daće im Crvenoarmejskedrug_profi wrote: ↑16/09/2022 22:30 Ja ne vjerujem da oni imaju sada 150.000 uniformi na stanju, a kamoli ostale opreme.
Tj, imaju uniforme za rezervni sastav, stare iz proslog vijeka
Ukrajina
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#116051 Re: Ukrajina
- Optimus09
#116052 Re: Ukrajina
Mi nemamo zelje za tudjim teritorijama,Rusi imaju svoje zelje.
- drug_profi
-
Korisničkoime
#116054 Re: Ukrajina
Za kapacitete/resurse ne znam, koliko toga jos imaju i koliko jos mogu kupiti sto im nedostaje prije svega od Kineza jer mi se oni cine jedini koji bi se usudili a i mogli da Rusiji prodaju sta im nedostaje.lajkujMe wrote: ↑16/09/2022 22:27Korisničkoime wrote: ↑16/09/2022 22:13
Samo da te pitam jel ti smatras da Rusija ne moze u roku od 6 mjeseci da mobilizira, opremi i obuči 100 do 150 hiljada vojnika zato sto nemaju kapacitete/resurse ili zato sto bez prisilne mobilizacije nebi našli toliki broj vojnika.
Oboje
Medutim kod druge tačke mislim da grijesis, mislim da precjenjujes ruse i to debelo u tom pogledu. Vec sam to ranije spomenuo ako neko misli da je običan prosjecan rus protiv ove agresije vara se, vecina rusa podrzava ovu agresiju cak i da zna za zlocine i za stradanja neduznih ukrajinaca to kod vecine nebi promjenilo misljenje da je agresija opravdana i potrebna. Povlacim paralelu sa Srbijom, nisu srbi bili protiv Milosevica jer je ratovao vec zato sto je izgubio. Sve ovo uz čast izuzecima kojih je bilo i u Srbiji a ima vjerovatno i u Rusiji međutim oni si manjina. U populaciji od 150 miliona nace se 150 hiljada koji ce se iz raznoraznih razloga prihvatit puske.
Mislim da grijesis kad se uzdas u zdrav razum ruske populacije.
Za kapacitete stvarno ne znam tu ne mogu nista tvrdit ali da rusi ne zele rat, da ne zele ovu agresiju to sumnjam i prije vjerujem da ce se njih dovoljno naci da uprkos svemu rizikuju svoj zivot za apsolutno pogresan cilj.
- drug_profi
#116055 Re: Ukrajina
Nisu rusi protiv agresije, ali jesu protiv toga da im glava bude u torbi....
Oni da su agilni kao nacija, ne bi stalno imali diktatore.
-
Korisničkoime
#116056 Re: Ukrajina
Mene je vise zanimala njegova procjena voljnog elementa kod rusa. Ne znam za kapacitete da li to mogu s te strane iznjeti vise me zanima da li bi htjeli kad bi mogli. Moje misljenje je da bi, pod uslovom da mogu. Mislim da velika vecina rusa sve ovo podrzava, uprkos i zlocinima i stradanjima i svemu ostalomRomanija wrote: ↑16/09/2022 22:27Naucna fantastika, cak i ako razvuces taj period na 2 godine. To samo prolazi u glavama fantazista na ruskoj televiziji.Korisničkoime wrote: ↑16/09/2022 22:13
Samo da te pitam jel ti smatras da Rusija ne moze u roku od 6 mjeseci da mobilizira, opremi i obuči 100 do 150 hiljada vojnika zato sto nemaju kapacitete/resurse ili zato sto bez prisilne mobilizacije nebi našli toliki broj vojnika.
Stotinu je nekih paralela sa agresijom pa s te strane mi se pojavi ovo pitanje.
