Ne mislim na verziju da se nikad nije grijalo, znam to i sam, ali razmisli, u stanju kakvo jeste gdje je nesigurna isporuka plina, cumurq tema ni za šmrkanja a kamoli za grijanja... pelet isto tako hem ga nema hem skup ko apoteka...zigzag wrote: ↑15/09/2022 09:20Neće se ruralni dio grijati na struju. To se nikad nije isplatilo. Svoj toj populaciji drvo iz šume je najjeftnija opcija. Uvijek imaju nekog koga poznaju a ko se bavi izvlačenjem drva iz šume.zateznistub wrote: ↑15/09/2022 09:14 Nešto kontam na ovu temu oko grijanja ili dogrijavanja na struju. Imam osjećaj da će biti dobrih problema sa strujom zbog povećanog opterećenja. Čisto sumnjam da ce elektro-energetski sistem izdržati toliko opterećenje, pogotovo u ruralnim i padinskim dijelovima gdje nikad nije orojektovano toliko opterećenje i potrošnja. Možda griješim, ali prilično teško...
Oni što griju kuću na pelet, ti su navikli da griju čitavu kuću pa sad nije jeftina opcija da pređu na struju jer niko neće grijati čitavu kuću na struju.
Tuzla, Zenica i još neki veći gradovi koji su uglavnom popunjeni stambenim zgradama tj stanovima imaju vrlo dobro grijanje. Jedan dio ljudi u Sarajevu možda i pređe na struju ali svakako neće biti značajnog povećanja potrošnje. Već odavno potrošnja na nivou cijele BIH nemože dostići onih 2000 MW po satu kao prije desetak godina. Potrošnja se smanjuje iz godine u godinu.
Daj bože da griješim...