https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-sar ... /220914088
SDA-All about
-
seksi_ideje
#77901 Re: SDA-All about
Evo majstori izasli sa programom za Sarajevo.

-
made_in_sarajevo
#77902 Re: SDA-All about
made_in_sarajevo wrote: ↑14/09/2022 15:07 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-sar ... ZWk_tkkwH4
pa kaze nemoj im psovati i govoriti da su fasiste. pa sta su drugo dan im jebem kad su dosli na ideju da naprave sda stranku.
Kazao je da će, kada je u pitanju visoko obrazovanje, usvojiti novi zakon o visokom obrazovanju koji neće ići u pravcu politizacije i centralizacije moći. Istaknuo je da će im u fokusu biti pitanje studenata i studentskog standarda - sufinansiranje smještaja, pitanje ishrane, studentsko stipendiranje, prijevoz studenata... - sta ono upravo trojka radi jebem ti sve glupo fasisticko, jel ono nakon 20 godina napokon studentima zamjeniste stolariju, fasadu, namjestaj ubacili, da ljudi mogu zivjeti kao ljudi, a ne stoka
Također, najavio je da će, kada budu dio vlasti, usvojiti zakon o studentskom standardu i studentskom radu. Žele da studentima koji studiraju putem zakona bude omogućeno da paralelno sa studijem i rade i ostvaruju prihode, kako bi svoj sistem studiranja mogli sami finansirati. - ovo je kad jedes govna i kad nemas pojma sa zivotom pa napisi bilo sta. ja svakog studenta nabijem na spolni organ koji bude u tolikoj mjeri radio da moze sam sebe finansirati i da bude uspjesan na fakultetu. nije to samo zaposli studenta govna fasisticka, ima tu do profesora koje boli tuki i obara kako koga stigne jer mu zena ne da i jer mu je dosadno u zivotu.
Dević je kazao i da će se SDA zalagati da osnovno i srednje obrazovanje budu potpuno besplatni. - sta je trojka uradila sa osnovnom skolom debilu fasisticki. u srednjoj svakako najmanje knjiga ima pa ne znam sta to vec nije besplatno
Predlažu i osnivanje srednje škole za informacione tehnologije, navodeći da je to važno pitanje, jer ovog kadra skoro da nema na birou. - https://www.ets-sa.edu.ba/nastavni-plan/ evo fasistima nek se obrazuju prvo sta imamo, sta nemamo i nek placu sto je Forto vec obezbjedio studiranje informatike dzabaluka
Dević je naveo da osnovno obrazovanje mora biti potpuno besplatno - udžbenici, knjige, sve što proizilazi iz kurikularne reforme. - opet se govno ponavlja sa iznad recenim. debilu znas li ti procitati ista ili samo cekas sta ce ti bakir i sebija reci da bi klimao glavom
Govoreći o ekonomiji, naveo je da efekte ekonomskog rasta žele podjeliti s građanima KS, prije svega poduzetnicima i radnicima. - debilu procitaj opet sta je ministar Delic sve gurnuo u privredu pogotovo za vrijeme korone KADA STE KO NAJVECE HINJE I GOVNA POBJEGLI SA FUNKCIJA I TO STE SAMI PRIZNALI i sta je nakon korone Delic sve gurno u privredu
Kada je u pitanju prosječna plaća u KS koja sada iznosi 1.250 KM, KO SDA smatra da je potpuno realno u naredne četiri godine da ta plaća iznosi minimalno 1.500 KM, da su ekonomski trendovi takvi da to neće biti nikakav problem. - vec je dignuta mislim 2 puta plata, samo sto ljudi ne trce da se hvale svim i svacim fasisto
Kada je u pitanju oblast kulture, fokus KO SDA će biti na izgradnji koncertne dvorane i približavanju kulture svim građanima KS. - jest dvorana koja ce biti na jezeru, a dia licno ce upravljati dvoranom po jezeru
