SDA-All about

GandalfSivi

#78051 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

Kakav spin svega mi...
bjjarmbar

#78052 Re: SDA-All about

Post by bjjarmbar »

Nije to nikakav spin vec pojedinci ocito trebaju jos godina zivota kako bi shvatili da su ljudima islam, krscanstvo ili bilo koja druga religija veci i od SDA i od Bosne i Hercegovine i od Bosnjastva (sve ovo vazi i za HDZ, Hrvatsku itd..).

Nemojte vezati islam za SDA. To sto vi i vase porodice niste bili religiozni prije rata, ne znaci da ostali nisu :)
Dr. Kuca

#78053 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Ako izaberete baketa od ponedeljka smo svicarska!
detroit-mercy

#78054 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote: 16/09/2022 12:42
hatemondays wrote: 16/09/2022 01:32
Mislim da dijasporu savrseno boli racku za bilo koju sadasnju politicku stranku u BiH. Ne govorim o ovima koji su iselili u zadnjih 5 godina. Oni vjerovatno imaju drugacije vidjenje o Bosni nego neko ko je 20 i kusur godina vani. Stalno se spocitava dijaspori da eto glasa za SDA, naravno da glasaju oni koji ma je familija debelo uvaljena u poslove na drzavnoj sisi, svoja se ruka ne jede.Ljudi sa kojima se druzim ovdje uglavno prate situaciju u drzavi i svi se normalno brinemo, svi smo bili u ratu i prezivjeli ga, red je da se brinemo. Nazalost sva briga se tu zavrsava i ne vidimo ikoga da ce ovu drzavu povesti u nekom spektakularno boljem smjeru, velike neade su bile polozene u Lagumdziju i Harisa i znamo kako se to zavrsilo. Ustvari SDA se vratila u zivot nakon propasti ove 2 ublehe. Ko nam garantuje da ce ovi tzv. novi a nisu novi donijeti neki boljitak nasim familijama i bogami i nama ako se odlucimo vratiti. Necu ulaziti u detalje kako i sta dijaspora radi da se pomogne drzava, uvijek se moze vise i bolje i mislim da mozemo puno bolje.Bio sam u Sa u julu kad je prokljucalo oko ovog Svabe i nametanja novih zakona, zivim 200 metara u Ljubljanskoj iznad bivse zgrade Unioninvesta sadasnjeg OHR. Kolika se frka digla ocekujes barem 50 milja ispred zgrade ono generalno pricajuci Koke bi vise raje skupio. Dva sata prije skupa nadjem se na kafi u Vilsu sa grupom starih poznanika, svi uredno rade na finim su parama i ja onako cackam okolo da vidim hoce li se pridruziti protestima. Na kraju radi se o buducnosti njihove djece, moja djeca su sigurna jebe im se. Ekipa nista ne komentarise, moja zena (strasan patriota a Hrvatica) pokusava da probudi razgovor na tu temu, isto ko da pitamo za krizu u Zimbabveu a ne tu pred njihovim nosom. Pazi to je tolika letagrija da se ni misljenje ne iznosi. Ja na kraju vidim nista od toga i kazem ja se nevracao pod stare dane da ganjam ove djilkose za vase guzove. Govorimo o protestu a ne uzimanju puske u ruke, jok to ono ceka neko ce pasti sa neba i fixace to. E pa nece to se desilo 92 i nece vise nikad, onakav elan , zelja za slobodom to ce se tesko ikad ponoviti. Cini mi se da smo sutke pali a volio bi da grijesim. Ja nisam nikad glasao na izborima u BiH od odlaska niti se kajem, bio sam tu kad je trebalo.
Uglavnom jos krv prokljucala kad slusam ovog Milanovica i Dodika kako nas bezdusno napadaju a kljuca isto kad vidim ko nas vodi i ko ce nas potencionalno voditi. Cini mi se da nam je vrijeme da nas kakva zena povede u bolje sutra, eno ona Benjamina, Sabina i Martina imaju fin materijal moze se to treba samo dobre volje.Od ovih kuratih ja ne vidim ijednog da ima karizmu i ciste namjere za obicnog covjeka, vecina su obicni populisti bez ikakvog plana i programa osim pljuvanja po protivniku. Dijaspora je tu i pomoci cemo koliko mozemo ali to mora biti dvosmjerna ulica, trpati nas u isti kos sa SDA i sa ovim korumpiranim banditima i govoriti da ih mi dovodimo na vlast izaziva samo stanje bolikurca kod dijsapore. Ja sam svoje zavrsio sa SDA onu noc 90-te u Opstini Novo Sarajevo kad sam vidio ko kolo vodi. Imao sam clansku SDA i poderao je istu noc, mislim da sam pisao na tu temu u Grbavica, Kovacici. Moj moralni nazor nije mogao dozvoliti da se dovodim u isti nivo sa tim ljudima. I nisu promjenili promjenili na bolje samo su postali gori i jos nezajazljiviji.
Izadjite na izbore , to je najvaznije i izaberite sebi najbolje, kod nas je glasanje obavezno i kad se zajebemo imamo 3 godine da otjeramo parmake ako smo se zajebali. I mjenjajte ih cesto nek vide da nisu bogom dani.
Svaka cast. Sve realno. :thumbup:
ja kada kazem "dijaspora", pri tome ne mislim na kompletnu dijaposru. Znam da bar 80% dijaspore uopste ne galsa. boli ih/vas racku, i to je savim ok. I sam bih bio identican. Kad sam vec otisao, onda me i zaboli sta se tamo desava. I to je, po meni, i sasvim ispravno.
Ja pricam oonima koji su otisli, a i dalje glasaju ovdje po nekakvoj etno-vjerskoj matrici, i po pravilu biraju SDA. Ili HDZ, ili SDS/SNSD, sto je u susitni identican mentalni sklop. I, pri tome, uopste ne razumiju da na taj nacin u stvari i dalje unistavaju ovu zemlju.

