SDA-All about

Hank Paldum

#78601 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Dozer wrote: 19/09/2022 12:44
Hank Paldum wrote: 19/09/2022 12:00 Kasumovic je sirovina.

Ne govorim uopšte o reakciji naroda i šta je se tu večer odigralo. Što se mene tiče mogao je Kasumović lično tajno platiti napade ili da je slavio sam kod kuće kada je čuo tu vijest.
Ovdje se radi o izjavi za javnost od njega, gradonačelnika lično vezano za napade.

Pa i kod tog famoznog napada na kameru, kakva god SDA za neke bila, opet su pokušali opravdati ma kakvo god to spinovanje za mnoge bilo smiješno, žalosno, bezobrazno ili neozbiljno, da je napao kameru. Znači i kod te situacije je postojala određena granica gdje se nije izjavilo nešto kao "Zadavio ga je kao djetlića".

Još jednom, čak da je Kasumović tu noć tajno naručio ubistvo tih SDAovaca, on kao gradonačelnik nije smio izjaviti za javnost da nema ništa protiv toga da se u njegovom gradu vrši nasilje nad neistomišljenicima i da likuje što žensko u po noći bježi od straha nasilnika sa čekićem i vatrenim oružje kroz mračno polje i još joj daje nadimke zbog te situacije.

Čak se ni srpski ratni zločinci koji danas obnašaju funkcije u entitetu rs se ne usuđuju davati takve izjave kada se napadnu Bošnjaci iako u sebi pjevaju od dragosti što je se to desilo.
Ovo je užasna poruka za sve svoje građane i skandal i lahko vam je sada halaliti Kasumovićevo ponašanje kada je protiv onih koje i vi mrzite ali se zapitajte šta će biti kada u BH politici se svaki dan sklapaju neprirodne koalicije, koalicije sa neprijateljima, gdje postoje preletači, suncokreti, kupovina ruku i politička neprinncpjjelnost kada vi postanete njegovi neistomišljenici.

Glasajte iz inata za Hadžikadića, onog policajca, za Borjanu Krišto ili pitajte nekog čovjeka na ulici da se kandiduje pa za njega glasajte, pitajte Džejlu Ramović, Deena ili izađite na izbore i napravite vaše listiće nevažećim ali ko nakon svega ovoga još želi glasati za Trojku taj želi zlo za svoju državu i budućnost podobnih, bahatih i nasilnika isto kao i SDA glasači koje krivite.
I sta sad...? Bavicemo se Kasumovicevom IZJAVOM, a necemo Sebijinom i Osmicinom diplomom?
Ili Fadilovim respiratorima?
Ili njegovih 10-11 firmi koje su sve redom naslonjenje na budzete i izvukose milione?
Mozemo pricati i o Fadilovim "poticajima" iz federalnog budzeta za 3 razlicite firme koje su dobile 600K za sanaciju i uredjenje islamskog centra u Zenici, sve 3 za isti posao. Mogli su novi centar izgraditi za te pare.
Ili, mozemo i o Bakirovim izjavama povodom farse oko revizije tuzbe...?
Ili, mozemo i o Bakirovim izjavama i lazima o Sebijinom studiranju u Zagrebu, a ona isti dan izjavi da ona nije nista studirala u Zagrebu...? Pitanje je - odakle joj prepis ocjena iz Zagreba na osnovu kojeg je onda dobila diplome...?

Mislim, daj ba Paldume, pusti suplju. Ima daleko tezih i gorih stvari o kojim se mze i treba pricati. Kasumoviceva izjava je totalno trivijalna u odnosu na ovo sto radi SDA.
Vjerovao ili ne, i sada ćes me optužiti da trolam ili botujem, ali nema gore stvari od izjave Kasumovića.
Prije nego što prevrneš očima i preskočiš ovaj post, molim te da ga pročitaš i 1 minutu razmisliš o tome.

Naravno da ovo šta je se desilo u Zenici nije gore od revizije, respiratora i diploma, naravno da su revizija, respiratori, diplome i ostalo krupnije stvari ali koliko god mislio da su oni koji si umiješani u to nisko pali, vjeruj da uvijek može niže.
Bakira krive za reviziju ali još iz njegovih usta nismo čuli da je namjerno upropastio. Kada čujemo još iz njegovih usta da je to namjerno uradio e onda neće moći niže pasti.
Sebiju optužuju za diplomu ali ona još nije izjavila da nema diplome. Onog momenta kada se bude smijala na televizji i rekla da nema diplomi jer je boli briga pošto je Bakirova žena a Alijina snaha pa joj se može, e onda će nisko pasti.

