Burger King i Starbucks u BiH?
Moderator: anex
- Edin H.
#51 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Starbucks nula bodova, pod hitno otvoriti Caffee Costa i Wimpy Burgers. 
- mayab
#52 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
dale cooper wrote: ↑17/09/2022 16:33 Dobro je imati opcija i raznolikosti u ponudi i sa te strane podržavam šta god novo da dođe ovdje.
Sa druge strane, Starbucks posebno, meni lično nema šta ponuditi kao ljubitelju prave kafe. Ja volim snažan espresso i domaću bosansku kafu.
Pio sam kafu u Starbucksu i ono što oni nude su mahom napitci bazirani na kafi. Kafa za ljude koji ne vole kafu. Ili da parafraziram jednog
tv (anti)junaka...Starbucks is for pussies.![]()
-
mali_balon
#53 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Jebo vas starbucks bezveze..ne kontam zbog cega toliki hype oko ovog kafa bezveze bolja je kafa to go iz aparata......buregr king more po meni bolji od mc
Last edited by mali_balon on 18/09/2022 09:35, edited 1 time in total.
- Qler
#54 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Subway, to čekam
-
sarajevsko_pivo
#55 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Nešto gluplje odavno nisam pročitaoEntropio wrote: ↑17/09/2022 15:17 Starbucks je samo za hipstere u Vans patikama i laptopom koji fol nesto kuckaju i piju ko fol neke izmisljene kafe napitke iz casa na kojim je markerom napisano njihovo hipstersko ime tipa Mak ili Nardis. I za prikrivene pedere. To nam ne treba u Sarajevu.
Burger King s druge strane ima najjaci burger od svih lanaca brze hrane. Whopper je za prste polizati u svakom smislu i kad bi dosao mislim da bi dobro radio.
-
YouAreMyDestiny
#56 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Jedva čekam BurgerKing. Bolji su mi od McDonald's-a i KFC. 
Starbucks nije samo za hipstere niti za one što žele biti viđeni sa njihovom čašom, kakva glupost. Ljudi vole njihove napitke. Meni je baš lijepo, kada odem tamo.
Starbucks nije samo za hipstere niti za one što žele biti viđeni sa njihovom čašom, kakva glupost. Ljudi vole njihove napitke. Meni je baš lijepo, kada odem tamo.
-
probook
-
sarajevsko_pivo
#58 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Kakva laž! U HR su bila dva restorana u Zagrebu i oba su zatvorena.
I u Beogradu su zatvorili već odavno
Last edited by sarajevsko_pivo on 18/09/2022 15:34, edited 1 time in total.
-
soha96
-
Osmi Socrates
#60 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
A što jedva čekate Subway, pobogu?
Naravno, dobro je da se sve otvori, or whatever, ali baš Subway da neko jedva čeka, to ne razumijem.
Anyway, iznerviraše me neki poštovani forumaši sa upisima na prethodnoj strani, pa da se osvrnem.
Ako ćeš piti dobar (odličan) espresso, postoje dva načina. Prvi je, kupi sebi mašinu kod kuće i koristi vrhunsku kafu. To je najmanje bezbolan (?) način, ali, kuću nemaš uvijek na raspolaganju. Nekad moraš i izaći
Drugi je da to nađeš u kafiću. Pošto kafići uobičajeno nakon nekog vremena (ili odmah) počnu zavrtati raju sa kvalitetom kafe, poželjno je da znaš gazdu (ili nekog drugog ko je bitan) kafića. Kao što meni moj stari Italijan sprema espresso kad navratim, dok raspravljamo o ženama, fudbalu i politici.
Anyway, Starbucks se ne može porediti sa tim, jer je potpuni drugi dio industrije kafe. I u Starbucksu možeš dobiti odličan espresso, ako znaš bilo šta o "kulturi kafe", njihovom meniju, njihovom "tajnom meniju" (kako to vole reći), i njihovim ritualima, kao što Starbucks barristers znaju mistificirati.
Kao što rekoh, to zna i biti i kult, čije tajne poruke moraš naučiti da uživaš u iskustvu. Ili ne moraš.
Pij šta hoćeš. Postoje razne okolnosti.
Recimo, ako ja vozim od Ontarija do Kalifornije, jer uživam u toj vožnji još od tinejdžerskih godina, onda mi ne može puno značiti što neki stari Italijan pravi odličan espresso samo za mene, i što imam odličan espresso aparat kod kuće. Pomaže mi Starbucks kafa, ako dobro isplaniram. Naveo sam ekstremni primjer, ali, ima i drugih primjera, koji ne uključuju višednevna putovanja sa napušenom i polupijanom klapom u autu koja beskonačno raspravlja da li ulazak u Kaliforniju znači i da smo ušli u Hotel California.