O mentalnom sklopu ljudi ovdje suvisno je bilo sta reci. Ovdje nema vise od 10% svjesnih i savjesnih, koji vide i kontaju sve sta se desava. Ostalo je u totalnoj letargiji, bez ikakvih mentalnih kapaciteta da uopste skontaju u sta sve ovo ide, a ostatak od 90% se odnosi na 30% uhljeba koji gledaju samo svoje guzove, i 70% polupismenim i nepismenih koji ujutro popiju 500 mg Bolimekurac tabletu, i to je to.

Dovoljno je samo pogledati neke predizborne skupove SDA ispred kojekakvih dzamija, i da sve bude jasno.
10tak hiljada glasova iz dijaspore zaista nista ne znaci, domaci odlucuju ko zasijeda u stolicu, pa bujrum onda :skoljka:.
detroit-mercy

#78055 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

bjjarmbar wrote: 16/09/2022 17:46
drugtito2011 wrote: 16/09/2022 17:43

Ti hoćeš reći da nam je SDA obezbijedila slobodu?
Ni u jednom postu nisam napisao nesto pozitivno za SDA. Radi se o tome da se dovodi u pitanje kako ce ko koga pozdravljati. Njemacka je vise krscanska drzava nego sto je Bosna muslimanska pa jel to ni Njemci ne znaju sta je drzava ? Zato Njemci nemaju uspjesnu drzavu sto bi neko od ovih komunista rekao :lol:
Na svu srecu SDA/muslimani us izgradili jako uspijesnu drzavu :mrgreen:
Drzavu lopovluka i ko se snaso snaso se :mrgreen:
bjjarmbar

#78056 Re: SDA-All about

Post by bjjarmbar »

detroit-mercy wrote: 16/09/2022 18:00
bjjarmbar wrote: 16/09/2022 17:46

Ni u jednom postu nisam napisao nesto pozitivno za SDA. Radi se o tome da se dovodi u pitanje kako ce ko koga pozdravljati. Njemacka je vise krscanska drzava nego sto je Bosna muslimanska pa jel to ni Njemci ne znaju sta je drzava ? Zato Njemci nemaju uspjesnu drzavu sto bi neko od ovih komunista rekao :lol:
To sto ti pricas nema veze jedno s drugim. Poistovjecujes SDA i muslimane, a ne znas osnove pisanja svog jezika ;-) Zbog takvih i jest tako kako je. Samo bi pametovali drugima.
drug_profi

#78057 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

I kakvu cemo drzavu? Vjersku ili gradjansku?
Samo pazite sta cete odgovoriti.
RtrnOfSalisbury