Kasumović je probio granicu i ne može niže pasti. Koliko god on bio protiv SDA i koliko ih god mrzio, on kao gradonačelnik ima odgovornost da daje profesionalne izjave i zaštiti svakog svog građanina.. Mogu forumaši i obicni građani komentarisati ovaj slučaj kako žele ali gradonačelnik ne smije na vijest gdje je žena u njegovom gradu bježala u mraku od vatrenog oružja izjaviti kako je prepelica trčala livadama.To je za ostavku.

Tako otvoreno i bahato izjaviti kao gradonačelnik protiv neistomišljenika je se na ovim prostorima samo još radilo u ratu 90ih, a i tu su na teritoriji ARBiH imali Srbi zaštitu kada neko čuje za dešavanja u Bijeljini i Prijedoru i iz emocija krene prema svakom Srbinu u Sarajevu.

Dok god većina BH građana bude smatralo da raditi bez diploma i nabaviti pokvarene respiratore je nešto negativno, za osudu i zatvora, to znači da je to društvo normalno ili da mu ima lijeka, glasati za gradonačelnika ili minimizirati njegovu izjavu gdje se naslađuje kako žena uplašena bježi od metaka samo zato što je neistomišljenik e tu nema lijeka niti zatvorskih kazni jer nam se to uvuče u mentalitet, i zbog toga je gore iako na prvi pogled se ne čini tako
Hank Paldum

#78602 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Osmi Socrates wrote: 19/09/2022 16:18 Nemojte me više citirati i pisati besmislice.

Kad me neko citira na ovakvim temama, očekujem promišljen post.

Ne morate uvijek ni citirati. Nije pod moranje. Zloupotrijebljavate funkciju.
Vala baš.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#78603 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Hank Paldum wrote: 19/09/2022 15:35
Ne, narod nije ni na šta oguglao niti pogrešne stvari smatra normalnim.
Naravno da jeste. Tako je normalno da osmica, hajd sto nema, nego sto lazira diplomu.

Normalno je da se zacakija. Fin decko al otelo mu se.
Narod vidi da se opozicija uopšte više ne razlikuje od vlasti i kada vidi sa jedne strane SDA a sa druge one što bi se trebale boriti protiv SDA se ponašaju kao takvi i hvataju se za glavu da su se kod toliko stvari gdje bi se mogla napadati SDA oni zakačili za čakiju onda i neće glasati.
To su tvoje proizvoljne konstrukcije. Itekako se razlikuju.

Vidljivo golim okom.
Eto neka je Zahuragić sve slagao, neka su sve uradili oponenti, za svaku dobru stvar koju je uradio Adnan Šteta dobijes na desetine opština i stotine sela gdje neka Elzina vrišti. Mi ovdje govorimo o izborima na državnom nivou i nekome van Sarajeva ništa ne znači što će Sarajevo nakon izbora opet dobiti Adnana ako će oni za nagradu dobiti Elzinu.
Ni steta ni zahiragic nisu tuzla. Gubis se.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78604 Re: SDA-All about

Post by pici »

sdaovĆad pjene ko bjesni kerovi, NiP im je pokupio kajmak a trojka vecinu u KS.Sad sam ubjedjen da 5 rukica im je plafon.Znam dosta raje mrtvi sdOvci, sad se kolebaju oko NiP-a.Kad brod tone zna se ko prvi napusta ga.Kmečite, Kmečite, lopovi munafiČki.
Osmi Socrates

#78605 Re: SDA-All about

Post by Osmi Socrates »

Pa odnosi se na tebe, prije svih.

Počneš priču sa Kasumovićem, koji je nezavisan, a završiš kako ne treba glasati za Trojku.

Klasično spinovanje. Ili si puk'o. Trećeg nema. Daleko ozbiljniji pokušaj silovanja (logike) nego ovo što je glupavi Kasumović izjavio.

Sad si za mene SDA propagandist.
kamberovica polje

#78606 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

Stvari su vrlo jednostavne.