Naveo je da se mora krenuti u izgradnju svih neophodnih saobraćajnica, tramvajskih pruga, unapređenje javnog prevoza putnika i osiguranje bolje usluge građanima. - evo drugog debila fasiste Kalema junaka koji je za 3 mjeseca uspio sjebati tendere za tramvajske stanice i potpisao BKM trolejbuse
Kalem je, između ostalog, najavio da će se u narednom periodu fokusirati na izgradnju tramvajskog prstena, koji će biti funkcionalan i pristupačan svim građanima. - glupane sta vec Steta radi, obrisao spolni organ od kompletan SDA
Spomenuo je i nabavku električnih autobusa, dodajući da su orijentirani ka 'zelenom gradu'. - e cuj, jebem li te trojko gledaj sta covjek prica i kako razmislja, a vi hocete da nabavite autobuse od 45 da zagadjuju jos vise
Govoreći o segmentu rada i socijalne politike, naveo je da će imati fokus na uvećanju svih postojećih naknada koje su namijenjene poticaju proširenja porodice, zaštite majčinstva i višečlanih porodica. - e cuj nemoj mi reci, 20 godina drkali kurac, nezaposlene porodilje imale 100 i nesto KM, zaposlene oko 400 i sad tebe odjednom prosvjetlilo. cekaj koliko me sjecanje sluzi zar fasiste iz SDA nisu rekle da su ovo samo populisticke mjere i onda smanjile ponder kantonu?
Kada je riječ o sportu, između ostalog, je kazao da će planirati budžetski iznos koji će se izdvojiti sportskim klubovima od posebne važnosti za KS. - tako je majmuni fasisticki, prvo naucite sta je sport, onda cemo dalje da pricamo. 20 godina se izdavajali sredstva, Bosna se raspala kompletna, Sarajevo da nije Tan usao bi danas ko i Zeljo bio, zamisljo da ima neke pare i molio boga da prodje tiket na kladionici
"Na kraju mandata od četiri godine možemo samo da spomenemo listu 'uhljeba' koja je ovih dana bila objavljena u medijima, prije svega kada je NiP u pitanju", kazao je Dević. - opet fasisto nisu ljudi bili 4 godine kao prvo, kao drugo opet ti pored zukica, asima, glumca, miliona maraka koje ste uzeli za zaposljavanje, zahiragica preko stranke zaposlili direktno u kabinet direktora ZZO i ono prica o uhljebima.
ono ce pricati o korupciji, prijetilo da ce predati na ustavni sud, cak americku ambasadu pljuvali jer su podrzali taj zakon trojke
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-za ... /220914068
za kraj vam ga trojka zabi do grla fasiste.
dan kad umre SDA slaviti kao drugi dan drzavnosti, majku vam fasisticku.
SMRT FASIZMU SDA, SLOBODA NARODU!
evo vam i ovdje napisano
- jazzer
#77903 Re: SDA-All about
Ma samo da oni uzmu vlast i ima kanton da procvjeta. Jer su ga ovi drugi u prethodnih 30
godina unistili.
godina unistili.
- Roccohljup
#77904 Re: SDA-All about
Pismo mladog doktora Bakiru Izetbegoviću: “Bake piše ti patriota koji je do juče bio spreman poginuti za svoju državu , a sad molim Boga da ona nestane…”
Srijeda, 14.09.2022.
|
BiH | Najnovije | Vijesti
Na Bhportalu objavljeno je pismo jednog mladog doktora upućeno Bakiru Izetbegoviću.
,,Piše ti El Bake jedan patriota koji je do juče bio spreman poginuti za svoju državu , a sad molim Boga da ona nestane…
Znaš li ti ljudino kako je ići u školu po deset kilometara pješke pa onda 40 kilometara autobusom, i to ako imaš para za mjesečnu a bude, pozajmi se, odradi na njivi ta je*ena mjesečna pa se onda uči… I tako četri godine srednje škole, 6 godina fakulteta…
Znaš li ti Bake kako je provesti sa dvije marke, kako je živjet od socijalne pomoći, a završiti medicinu i postati doktor medicine koji je ovdje, u ovoj tvojoj avliji, samo tema za senzaciju, za ismijavanje… Onaj ko nije učio i ratovao taj sada dobro živi… Ti si Bake to omogućio….