- drug_profi
#116057 Re: Ukrajina
Voljni element je vec testiran za ovih 7 mjeseci vise puta. Non-stop su pozivi za prijevu sa primamljivim plaćama za učešće u specoperaciji.Korisničkoime wrote: ↑16/09/2022 23:05Mene je vise zanimala njegova procjena voljnog elementa kod rusa. Ne znam za kapacitete da li to mogu s te strane iznjeti vise me zanima da li bi htjeli kad bi mogli. Moje misljenje je da bi, pod uslovom da mogu. Mislim da velika vecina rusa sve ovo podrzava, uprkos i zlocinima i stradanjima i svemu ostalom
Pa čak ni to nije napravlo više od 10-20 hiljada doborovoljaca.
E kad neće za pare, zašto mislisš da bi htjeli za džaba?
-
Korisničkoime
#116058 Re: Ukrajina
Za nas je diktator, sta mislis da je za vecinu rusa, ja mislim da ga vecina vidi pa cak i sad kao spasitelja, nekoga ko je vratio Rusiju na kartu svijeta, na geopoliticku scenu, ko ih je izbavio iz propasti imaju u sjecanju stanje pod npr.Jelcinom. Mi previse gledamo na ruse sa nase tacke gledista, ono sto je nama ocito i jasno njima je zapadna propaganda, sto mi vidimo ocima njima je to laz itd.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 23:01 Nisu rusi protiv agresije, ali jesu protiv toga da im glava bude u torbi....
- drug_profi
#116059 Re: Ukrajina
Ne vjerujem da ga ljudi i tamo dozivljavaju kao nkeog ko je tu voljom naroda, ko je smjenjiv, itd.Korisničkoime wrote: ↑16/09/2022 23:10Za nas je diktator, sta mislis da je za vecinu rusa, ja mislim da ga vecina vidi pa cak i sad kao spasitelja, nekoga ko je vratio Rusiju na kartu svijeta, na geopoliticku scenu, ko ih je izbavio iz propasti imaju u sjecanju stanje pod npr.Jelcinom. Mi previse gledamo na ruse sa nase tacke gledista, ono sto je nama ocito i jasno njima je zapadna propaganda, sto mi vidimo ocima njima je to laz itd.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 23:01 Nisu rusi protiv agresije, ali jesu protiv toga da im glava bude u torbi....
Pa imas zakone koji ga stite od javno iznesene kritike.
Verbalni delikt, ukinuta demokratija.
Mislis da Rusi toga nisu svjesni? Jesu, ali im pase da neko drugi razmislja i kroji politiku.
Jer je to zatucana nacija koju vaspitava pravoslavna crkva i njeni wizardi, youtube i td.
Nismo ni mi puno bolji da se razumijemo.
- Kyuss
#116060 Re: Ukrajina
Nije dzaba, ima neka tajna veza izmedju rusa i wc solja.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 23:10
Voljni element je vec testiran za ovih 7 mjeseci vise puta. Non-stop su pozivi za prijevu sa primamljivim plaćama za učešće u specoperaciji.
-
Korisničkoime
#116061 Re: Ukrajina
Zato sto je majka Rusija ugrozena, zato sto im prijeti poraz i ponizenje, zato sto ce NATO rasporedit nuklearne glave uz granici, zato sto bacaju ruse lavovima u Harkivu, izaberi koktel lazi i obmane. Zar vi zaista vjerujete u racionalnu stranu rusa.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 23:10Voljni element je vec testiran za ovih 7 mjeseci vise puta. Non-stop su pozivi za prijevu sa primamljivim plaćama za učešće u specoperaciji.Korisničkoime wrote: ↑16/09/2022 23:05
Mene je vise zanimala njegova procjena voljnog elementa kod rusa. Ne znam za kapacitete da li to mogu s te strane iznjeti vise me zanima da li bi htjeli kad bi mogli. Moje misljenje je da bi, pod uslovom da mogu. Mislim da velika vecina rusa sve ovo podrzava, uprkos i zlocinima i stradanjima i svemu ostalom
-
Korisničkoime
#116062 Re: Ukrajina
Da ali dok mi smatramo da je to lose i negativno mislim da vecina rusa to smatra kao dobru stvar, da je nesmjenjiv, da ga stite takvi zakoni.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 23:14Ne vjerujem da ga ljudi i tamo dozivljavaju kao nkeog ko je tu voljom naroda, ko je smjenjiv, itd.Korisničkoime wrote: ↑16/09/2022 23:10
Za nas je diktator, sta mislis da je za vecinu rusa, ja mislim da ga vecina vidi pa cak i sad kao spasitelja, nekoga ko je vratio Rusiju na kartu svijeta, na geopoliticku scenu, ko ih je izbavio iz propasti imaju u sjecanju stanje pod npr.Jelcinom. Mi previse gledamo na ruse sa nase tacke gledista, ono sto je nama ocito i jasno njima je zapadna propaganda, sto mi vidimo ocima njima je to laz itd.
