Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
madesa

#5751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by madesa »

Registarska tablica wrote: 15/09/2022 20:38 Radimo li posteno ovu sedmicu na treningu, mozemo li se necemu nadati u ponedeljak?

Najveci srklet igracima trenutno je sto se kruzni tok pravi pred ulaz u kamp, pa ne znam kako nam se snalaze za parking :zoka:
vala ako ne uzmu raspalog veleza i nisu za nista vise
sencobih

#5752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

madesa wrote: 16/09/2022 07:07
Registarska tablica wrote: 15/09/2022 20:38 Radimo li posteno ovu sedmicu na treningu, mozemo li se necemu nadati u ponedeljak?

Najveci srklet igracima trenutno je sto se kruzni tok pravi pred ulaz u kamp, pa ne znam kako nam se snalaze za parking :zoka:
vala ako ne uzmu raspalog veleza i nisu za nista vise
na veležu će da se raspucaju i da naplate sve promašaje, onda ide ponovo suša :D
Cossack

#5753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Ide red zasluzenih poraza pa red nezasluzenih remija pracen redom negdje ce nam se vratiti :mrgreen:
Registarska tablica

#5754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska tablica »

Ako nasi pristanu na odgodu, treba im sve yebati, al momentalno.

Kada se trrbala odgoditi nasa evropska utakmica, Dudic je trabunjao kako ne moze, kako ovo kako ono... E sad da vidimo, ako on bude insistirao na odgodi, odmah mu ispisnicu uruciti
Logovan

#5755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Naravno da ne treba pristati. :thumbup: Samo bi sebi otežali nastavak sezone.
last mohicans

#5756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Nek igraju s juniorima, nek se jebu i neka zahvale upravi i tadasnjem šefu, a trenutno našem šefu. Neka ostane dosljedan kao sto je i tada bio. Nek stisne pa odgodi.
van Basten

#5757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Ma ne treba se sekirati. Ako imaju 9 zdravih igraca nek izadju igrati, ko ih jebe realno
Logovan

#5758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

https://sportsport.ba/fudbal/sarajevo-v ... emi/434292

Odjednom situacija puno bolja. :D Biće da su malo folirali pa kad su vidjeli da im ne prolazi, onda hajmo igrati.
Registarska tablica

#5759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Ja vecih hinja od njih nisam vidio.

Sa zeljom i jedni i drugi znamo na cemu smo, al s ovim hinjama iz Vrapcica nikad na cistac...
Jos im osim trener, ma znaci bit ce veselo u ponedeljak...
sencobih

#5760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Registarska tablica wrote: 17/09/2022 22:18 Ja vecih hinja od njih nisam vidio.

Sa zeljom i jedni i drugi znamo na cemu smo, al s ovim hinjama iz Vrapcica nikad na cistac...
Jos im osim trener, ma znaci bit ce veselo u ponedeljak...
Sa osimom su hinje na kvadrat. Velez simpatišem samo zato što su ih lažni mostarci istisnuli iz grada pa zato treba velez da bude prisutan kako bi povratio staru slavu i bio protuteg zrinjskom. Mislim da simpatije idu samo iz Sarajeva prema Veležu, ali iz Veleža prema Sarajevu tanko. Na kraju treba biti realan i reći da smo sami i da nas niko ne voli, iz različitih razloga, neko zbog politike,.neko ljubomore. Mi moramo duplo biti bolji od svih, kako bi pobijedili ostale klubove, a da o nogometnom savezu ne govorimo.
animus

#5761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Ne treba pretjerivati. Ako imamo i jedan klub da nam je prijateljski onda je Velež. I to je tako kroz istoriju. Naravno da rivalitet postoji i da zbog toga nastaju varnice ali prijateljstvo i solidarnost moraju ostati.
sencobih

#5762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

animus wrote: 18/09/2022 10:08 Ne treba pretjerivati. Ako imamo i jedan klub da nam je prijateljski onda je Velež. I to je tako kroz istoriju. Naravno da rivalitet postoji i da zbog toga nastaju varnice ali prijateljstvo i solidarnost moraju ostati.
Je nešto nisam osjetio to prijateljstvo, kazem s naše strane jeste, ali s njihove tanko. Mi smo zbog njih i bijelog brijega odbili da igramo plej off pa niko iz BiH ne ode u evropu te godine a ubjedljivo smo prvi bili . Oni su protiv nas zapinjali uvijek maksimalno, i treba da zapnu to je sport, ali treba tako da zapnu protiv svakog protivnika, a ne protiv nas da izginu, a sledeće kolo ne mogu da hodaju i fenjeraš ih mlatne.
animus

