SDA-All about

Osmi Socrates

#78101 Re: SDA-All about

Post by Osmi Socrates »

Pa i ja sam u dijaspori, pa ne znam zašto sam ovdje. :lol:

Ja nikad u životu nisam sreo našeg čovjeka na socijalnoj pomoći. Uopšte, čovjeka sa Balkana. Ne znam o čemu pričate.

Što se brt svađate bezveze?
drug_profi

#78102 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

dale cooper wrote: 17/09/2022 01:22 Dobra jakna za dženaza. :mrgreen:

A ovo pitanje - zašto ćete glasati za Bakira Izetbegovića - kada se ovako pročita zvuči kao duboko egzistencijalističko pitanje. U istom
smislu kao i pitanje - zašto se ne bih ubio. :mrgreen:
:mrgreen:
Ono kao dajte najsmjesniji izgovor.... :lol:
GandalfSivi

#78103 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

Hakiz wrote: 17/09/2022 00:58
saabsa wrote: 16/09/2022 23:43

Konkretno pitanje i konkretno odgovori, je li im sve to SVOJIM glasovima omogućila SDA?
A kakve to ima veze jesu li ili nisu sa ovim šta ja govorim?

Jesu, samo, to je prošlost. Sada je pitanje da li će se ovi odreći toga. Neće. A ako se ne odreknu, džaba NiP, džaba NS, džaba SDP, džaba threesome, ostaje na federalnom i državnom nivou isti haos.

Vjerovatno ja griješim. Kada ovi iz RS-a i HDZ-a vide da je trojka srušila SDA, skrušeno će prići trojci, sve se izvinjavajući riječima "Ne bismo mi sve ovo da nije SDA, SDA nas je jadne, bidne, mlade i naivne na sve nagovorio, sada kada ste ga srušili, sad ćemo i potpisati NATO i ukinuti entitete, kantone, konstitutivnost, legitimnost, sada idemo u svjetliju budućnost i bolje sutra".

Ne samo to, nego će se ukazati i Zoran i Aleksandar, sve u suzama moleći za milost.

Koju će im, velikodušnim pokretom ruke, udijeliti Elmedin. Ili Nermin? Ili Edin? Sabina? Predrag?

Majka mu stara, uplaših se, pobiće se ovi trojkaši između sebe dok se dogovore ko je taj na tronu koji će udjeljivati milost pokajnicima :shock:

Bolje jedan odlikaš nego tri trojkaša :lol:

Kako god okreneš, ostvaruje se kletva: Dabogda živio u interesantnim vremenima :(
Ma hajde. Ne moze se napraviti program prije raspodjele fotelja? Ne moze se napraviti dogovor o tome kako ambasadori trebaju predstavljati drzavu? Nije to ni zbog cije dobre volje, nego sljedeci put Dodiku kad gori pod nogama, sjesti i vidjeti drzi li se dogovora pa onda traziti kredit od MMF-a da ga se spasi, a ne iz kafane praviti dogovor. Ne mozes imati partnere u kriminalu ako jedna strana nece da krade, padose svi talovi u vodu, mora se i raditi.

Vidis, SDA jako jako dobro suradjuje insa SNSDom i sa HDZom, samo nazalost ne u interesu gradjana, nego za svoje guzice…
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78104 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

Draga Vildana, kolegice i velika patrijotkinjo.Dok je takijeH mladih uzdanica i nadasve lijepih, SDA ce biti uvjek jedina stranka u Bosnjaka.Uz podrsku Allaha, Reisa i Islamske zajednice do poBede.

P.S. Volio bi da me primis za prijatelja na FB da razmjenjujemo iskustva, tvoj pici.

Image
torbica

#78105 Re: SDA-All about

Post by torbica »

drug_profi wrote: 16/09/2022 22:01
JoseMujica wrote: 16/09/2022 20:14 dok god razmišljmo o tome kako nas je neko pozdravio i tumačimo to kao nešto neprijateljsko...problem je u nama
A ne Hose, nisi shvatio poentu.
Svi se kunu u građansku, ali strogoizbjegavaju uljudno građanski pozdraviti, ko da ce odmah u dzehenem ako to izgovore.
Ali zato ce reci da im je vjera ispred drzave nacije svega...

Ali su za građansku, dok su god vecina... pa evo RS je građanski uređena. Sta joj fali?
Svi znamo sta. A njima krivo sto i fildzanistan nije takav.

Ali su za građansku dok je god to probitacno.