SDA otpadak, ma kakav bio, je manje zlo jer iz sebe nema njihovu zločinačku mašineriju. Njegova karijera i njegov mandat imaju rok trajanja i kudikamo ga se lakše riješiti, dok je metastazirani kancer zvani SDA, poput hidre. Odrežeš jednu korumpiranu glavu, pojavi se deset novih.
Sama SDA je kriva što su nam standardi toliko niski.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#78607 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 19/09/2022 15:30
duh_sa_sjekirom wrote: 19/09/2022 14:35 Ne postoji ništa što bi moglo pokolebati vjerne glasče ove stranke, tako da ja prognoziram 7 do 9 mandata u SKS.
Jednostavno, najvjernija i najstabilnija glasačka baza, ma kakva da je
tacno tako kad bi im na glavam dubili imaju sigurne glasove, e sad kako u to ne ulazim.
razvaljeno društvo bez ikakvih normi...samo pogledajteZahiragin spot i tu odron estetiku :shock: tačno sam od gledanja dobio nagon za povraćanjem :jbt:

a danas sjedim u društvu i viču kako mu je dobar spot i reko haj da vidim i to :roll:

realno i tehnički i scenaristički i glumom na nivou prapočetaka nigerijske kinematografije....sad kontam đe ja živim i koliko smo propali mentalno da je nekom ono sranje odlično :skoljka:
Hakiz

#78608 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

kamberovica polje wrote: 19/09/2022 16:45 Stvari su vrlo jednostavne.

SDA otpadak, ma kakav bio, je manje zlo jer iz sebe nema njihovu zločinačku mašineriju. Njegova karijera i njegov mandat imaju rok trajanja i kudikamo ga se lakše riješiti, dok je metastazirani kancer zvani SDA, poput hidre. Odrežeš jednu korumpiranu glavu, pojavi se deset novih.
Hoće li tako ostati kada dobije još više vlasti?

Svi komunistički i neki drugi diktatori su počeli kao borci protiv diktatura i doživotnih predsjednika, kraljeva itd. Pa usput, vođeni istorijskom potrebom, "postali" isti, a nekada i gori od prethodnika.
kamberovica polje

#78609 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

Hakiz wrote: 19/09/2022 16:51
kamberovica polje wrote: 19/09/2022 16:45 Stvari su vrlo jednostavne.

Hoće li tako ostati kada dobije još više vlasti?

Svi komunistički i neki drugi diktatori su počeli kao borci protiv diktatura i doživotnih predsjednika, kraljeva itd. Pa usput, vođeni istorijskom potrebom, "postali" isti, a nekada i gori od prethodnika.
Naravno da neće, ali u tome je i poanta. U ujebanim i novim demokratijama kakva je naša, treba ići malim koracima.
kokakolas

#78610 Re: SDA-All about

Post by kokakolas »

Dino je dosad odigrao fantasticnu partiju. Naoruzao se mladim, neopterecenim, obrazovanim kadrovima i krenuo u ofanzivu.

Ako SDA ne padne u oktobru, BiH se nikada nece rijesiti te zlocinacke organizacije.
Last edited by kokakolas on 19/09/2022 17:02, edited 1 time in total.
pici

#78611 Re: SDA-All about

Post by pici »

Ne znam odklena vam info da imaju lojalnu glasacku masineriju u KS.Da je imaju a nemaju, nebi ovoliko pjenili i kmečali.Na lokalnim su bili 100% sigurni pa su popusili nacelnike i komplet KS.
Jel mislite da se zaboravilo na otimanje 200 miliona od pederacije KS i ponizavanje koje je uslijedilo.Zar sdaovĆad kontaju da ce im gradjani sarajeva dati glas poslije pljcke respiratora i prikopcavanje gradjana na iste i ubijanja.
To sto pojedini govore dobar volini spot a iza ledja mu jebu mater.
UnjiHa glasačka baza je nezadovoljna, mnogo su obecavali i nista davali sem odabranim, pa zato su i pukli, jer nemogu svi biti uhljebljeni, vozat dzipove, imati stanove i vikendice i guzit zeninu jaranicu.
To samo odabrana eLITA.
Hakiz

#78612 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

pici wrote: 19/09/2022 17:01 Ne znam odklena vam info da imaju lojalnu glasacku masineriju u KS.Da je imaju a nemaju, nebi ovoliko pjenili i kmečali.Na lokalnim su bili 100% sigurni pa su popusili nacelnike i komplet KS.
Jel mislite da se zaboravilo na otimanje 200 miliona od pederacije KS i ponizavanje koje je uslijedilo.Zar sdaovĆad kontaju da ce im gradjani sarajeva dati glas poslije pljcke respiratora i prikopcavanje gradjana na iste i ubijanja.
UnjiHa glasačka baza je nezadovoljna, mnogo su obecavali i nista davali sem odabranim, pa zato su i pukli, jer nemogu svi biti uhljebljeni, vozat dzipove, imati stanove i vikendice i guzit zeninu jaranicu.
To samo odabrana eLITA.
E to, to :(

Pa onda skontaš, ako mi ovi nisu to dali, da probam sa drugima, možda će oni dati.

