Dozer wrote: ↑16/09/2022 12:18
Ja licno nikad vise necu uzeti kozna sjedista. Jednom se zajeb'o, i vozdra. Ljeti se zalijepim, zimi bubrezi otpadaju dok pocne grijati. Cak sam i ona sto sam imao u Avensisu prekrojio. Srednji dio izbacio kozu i stavio alkantaru, kozu ostavio samo bokove sjedeceg dijela i naslona.
Mislim, koza je ono nesto kao luksuz, blabla, ali meni je cisto neprakticno sranje.
Panorama krov...sta znaci, realno? Vozio sam i to, i kad god je sunce navlacio pregradu jer mi je sunce smetalo dok vozim.
Koje male felge? 18". Kolike treba da budu...?
Zastarjela unutrasnjost? Sta to tacno znaci? Mekana tabla, sto je zadnji krik mode i tehnologije. MM Display kao i kod svake nove mecke, BMW-a, itd.
Sjedista sasvim OK. Prostora vise nego dovoljno za 5 ljudi. Gepek golem.
Sta to Sportage GT Line ima vise od Elegant RAV-a?
Dosta ti je da vidiš razliku:
https://www.olx.ba/artikal/49695419/kia ... automatik/
https://www.olx.ba/artikal/47188021/toy ... t-limited/
Pa ti vidi šta je atraktivnije, meni su oprema i izgled kod ovog Rav4 smiješni, a 6 hiljada skuplji. (Gospoda su za Sportagea zaboravili napomenuti da je boja dodatnih 1100, ako te zbunjuje)
Ja sam u prošlom imao kožna i panoramu i mogu reći da je koža puno ljepša, a i zahvalnija za održavanje. Istina, ljeti na moru mi se dešavalo da treba malo vremena prije nego sjednem u auto, ali eto ovaj novi ima i ventilaciju sjedišta, a uz to alkantara na bokovima. A panorama podigne unutrašnjost auta. Vozio sam Motion opremu, paket ispod, i bez panorame je klaustrofobično u najmanju ruku. Navika je navika. Znam ja da pola ovih stvari nije potrebno, ali ako kupujem novi auto uvijek sam se vodio principom da ne mogu raditi downgrade. Mora biti isto ili bolje, nikako gore. Na novom sam eto uštedio na AWD pogonu, objektivno mi nikad nije trebao niti se vidjela razlika, ali to je to od kompromisa. A za felge, pogledaj onaj niži paket gdje su 17" felge, smiješno izgledaju. Na Rav4 guma veća od felge, ne ide.
P.S. sad vidjeh da je kod Rav4 CVT mjenjač, znači najgora moguća vrsta.