Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29676 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

odlično da si se dotakao pojma normalno

ko zna šta će za deset godina biti normalno :mrgreen:
Hakiz

#29677 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 18/09/2022 18:03 Niko nikoga ne sprječava ni da misli ni da kaže da je abortus zločin. Gdje ste to vidjeli, i gdje se to primjenjuje?

Šta jebena Jelena Veljača misli i kaže o abortusu nije i neće nikad biti zakon koji nekoga tjera na nešto. Ne postoji zakon koji bi abortus formulirao tako da ga moraš uraditi. To Jelena Veljača ne propagandira.

Međutim, šta ovi manijaci žele da uvedu u zakon je da ga ne smiješ imati ni pod kojim uslovima. Znači, tjera te na rađanje djeteta u svim uslovima i okolnostima.

I sva ta glupost rasprave oko zabrane abortusa je, što se mene tiče, samo zamazivanje očiju.

Abortusi će se raditi, bez obzira šta bilo koji zakon kaže o tome, kao što su se radili kroz čitavu ljudsku istoriju. Mi kao društvo jedino treba da odlučimo da li će se to obavljati u najboljim mogućim medicinskim (i svim ostalim) društvenim uslovima, ili ćemo nekim idiotskim zakonima čitavu stvar gurnuti u ilegalu i praviti se da se ne dešava.

Fuckin' raspravljanje u prazno.
Dakle, pitanje i borba da li će se abortusi raditi u najboljim medicinskim uslovima ili u ilegali je fuckin' raspravljanje uprazno?

Možda jeste, ali, zašto onda u fuckin' raspravi uprazno ti participiraš? Zar ti ne bi bilo bolje participirati u nekoj fuckin' raspravi upuno?
n+1

#29678 Re: Danasnji "feminizam"

Post by n+1 »

Jelena Veljača propagandira, između ostalog, da muškarci plaćaju više poreza od žena. :D
Hakiz

#29679 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

sherbett wrote: 18/09/2022 18:10
Hakiz wrote: 18/09/2022 18:08

Čuj zašto :shock:

Pa, zna se šta je normalno :wink:
Pa propagira se da je normalno da svatko ima pravo izbora, stavova i misljenja.
Ironija, draga, ironija.

Sve borci i borkinje za slobodu i demokratiju.

Ali, samo dok te sloboda i demokratija nisu u suprotnosti sa mojim sistemom vrijednosti. Koji je, je li tako, normalan. A kakav bi drugačije mogao biti, moliću lijepo.

Ko je u suprotnosti, nije normalan, budi woke prema njemu, ma šta woke, budi alert (to bi trebala biti nova furka,) canceluj ga, sve sa torbicom, Dino.
Hakiz

#29680 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

n+1 wrote: 18/09/2022 18:17 Jelena Veljača propagandira, između ostalog, da muškarci plaćaju više poreza od žena. :D
Konačno dolazimo do suštine 8-)
Osmi Socrates

#29681 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Osmi Socrates »

Hakiz wrote: 18/09/2022 18:13
Osmi Socrates wrote: 18/09/2022 18:03 Niko nikoga ne sprječava ni da misli ni da kaže da je abortus zločin. Gdje ste to vidjeli, i gdje se to primjenjuje?

Šta jebena Jelena Veljača misli i kaže o abortusu nije i neće nikad biti zakon koji nekoga tjera na nešto. Ne postoji zakon koji bi abortus formulirao tako da ga moraš uraditi. To Jelena Veljača ne propagandira.

Međutim, šta ovi manijaci žele da uvedu u zakon je da ga ne smiješ imati ni pod kojim uslovima. Znači, tjera te na rađanje djeteta u svim uslovima i okolnostima.

I sva ta glupost rasprave oko zabrane abortusa je, što se mene tiče, samo zamazivanje očiju.

Abortusi će se raditi, bez obzira šta bilo koji zakon kaže o tome, kao što su se radili kroz čitavu ljudsku istoriju. Mi kao društvo jedino treba da odlučimo da li će se to obavljati u najboljim mogućim medicinskim (i svim ostalim) društvenim uslovima, ili ćemo nekim idiotskim zakonima čitavu stvar gurnuti u ilegalu i praviti se da se ne dešava.