Znaš li ti Bake kako boli nakon svog tog mučenja i učenja sjediti u kući, biti na birou mjesecima, dok TATINI sinovi, koji su bez mučenja, vezom i novcem, završili i sad rade i liječe takve ko tebe… Da Bog da vas Bake takvi liječili čitav život…
Znaš li ti Bake šta znači dva sata spavanja, šta znači ispiti bez štele, bez stranke, bez novca, znaš li kako je boljelo to sve, a zbog čega, da bih danas bio na tvom birou… Jebo vas Bake vaš vitalni interes kada mi nedaš osnovno pravo na život i na egzistenciju…
Šuplja vam je priča da treba samo učiti…
Oni što ne uče, a znamo svi ko su ti, dobijaju desetke, bivaju najbolji studenti i zapošljavaju se bez problema, a moje znanje, ovdje ne vrijedi, pored takvih vaših besmrtnih studenata…
Znaš li Bake ko dobija tvoje debilne stipendije, znaš li, zapitaš li se, kako se mi sa prosjekom 8,6 osjećamo, kako mi koji zimi tražimo drva po šumi, ljeti radimo za dnevnicu, a završimo fakultet, znaš li kako živimo…
To ti se zove umijeće preživljavanja, sposobnost snalaženja u novonastaloj situaciji, ili ti inteligencija, mada ti nemaš pojma o tome… a ja ću učiti njemački, valjda mi bar vizu daju, a ima 100.000 ovakvih i svi su spremni na sve Bake…
Znaš li Bakire Izetbegoviću kako boli kada ti otac, koji je ratovao za ovu državu i ostao bez posla, bez igde ičega, kaže DA SAM BAR POGINUO SAD BI BAR IMALI NEKU PENZIJU?
Možeš li to progutati kao što gutam ja. Znaš ti Bakire i što je on ostao bez posla nakon 35 godina staža jer lahko vi firme bacate u stečaje…
Znaš ti i što mu ne daju penziju, sve ti zakone znaš, jer su oni tvoj izum koji kaže daj onome ko ima da ima još, a oni koji nemaju neka propadaju, neka crknu…
Hej Bake ti si car, tako misliš o sebi, jer samo car može mirno spavati, dok mu carstvo gladuje… Ja ne bih mogao tako jer da znam da neko do mene nema ništa, ne bih mogao spavat, vjeruj mi, al radi toga što nas još ima takvih, trpim, tpim te… još malo, jer nas Bog trpi još uvijek…
Ti i tvoja stranka, prokleti bili i ne vadite se na vjeru, jer vi nemate pojma šta je biti musliman, ne prljajte mi čistinu Islama…
I još uvijek imaš obraza izaći pred narod, u medije…
I za kraj, srdačan pozdrav Bakinjo, ako ti trebadne liječenje, dođi, moja etika i Hipokratova zakletva mi nalaže da pomažem takvima ko što si ti, i da, ne treba ti markica, liječim džaba, jer ovdje džaba i živim…”
- Styling
#77905 Re: SDA-All about
Oko 2800 plus komisije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#77906 Re: SDA-All about
"SDA Kantona Sarajevo mora biti lider u borbi protiv korupcije", zaključio je Dević.
- drugtito2011
#77907 Re: SDA-All about
Roccohljup wrote: ↑14/09/2022 15:34Pismo mladog doktora Bakiru Izetbegoviću: “Bake piše ti patriota koji je do juče bio spreman poginuti za svoju državu , a sad molim Boga da ona nestane…”
Srijeda, 14.09.2022.
|
BiH | Najnovije | Vijesti
Na Bhportalu objavljeno je pismo jednog mladog doktora upućeno Bakiru Izetbegoviću.
,,Piše ti El Bake jedan patriota koji je do juče bio spreman poginuti za svoju državu , a sad molim Boga da ona nestane…
Znaš li ti ljudino kako je ići u školu po deset kilometara pješke pa onda 40 kilometara autobusom, i to ako imaš para za mjesečnu a bude, pozajmi se, odradi na njivi ta je*ena mjesečna pa se onda uči… I tako četri godine srednje škole, 6 godina fakulteta…
Znaš li ti Bake kako je provesti sa dvije marke, kako je živjet od socijalne pomoći, a završiti medicinu i postati doktor medicine koji je ovdje, u ovoj tvojoj avliji, samo tema za senzaciju, za ismijavanje… Onaj ko nije učio i ratovao taj sada dobro živi… Ti si Bake to omogućio….
