Sli sto sda mladunce samaraju u komentarima…tramvajtrojka wrote: ↑12/09/2022 17:39pa pokusali su privuci i publiku sa drugih dijelova spektra tako da imamo devica koji govori o nultoj borbi protiv korupcije i utapanju protivnika u kcerkinom bazenu , i dijarejinom spotu don't dream dreams u kojem izmjesta sarajevski aerodrom i zeljeznicku stanicu , a podmladak im se bruka na ovaj načincyprus wrote: ↑12/09/2022 16:24 Meni je kampanja SDA nejasna u pogledu činjenice da se oni ubiše udarajući po temama koje oduševljavaju ono njihovo hard-core glasačko tijelo, koje bi svakako glasalo za njih, ovako ili onako... Jel oni fakat nisu svjesni da im pobjeda na izborima ne zavisi od podrške mulahusićevski nastrojenih glasača, nego da moraju privući i one malo centrističkije, kojima nije dovoljno samo spomenut Aliju i pokazat MudeRRisa
Zar je moguće da su doživjeli toliko eroziju inteligencije stranke, da ne mogu ni to skontat![]()
zlatna znacka unse i predsjednica mladih SDA![]()
![]()
Skupština KS 2022-2026
- Login77777
#376 Re: Skupština KS 2022-2026
-
kobe_24
#377 Re: Skupština KS 2022-2026
SDA - 9
NiP - 7
NS - 5
SDP - 5
PzP - 2
SBB - 2
SzBiH - 2
DF/GS - 1
NES - 1
Za nove generacije - 1
Objasnjenje : SDA, NiP, SzBiH i SBB djele isto glasacko tjelo otprilike = 10 + 6 + 4 je bilo sad je to = 9 + 7 + 2 + 2
SDP + DF je bilo 7 sad je 6 + 1 za nove generacije
NS ce vjerovatno isiti
Hadzinbajric je malo ofalio pa 1 jedan za PzP
neodlucni tipa BOSS sam ipak dao PzP
- Roccohljup
#378 Re: Skupština KS 2022-2026
Mogla bi tu biti jedna normalna i funkcionalna koalicija na kantonalnom nivou sa solidnom većinom od najmanje 20 ruku (nip, ns, sdp, pzp, zng).kobe_24 wrote: ↑15/09/2022 11:47
SDA - 9
NiP - 7
NS - 5
SDP - 5
PzP - 2
SBB - 2
SzBiH - 2
DF/GS - 1
NES - 1
Za nove generacije - 1
Objasnjenje : SDA, NiP, SzBiH i SBB djele isto glasacko tjelo otprilike = 10 + 6 + 4 je bilo sad je to = 9 + 7 + 2 + 2
NS ce vjerovatno isiti
Na sda guzne havere (bps, df, gs, nes, itd.) i one koji su u vlasti a glume vječitu opoziciju (sbb) ni pod razno računati.
-
kobe_24
#379 Re: Skupština KS 2022-2026
Realno meni su ubjedljivo najgori : SBB , NES i nezavisni oni koji dobiju mandat preko stranke pa kao razocarauju se pa trguju , sve je to meni u rangu Radeljasa a i ovi preletaci su mi katastrofa....... drazi mi je Zahiragic 100X (ima makar svoj stav i gura gai znamo ko je on) od Campare , Pecikoze, Marjanovica, Damira Niksica, Pleho, Celik i sl.Roccohljup wrote: ↑15/09/2022 12:00Mogla bi tu biti jedna normalna i funkcionalna koalicija na kantonalnom nivou sa solidnom većinom od najmanje 20 ruku (nip, ns, sdp, pzp, zng).kobe_24 wrote: ↑15/09/2022 11:47
SDA - 9
NiP - 7
NS - 5
SDP - 5
PzP - 2
SBB - 2
SzBiH - 2
DF/GS - 1
NES - 1
Za nove generacije - 1
NS ce vjerovatno isiti
Na sda guzne havere (bps, df, gs, nes, itd.) i one koji su u vlasti a glume vječitu opoziciju (sbb) ni pod razno računati.