Fuckin' raspravljanje u prazno.
Dakle, pitanje i borba da li će se abortusi raditi u najboljim medicinskim uslovima ili u ilegali je fuckin' raspravljanje uprazno?

Možda jeste, ali, zašto onda u fuckin' raspravi uprazno ti participiraš? Zar ti ne bi bilo bolje participirati u nekoj fuckin' raspravi upuno?
Ti bi rekao ništa i kad nemaš ništa da kažeš.

Naravno da je na našem nivou potpuno besmislena rasprava. Abortusa je bilo, abortusa ima, abortusa će uvijek biti.

Ima ih i u državama koje su ih zabranile, a mislim da je u takvim državama moguće uraditi neko profesionalno istraživanje da bi statistika bila poražavajuća.

Dakle, o čemu raspravljamo?

Suština ove rasprave je (ili bi trebala biti) zapravo zdravstvena zaštita (žena koje će ići na abortus). A ne neki fuckin' moralni stavovi o abortusu kao zločinu ili ne.
Last edited by Osmi Socrates on 18/09/2022 18:28, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#29682 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Osmi Socrates »

Sherbe najpametnija kad je nema.

O čemu ona i zbog čega ne zna niko živ.
Hakiz

#29683 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 18/09/2022 18:23
Hakiz wrote: 18/09/2022 18:13

Ti bi rekao ništa i kad nemaš ništa da kažeš.

Naravno da je na našem nivou potpuno besmislena rasprava. Abortusa će biti, abortusa ima, abortusa će uvijek biti.

Ima ih i u državama koje su ih zabranile, a mislim da je u takvim državama moguće uraditi neko profesionalno istraživanje da bi statistika bila poražavajuća.

Dakle, o čemu raspravljamo?

Suština ove rasprave je (ili bi trebala biti) zapravo zdravstvena zaštita (žena koje će ići na abortus). A ne neki fuckin' moralni stavovi o abortusu kao zločinu ili ne.
Šta mi raspravimo, odmah će da se primjenjuje, pa zato ta rasprava ima puno više smisla od one koja je tebi besmislena?

Dobro da si mi rekao, da to onda raspravimo i odmah svim ženama planete riješimo, sad pa sad.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29684 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bobi »

Ne daj se Šerbo :D.
Hakiz

#29685 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bobi wrote: 18/09/2022 18:28 Ne daj se Šerbo :D.
E, đe je Saga da nas sve pošamara :(

Kako bi se poigrala sa Osmim Socratesom. Ma i sa devetim i desetim.
Osmi Socrates

#29686 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Osmi Socrates »

sherbett wrote: 18/09/2022 18:28
Osmi Socrates wrote: 18/09/2022 18:26 Sherbe najpametnija kad je nema.

O čemu ona i zbog čega ne zna niko živ.
Da si pametan, razumio bi
Al si ogranicen na svoju glavu, nemas sirinu
Pa šta ću razumjeti? Eto pojasni. :lol:

Nerviraju te feministkinje. That's OK.

Ko te ne nervira?
Osmi Socrates

#29687 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Osmi Socrates »

Saga je bila samnom na istom forumu.

Bolje da ne pričam dalje.
Hakiz

#29688 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

sherbett wrote: 18/09/2022 18:29
'ko ih jebe
Ave redom
Scakako mi ne placaju kredite ni jelene ni sokrati, ni abortus nit icija prava, a ni radikalizmi ni ideologije :mrgreen:
Ma, kako ćeš tako :shock:
Hakiz

#29689 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 18/09/2022 18:31 Saga je bila samnom na istom forumu.

Bolje da ne pričam dalje.
Aaaaaaaaa, zato si ti sada ovdje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29690 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bobi »

Hakiz wrote: 18/09/2022 18:29

:mrgreen: postala je expert za crypto market, ovo joj nije u zoni interesa :D.
Hakiz

#29691 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Bobi wrote: 18/09/2022 18:33
Hakiz wrote: 18/09/2022 18:29

:mrgreen: postala je expert za crypto market, ovo joj nije u zoni interesa :D.
Ko još živi od gledanja u mozak, pametna žena :lol:

I dalje je žena, mislim ovo spol, rod i ostale novotarije?
dale cooper

#29692 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Meanwhile in Iran:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dje ... i_ostalo_d
SVI iranski dnevni listovi u nedjelju posvetili su naslovnice Mahsi Amini i više od milijun ljudi odalo je na društvenim mrežama počast toj mladoj ženi koja je umrla u pritvoru kamo ju je privela ćudoredna policija zbog kršenja propisa o hidžabu.