Valjda je jasna poenta.
O "bosanskoj kafi" neću, jer je to potpuno treći vid ispijanja kafe. Šta to znači, treba dobro raspraviti.
Anyway, ako vam dođe Burger King, vjerovatno će vam u paketu doći i Tim Horton's, jer im je isti vlasnik. To je bio kanadski brand, sad više nije, mada dosta Kanađana vjeruje da još jeste.
Nisu nikad bili na nivou Starbucksa, mada oni sami vjeruju da jesu.
Naravno, dobro je da se sve otvori, or whatever, ali baš Subway da neko jedva čeka, to ne razumijem.
Anyway, iznerviraše me neki poštovani forumaši sa upisima na prethodnoj strani, pa da se osvrnem.
Ako ćeš piti dobar (odličan) espresso, postoje dva načina. Prvi je, kupi sebi mašinu kod kuće i koristi vrhunsku kafu. To je najmanje bezbolan (?) način, ali, kuću nemaš uvijek na raspolaganju. Nekad moraš i izaći
Drugi je da to nađeš u kafiću. Pošto kafići uobičajeno nakon nekog vremena (ili odmah) počnu zavrtati raju sa kvalitetom kafe, poželjno je da znaš gazdu (ili nekog drugog ko je bitan) kafića. Kao što meni moj stari Italijan sprema espresso kad navratim, dok raspravljamo o ženama, fudbalu i politici.
Anyway, Starbucks se ne može porediti sa tim, jer je potpuni drugi dio industrije kafe. I u Starbucksu možeš dobiti odličan espresso, ako znaš bilo šta o "kulturi kafe", njihovom meniju, njihovom "tajnom meniju" (kako to vole reći), i njihovim ritualima, kao što Starbucks barristers znaju mistificirati.
Pij šta hoćeš. Postoje razne okolnosti.
Recimo, ako ja vozim od Ontarija do Kalifornije, jer uživam u toj vožnji još od tinejdžerskih godina, onda mi ne može puno značiti što neki stari Italijan pravi odličan espresso samo za mene, i što imam odličan espresso aparat kod kuće. Pomaže mi Starbucks kafa, ako dobro isplaniram. Naveo sam ekstremni primjer, ali, ima i drugih primjera, koji ne uključuju višednevna putovanja sa napušenom i polupijanom klapom u autu koja beskonačno raspravlja da li ulazak u Kaliforniju znači i da smo ušli u Hotel California.
Valjda je jasna poenta.
O "bosanskoj kafi" neću, jer je to potpuno treći vid ispijanja kafe. Šta to znači, treba dobro raspraviti.
Anyway, ako vam dođe Burger King, vjerovatno će vam u paketu doći i Tim Horton's, jer im je isti vlasnik. To je bio kanadski brand, sad više nije, mada dosta Kanađana vjeruje da još jeste.
-
moonca
#61 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Pijem kafu skoro svaki da u Starbucksu. nosim moj cream .. i nije isti ukus svaki dan.. nije ni isti shop... kafu prave klinci. i mjere je nekom grabilicom, velichine pola cup- a.. ne vagaju. tako da je tu zamka
i za jachinu iste
.. espresso je precizniji nachin pripreme i trabao bi biti konstantnog ukusa..
.. espresso je precizniji nachin pripreme i trabao bi biti konstantnog ukusa..
- doox
#62 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Starbucks je samo hype i tamo nude napitke na bazi kafe, a ako želiš pravu kafu, ideš negdje drugo. Mislim da bi radili, ali 5-6 maraka za "kafu"bi bilo skupo većini, a i nema smisla. Instagramlije i starbucks čaša je već prežvakana tema, čak neki naručuju sa ebaya samo radi slikanja 
-
Osmi Socrates
#63 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Pa naravno da nude napitke na bazi kafe. Preciznije, na espresso bazi. Ima ih koliko hoćeš. Na bazi jednog espressa, dva, tri, pa dokle hoćeš.
Međutim, nije to sve što nude. Nude i regularnu kafu, pobogu. Daće ti i čisti espresso, ako tražiš, i ako znaš kako tražiti.
Međutim, nije to sve što nude. Nude i regularnu kafu, pobogu. Daće ti i čisti espresso, ako tražiš, i ako znaš kako tražiti.
-
tindbe
#64 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Neki dan na benzinskoj vidim prodaju starbucks iced coffee. Haj reko da uzmem da probam i to čudo, kad ugledah cijenu 5,90KM.
Drugi put možda.
Drugi put možda.
-
Osmi Socrates
#65 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Ako je to ono u flaši, to ni ja ne volim. To bi ti bilo bacanje para.