#78058 Re: SDA-All about

Post by RtrnOfSalisbury »

izrazajem zabrinutost glede ajrodruma podno visokog :mrgreen: kako ce isti utjecat na piramide i podhodnike. sta ako orbovi pobjegnu od buke avijona :-x plus, kad se zavrsi trebinjski ajrodrum zar to nije malo puno previse ajrodroma, a dze su banjaluka, bihac ... postali bi prva ajrodrumska zemlja :bih:
muha_sa

#78059 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

alijagoro wrote: 16/09/2022 14:59
muha_sa wrote: 16/09/2022 09:13

Mene pozdravi sa kako ste--taman se zaholcam da mu kažem kako me ruka od ramena do lakta boli a on produži, nece me hudog ni saslušat da mu se izjadam--kuku meni :lol:
A kad ti neko kaze dobar dan,jel mu se zaholcas da kazes jes kurac?
Ne-nego ako nekom službeniku /ci na šalteru kažem dobar dan a on /a šuti tad ponovim i to glasno--DOBAR DAAAAANNNNN :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#78060 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ma nek se ljudi pozdravljaju kako god hoće...potpuno je nebitno

nego niko da elaborira...zar SDA toliko loše stoji da je ni Don Neonko nije na plakat stavio?

jel iko imao priliku da vidi bilo kakve rezultate istraživanja javnog mijenja?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78061 Re: SDA-All about

Post by pici »

drug_profi wrote: 16/09/2022 18:45 I kakvu cemo drzavu? Vjersku ili gradjansku?
Samo pazite sta cete odgovoriti.
Lopovsku, neg ovako ostane, super muminima a nemoraju se ruke seckati.
muha_sa

#78062 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

JoseMujica wrote: 16/09/2022 18:57 ma nek se ljudi pozdravljaju kako god hoće...potpuno je nebitno

nego niko da elaborira...zar SDA toliko loše stoji da je ni Don Neonko nije na plakat stavio?

:thumbup:

Jasno ko dan
RtrnOfSalisbury

#78063 Re: SDA-All about

muha_sa wrote: 16/09/2022 19:00
JoseMujica wrote: 16/09/2022 18:57 ma nek se ljudi pozdravljaju kako god hoće...potpuno je nebitno

Jasno ko dan
... a sta ak se nekom omakne 'pomoz bog (junace)' :run: a vala nije mane ni 'valjen isus' - a dze marija :?
detroit-mercy

#78064 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

bjjarmbar wrote: 16/09/2022 18:02
detroit-mercy wrote: 16/09/2022 18:00
To sto ti pricas nema veze jedno s drugim. Poistovjecujes SDA i muslimane, a ne znas osnove pisanja svog jezika ;-) Zbog takvih i jest tako kako je. Samo bi pametovali drugima.
Ma jok, drzava ovakva kakva je direktan produkt tebe i takvih kao ti i tih ciju agendu poturas ovdje.
A sad zavuci se u pecinu i ne izlazi, za boljeg i niste.
bjjarmbar

#78065 Re: SDA-All about

Post by bjjarmbar »

detroit-mercy wrote: 16/09/2022 19:17
bjjarmbar wrote: 16/09/2022 18:02

Ma jok, drzava ovakva kakva je direktan produkt tebe i takvih kao ti i tih ciju agendu poturas ovdje.
Ko ti je kriv sto se nisi snasao pa sad pises iz Amerike :lol: A jos te nostalgija puca pa se vrtis po bosanskim forumima :thumbup:
Piaty

#78066 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

Pretjerujete sa tim pozdravima. Dovodite postene ljude, kojima je odvratna ta politika koliko je i vama odvratna, da se nesto peru da nisu Sda.

Selam
Dobar dan
Sta ima
Kako je
Kako ste
Djesi
Vozdra
Cao
Ali NE i Merhaba (ali to je samo moje licno misljenje)

-U opcini, mupu, supu - dobar dan
-Sa jaranom/poznanikom koji se selama - selam alejk
-Sa jaranom/poznanikom koji se ne selama - vozdra, sta ima, kako je, djesi, kako si
-U Hrvatskoj- bok, bog (jbg prilagodi se :)))))

Ne volim Merhaba nikako jer je turski ali je dio tradicije i nemam nista protiv sto se neko tako pozdravlja, samo ja ne.
Registarska tablica

#78067 Re: SDA-All about

Post by Registarska tablica »

