Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Što prije stvari počnemo nazivati pravim imenom utoliko prije se riješimo tereta prošlosti i krenemo dalje, nisam isto jednom napisao.
Šta reći o "onome koga više nema"? Činjenice govore dovoljno same za sebe, on i stranka mu su najveće zlo koje je moglo zadesiti ovaj narod i Bosnu i Hercegovinu u "moderna vremena". Bilo je i biti će izdajnika i vazala, istorija se relativizira i ja fakat ne mogu donositi sud o onome što se desilo prije nego sam došao na ovaj svijet ali onome što se desilo za moga vakta mogu i hoću da sudim odnosno imam svoj stav.
Dovoljno je stranica ispisano i činjenica podijeljeno do sada na ovoj temi da se vrlo lako može razlučiti da djelovanje onoga na koga se odnose gornji redovi se ne može opravdati nebulozama tipa pa eto bio je dobar čovjek, morao je i slična sranja. Na vrlo jasnim primjerima se vidi da je otvoreno radio protiv svog naroda i države i da mu pri tome zaista nije bilo bitno koliku cijenu će taj isti narod platiti, nekada u krvi a danas izumiranjem i odlaskom sa ovih prostora.
Smatram li ga većim neprijateljem od onih protiv kojih sam ratovao, svakako, više je zla nanio sa svojim djelovanjem kako u vrijeme samog rata tako i u poslijeratno vrijeme. "Amanet" koji nam je ostavio je dodatno ogolio kult ličnosti koji su gradili, niti je bio mudar, niti je bio dobar, poguban prije svega i koliko god se trudili i zataškavali i pričali i pisali bajke o istom, ne može se drugačije okarakterisati nego kao NEPRIJATELJ.
I prije nego mi se dežurni a i neki novi branioci lika i djela dotičnog navale na kosti, da rečem tj. napišem par stvari, u trezoru nisam sjedio a ostavio sam traga, oba sina mi nose imena LJUDI koji su položili ono najviše što su mogli za ovo što zovemo Bosna i Hercegovina, svoj život. I da, ne zovu se hvala Bogu ni Bakir a ni Alija.
U podneblju u kojem jesam trenutno nazovem selam po stotinu puta u toku dana, ovdje je to normala i na ulici i u institucijama i tako je otkako je "svijeta i vijeka". Nazovem ga podosta puta i kad sam kući ali zna se kome i kada. Niti mi to ko brani niti ja isto činim drugome, najmanje mi smeta da čujem kako to tako i pomoz Bog ili hvaljen Isus. To što smo postali svi generalno veći muslimani, pravoslavci i katolici od reisa, patrijarha ili pape pa insistiramo da se isto kao i vjerska obilježja uvedu u institucije i to pozdravljanje je POGREŠNO. Religija mora ostati izvan institucija, u formalno-pravnom smislu, nema mjesta lehvama, krstovima/križevima i sl., komunikacija i pozdravljanje also. To nikada nije bilo dio identiteta one Bosne i Hercegovine koju svi mi na forumu poznajemo bez obzira na dobnu razliku među nama.
Prpa.ba wrote: ↑18/09/2022 10:18
@kluz franjo kolega, evo krenulo je.
Tabloidni portal Vlade FBiH objavljuje zanimljive intervjue sa Lagumdzijom u kojima "pere" Komsica na racun lose politike za gradjansku BiH.
Ja sam mislio da će i 2-3 dana ranije, ali su vjerovatno čekali na pokazatelje iz zadnjih istraživanja.
Ovu sedmicu ide "mehko trpanje". Klix i "zabrinuti analitiĆari".
Finiš preuzimaju provjereni kanali i ljudi iz tih kanal(izacij)a.
Hank Paldum wrote: ↑18/09/2022 02:26
Po čemu se razlikuje od ovoga? Ništa pogrešno u majici
Reakcije na holokaust majice:
“We find this use of symbolism to be extremely distasteful and offensive, and we are outraged that your company would make this product available to your customers,” Barry Morrison, regional director of the Anti-Defamation League, wrote in a letter to the chairman of the Philadelphia-based retail firm.
Elem, reakcija je ista.
Pogrešno je što hoćeš da zaradiš na genocidu i holokaustu. Majica nije dio kulture sjećanja.
Znači većina.
Napad na Muderisa je napad na islam i Bošnjake.
Pa ... Moglo bi se reci. Po njihovom razmisljanju jeste napad na islam i Bosnjake. SDA = pravi Bosnjak = musliman
Ide to i obrnuto. SDa svoje javne nastupe već 30 godina zasniva na tome da su oni glas Bošnjaka muslimana, jedan i jedini ispravni. Kao što je HDZ glas Hrvata katolika i tako dalje ....
Ne možeš im to negirati, pogotovo ako pogledaš tih zadnjih 30 godina i ćinjenicu da ogroman broj ljudi glasa za njihA.
Pa ... Moglo bi se reci. Po njihovom razmisljanju jeste napad na islam i Bosnjake. SDA = pravi Bosnjak = musliman
Ide to i obrnuto. SDa svoje javne nastupe već 30 godina zasniva na tome da su oni glas Bošnjaka muslimana, jedan i jedini ispravni. Kao što je HDZ glas Hrvata katolika i tako dalje ....
Ne možeš im to negirati, pogotovo ako pogledaš tih zadnjih 30 godina i ćinjenicu da ogroman broj ljudi glasa za njihA.
U svakom slucaju i obrnuto
Vidjecemo sad u oktobru, ima li nam spasa.... Ili cemo morati sacekati neke nove generacije.
Al et , prosli izbori su dali neke naznake da bi promjena moglo biti.
to je konceptualna, svjetonazorska kompatibilnost HDZ-a i SDA u dodatku za pochetnichkim legitimnim predstavnikom...ideal je život jednih pored drugih, bez miješanja dok je Bosna i Hercegovina tek nametnuti okvir.
I sve je idealno kada njih trojica sjednu u kafani i raspodjele šta kome ide i onda svako upravlja svojim feudom i stadom. Problemi nastaju kada se taj balans etnosuvereniteta poremeti, odnosno kada im se neko krene miješati u talove.
Tamo gdje ima, koliko toliko, pismenih i skolovanih SDA ce biti porazena.. Tamo gdje obitavaju nepismeni i neskolovani SDA ce dobiti.. U zemlji nepismenih konacan rezultat je izvjestan..