Samo sam potencirao njihovo licemjerje, a lijepo je sto su i sami svojim odgovorima doprinijeli tezi.
Miješaš pojmove, kakve veze ima građanska država, u prevodu jednaka mogućnost za svakog da bira i bude biran bez nacionalnih kvota i ograničenja, sa tim kako se ko pozdravlja? Zašto neki musliman koji se sa svim svojim poznanicima pozdravlja sa selamom ne bi mogao biti za građansku državu?
Ne potenciraš licemjerje nego islamofobiju.
pici

#78106 Re: SDA-All about

Post by pici »

Stari Bosnjacki pozdrav.Selam :bih:
saabsa

#78107 Re: SDA-All about

Post by saabsa »

Hakiz wrote: 17/09/2022 00:58
saabsa wrote: 16/09/2022 23:43

Konkretno pitanje i konkretno odgovori, je li im sve to SVOJIM glasovima omogućila SDA?
A kakve to ima veze jesu li ili nisu sa ovim šta ja govorim?

Jesu, samo, to je prošlost. Sada je pitanje da li će se ovi odreći toga. Neće. A ako se ne odreknu, džaba NiP, džaba NS, džaba SDP, džaba threesome, ostaje na federalnom i državnom nivou isti haos.

Vjerovatno ja griješim. Kada ovi iz RS-a i HDZ-a vide da je trojka srušila SDA, skrušeno će prići trojci, sve se izvinjavajući riječima "Ne bismo mi sve ovo da nije SDA, SDA nas je jadne, bidne, mlade i naivne na sve nagovorio, sada kada ste ga srušili, sad ćemo i potpisati NATO i ukinuti entitete, kantone, konstitutivnost, legitimnost, sada idemo u svjetliju budućnost i bolje sutra".

Ne samo to, nego će se ukazati i Zoran i Aleksandar, sve u suzama moleći za milost.

Koju će im, velikodušnim pokretom ruke, udijeliti Elmedin. Ili Nermin? Ili Edin? Sabina? Predrag?

Majka mu stara, uplaših se, pobiće se ovi trojkaši između sebe dok se dogovore ko je taj na tronu koji će udjeljivati milost pokajnicima :shock:

Bolje jedan odlikaš nego tri trojkaša :lol:

Kako god okreneš, ostvaruje se kletva: Dabogda živio u interesantnim vremenima :(
Nisi ti glup, ti se samo praviš budala da izbjegneš činjenice.
Sve poluge moći koje imaju HDZ i SNSD im je kroz dom naroda dala SVOJIM GLASOVIMA SDA, ministarstva financija i pravde na svim nivoima,UINO, granicu, opet dala SDA,i ti mi sad ovde bacaš bombe kako je do drugih...
Ali džaba krečiš, narod je vidio da je car go a posljedice vas čekaju za 15ak dana.
Styling

#78108 Re: SDA-All about

Post by Styling »

drug_profi wrote: 17/09/2022 00:57 Izgleda da su angazovali zgodne cure da se utegnu i napucaju i da zuje oko standa...
Eto gdje je njihova kampanja otisla. Nista se ne moze ponuditi pa hajmo na iskonsko upirat. Seks prodaje sve.
I to su im valjda savjetovali iz ove PR agencije koju su angazovali, jel-
Tako oni vide prosjecnog Bosnju.

A za to je kriv ko?
Garant je zet obezbjedio ergelu mladih djevojaka iz firme :lol:
Registarska tablica

#78109 Re: SDA-All about

Post by Registarska tablica »

pici wrote: 17/09/2022 07:56 Image

Draga Vildana, kolegice i velika patrijotkinjo.Dok je takijeH mladih uzdanica i nadasve lijepih, SDA ce biti uvjek jedina stranka u Bosnjaka.Uz podrsku Allaha, Reisa i Islamske zajednice do poBede.

P.S. Volio bi da me primis za prijatelja na FB da razmjenjujemo iskustva, tvoj pici.

Image
Ovo je lazni profil, nikakva Vildana ne stoji iza ovog profila, nego licno Yasmim.
MuaDib

#78110 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Stranka kojoj dobro ide nema potrebu ponavljati kako joj dobro ide. SDA se isključivo fokusirala na bazičnu infrastrukturu i pokusava fotoinžinjeringom prikazati svoju nadmoć na skupovima, a ne ide.
Inače karakteristika ove kampanje je jasna polarizacija, koja je i prije kampanje odredila izbor većine glasača, što je dovelo da nezainteresiranosti za dosadašnje oblike kampanje (tribine, skupovi, štandovi).

A što se tiče građanske države i pozdrava, nije problem pozdrava kao pozdrava, već jasna namjera razdvajanja građana na one koji nazivaju selam i one koji ne nazivaju selam. Gdje se jedni smatraju više vrijedni, a drugi manje vrijedni građani.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#78111 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

MuaDib wrote: 17/09/2022 09:03 Stranka kojoj dobro ide nema potrebu ponavljati kako joj dobro ide. SDA se isključivo fokusirala na bazičnu infrastrukturu i pokusava fotoinžinjeringom prikazati svoju nadmoć na skupovima, a ne ide.
Inače karakteristika ove kampanje je jasna polarizacija, koja je i prije kampanje odredila izbor većine glasača, što je dovelo da nezainteresiranosti za dosadašnje oblike kampanje (tribine, skupovi, štandovi).