-
pepermint
#66 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Taco Bell,uh al je dobarrr
-
tindbe
#67 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Mislim da je.Osmi Socrates wrote: ↑18/09/2022 16:53 Ako je to ono u flaši, to ni ja ne volim. To bi ti bilo bacanje para.
-
BadBoy
#68 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Jebote takav kafić u kojem ja moram znati kako nešto tražitiOsmi Socrates wrote: ↑18/09/2022 16:39 Pa naravno da nude napitke na bazi kafe. Preciznije, na espresso bazi. Ima ih koliko hoćeš. Na bazi jednog espressa, dva, tri, pa dokle hoćeš.
Ili služe ili ne kakve šifre kakvi bakrači
- agnostic_front
#69 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Ima li sta gluplje od Subwaya? Ti kao pravis sebi sendvic, mislis da jedes zdravo, a tovis se nezdravim gmo mesom i plasticnim povrcem i naravno dodas superkaloricne sosove. Subway je za ljude koji sami sebe lazu.
S druge strane, starbucks lagano zaduzis ukusni napitak na bazi kafe, i setas gradom.
S druge strane, starbucks lagano zaduzis ukusni napitak na bazi kafe, i setas gradom.
-
Osmi Socrates
#70 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Pa jbg nisi se rodio naučen ni kako da naručiš ćevape.
Nego si morao vremenom naučiti. Neki zahtjevaju više od ćevapa, pa su morali više i naučiti.
Druga je stvar što naš narod neće ništa (novo) da uči. Ovo je primjenljivo na milion životnih situacija.
Nego si morao vremenom naučiti. Neki zahtjevaju više od ćevapa, pa su morali više i naučiti.
Druga je stvar što naš narod neće ništa (novo) da uči. Ovo je primjenljivo na milion životnih situacija.
- Pandakonda
#72 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Sto se tice burger kinga neko je vec pisao da ista firma koja je kupila mcd i kfc, je također kupila bk fransizu i samo cekaju sa najavom iduce godine kad vide kako kfc bude isao. A starbucks nije fransiza tako da se ne moze kupiti. Jedino ako oni odluce da sami investiraju.
Inace mi je jedino zanimljivo kako kod nas nema niti jedna pizza fransiza. Domino's, Papa John's, Pizza Hut i Little Caesars. Toliko izbora a u regionu samo Zagreb ima Domino's i niko vise nista
Inace mi je jedino zanimljivo kako kod nas nema niti jedna pizza fransiza. Domino's, Papa John's, Pizza Hut i Little Caesars. Toliko izbora a u regionu samo Zagreb ima Domino's i niko vise nista
- Quaresma
#73 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
ne znam u cemu je fazon raspravljati da li je kvalitetna hrana ili ne, bitan je brend na kraju krajeva. a i nije sad da se ide jesti svaki dan u tim objektima. dobro je nekad imati za promjeniti, do sad je bio samo mcdonalds, sad mozes otici malo i do kfc.a, a sto da ne i u subway koji imaju bas ukusne sendvice.
i sto kaze pandakonda, bilo bi dobro da ima neka pizza fransiza, malo konkurencije ovim nasim firmama.
sto se tice kafe, tj starbucksa, malo ko od nas ovde uopste moze priustiti svaki dan da pije iz starbucksa jer ce biti kafa pravo skupa, ali za ponekad otici je totaln ok. meni se iz karibou kafea svidja turtle mocha, recimo sad bas u ovo doba moga bih je drmnuti
i sto kaze pandakonda, bilo bi dobro da ima neka pizza fransiza, malo konkurencije ovim nasim firmama.
sto se tice kafe, tj starbucksa, malo ko od nas ovde uopste moze priustiti svaki dan da pije iz starbucksa jer ce biti kafa pravo skupa, ali za ponekad otici je totaln ok. meni se iz karibou kafea svidja turtle mocha, recimo sad bas u ovo doba moga bih je drmnuti
-
bjjarmbar
#74 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Nisu ni njima cijene iste za sva trzista. Uspjeli bi, sigurno, ako bi prilagodili svoje cijene ovom ovdje standardu (npr u Turskoj je dupli espresso manje od 2.5 KM) mada poznavajuci nas mentalitet oni ce najbolje raditi ukoliko stave vecu cijenu kafe nego sto imaju bilo gdje u svijetu. Tako ce skorojevici moci lijeciti komplekse.
Najbolje ti ovo pokazuje Metropolis koji je stalno prepun, a cijene su
-
mistek
#75 Re: Burger King i Starbucks u BiH?
Ja sam u Tirani upao u neki, valjda domicijelni, fensi kafić, na fazon Caribou ili Starbucksa, top sve bilo, a cijene mizerija