Dvadesetdvogodišnja Amini umrla je u petak pošto je pala u komu nakon privođenja u Teheranu što je ponovno u središte pozornosti stavilo ženska prava u Islamskoj Republici Iran.

Policija je odbacila navode da je mlada žena bila pretučena zbog čega je završila u komi te navodi da se samo srušila dok je čekala zajedno s drugim privedenim ženama.
"Javnost je uznemirena i bijesna"

Gotovo svi dnevnici u Teheranu osvanuli su u nedjelju s fotografijom Amini na naslovnici, prenosi agencija AFP.

"Javnost je uznemirena i bijesna zbog toga što se dogodilo s Mahsom Amni", piše reformski dnevnik Etemad i dodaje da je nacija "u više navrata konstatirala da ćudoredna policija pribjegava nasilju".

O drami koja se dogodila pišu i provladini i konzervativni listovi, ali s porukama da je riječ o širenju laži koje je policija demantirala objavom snimke žene koja se srušila.

Stotine prosvjednika okupile su se u nedjelju kod Sveučilišta u Teheranu izvikujući "Žena, život, sloboda", pokazuju videosnimke, javlja Reuters i dodaje da ne može potvrditi njihovu autentičnost.

Prema islamskom zakonu žene su obvezne pokrivati kosu maramom, a onima koje se ogriješe prijete kazne i uhićenja. No zadnjih mjeseci aktivisti za ljudska prava pozivaju žene da odbace hidžab unatoč propisima ćudoredne policije koja ih privodi zbog "nemoralnog ponašanja".
1.63 milijuna na Twitteru

Perzijski hashtag #MahsaAmini dosegnuo je 1.63 milijuna na Twitteru u nedjelju poslijepodne, prenosi Reuters.

Amini je iz Kurdistana, a privođenje se dogodilo u Teheranu kamo je stigla sa svojom obitelji. U subotu je održan prosvjed u Kurdistanu, uključivo na njezinu ukopu u gradu Saqezu.

Policija je rastjerala prosvjede u Saqezu, pokazuju videosnimke koje Reuters nije mogao potvrditi.

Behzad Rahimi, parlamentarni zastupnik, rekao je poluslužbenoj novinskoj agenciji ILNA-i da je nekoliko osoba bilo ranjeno na pogrebu, a jedna od njih u bolnici je jer je ranjena u predjelu trbuha.

Kurdska skupina za ljudska prava Hengaw navodi da su 33 osobe ozlijeđene u Saqezu.
Umjetnici, sportaši, političari, vjerski vođe

Brojni filmski djelatnici, umjetnici, sportaši, političari i osobe iz vjerskih krugova izrazili su bijes na društvenim mrežama, prenosi agencija AFP.

Bivši šef države, reformator Mohamad Hatami pozvao je vlasti "da prekinu praksu protivnu zakonu, logici i šerijatskom pravu" te da izvedu odgovorne pred sud.

"Kuran jasno priječi vjernike da silom nameću vrijednosti koje oni smatraju vjerom i moralom", napisao je veliki ajatolah Asadolah Bajat Zandžani.

"Mahsa je danas življa nego što smo mi sami", jer "mi smo uspavani, ne reagiramo na tu beskrajnu okrutnost, mi smo sudionici ovog zločina", poručio je redatelj Asghar Farhadi, dobitnik dva Oscara za najbolji strani film.

"Kosa naših djevojaka sada je prekrivena mrtvačkim pokrovom", napisalo je nekoliko igrača nacionalne nogometne reprezentacije u zajedničkoj objavi na Instagramu.