A što se tiče građanske države i pozdrava, nije problem pozdrava kao pozdrava, već jasna namjera razdvajanja građana na one koji nazivaju selam i one koji ne nazivaju selam. Gdje se jedni smatraju više vrijedni, a drugi manje vrijedni građani.
To to.....
dembele

#78112 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Image

Ovo je došlo kao donacija na covid odjeljenje, pa se samo nalijepilo SDA.

Meni bi bio manji blam obući dres Crvene Zvezde pa otići na džumu, nego ovaj SDA kombinezon.
pici

#78113 Re: SDA-All about

Post by pici »

Registarska tablica wrote: 17/09/2022 08:52
pici wrote: 17/09/2022 07:56 Image

Image
Ovo je lazni profil, nikakva Vildana ne stoji iza ovog profila, nego licno Yasmim.
uzmem zenski nick da privucem junce, jel to u skladu sa islamom il...
Registarska tablica

#78114 Re: SDA-All about

Post by Registarska tablica »

pici wrote: 17/09/2022 09:29
Registarska tablica wrote: 17/09/2022 08:52

uzmem zenski nick da privucem junce, jel to u skladu sa islamom il...
Prije nekoliko dana, razitkrili su ga bas s ovim profilom i jos par njih :lol:

Ma bgmi, ovo je vece zlo od ona dva presudjena ratna zlocinca. Vjerujete da je tako
zbunjola71sa

#78115 Re: SDA-All about

Post by zbunjola71sa »

Registarska tablica wrote: 17/09/2022 10:12

Ma bgmi, ovo je vece zlo od ona dva presudjena ratna zlocinca. Vjerujete da je tako
Davno sam ja rekao da najvece zlo po BIH,bosance ,hercegovce,gradjane i normalne ljude SDA.
Prvo SDA onda 100 slobodnih mjesta pa idu cetnici ustase i ostali
basicm

#78116 Re: SDA-All about

Post by basicm »

zbunjola71sa wrote: 17/09/2022 11:28

Davno sam ja rekao da najvece zlo po BIH,bosance ,hercegovce,gradjane i normalne ljude SDA.
Nek si ti to rekao. Idi to reci onima koji su izgubili nekoga u ratu.
seksi_ideje

#78117 Re: SDA-All about

Post by seksi_ideje »

basicm wrote: 17/09/2022 11:31

Zar mi nismo haman svi izgubili nekoga u ratu?
zbunjola71sa

#78118 Re: SDA-All about

Post by zbunjola71sa »

basicm wrote: 17/09/2022 11:31

Ako oni to sami ne vide iz bilo kod razloga nemam im ja sta govoriti.A koliko je onih sto su nekog izgubili(kao sto sam i sam) a nisu SDA?
basicm

#78119 Re: SDA-All about

Post by basicm »

Izgubio si ih od sda ili od cetnika ili ustasa? Kazes gori…
zbunjola71sa

#78120 Re: SDA-All about

Post by zbunjola71sa »

za mene je SDA gora...
skafiskafsnjak

#78121 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Jesi ti svjestan sta izgovaras?
Namjerno.ili nenamjerno?
zbunjola71sa

#78122 Re: SDA-All about

Post by zbunjola71sa »

skafiskafsnjak wrote: 17/09/2022 11:49

Jesi ti svjestan sta izgovaras?
Namjerno.ili nenamjerno?
svjesno,sto?
seksi_ideje

#78123 Re: SDA-All about

Post by seksi_ideje »

basicm wrote: 17/09/2022 11:38 Izgubio si ih od sda ili od cetnika ili ustasa? Kazes gori…
A sta ako su poginuli da bi nakon rata SDA sa bracom cetnicima i ustasama unistavala sve, pa i meni unistava nadu u bolje sutra? Da ce mi pokrasti zadnju marku, jebat me u mozak 24/7, unistiti kulturu i sport, zdravstvene ustanove, stvoriti sistem vrijednosti u kojem inteligencija ne igra nikakvu ulogu nego podanistvo? Zar su za to clanovi moje porodice izgubili zivote? Jesmo li se mi za to borili? Jeli to sloboda?
Qler

#78124 Re: SDA-All about

Post by Qler »

seksi_ideje wrote: 17/09/2022 11:58
basicm wrote: 17/09/2022 11:38 Izgubio si ih od sda ili od cetnika ili ustasa? Kazes gori…
A sta ako su poginuli da bi nakon rata SDA sa bracom cetnicima i ustasama unistavala sve, pa i meni unistava nadu u bolje sutra? Da ce mi pokrasti zadnju marku, jebat me u mozak 24/7, unistiti kulturu i sport, zdravstvene ustanove, stvoriti sistem vrijednosti u kojem inteligencija ne igra nikakvu ulogu nego podanistvo? Zar su za to clanovi moje porodice izgubili zivote? Jesmo li se mi za to borili? Jeli to sloboda?
:thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#78125 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Post Reply