SENAD HADZIFEJZOVIC :bih:
JoseMujica

#78068 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

RtrnOfSalisbury wrote: 16/09/2022 19:11
muha_sa wrote: 16/09/2022 19:00

Jasno ko dan
... a sta ak se nekom omakne 'pomoz bog (junace)' :run: a vala nije mane ni 'valjen isus' - a dze marija :?
dok god razmišljmo o tome kako nas je neko pozdravio i tumačimo to kao nešto neprijateljsko...problem je u nama
detroit-mercy

#78069 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

bjjarmbar wrote: 16/09/2022 19:22
detroit-mercy wrote: 16/09/2022 19:17
Ko ti je kriv sto se nisi snasao pa sad pises iz Amerike :lol: A jos te nostalgija puca pa se vrtis po bosanskim forumima :thumbup:
Hoces reci da si se ti "snaso" :mrgreen:. Vidis, ja pisem iz Amerike, za tebe i takve kao ti, Amerika je misaona imenica. Tebi je odlazak u Podgoru jos uvijek dozivljaj kojeg po mahali pronosas po godinu dana, do sljedeceg kredita i Podgore :mrgreen:.
Dozer

#78070 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Registarska tablica wrote: 16/09/2022 20:12 SENAD HADZIFEJZOVIC :bih:
Svaka mu cast!
Kako ih opra i prozva, aferim!!!
Brutalno, jasno i nadasve istinito.
Onako se prica s polupismenim kleptokratskim ljigavcima i izdajnicima.

A anketa je tek porazna. Bakir samo 49 glasova, Bacirovic 800+, Komsic 400+.
I BH Telecom nije mogao nista :mrgreen:
RtrnOfSalisbury

#78071 Re: SDA-All about

JoseMujica wrote: 16/09/2022 20:14
RtrnOfSalisbury wrote: 16/09/2022 19:11

dok god razmišljmo o tome kako nas je neko pozdravio i tumačimo to kao nešto neprijateljsko...problem je u nama
...naprotiv, ja volem da pozdravljam sa 'pomoz bog (junace)' ... doduse ne uvijek :-D i nekima pravo drago bude

jednog sam nazvo 'dze si muteselime' i zamal ne dodze do incidenta :run:
JoseMujica

#78072 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

RtrnOfSalisbury wrote: 16/09/2022 20:33
JoseMujica wrote: 16/09/2022 20:14

...naprotiv, ja volem da pozdravljam sa 'pomoz bog (junace)' ... doduse ne uvijek :-D i nekima pravo drago bude

jednog sam nazvo 'dze si muteselime' i zamal ne dodze do incidenta :run:
o tome ti i pričam :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#78073 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Piaty wrote: 16/09/2022 19:56 Pretjerujete sa tim pozdravima. Dovodite postene ljude, kojima je odvratna ta politika koliko je i vama odvratna, da se nesto peru da nisu Sda.

Selam
Dobar dan
Sta ima
Kako je
Kako ste
Djesi
Vozdra
Cao
Ali NE i Merhaba (ali to je samo moje licno misljenje)

-U opcini, mupu, supu - dobar dan
-Sa jaranom/poznanikom koji se selama - selam alejk
-Sa jaranom/poznanikom koji se ne selama - vozdra, sta ima, kako je, djesi, kako si
-U Hrvatskoj- bok, bog (jbg prilagodi se :)))))

Ne volim Merhaba nikako jer je turski ali je dio tradicije i nemam nista protiv sto se neko tako pozdravlja, samo ja ne.
A zdravo? :mrgreen:
putokaz1

#78074 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Hocel
drug_profi

#78075 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 16/09/2022 20:14 dok god razmišljmo o tome kako nas je neko pozdravio i tumačimo to kao nešto neprijateljsko...problem je u nama
A ne Hose, nisi shvatio poentu.
Svi se kunu u građansku, ali strogoizbjegavaju uljudno građanski pozdraviti, ko da ce odmah u dzehenem ako to izgovore.
Ali zato ce reci da im je vjera ispred drzave nacije svega...

Ali su za građansku, dok su god vecina... pa evo RS je građanski uređena. Sta joj fali?
Svi znamo sta. A njima krivo sto i fildzanistan nije takav.

Ali su za građansku dok je god to probitacno.

Samo sam potencirao njihovo licemjerje, a lijepo je sto su i sami svojim odgovorima doprinijeli tezi.
Post Reply