A neće. Imaju i ti drugi svoju elitu :lol:
last mohicans

#78613 Re: SDA-All about

Post by last mohicans »

pici wrote: 19/09/2022 17:01 Ne znam odklena vam info da imaju lojalnu glasacku masineriju u KS.Da je imaju a nemaju, nebi ovoliko pjenili i kmečali.Na lokalnim su bili 100% sigurni pa su popusili nacelnike i komplet KS.
To samo odabrana eLITA.
Vjeruj pici,mozda je to tako kod ove raje ozbiljnijih godina 35-55. jos ima zaluđenika starije dobi, pa čak i omladine od 18 do 25/30. U kontaktu sam s nekim i frapiran sam da je takvima Fadil dobar premijer, da SDA baš poput DF, brani državu i ne želi je isporučiti Miletu i Čovketu. Nalaze oni razloge zašto podržati nešto. Pri tome su im NS stranka pedera, a SDP mrske komunjare. NiP im je mrzak jer im je SDA sve dala, itd.
pici

#78614 Re: SDA-All about

Post by pici »

last mohicans wrote: 19/09/2022 17:08
To samo odabrana eLITA.
Vjeruj pici,mozda je to tako kod ove raje ozbiljnijih godina 35-55. jos ima zaluđenika starije dobi, pa čak i omladine od 18 do 25/30. U kontaktu sam s nekim i frapiran sam da je takvima Fadil dobar premijer, da SDA baš poput DF, brani državu i ne želi je isporučiti Miletu i Čovketu. Nalaze oni razloge zašto podržati nešto. Pri tome su im NS stranka pedera, a SDP mrske komunjare. NiP im je mrzak jer im je SDA sve dala, itd.
Kod fHukare sve ce proci al kod ovijeh sto su "lojalni" e tijeh je najvise.Kad im poskidas ove sto su ucjenjivali i obecavali, da vidis sad price o sdO i njihovim direktorima i ministrima.To bi ih sad vjesali za muda na marin dvoru.
Puno obecavas a nista ne dajes, mnogima je dozlogrdilo.
Ja znam njiHa jedno dvadesetak kojima su obecani uhljebljeni poslovi a izvisili su.
Tananarive

#78615 Re: SDA-All about

Post by Tananarive »

Hank Paldum wrote: 19/09/2022 16:24 Bakira krive za reviziju ali još iz njegovih usta nismo čuli da je namjerno upropastio. Kada čujemo još iz njegovih usta da je to namjerno uradio e onda neće moći niže pasti.
Sebiju optužuju za diplomu ali ona još nije izjavila da nema diplome. Onog momenta kada se bude smijala na televizji i rekla da nema diplomi jer je boli briga pošto je Bakirova žena a Alijina snaha pa joj se može, e onda će nisko pasti.
ovo treba uokvirit, ne da je ovo gore napisano provala, nego je zlonamjerno ili priglupo, sprda se čovjek sa nama, šta kaže kad bakir prizna, hahahahaha
atmel

#78616 Re: SDA-All about

Post by atmel »

Tačno čovjek oboli kad uđe na ovu temu.
drag_gost

#78617 Re: SDA-All about

Post by drag_gost »

Hank Paldum wrote: 19/09/2022 12:06
drag_gost wrote: 19/09/2022 06:10 Ne znam je li novu verziju neko postavljao

Znaci mlad decko, ocito zgubidan, anti-sda, igra kladionicu, dok neka fina, obrazovana raja u kosuljama, polo majicama i suknjicama sjedi okolo i duma o ozbiljnim stvarima. Tu se negdje nadje i Kerim Balic, Sebijin potrcko u slobodno i neslobodno vrijeme i neko ko je uveo SDA u IT sektor preko Ankore, ciji je suvlasnik.

Sve se to desava u Cheersu, lokalu Denisa Stojnica.

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ja ne znam koji debil moras biti, pa svojom voljom glasati za ove. Ove ucjenjene, kupljene, prodane, sitne interesdzije razumijem. Te podguzne muhe ce uvijek biti tu, nebitno koja je opcija.