Pa imas zakone koji ga stite od javno iznesene kritike.
Verbalni delikt, ukinuta demokratija.
Mislis da Rusi toga nisu svjesni? Jesu, ali im pase da neko drugi razmislja i kroji politiku.
Jer je to zatucana nacija koju vaspitava pravoslavna crkva i njeni wizardi, youtube i td.
Nismo ni mi puno bolji da se razumijemo.
Ma mi smo prica za sebe ali ipak mislim da nismo toliko otisli u qurac ko rusi a ako smo cak i mi bolji u tom pogledu od rusa eh onda su zaista u govnima
- drug_profi
#116063 Re: Ukrajina
I na tu će se priču primit recimo jos 10-20K, jer iole inteligentnom ce biti jasno da je supljak.Korisničkoime wrote: ↑16/09/2022 23:16Zato sto je majka Rusija ugrozena, zato sto im prijeti poraz i ponizenje, zato sto ce NATO rasporedit nuklearne glave uz granici, zato sto bacaju ruse lavovima u Harkivu, izaberi koktel lazi i obmane. Zar vi zaista vjerujete u racionalnu stranu rusa.drug_profi wrote: ↑16/09/2022 23:10
Voljni element je vec testiran za ovih 7 mjeseci vise puta. Non-stop su pozivi za prijevu sa primamljivim plaćama za učešće u specoperaciji.
A cak i da dobiju komplet obuku od 6 mjeseci, ruska vojan doktrina i obuka su obsolentni i pripadaju proslom vijeku.
Ne znam da l znas kako izgleda sok vatrenog krstenja, i kako izgleda kad ti saborca raskomada vatra?
Pa da ti kazem, vrlo je onako neugodno.
A najcesca je napad panike.
-
lajkujMe
#116064 Re: Ukrajina
A ja ti kazem da 90% Ruske populacije nije spremno dati svoj zivot za "specijalnu operaciju" zato se i zove Specijalna tako sto ces koristiti samo budale koji hoce da ginu.
Putin da ima tu podrsku kao sto ti mislis davno bi proglasio rat i mobilizaciju ali nema. Da ima te novce, resurse i mogucnosti davno bi to uradio ali nije, razloga milion mozda najbolji razlog sto su mu armije razbijene i nemocne?
Ili to sto ima sada vec preko 50.000 mrtvih?
Da mi je samo znati momenat u ljudskoj psihi kojoj je to prihvatljivo? To su vam dva Koseva ljudi jednostavno zbrisana za 7 mjeseci.
Zarad cega? Teritorije i naroda koji je neprijateljski prema tebi raspolozen, partizani i civilne akcije.
Tkz Rusko carstvo se raspada pred nasim ocima a vi to ne vidite. Ne znam kako, ovo sto se desava u Ukrajini je pokrenulo lavinu, Rusija je slaba, nemocna, jadna, strah je nestao Rusi vise nisu tako strasni i tako jaki.
Njene armije BUP i sve su zauzete sa Ukrajinom.
Svi su Putina ostavili da ceka i time potiho mu govoreci dozvidanje nisi vise aktuelan
Ko uskoci kao
to su
i
dok je Putin sanjao da je vladar anti Americke koalicije njega su isti ti "saveznici" zajebali i sapatom mu oduzeli sferu interesa.
