glasalo ni 50% stanovnika kantona sarajevo, koji ukljucuje vise od grada sarajeva, a znamoda je periferija sklonija sda u odnosu na gradske opstine gdje ih je jos manje. Hocu da kazem - sda seljacina i papaka ima i previse u gradu, ali srecom ipak ni blizu 90%.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/09/2022 14:38Iz tvoje tastature u nase usi,ja bih volio da je to istina.vidjecemo ove godine sta ce se desavati![]()
- Ateista
#9744 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Haris.ba wrote: ↑20/09/2022 14:39Je li ono privrzenost glasaca prema Sda usporedjena sa zenom koja trpi nasilje u braku?drugtito2011 wrote: ↑20/09/2022 14:37 Pa ako nije interes, glupost i "seljakljuk", šta je onda? Šta to dobro SDA nudi? Prosperitet sigurno nije. Jedino što nudi su emocije i suze borca Bakira. E da nude i robote da se ne zaboravi.
Samo pitam.![]()
Kad se malo razmisli - dobro poredjenje, mozda kao jos jedan od razloga glasanja za sda mozemo uzeti i stokholmski sindrom.
-
sencobih
#9745 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
nikad SDA nije imala apsolutnu većinu, ali je uvijek pronalazila partnere koji su se prodavali i pravila koalicije formirala vlast. Ista stvar je i sada sa ovom trenutno trojkom, počeli kao šestorka, pa četvorka sada trojka itd. Uvijek neki interesni talovi stupe na scenuAteista wrote: ↑20/09/2022 14:56I ja se nadam da ce i na iducim biti tako, ali moj komentar se odnosio vise na prosle izbore gdje je opozicija imala dovoljno da dobije vecinu, sto znaci da za sda sa satelitima nije glasalo ni 50% stanovnika kantona sarajevo, koji ukljucuje vise od grada sarajeva, a znamoda je periferija sklonija sda u odnosu na gradske opstine gdje ih je jos manje. Hocu da kazem - sda seljacina i papaka ima i previse u gradu, ali srecom ipak ni blizu 90%.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/09/2022 14:38
Iz tvoje tastature u nase usi,ja bih volio da je to istina.vidjecemo ove godine sta ce se desavati![]()
![]()
- kakotakonikako
#9746 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kao i mnogo puta na ovoj temi, dokazuje se da je njen cilj ne afirmacija neceg dobrog nego pljuvanje po necemu sto nije tema. Time se otkrivaju pojedinci i postize kontra efekat, na njihovu zalost.

- Ateista
#9747 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
To je tacno, sa razlikom da je ova koalicija prvenstveno krenula kao programska koalicija, bar od strane onih koji su i ostali u njoj. Svugdje ima interesa u politici, to je jasno, ali je razlika kad prvo gledas interes pa onda program, a drugo je kad na prvo mjesto stavis program. NS da je htjela ganjati samo intetes, mogli su jos davno u vlast sa sda.sencobih wrote: ↑20/09/2022 15:00nikad SDA nije imala apsolutnu većinu, ali je uvijek pronalazila partnere koji su se prodavali i pravila koalicije formirala vlast. Ista stvar je i sada sa ovom trenutno trojkom, počeli kao šestorka, pa četvorka sada trojka itd. Uvijek neki interesni talovi stupe na scenuAteista wrote: ↑20/09/2022 14:56
I ja se nadam da ce i na iducim biti tako, ali moj komentar se odnosio vise na prosle izbore gdje je opozicija imala dovoljno da dobije vecinu, sto znaci da za sda sa satelitima nije glasalo ni 50% stanovnika kantona sarajevo, koji ukljucuje vise od grada sarajeva, a znamoda je periferija sklonija sda u odnosu na gradske opstine gdje ih je jos manje. Hocu da kazem - sda seljacina i papaka ima i previse u gradu, ali srecom ipak ni blizu 90%.![]()
- tramvajtrojka
#9748 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
a ti se javis svako malo na temi da toboze napomenes da su svi isti de bakakotakonikako wrote: ↑20/09/2022 15:03 Kao i mnogo puta na ovoj temi, dokazuje se da je njen cilj ne afirmacija neceg dobrog nego pljuvanje po necemu sto nije tema. Time se otkrivaju pojedinci i postize kontra efekat, na njihovu zalost.