Znaš li ti Bake kako boli nakon svog tog mučenja i učenja sjediti u kući, biti na birou mjesecima, dok TATINI sinovi, koji su bez mučenja, vezom i novcem, završili i sad rade i liječe takve ko tebe… Da Bog da vas Bake takvi liječili čitav život…
Znaš li ti Bake šta znači dva sata spavanja, šta znači ispiti bez štele, bez stranke, bez novca, znaš li kako je boljelo to sve, a zbog čega, da bih danas bio na tvom birou… Jebo vas Bake vaš vitalni interes kada mi nedaš osnovno pravo na život i na egzistenciju…
Šuplja vam je priča da treba samo učiti…
Oni što ne uče, a znamo svi ko su ti, dobijaju desetke, bivaju najbolji studenti i zapošljavaju se bez problema, a moje znanje, ovdje ne vrijedi, pored takvih vaših besmrtnih studenata…
Znaš li Bake ko dobija tvoje debilne stipendije, znaš li, zapitaš li se, kako se mi sa prosjekom 8,6 osjećamo, kako mi koji zimi tražimo drva po šumi, ljeti radimo za dnevnicu, a završimo fakultet, znaš li kako živimo…
To ti se zove umijeće preživljavanja, sposobnost snalaženja u novonastaloj situaciji, ili ti inteligencija, mada ti nemaš pojma o tome… a ja ću učiti njemački, valjda mi bar vizu daju, a ima 100.000 ovakvih i svi su spremni na sve Bake…
Znaš li Bakire Izetbegoviću kako boli kada ti otac, koji je ratovao za ovu državu i ostao bez posla, bez igde ičega, kaže DA SAM BAR POGINUO SAD BI BAR IMALI NEKU PENZIJU?
Možeš li to progutati kao što gutam ja. Znaš ti Bakire i što je on ostao bez posla nakon 35 godina staža jer lahko vi firme bacate u stečaje…
Znaš ti i što mu ne daju penziju, sve ti zakone znaš, jer su oni tvoj izum koji kaže daj onome ko ima da ima još, a oni koji nemaju neka propadaju, neka crknu…
Hej Bake ti si car, tako misliš o sebi, jer samo car može mirno spavati, dok mu carstvo gladuje… Ja ne bih mogao tako jer da znam da neko do mene nema ništa, ne bih mogao spavat, vjeruj mi, al radi toga što nas još ima takvih, trpim, tpim te… još malo, jer nas Bog trpi još uvijek…
Ti i tvoja stranka, prokleti bili i ne vadite se na vjeru, jer vi nemate pojma šta je biti musliman, ne prljajte mi čistinu Islama…
I još uvijek imaš obraza izaći pred narod, u medije…
I za kraj, srdačan pozdrav Bakinjo, ako ti trebadne liječenje, dođi, moja etika i Hipokratova zakletva mi nalaže da pomažem takvima ko što si ti, i da, ne treba ti markica, liječim džaba, jer ovdje džaba i živim…”
-
Bossona
#77908 Re: SDA-All about
Novi primjer stranačke zaluđenosti koja se prezentira kroz apsolutno veličanje i jeftini poltrnoizam usmjeren ka političkom lideru dolazi iz Zenice. Faruk Hadžić, SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona na skupu je obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću.
,,Siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. oktobra to promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću, za kojeg nakon prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH”, izjavio je Hodžić na skupu.
Hodžić, koji je nekada bi član DF-a, partije koja je u svojim počecima slijedila apsoultno drugačiji politički pravac od SDA, ukinuo bi još jednu od osnova demokratskog društva koje je u BiH itekako poljuljano.