Sve te zemlje dole koji su bili tkz Ruski svijet se raspada a Rusi nmg tu nista uciniti
CSTO mrtav, borbe za prevlast i snagu u tom regionu traju.
Ostade Rusiji sad samo jos Bjelorusija a od nje slabo kakve koristi. A Lukash ne zna sta ce s Putinom koji tone pokusava se distancirati da ne ispadne kao ratni zlocinac a on to jeste jer dopusta Bjeloruski teritoriji za Ruska dejstva po Civilima.
A sve sto je trebalo da se desi je test Ruske vojske u realnim uslovima.
Sve znate kako ide trodnevna operacija, trenutno mali problemi u Harkivu, Lughansku i Khersonu a Donjetsk jbg odmah na fronti.
Zato Slava Ukrajini
Herojima Slava
Putin da ima tu podrsku kao sto ti mislis davno bi proglasio rat i mobilizaciju ali nema. Da ima te novce, resurse i mogucnosti davno bi to uradio ali nije, razloga milion mozda najbolji razlog sto su mu armije razbijene i nemocne?
Ili to sto ima sada vec preko 50.000 mrtvih?
Da mi je samo znati momenat u ljudskoj psihi kojoj je to prihvatljivo? To su vam dva Koseva ljudi jednostavno zbrisana za 7 mjeseci.
Zarad cega? Teritorije i naroda koji je neprijateljski prema tebi raspolozen, partizani i civilne akcije.
Tkz Rusko carstvo se raspada pred nasim ocima a vi to ne vidite. Ne znam kako, ovo sto se desava u Ukrajini je pokrenulo lavinu, Rusija je slaba, nemocna, jadna, strah je nestao Rusi vise nisu tako strasni i tako jaki.
Njene armije BUP i sve su zauzete sa Ukrajinom.
Svi su Putina ostavili da ceka i time potiho mu govoreci dozvidanje nisi vise aktuelan
Ko uskoci kao
Sve te zemlje dole koji su bili tkz Ruski svijet se raspada a Rusi nmg tu nista uciniti
CSTO mrtav, borbe za prevlast i snagu u tom regionu traju.
Ostade Rusiji sad samo jos Bjelorusija a od nje slabo kakve koristi. A Lukash ne zna sta ce s Putinom koji tone pokusava se distancirati da ne ispadne kao ratni zlocinac a on to jeste jer dopusta Bjeloruski teritoriji za Ruska dejstva po Civilima.
A sve sto je trebalo da se desi je test Ruske vojske u realnim uslovima.
Sve znate kako ide trodnevna operacija, trenutno mali problemi u Harkivu, Lughansku i Khersonu a Donjetsk jbg odmah na fronti.
Zato Slava Ukrajini
Herojima Slava
- apsidejzi
#116065 Re: Ukrajina
Ko bi reko cuda da se dese pa HIMARS mostove odnese

-
lajkujMe
- JoseMujica
-
detroit-mercy
#116068 Re: Ukrajina
Rusi zele rat ali ne zele da idu u njegaKorisničkoime wrote: ↑16/09/2022 22:58Za kapacitete/resurse ne znam, koliko toga jos imaju i koliko jos mogu kupiti sto im nedostaje prije svega od Kineza jer mi se oni cine jedini koji bi se usudili a i mogli da Rusiji prodaju sta im nedostaje.
Medutim kod druge tačke mislim da grijesis, mislim da precjenjujes ruse i to debelo u tom pogledu. Vec sam to ranije spomenuo ako neko misli da je običan prosjecan rus protiv ove agresije vara se, vecina rusa podrzava ovu agresiju cak i da zna za zlocine i za stradanja neduznih ukrajinaca to kod vecine nebi promjenilo misljenje da je agresija opravdana i potrebna. Povlacim paralelu sa Srbijom, nisu srbi bili protiv Milosevica jer je ratovao vec zato sto je izgubio. Sve ovo uz čast izuzecima kojih je bilo i u Srbiji a ima vjerovatno i u Rusiji međutim oni si manjina. U populaciji od 150 miliona nace se 150 hiljada koji ce se iz raznoraznih razloga prihvatit puske.