Ne vraca se SDA u Sarajevo. Na smetljistu historije je, gdje joj je i mjesto.
Spot jeste pretjeran i prenapuhan ali nije ništa slagao da omladina koja najviše kuka na vlast uglavnom sjedi po kafićima i kladionicama dok njihovi vršnjaci iz drugih država protestuju zbog manjih stvari.

Najbolje se može vidjeti kod rijetkih protesta npr. kod pravde za rahmetli Dženana da su na fotografijama i video snimcima kafići puni omladine koji se smiju budalama što protestuju ili žele da se izbore u njihovo ime.
Spot je debilan kao i svaki SDA glasac. Kao i svaki ucesnik spota.
baxus

#78618 Re: SDA-All about

Post by baxus »

kleja wrote: 19/09/2022 13:13 Oni ne znaju više šta će.

Nemaju asa u rukavu, nemaju argumente, nemaju više šta da obećaju pa da prekrše to obećanje jer su sve prekršili do sad.

Voda im stigla do pod donju usnicu.

P.S. kažu mi da ih se na Dobrinji skupilo desetak na predizbornom skupu :lol:
A idu petak i subota, karanje kod Hadzifejsa opet.
:bih:
MarlboroGold

#78619 Re: SDA-All about

Post by MarlboroGold »

Znaci mlad decko, ocito zgubidan, anti-sda, igra kladionicu, dok neka fina, obrazovana raja u kosuljama, polo majicama i suknjicama sjedi okolo i duma o ozbiljnim stvarima. Tu se negdje nadje i Kerim Balic, Sebijin potrcko u slobodno i neslobodno vrijeme i neko ko je uveo SDA u IT sektor preko Ankore, ciji je suvlasnik.

Ja ne znam koji debil moras biti, pa svojom voljom glasati za ove. Ove ucjenjene, kupljene, prodane, sitne interesdzije razumijem. Te podguzne muhe ce uvijek biti tu, nebitno koja je opcija.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oplakah sunce ti jebem

pa ovo je gore od onog spota prije popisa kad su djecu iskoristili sa "on će meni ti si Bosanac"
Login77777

#78620 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

MarlboroGold wrote: 19/09/2022 18:38

oplakah sunce ti jebem

pa ovo je gore od onog spota prije popisa kad su djecu iskoristili sa "on će meni ti si Bosanac"
Ono su djeca Mulahusica mislim bila. Sda bot. :lol:
MarlboroGold

#78621 Re: SDA-All about

Post by MarlboroGold »

Login77777 wrote: 19/09/2022 18:39
MarlboroGold wrote: 19/09/2022 18:38

oplakah sunce ti jebem

:lol:
dembele

#78622 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Prekucali su i Stevandića i onaj njegov spot iz kafane.
Login77777

#78623 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

MarlboroGold wrote: 19/09/2022 18:41
Login77777 wrote: 19/09/2022 18:39
Pogledaj taj video s botom jos jednom. Na kraju pisu imena. Ima Mulahusicev facebook post gdje kaze da je spreman za rat a djeca kazu babo i mi idemo s tobom. Tako nekako. :lol:
Zna @tramvajtrojka na koji post mislim.
tramvajtrojka

#78624 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 19/09/2022 18:46
MarlboroGold wrote: 19/09/2022 18:41
Pogledaj taj video s botom jos jednom. Na kraju pisu imena. Ima Mulahusicev facebook post gdje kaze da je spreman za rat a djeca kazu babo i mi idemo s tobom. Tako nekako. :lol:
Zna @tramvajtrojka na koji post mislim.
Image

debil sad koristi fb profil maloljetnog sina da prosipa sda propagandu jer su ga banovali od postanja na fb jer je previse postova u jednom danu objavljivao , cudi me neko da ga neko u Luksemburgu ne prijavi socijalnoj službi da koristi djeciji fb profil, jer ovo sto radi je bez mozga iskorištavati djeciji profil na ovaj nacin tuzno u zalosno bgm na stranu sva zezancija, al ovo prelazi sve granice normalnog , i ovi hadalji iz sda ga loze jace i da dalje gura :roll: :roll:
pici

#78625 Re: SDA-All about

Post by pici »

Citam jedan komentar, fantastican koji jasno opisuje sdO žgadiju.

Komunisti se prije nisu bojali boga al su se bojali golog otoka, ovi se ne boje ni boga ni golog otoka.
Post Reply