-
Juliuscezar
#380 Re: Skupština KS 2022-2026
Šuška se o tome sa se Hadžikadić već dogovorio sa SDA, a i Efendić
- Styling
#381 Re: Skupština KS 2022-2026
Nema se sta suskati, to je fakat.bhnapoleon1 wrote: ↑15/09/2022 13:11 Šuška se o tome sa se Hadžikadić već dogovorio sa SDA, a i Efendić
-
Juliuscezar
#382 Re: Skupština KS 2022-2026
Htio sam da se ogradim, ali u principu daStyling wrote: ↑15/09/2022 13:11Nema se sta suskati, to je fakat.bhnapoleon1 wrote: ↑15/09/2022 13:11 Šuška se o tome sa se Hadžikadić već dogovorio sa SDA, a i Efendić
-
MUNAFIK
#383 Re: Skupština KS 2022-2026
SDA u KS nece moci u vlas nikako osim ako im se ne pridruzi
SDP ili NIP ali to se nece desit.
- Roccohljup
#384 Re: Skupština KS 2022-2026
Za profu amera nema šanse a za efendića me ne bi ništa začudilo.bhnapoleon1 wrote: ↑15/09/2022 13:11 Šuška se o tome sa se Hadžikadić već dogovorio sa SDA, a i Efendić
- Login77777
#385 Re: Skupština KS 2022-2026
Nesto su tebi svi SDAovci dragi…kobe_24 wrote: ↑15/09/2022 12:17Realno meni su ubjedljivo najgori : SBB , NES i nezavisni oni koji dobiju mandat preko stranke pa kao razocarauju se pa trguju , sve je to meni u rangu Radeljasa a i ovi preletaci su mi katastrofa....... drazi mi je Zahiragic 100X (ima makar svoj stav i gura gai znamo ko je on) od Campare , Pecikoze, Marjanovica, Damira Niksica, Pleho, Celik i sl.Roccohljup wrote: ↑15/09/2022 12:00
Mogla bi tu biti jedna normalna i funkcionalna koalicija na kantonalnom nivou sa solidnom većinom od najmanje 20 ruku (nip, ns, sdp, pzp, zng).
kobe_24 wrote: ↑14/09/2022 13:57 Moji glasovi (Centar Sarajevo)
1. Član predsjeništva: - Mirsad Hadzikadic - najbolji kandidat
2. Parlament BiH: Zlatko Miletic - meni kao Bošnjaku važno je da u parlamentu BiH imaju ljudi koji se bore za BiH i patriote a nisu samo Bošnjaci nego i Bosanci
3. Parlament FBiH: - nisam još odlučio najteži izbor stvarno nemam možda za Dinu i NIP , Novalic je imao previse vremena da sta uradi a nije , ali tu opet sve zavisi od HDZ , nadam se da DIno nece dati previse HDZ kao prije SDA.....
4. Skupština KS : Faruk Kapidzic dia - kolega bivsi asistent moj , ima toliko projekata i rada iza sebe i kad smo se druzili na putovanjima asocijacije arhitekata imao je stavove pozitivne iako je SDA dat cu mu sansu 4 god da vidim jel moze pozitivno sta donjeti jer covjeku kao privatniku ne treba politka, ovoga se kako kaze prihvatio kao obavezu da proba sta promjeniti u urbanizmu i opcenito na bolje ....
- tovarish
#386 Re: Skupština KS 2022-2026
Obijica su 100% SDA. Jedino što će ovi profini biti prvo nezavisni, pa onda u SDA.Roccohljup wrote: ↑15/09/2022 14:01Za profu amera nema šanse a za efendića me ne bi ništa začudilo.bhnapoleon1 wrote: ↑15/09/2022 13:11 Šuška se o tome sa se Hadžikadić već dogovorio sa SDA, a i Efendić
E jedino ako bi Trojka sama imala 20 mjesta, onda bi profini čekali u zasjedi bolja vremena.