#5763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Jedini stadion gdje naši navijači mogu sa rekvizitima otici i da im niko ništa loše ne kaže je taj stadion u Vrapčićima. Nakon utakmice svi izmiješani idemo i nikada ni najmanji problem. Sutra da im zatražimo podršku u belaju sa drugim klubom imali bi je kao i 2009. godine poslije Širokog. Zato ne treba ove sportske varnice koje su normalne da pokvare prave prijateljske odnose prije svega navijača ova dva kluba.
Logovan

#5764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

sencobih wrote: 18/09/2022 15:48
animus wrote: 18/09/2022 10:08 Ne treba pretjerivati. Ako imamo i jedan klub da nam je prijateljski onda je Velež. I to je tako kroz istoriju. Naravno da rivalitet postoji i da zbog toga nastaju varnice ali prijateljstvo i solidarnost moraju ostati.
Je nešto nisam osjetio to prijateljstvo, kazem s naše strane jeste, ali s njihove tanko. Mi smo zbog njih i bijelog brijega odbili da igramo plej off pa niko iz BiH ne ode u evropu te godine a ubjedljivo smo prvi bili . Oni su protiv nas zapinjali uvijek maksimalno, i treba da zapnu to je sport, ali treba tako da zapnu protiv svakog protivnika, a ne protiv nas da izginu, a sledeće kolo ne mogu da hodaju i fenjeraš ih mlatne.
Jedno je prijateljstvo između klubova, a drugo je prijateljstvo između navijača. Ovo prvo ne postoji za razliku od ovog drugog. Dođeš sa našim šalom među njihove i niko ti ništa neće uraditi. Samo se ponašaj normalno i to je to.
sencobih

#5765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

To si u pravu. Ja sam više mislio na prijateljstvo između klubova.
last mohicans

#5766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Ovaj Kulenovic iz Sloge odličan. Zašto ovog igrača nismo doveli?
armin071

#5767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

last mohicans wrote: 18/09/2022 20:11 Ovaj Kulenovic iz Sloge odličan. Zašto ovog igrača nismo doveli?
Zato što imamo “stručnjaka” za dovođenje povrijeđenih igrača. Kulenović je zdrav i spreman i ne “paše” nam uz klupsku matricu….
last mohicans

#5768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Mi sutra moramo uzeti Velez kako znamo i umijemo. Mi vec kaskamo. Zrinjski s dvije utakmice manje ispred nas, ove hadalje s Grbavice ne bih komentarisao. Mislim da ni jedna ekipa nije sebi usrala situaciju i polozaj na tabeli kao mi sebi.
armin071

#5769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

last mohicans wrote: 18/09/2022 20:48 Mi sutra moramo uzeti Velez kako znamo i umijemo. Mi vec kaskamo. Zrinjski s dvije utakmice manje ispred nas, ove hadalje s Grbavice ne bih komentarisao. Mislim da ni jedna ekipa nije sebi usrala situaciju i polozaj na tabeli kao mi sebi.
Ma ne znam samo na osnovu čega gajiš optimizam. Mi ako Evropu zakačimo ove godine beton. Zrinjski je nažalost bar po mom nekom skromnom mišljenju preuzeo ulogu “bh Dinama”. Mi sa našom šanersko-amaterskom upravom i lakovjernim predsjednikom koji ne zna “gdje udara” nažalost nismo dorasli mostarcima… Željo se isto gura za drugo kao i Borac sa obilatom pomoći sudija. Pitaće se i sisoje sigurno nešto. Ja tu nas ne vidim ni u kakvoj opciji.
Registarska tablica

#5770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Hbala gospodine Duduk, sto sa najskupljom ekipom u ligi se nalazimo na 6. Mjestu.

Lijepo igramo, posteni smo, vratit ce nam se :run:

Imagemixed little boy
last mohicans

#5771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

armin071 wrote: 18/09/2022 20:53
last mohicans wrote: 18/09/2022 20:48 Mi sutra moramo uzeti Velez kako znamo i umijemo. Mi vec kaskamo. Zrinjski s dvije utakmice manje ispred nas, ove hadalje s Grbavice ne bih komentarisao. Mislim da ni jedna ekipa nije sebi usrala situaciju i polozaj na tabeli kao mi sebi.
Ma ne znam samo na osnovu čega gajiš optimizam. Mi ako Evropu zakačimo ove godine beton. Zrinjski je nažalost bar po mom nekom skromnom mišljenju preuzeo ulogu “bh Dinama”. Mi sa našom šanersko-amaterskom upravom i lakovjernim predsjednikom koji ne zna “gdje udara” nažalost nismo dorasli mostarcima… Željo se isto gura za drugo kao i Borac sa obilatom pomoći sudija. Pitaće se i sisoje sigurno nešto. Ja tu nas ne vidim ni u kakvoj opciji.
Ma nije optimizam, ali se nadam vratit ce se :D,pošteno radimo. Kontam s obzirom na Dudine kvalitete i oscilacije, mozda je red da nekog dobijemo. Duga je sezona, ispuhat ce mnogi. Samo mi Zrinjski ima taj kvalitet i konstantnost, ostalo slabo. Borac ce ako treba i krađom obezbijediti, a mi moramo zapeti. Anamo oni su u blagom zanosu, ali nisu neka ekipa, rade na ložionički kvalitet Sablje. Večeras je Sloga lahko mogla uzeti bod da su bili hrabriji i spretniji.
Logovan

#5772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ma lako se sada reći za Kulenovića, ali može se ovo ispraviti. Ugovor mu je do kraja sezone.