"Ako su to muslimani, Bože, učini me nevjernikom", napisao je Sardar Azmoun, napadač u klubu Bayer Leverkusen.
Snake Eyes

#29693 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Zene nose hidzab da bi sakrile svoju ljepotu od muskaraca, feministkinje treba da nose hidzab da bi smo ih razlikovali od muskaraca.
no_sikiriki

#29694 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Čitala prije neki dan, vrlo nejasno kako je djevojka umrla/poginula. :?
A ostalo ne vrijedi komentarisati, u tom svijetu ženska/ljudska prava malo šta znače. Sumnjam da će se to promijeniti any time soon.
¤ jelena ¤

#29695 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

sherbett wrote: 18/09/2022 17:16
¤ jelena ¤ wrote: 18/09/2022 17:04 Stvarno svašta...

baš me briga šta Biblija kaže... šta hrišćani misle....
i
baš me briga šta Jelena Veljača kaže....šta feministi misle...

to ista ravan :?

Abortirati ili izvršiti abortus i izgovoriti ličnu zamjenicu onako kako ti se ćefne...sve je to u pet deka pa hajmo se malo igrati riječima i glumatati žrtvu kojoj je uskraćena sloboda govora.

Nevjerovatno je šta ljudi sebi dozvoljavaju.
Zasto netko nema pravo misliti i govoriti kako je abortus zlocin?
:?

Ne znam ni da nema, tako da ne mogu znati ni zašto nema.
Hakiz

#29696 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Snake Eyes wrote: 18/09/2022 19:41 Zene nose hidzab da bi sakrile svoju ljepotu od muskaraca, feministkinje treba da nose hidzab da bi smo ih razlikovali od muskaraca.
Zar su feministkinje lijepe?
dale cooper

#29697 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

no_sikiriki wrote: 18/09/2022 19:42
Čitala prije neki dan, vrlo nejasno kako je djevojka umrla/poginula. :?
A ostalo ne vrijedi komentarisati, u tom svijetu ženska/ljudska prava malo šta znače. Sumnjam da će se to promijeniti any time soon.
Djevojka je mrtva, a umrla je dok je bila u pritvoru. I nažalost to više ništa ne može promjeniti. :sad:
paladinka

#29698 Re: Danasnji "feminizam"

Post by paladinka »

Hakiz wrote: 31/08/2022 18:04
Osmi Socrates wrote: 31/08/2022 17:58 Ja iskreno ne mogu vjerovati da je ova porodica bila toliko tupava da je dijelila Negro bombone. Pogotovo crnoj djeci. Mada, uopšte dijeljenje bilo kojem djetetu je bilo beyond stupid. Nema riječi za to.

Samo dokaz da nije za svakog ni emigracija. Ostani gdje jesi, ostani glup. Nekad je bolje.
Nisu dijelili nigger bombone, dijelili su negro.

To što su ovi osjetljivi na sve šta podsjeća ne "n word", iako nema veze sa rasizmom... neka liječe frustracije negdje drugo.

Ne, ne može svako reći da mu je nešto uvredljivo i tražiti da se zabrani, treba dobro obrazložiti zašto je uvredljivo. "Ne sviđa mi se" nije obrazloženje. Dosta više diktature "povrijeđenih osjećaja.

Ode sve ovo u vražiju mater, nije čudo što ddobata!esnica jača.
Svako moze reci nesto mo se ne dopada!
Hakiz

#29699 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

paladinka wrote: 18/09/2022 22:32
Hakiz wrote: 31/08/2022 18:04

Nisu dijelili nigger bombone, dijelili su negro.

To što su ovi osjetljivi na sve šta podsjeća ne "n word", iako nema veze sa rasizmom... neka liječe frustracije negdje drugo.

Ne, ne može svako reći da mu je nešto uvredljivo i tražiti da se zabrani, treba dobro obrazložiti zašto je uvredljivo. "Ne sviđa mi se" nije obrazloženje. Dosta više diktature "povrijeđenih osjećaja.

Ode sve ovo u vražiju mater, nije čudo što ddobata!esnica jača.
Svako moze reci nesto mo se ne dopada!
Ma, može reći. Svako može reći sve.
paladinka

#29700 Re: Danasnji "feminizam"

Post by paladinka »

He , jedna rijec , a toliko diskusje!
Post Reply