- Roccohljup
#387 Re: Skupština KS 2022-2026
ja govorim za njega i njegovu organizaciju da sigurno neće u zagrljaj sa sda. da li će biti preletača, hoće sigurno i to kod svih političkih subjekata
-
seksi_ideje
#388 Re: Skupština KS 2022-2026
Boli me bringa za Efendica i Hadzikatica. Do mene je da takvi likovi ne dodju na vlast. Glasam za moj izbor iz Trojke (NS) i to je to. Ukoliko gradjani KS misle da bi druge stranke bile bolje ili da ne vrijedi izaci na izbore, onda stvarno ne znam vise.
-
kluz franjo
#389 Re: Skupština KS 2022-2026
Vole ljudi komplikovano, a stvari veoma jednostavne.
Oni birači u KS koji misle da je vlada Trojke zaustavila negativan SDA trend kontinuiniranog uništavanja društva, a u nekim segmentima i napravila konkretna poboljšanja, taj će na izborima imati za cilj što komotniju većinu NS/SDP/NiP - min. 20 zastupnika u sljedećem mandatu.
Oni birači u KS koji ne žele da vide konkretno realizovana poboljšanja (da ne ponavljam opet ovdje kompletnu listu), oni će glasati za "poštenog/struĆnog jarana sa liste SDA", "profu amatera", "SBiH, SBB, DF, NES korektore vlasti" itd. i njihovih zajedničkih 20 zastupnika u SKS.
Oni birači u KS koji misle da je vlada Trojke zaustavila negativan SDA trend kontinuiniranog uništavanja društva, a u nekim segmentima i napravila konkretna poboljšanja, taj će na izborima imati za cilj što komotniju većinu NS/SDP/NiP - min. 20 zastupnika u sljedećem mandatu.
Oni birači u KS koji ne žele da vide konkretno realizovana poboljšanja (da ne ponavljam opet ovdje kompletnu listu), oni će glasati za "poštenog/struĆnog jarana sa liste SDA", "profu amatera", "SBiH, SBB, DF, NES korektore vlasti" itd. i njihovih zajedničkih 20 zastupnika u SKS.
-
seksi_ideje
#390 Re: Skupština KS 2022-2026
Upravo tako.kluz franjo wrote: ↑15/09/2022 14:38 Vole ljudi komplikovano, a stvari veoma jednostavne.
- tovarish
#391 Re: Skupština KS 2022-2026
Vidjet ćeš nakon izbora, a ti prelatači neće postati nezavisni svojim izborom, već sda-profa dogovorom.Roccohljup wrote: ↑15/09/2022 14:26 ja govorim za njega i njegovu organizaciju da sigurno neće u zagrljaj sa sda. da li će biti preletača, hoće sigurno i to kod svih političkih subjekata
Samo se sjeti cirkusa sa majstorevićem i onim u novom gradu. Sve je to dogovor.
Profa i platforma su igrali ulogu df-a i komšića iz 2016., A sad će biti df i komšić iz 2020.