Zabranio bi, dakle, slobodu govora i medija. Mediji bi, da se Hodžić pita, o predsjednikovom liku i djelu govorili samo pozitivno. Sasvim jasno, Hodžić je to poručio na skupu u Zenici.
Ništa iznenađujuće, Bosna i Hercegovina je, kada je sloboda medija u pitanju 67. zemlja na svijetu, prema rangiranju Reportera bez granica, Vladajuće partije i njihovi zaluđeni članovi sasvim normalnim doživljavaju cenzuru i kontrolisanje novinarskih izvještaja. U našoj zemlji, nažalost, postoje mnogi mediji koji se ponašaju onako kako im politički vladari narede. Na sreću bh. građana postoje i oni koji se novinarskim poslom bave profesionalno. Spremni da se suprostavei i ukažu na neprijatelje ove zemlje, one koji ruše demokratski poredak, lopove i kriminalce bez obzira na to kako se zvali i kojoj stranci pripadali.
https://ba.n1info.com/vijesti/obecao-na ... tbegovicu/

-
DonieBrasco
#77909 Re: SDA-All about
Ja ne mogu da poimim da ce neko njima dati glas nakon svega ovoga, i sto je najtuznije opet ce se sluziti svime i svacim dane pred izbore i a pogotovo na dan isith ne kaznjeno.
Bice jako tjesno na zalost i jako tesko ovo zlo skinuti.
Bice jako tjesno na zalost i jako tesko ovo zlo skinuti.
- tramvajtrojka
#77910 Re: SDA-All about

@Prpa.ba tuzi ba dijareju jer ti je mazno recenicu o sda i umoru
- Logovan
#77911 Re: SDA-All about
Trebat će se boriti sami protiv sebe.pici wrote: ↑14/09/2022 16:10"SDA Kantona Sarajevo mora biti lider u borbi protiv korupcije", zaključio je Dević.a glumac ljubi ga asim zgrabio direktorsku fotelju i prosipa suplju kako su ga smijenile strane sluzbe KOS, 6 septembra ga vlada smjenila na konto antikorupcionog nalaza i prijave pajz sad njegovog stranackog kolege koji ga jos tuzi za afere po kinematografiji i bezobzirnoj pljacki sa pjerom zalicom, gdje su milioni spiĆkani a nidze filmova, i jos se pravi blesav i podmece javnosti da ga je upravni odbor imenovao a UO nije ni odlucivao o tome jer ga je vlada dva dana prije razrijesila duznosti.E kad vam je seoska varalica kulturnjak taki, mogu mislit kaki su ostali ilijaski mutante devicu.MRŠ seljoberu nisi pozorista a kamoli filharmonijski orkestar vidio ni na TV-u.Još jednom MRŠ lažovi i munafici.
- vee-jay
#77912 Re: SDA-All about
Hm, zar nije bilo 70 000 i ogromna vecina od njih iz RSa.pici wrote: ↑14/09/2022 11:38 SdO se nada velikoj podrsci od dijaspore, vec se kalkulise o 90 000 registrovanih dijasporaca za izbore, nek pola njiHa glasa to je 30-40000 glOsova za sdO.Naravno falsifikovanih ko sebijina diploma.Bit ce nevidjena kradja na ovim izborima, jer su se aktivirali ko malo kad, prosto poraz ih vodi ne na smetljiste neg u Ćorku.
Imamo vec pojacanja za antikoruptivne timove, cekaju se rezultati i da se pokrenje hajka na falsifikate i lazne diplome.Ovo su presudni izbori, il ce se nastaviti sa dosadasnjom praksom poslo me asim il ce biti po zakonu, ne onom brankovicevom.
-
ForumasNormalni
#77913 Re: SDA-All about
Dolazi jos 10-15 hiljada iz dijaspore da glasa u BiH na dan izboravee-jay wrote: ↑14/09/2022 21:14Hm, zar nije bilo 70 000 i ogromna vecina od njih iz RSa.pici wrote: ↑14/09/2022 11:38 SdO se nada velikoj podrsci od dijaspore, vec se kalkulise o 90 000 registrovanih dijasporaca za izbore, nek pola njiHa glasa to je 30-40000 glOsova za sdO.Naravno falsifikovanih ko sebijina diploma.Bit ce nevidjena kradja na ovim izborima, jer su se aktivirali ko malo kad, prosto poraz ih vodi ne na smetljiste neg u Ćorku.
