Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ta mazda gore je 2.0b, a ti kao imas iskustva sa tim dizelima ili pises na osnovu tudjih upisa i onoga sto sam ja srao? Dizeli su ok, dpf sistem za kurac, al to je rjeseno vecinom sa izbacivanjem 2.0D
Last edited by Evolution_IV on 17/09/2022 23:34, edited 2 times in total.
beco wrote: ↑17/09/2022 23:35
Da kutija od ljudi koji su osmisli čitav MPV sektor.
ma koga briga sta su oni osmislili, kad je auto kutija, tako je i napravljen, da ne ulazim u dalje detalje renault cvrstoce i ostalog...dovoljne su mi njihove steke i prekidaci da nikad ne kupim nijednog pored recimo pezoa, njemackih, americkih i japanskih auta...
Prekidači slično kao i kod vw kod oba se font izbriše nakon 10 godina. Da treba da se usreći sa 2.0 tdi pogledaj temu dpf ili Toyota i Mazda 2.2 samo da jos predlozis mozda neki BMW model sa N motorm (mozda N47) ili Mercede sa om651 pa da vadi motor na svakom velikom servisom i mjenja lanac.
Mozda da uzme 1.4 TSi ili 1.2 TSI pa da mu se na 70kkm razleti motor?
Problem je u tome što se nekima greske ne broje.
Svi mali turbaci su karina osim Suziki 1.4 Turbo.
Bezveze se prepucavamo niko pametan za MPV sa 7 sjedišta neće sebi uzeti ništa ispod 2.0 zapremine.
Touran je realno karina bezlična Golf klase, jedini VW MPV koji su imali da je OK je VW Sharan/Sear Alhambra.
Ne kazem da jedino valja Renault treba tu gledati:
Sharan/Alhambro, Espace, Grand Senic, Galaxy, 508, 808, Carnival, Hyundai nesto, Cyhsler Voyager, Honda Odissey....
sime_cipol wrote: ↑17/09/2022 20:13
Prijatelj trazi auto sa 7 sjedista, do 20k. Pozeljno barem 2.0 motor. Sta gledati? Prijedlozi?
Peugeot 5008, Touran i ako se može naći Alhambra/Sharan. Oni su najtraženiji i lako ih je kasnije prodati.
Grand Scenic spodoba, C4 Picasso mi se lično ne svidja zbog instrument table. C8, 807, Ulysse i ostali egzotika.
sime_cipol wrote: ↑17/09/2022 20:13
Prijatelj trazi auto sa 7 sjedista, do 20k. Pozeljno barem 2.0 motor. Sta gledati? Prijedlozi?
Peugeot 5008, Touran i ako se može naći Alhambra/Sharan. Oni su najtraženiji i lako ih je kasnije prodati.
Grand Scenic spodoba, C4 Picasso mi se lično ne svidja zbog instrument table. C8, 807, Ulysse i ostali egzotika.
Ja sam mu govorio Sharan/Alhambra/Galaxy jer ima 4 manje djece, opet su malo veci od tih MVP dobro cemu Doci koji litar vise gepeka. Scenic i C4 su vecinom 1.6 sa 110-115 konja.
_Astra_ wrote: ↑18/09/2022 00:35
Hvala, prva mazda u zivotu...
Benz, 165ks, u jan-feb isporuka
Bravo.
Konačno da neko kupi auto kako treba.
Neka je sa srećom i da dođe najkasnije do februara.
p.s. Je li automatski, ili ručni mjenjač?
Hvala
Manuelni jer mi je to ok, a citajuci i gledajuci recenzije BAS hvale njihov manuelni... doduse bilo mi je i previse +4k za automatski, a naviko sam na dsg, i ne vjerujem da je dobar kao dsg...