-
kobe_24
#392 Re: Skupština KS 2022-2026
Njega sam uzeo kao primjer jer je opste prihvacen kao nesimpatican, cak i kad je upravu , nesta ko Emir H. dobar glumac ali ga ne vole vecina kao covjeka opste prihvaceno , a sto samo sam izabra na 1 od 4 nivoa SDA iskljucivo zato sto mi je kolega koga kao strucnjaka cijenim , kakav ce se pokati bumo vidjeli ali cinjenica je bilo da je on na pocetku zaratio i sa svim SDA Nacelnicima , Berilo , Memic, Koldzo, Semir ... svi su ga mrzili ....Login77777 wrote: ↑15/09/2022 14:15Nesto su tebi svi SDAovci dragi…kobe_24 wrote: ↑15/09/2022 12:17
Realno meni su ubjedljivo najgori : SBB , NES i nezavisni oni koji dobiju mandat preko stranke pa kao razocarauju se pa trguju , sve je to meni u rangu Radeljasa a i ovi preletaci su mi katastrofa....... drazi mi je Zahiragic 100X (ima makar svoj stav i gura gai znamo ko je on) od Campare , Pecikoze, Marjanovica, Damira Niksica, Pleho, Celik i sl.![]()
-
kobe_24
#393 Re: Skupština KS 2022-2026
Evo sad cu biti posten i govoriti cisto strucno :
Znaci govorim cisto iz aspekta arhitekture i gradjinarstva , i urbanizma , planiranja i razvoja :
Sta radi trojka :
Imamo 2 od 5 najvaznija ministarstva za KS: Komunalnu privredu i Ministarstvo za planiranje i razvoj ( ostala 3 spadaju obrazovanje mup i zdravstvo)
I trojka pazite UKIDA Ministarstvo PLANIRANJA I RAZVOJA ( da moze da mesetari - isto sto je radila prije SDA) i pravi 2 Ministarstva Obrazovanje , ne kazem mozda se i treba napraviti 2 ili 1 ali sa dva dobra pomocnika jedan za visoko jedan za osnovno i srednje samo da udovlji marjanovicu koji je nezadovoljan i napustio NS
a pazite sada komunalnu provredu KS i narocito da podebljam NAROCITO MINISTARSTVO PLANIRANJA I RAZVOJA spaja u jedno NEMOGUCE , NEMOGUCE jer nije strucan i to PAPKU IZ BREZE , halo ba covjek bio direktor komunalnog oreduzeca u Brezi i dajes mu cijeli grad da upravlja sa svim problemima GAS , Voda , Kanalizacija , Putevi, Park Rad... (nikad prljavije realno Sarajeov nije bilo) i das mu tj spojis Ministarstvo Razvoja i Planirannja da on utice na Zavode za planiranje i Zavode za Izgradnju ( blago receno i tu su kadriranja blago receno kriminalna) to je SRAMOTA , SRAMOTA SRAMOTA !!!
I sada ja kao neko ko je arhitekta da ne podrzim Faruka za koga do sada vjerujem da nece prodati struku , ako proda STRUKU selim se nek ide sve u PM jer onda kome vjerovati , Faruk uz sve poroke spadao uvijek u top3 arhitekta sa renomeom Babe koji je bio izvanredan strucnjak kao i majka , jedina mahna su mu bili poroci mislim da se toga rjesio ali to ne znaci da NIJE STRUCAN , nama konacno treba STRUKA NA SVIM POZICIJAMA
ZBOG TOGA TROJKA NE MOZE DOBITI MOJ GLAS U KS JER JE IZDALA STRUKU , tj izdala je ono kao protiv cega se bori protiv SDA , a napravila je u mojoj struci kljucan potez koji ce nas baciti jos vise u KASABU.
To ne aminuje sve katastrofa nacelnike Novog Sarajeva , Vogosce , Hadzica Novog Grada a pogotovo kriminalaca iz Trnova i Ilidze sto su upropastili , ali hajde da damo sansu struci da nas izvuce , jer ti Nacelnici su vecinom bili SDA bilo je tu i SDP u Centru i Damira reketasa u Novom Gradu ali uglavnom je SDA uvalila Saraevo u probleme ,
ali trojka je svojim kadriranjem i ukidanjem ministarstva ne samo nastavila nego dodatno jos vise pogorsala i tuje izdala i moj glas i moju struku i nikad vise nece u KS dobiti glas .