Imamo vec pojacanja za antikoruptivne timove, cekaju se rezultati i da se pokrenje hajka na falsifikate i lazne diplome.Ovo su presudni izbori, il ce se nastaviti sa dosadasnjom praksom poslo me asim il ce biti po zakonu, ne onom brankovicevom.
Nije ogromna većina u RS
Recimo USK 2018 bilo prijavljeno 3000, sad 8000
Sta mislis za koga ce vecina tih glasova otici
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#77914 Re: SDA-All about
Kaze lik danas nece niko dzaba da glasa za Bakira, svima moras platiti, ne kontam sto ga ljudi toliko mrze
-
preludezalude
#77915 Re: SDA-All about
Mnoge na slobodi odrzava samo ovakvo stanje. Cim prvi put dozive debakl nastupit ce masovna bjezanija za Tursku.
- Logovan
#77916 Re: SDA-All about
https://crna-hronika.info/sda-nikad-bol ... MfkCvsO7sQ
Pa jebo te ko vlada već 20 i više godina, sigurno nisam ja. Našao se zeleni da kaže "narod je progledao". Lud sam ja što uopšte ovo trpim, kreten sam, jebo te život.
A vidi komentara
Pa nevjerovatno matere mi.
Pa jebo te ko vlada već 20 i više godina, sigurno nisam ja. Našao se zeleni da kaže "narod je progledao". Lud sam ja što uopšte ovo trpim, kreten sam, jebo te život.
A vidi komentara
-
Osmi Socrates
#77917 Re: SDA-All about
Šta mu znači "osjećam neku energiju devedesetih"? On to smatra kao neki uspješan period SDA?
Ovog čovjeka podhitno treba strpati u ustanovu za mentalne bolesnike.
Ovog čovjeka podhitno treba strpati u ustanovu za mentalne bolesnike.
-
seksi_ideje
#77918 Re: SDA-All about
SDA moze biti sretna da njihovi glasaci i ne gledaju bas previse politicke emisije jer su a) dosli na pozicije zbog SDA na koje nikada bez njih ne bi dosli i b) zatucani nacionalisti.
Da su kriticni i gledali ovaj potop Alme Colo, opozicija bi mogla vec sada slaviti medjutim znamo realnost
Da su kriticni i gledali ovaj potop Alme Colo, opozicija bi mogla vec sada slaviti medjutim znamo realnost
-
putokaz1
#77919 Re: SDA-All about
Sda je jaka narocito u sbk hnk te IJ4 FBIH
- thekupus
-
putokaz1
- drug_profi
#77922 Re: SDA-All about
Na foe je meni odavno. Besmilica je citati to stalno.
- RunnerX
#77923 Re: SDA-All about
Frajer je kao robot. Pamtim ga po prognozama na lokalnim izborima, pogodio je kao Ivana Marić.
- Login77777
#77924 Re: SDA-All about
A prvi komentari od botova Vildane i Amine.Logovan wrote: ↑14/09/2022 23:53 https://crna-hronika.info/sda-nikad-bol ... MfkCvsO7sQ
A vidi komentaraPa nevjerovatno matere mi.

@tramvajtrojka
- tramvajtrojka
#77925 Re: SDA-All about
pa ako si primjetio ova fadilova objava je copy paste svega sto njihovi botovi pisu zadnjih mjesec dana, bukvalno da si skinuo fadilovu sliku rekao bi covjek vildana i amina ( koji fetis ti je biti musko a napraviti lazni zenski profil) jos jedan od dokaza da ih direktno SDA placa i govori sta ce pisatiLogin77777 wrote: ↑15/09/2022 07:24A prvi komentari od botova Vildane i Amine.Logovan wrote: ↑14/09/2022 23:53 https://crna-hronika.info/sda-nikad-bol ... MfkCvsO7sQ
A vidi komentaraPa nevjerovatno matere mi.
![]()
@tramvajtrojka![]()