Sutra pobjeđujemo ako Bog da!
last mohicans

#5773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 18/09/2022 20:59 Ma lako se sada reći za Kulenovića, ali može se ovo ispraviti. Ugovor mu je do kraja sezone.

Sutra pobjeđujemo ako Bog da!
Nisam ga nesto specijalno pratio. Pogledah večeras, kvalitetan igrač, ako je stalno ovakav, trebalo ga se dovesti kad smo nabacali svega.
baxus

#5774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

Kakav fijasko ove sezone (po ko zna koju godinu). Na svim poljima.

Uglavnom, isto raditi (Hadzic opet zadužen za dovovjenje igrača), a nadati se boljem i drugačijem ishodu je naivno.
Prvi put nas je sjebao. Drugi put sami su krivi ovi koji su ga angazovali.
To sto imamo najskuplju ekipu ne treba adresirati Dudicu, već Hadzicu.

Mi kao navijači samo trebamo sniziti kriterije, jer objektivno smo karine i to u opadanju. Opušteno. Borba za Evropu domet i u skladu s tim očekivanja od igrača trebaju da budu.

I još nešto da dodam, ljetos mi je jako zasmetalo ono Mirvicevo emotivno ucjenjivanje, lafo neće on ulagat u klub na cije utakmice ne dolazi publika.
Ako mi očekujemo da će nas onaj klosar podići na neki evropski nivo odna smo mi gori.
Lik koji ima namjeru da ulozi ozbiljan novac, on ga ulozi. (Primjer Osijek).
Po Mirvicu ispade do nas hoće li ulagati ili ne.
I budala zna da neće. Zato opušteno i no sikiriki.
Ko im jebe mater.
Registarska tablica

#5775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

baxus wrote: 21/09/2022 16:02 Kakav fijasko ove sezone (po ko zna koju godinu). Na svim poljima.

Uglavnom, isto raditi (Hadzic opet zadužen za dovovjenje igrača), a nadati se boljem i drugačijem ishodu je naivno.
Prvi put nas je sjebao. Drugi put sami su krivi ovi koji su ga angazovali.
To sto imamo najskuplju ekipu ne treba adresirati Dudicu, već Hadzicu.

Mi kao navijači samo trebamo sniziti kriterije, jer objektivno smo karine i to u opadanju. Opušteno. Borba za Evropu domet i u skladu s tim očekivanja od igrača trebaju da budu.

I još nešto da dodam, ljetos mi je jako zasmetalo ono Mirvicevo emotivno ucjenjivanje, lafo neće on ulagat u klub na cije utakmice ne dolazi publika.
Ako mi očekujemo da će nas onaj klosar podići na neki evropski nivo odna smo mi gori.
Lik koji ima namjeru da ulozi ozbiljan novac, on ga ulozi. (Primjer Osijek).
Po Mirvicu ispade do nas hoće li ulagati ili ne.
I budala zna da neće. Zato opušteno i no sikiriki.
Ko im jebe mater.
90% igraca koje je Hadzic doveo su po imenu pojacanja za Sarajevo.
Sada, sto to na terenu izgleda ko jad i cemer... drug, to treba fakturisati negdje i nekome drugom. Treba biti realan.

Svi smo mi ovde svrsavali na Catakovica. Imao je super karijeru, dosao ovde ne moze pertle zavezati. Eno ga jos se namjesta da suta u Gabeli...
Suljic, ono je sramota da ti bude kapiten kluba. Od izgleda do igara, a imao je super karijeru.
Dzafic takodjer, odlicna polusezona a kod nas lik izgleda ko kakav pjetlic. Kazu brz igrac, kod nas ne moze pretrcati ni puza..
Ikic se oke pokazao. Najmanje ime od ove trojke gore pomenute al je najvise pokazao.
itd itd

da ne nabrajam sada svakog pojedinacno.

Ovde je glavni problem struka. Zasto je to tako, imaju ljudi koji ce da to analiziraju. Dudic nije kalibar za velike stvari, a dali smo mu odrjesene ruke. Veca greska nego krasti od Tana.
Post Reply