Dat cu im sansu u FBiH ali moruaju puno vise da pokazu nego sto su upropastili u KS
P.S. Izvinite vidim milion pravopisnih i garsaka u kucanju , nisam nepismen kuckam btzo sa mob i ne gladam sta ispada , pa se izvinjavam ali mislim da je vazna poenta
Znaci govorim cisto iz aspekta arhitekture i gradjinarstva , i urbanizma , planiranja i razvoja :
Sta radi trojka :
Imamo 2 od 5 najvaznija ministarstva za KS: Komunalnu privredu i Ministarstvo za planiranje i razvoj ( ostala 3 spadaju obrazovanje mup i zdravstvo)
I trojka pazite UKIDA Ministarstvo PLANIRANJA I RAZVOJA ( da moze da mesetari - isto sto je radila prije SDA) i pravi 2 Ministarstva Obrazovanje , ne kazem mozda se i treba napraviti 2 ili 1 ali sa dva dobra pomocnika jedan za visoko jedan za osnovno i srednje samo da udovlji marjanovicu koji je nezadovoljan i napustio NS
a pazite sada komunalnu provredu KS i narocito da podebljam NAROCITO MINISTARSTVO PLANIRANJA I RAZVOJA spaja u jedno NEMOGUCE , NEMOGUCE jer nije strucan i to PAPKU IZ BREZE , halo ba covjek bio direktor komunalnog oreduzeca u Brezi i dajes mu cijeli grad da upravlja sa svim problemima GAS , Voda , Kanalizacija , Putevi, Park Rad... (nikad prljavije realno Sarajeov nije bilo) i das mu tj spojis Ministarstvo Razvoja i Planirannja da on utice na Zavode za planiranje i Zavode za Izgradnju ( blago receno i tu su kadriranja blago receno kriminalna) to je SRAMOTA , SRAMOTA SRAMOTA !!!
I sada ja kao neko ko je arhitekta da ne podrzim Faruka za koga do sada vjerujem da nece prodati struku , ako proda STRUKU selim se nek ide sve u PM jer onda kome vjerovati , Faruk uz sve poroke spadao uvijek u top3 arhitekta sa renomeom Babe koji je bio izvanredan strucnjak kao i majka , jedina mahna su mu bili poroci mislim da se toga rjesio ali to ne znaci da NIJE STRUCAN , nama konacno treba STRUKA NA SVIM POZICIJAMA
ZBOG TOGA TROJKA NE MOZE DOBITI MOJ GLAS U KS JER JE IZDALA STRUKU , tj izdala je ono kao protiv cega se bori protiv SDA , a napravila je u mojoj struci kljucan potez koji ce nas baciti jos vise u KASABU.
To ne aminuje sve katastrofa nacelnike Novog Sarajeva , Vogosce , Hadzica Novog Grada a pogotovo kriminalaca iz Trnova i Ilidze sto su upropastili , ali hajde da damo sansu struci da nas izvuce , jer ti Nacelnici su vecinom bili SDA bilo je tu i SDP u Centru i Damira reketasa u Novom Gradu ali uglavnom je SDA uvalila Saraevo u probleme ,
ali trojka je svojim kadriranjem i ukidanjem ministarstva ne samo nastavila nego dodatno jos vise pogorsala i tuje izdala i moj glas i moju struku i nikad vise nece u KS dobiti glas .
Dat cu im sansu u FBiH ali moruaju puno vise da pokazu nego sto su upropastili u KS
P.S. Izvinite vidim milion pravopisnih i garsaka u kucanju , nisam nepismen kuckam btzo sa mob i ne gladam sta ispada , pa se izvinjavam ali mislim da je vazna poenta
Last edited by kobe_24 on 15/09/2022 19:20, edited 1 time in total.
-
seksi_ideje
#394 Re: Skupština KS 2022-2026
Evo, krenuli su sada strucni SDA kadrovi. Samo strucno govore.
-
black64
#395 Re: Skupština KS 2022-2026
kakav je to strucan kadar koji ukida željeznicu do centra grada i pravi jezero od aerodroma ?
-
shandrprcSA
#396 Re: Skupština KS 2022-2026
ko da je sam Faruk pis'o
-
kobe_24
#397 Re: Skupština KS 2022-2026
Ja se ne stdim da progovorim ko sam i sta sam i ako mi nadjes 5 kojeno u bilo kojoj strnci IKADA onda brisem sve , najlakse je bit u sjeni .
Ja cu ovo javno na FB , 25 god radim u struci nikada ni jedan posao nisam dobio na stelu 90% poslova radim za privatne male investitore zato se i ne bojim.