Mislim da grijesis kad se uzdas u zdrav razum ruske populacije.
Za kapacitete stvarno ne znam tu ne mogu nista tvrdit ali da rusi ne zele rat, da ne zele ovu agresiju to sumnjam i prije vjerujem da ce se njih dovoljno naci da uprkos svemu rizikuju svoj zivot za apsolutno pogresan cilj.
Odnosno, ratuj do posljednjeg Burjata, Cecena, Kirgiza i sl.
-
detroit-mercy
- Optimus09
#116070 Re: Ukrajina
Imamo "srecu" da su komsije Rusofili.Da nisu,mozda bi USA digla ruke od nas jer ne bi imali interesa vise i rasparcala BiH u dijelove.
-
lajkujMe
-
Benjo34
#116072 Re: Ukrajina
Danas sam imao sastanak sa 2 ukrajinca, poslovno, radimo skupa u istoj kompaniji, online.
Ostao sam šokiran koliko znaju o stanju u BiH. Ovaj lik mi kaže "I vi u Bosni imate problem sa Rusima, pola države vam zele da uzmu, na genocidu"?
Ostao sam šokiran, tek tad sam načeo temu političku.
Shvatio sam da nemamo pojma koliko dobra su uradili nasi srbi sa ovom utakmicom. Tamo je itekako odijeknulo I svi znaju ko to zeli u BiH.
Kazu da svi znaju da ce zima biti haos teska ali su sigueni da ce iduce godine zavrsiti sa rusima, narod je kaze stao uz vojsku.
Ostao sam poprilicno sokiran saznanjima. Naravno on nije nikakav mocni rus sa krimske place type of person nego obicni insan koji se razumije u kompjutere.
Ostao sam šokiran koliko znaju o stanju u BiH. Ovaj lik mi kaže "I vi u Bosni imate problem sa Rusima, pola države vam zele da uzmu, na genocidu"?
Ostao sam šokiran, tek tad sam načeo temu političku.
Shvatio sam da nemamo pojma koliko dobra su uradili nasi srbi sa ovom utakmicom. Tamo je itekako odijeknulo I svi znaju ko to zeli u BiH.
Kazu da svi znaju da ce zima biti haos teska ali su sigueni da ce iduce godine zavrsiti sa rusima, narod je kaze stao uz vojsku.
Ostao sam poprilicno sokiran saznanjima. Naravno on nije nikakav mocni rus sa krimske place type of person nego obicni insan koji se razumije u kompjutere.
- JoseMujica
#116073 Re: Ukrajina
jel bilo? muda do poda
-
Osmi Socrates
#116074 Re: Ukrajina
Sve se to raspada.
Sveopšti rat u toj rupetini takozvane ruske zone sigurnosti uopšte nije daleko. Šta će to značiti, ne znam. Treba očekivati da se i Turska i Iran umiješaju.
Kina izlazi kao dugoročni pobjednik, jer ne mogu oni ovi dugo trpjeti, pa će se i oni morati uključiti na neki način. Svakako da im je ovakva Rusija sve manje važna. A i ovo "pobjednik" je uslovno. Pobjednik za te tamo prilike.
Sveopšti rat u toj rupetini takozvane ruske zone sigurnosti uopšte nije daleko. Šta će to značiti, ne znam. Treba očekivati da se i Turska i Iran umiješaju.
Kina izlazi kao dugoročni pobjednik, jer ne mogu oni ovi dugo trpjeti, pa će se i oni morati uključiti na neki način. Svakako da im je ovakva Rusija sve manje važna. A i ovo "pobjednik" je uslovno. Pobjednik za te tamo prilike.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#116075 Re: Ukrajina
Ovaj rat se lagano siri na prostor bivseg SSSR prema Kini i Iranu. To nije ono sto je Putin planirao a svakako ni njegovi ,,saveznici" iz Pekinga i Teherana.
Krizu i sukobe na svojim granicama.
Amateri.
Krizu i sukobe na svojim granicama.
Amateri.