![]()
kako se uvijek javite i zatrolate temu kad se desi nesto u javnom prevozu sto vam pokopa svaku suplju
-
neki
#9749 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Na osnovu trenutnih radova na raskrsnici kod remize, koji su daleko jednostavniji i manjeg obima od budućeg terminala na Ilidži a traju već 20ak dana i trajat će sigurno još bar 7-10.thekupus wrote: ↑20/09/2022 09:20
Nisu imali gotov projekt, jer je projekt za ovu trasu morao biti gotov prije haman dvije godine kad je objavljen tender za njenu izgradnju. Tad se nije znalo bi hoće li biti odobren kredit za Hrasnicu, niti išta drugo. Zamisli da su tad potrošili ogromne pare, a da je Hrasnica ostala na dugom štapu, što je bilo sasvim moguće, jer kredit mora odobriti i Federacija, i parlament, i predsjedništvo, pa i ebrd. Dakle projekt za Hrasnicu je otprilike dvije godine iza ovog. Otkud ti da će morati prekinuti na mjesec dana, na osnovu čega ta procjena?neki wrote: ↑20/09/2022 08:12
Realno, to sa okretnicom na Ilidži je jako loše i glupo isplanirano..Ako su već imali gotov glavni projekat za Hrasničku prugu (a očigledno jesu jer je već poodavno raspisan tender za izgradnju), onda su mogli rekonstruisati i okretnicu prema budućim potrebama i postaviti i skretnice za Hrasnicu.
Ovako će nekad u budućnosti, kad se bude gradila trasa prema Hrasnici, opet morati prekinuti tramvajski saobraćaj na relaciji Nedžarići- Ilidža bar na mjesec dana, dok se ne izgradi nova okretnica..
Ok, vjerovatno nisu imali gotov projekat hrasničke pruge prilikom tenderisanja rekonstrukcije, ali okretnicu su mogli uvesti u rekonstrukciju kroz poseban ugovor, bilo je dovoljno vremena da se sve pripremi i izvede u ovih godinu dana kako okretnica svakako nije u funkciji, ovako ćemo imati ponovno zatvaranje pruge..
- Ateista
#9750 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Razumijem sta hoces da kazes, jedan sam od rijetkih na forumu da stvarno vjerujem da nisi za sda koliko god to nekima tako djelovalo. Vjerniku ni ja ne bih nista tako rekao, ali njihova vjera u vecini slucajeva ne utice ba mene (kad utice onda i njih slicno nazivam) a glasanje drugih za sda utice na mene, moju buducnost i buducnost mog djeteta. To sto su ljudi glupi pa padaju na bakirovu pricu i ne kontaju da pljacka i mene i njih, utice na mene koliko i na njih, zato smatram da imam pravo da ih tako zovem.Hakiz wrote: ↑20/09/2022 14:47Sve to stoji, ali ne mora se vrijeđati. Ne volim ni je religije, ali neću vjernike vrijeđati. Hoću kritikovati, misliti da griješe u procjeni, ali ne i vrijeđati. Hoću ismijavatii religiju, njenu dogmu i učenja, ali neću vjernike.drugtito2011 wrote: ↑20/09/2022 14:37
Pa ako nije interes, glupost i "seljakljuk", šta je onda? Šta to dobro SDA nudi? Prosperitet sigurno nije. Jedino što nudi su emocije i suze borca Bakira. E da nude i robote da se ne zaboravi.
Može se nekome reći da griješi bez vrijeđanja.