Imao sam proje nick Kobe Bryant i mislim da sam banovan sa foruma kada je Mevlid Jasarevic pucao po americkoj ambasadi , ja sam napisao da se nko ne sekira jer da su ameri i jednog tretunka osjetili opasnost nebi ga bilo . Jer sam radio enterijer i stare americke ambasde i kuce od marinaca ... ali razumijem tadasnje admine klixa prepali se jer je stavno izgledalo kao teroristicki cin pa su banovale sve koji je ista napisao da nije teroristicki cin
digresija
-
seksi_ideje
#398 Re: Skupština KS 2022-2026
Dakle, dupli profil? Zar nije to zabranjeno?kobe_24 wrote: ↑15/09/2022 19:27Ja se ne stdim da progovorim ko sam i sta sam i ako mi nadjes 5 kojeno u bilo kojoj strnci IKADA onda brisem sve , najlakse je bit u sjeni .
Ja cu ovo javno na FB , 25 god radim u struci nikada ni jedan posao nisam dobio na stelu 90% poslova radim za privatne male investitore zato se i ne bojim.
Imao sam proje nick Kobe Bryant i mislim da sam banovan sa foruma kada je Mevlid Jasarevic pucao po americkoj ambasadi , ja sam napisao da se nko ne sekira jer da su ameri i jednog tretunka osjetili opasnost nebi ga bilo . Jer sam radio enterijer i stare americke ambasde i kuce od marinaca ... ali razumijem tadasnje admine klixa prepali se jer je stavno izgledalo kao teroristicki cin pa su banovale sve koji je ista napisao da nije teroristicki cin
digresija
-
kobe_24
#399 Re: Skupština KS 2022-2026
nisam rekao da se slazem , meni je zgrada zeljeznickog kolodvara jedna od najljesih i svasta bih ja tu uradio , a za aerodrom rekao sam dobra studija treba i ogroman novac i treba vidjeti kako doci do novca...
ali podrzavam VIZIJU ,HALO BA vIZIJA , DA NEKO SE sjetio da nesta predlozi SJETIO !!!
Imaju smila sve ovo i oko smeca i zicare i saobracaj i buduci razvoj moramo zastititi centar i stari grad ne slazem u svemu ali vizija ni prostrorni plan niti je urbanisticki plan , a ne da svaki nacelnik mjenja regulacioni plan kako mu ko plati i potplati u Zavodima za planiraje pa evo da kritikujem KRIMANL SDA znaci zgrada EU je od Brankovica i Bubice bio ministar saobracaja KS i ukino jednu traku kuda ide trola na skenderiji zbog svoje zgrade to treba srusiti !!!
Ako sam za Faruka to ne znaci da aminujem krimanl SDA
-
kobe_24
#400 Re: Skupština KS 2022-2026
Ali evo ako trojka kaze :
Imenujemo Amira Vuka - Zeca ili Igora i Sanju Grozdanica .... da bude Minitsar prostronog uredjenja i vracamo to ministarstvo i imenujemo nekog Sarajliju ko zna kako funkcionise grad i za direktore Zavoda za planiranje i Zavoda za Izgradnjui zavoda zastite spomenika imenujemo ljude iz struke koji su imena i imaju iskustva ili profesore a ne pokupit sa ulice djecu ili neke papke , ja bih odmah za trojku glasao i to bi tjerao ljude da glasaju !!!
Imenujemo Amira Vuka - Zeca ili Igora i Sanju Grozdanica .... da bude Minitsar prostronog uredjenja i vracamo to ministarstvo i imenujemo nekog Sarajliju ko zna kako funkcionise grad i za direktore Zavoda za planiranje i Zavoda za Izgradnjui zavoda zastite spomenika imenujemo ljude iz struke koji su imena i imaju iskustva ili profesore a ne pokupit sa ulice djecu ili neke papke , ja bih odmah za trojku glasao i to bi tjerao ljude da glasaju !!!