Nesto kontam. Da vidimo imam li istomisljenika ovdje.
Dakle, mit o mocnoj Rusiji, drzavi i vojnoj sili, je ogoljen. To smo se svi uvjerili, sem mozda generala rat(ka)

, iskreno malo sokantno za mene.
Mislio sam da su barem malo ozbiljniji i profesionalniji. Nisu i ko ih jebe. Ako bude srece, danasnja RF ce se raspasti na 20-tak drzava, interesno podijeliti izmedju US, Kine i Japana i svi ce biti sretni. Nije ni posteno da 11% kopnene mase planete zemlje bude u vlasnistvu autokratske drzave koja jos ima teritorijalne aspiracije na svoje susjede. Sa kojima je potpisala ugovor o nenapadanju.
A sada da predjem na main topic.
Kina. Da li bi se ista stvar ponovila kao i sa Rusijom u slucaju oruzanog sukoba sa Tajvanom?
Da li je i Kina precijenjenja, govorim o njihovoj vojnoj opremi i orudjima ili nije?
Da li bi NATO, citaj USA, pregazio Kinu kao sto je pregazio i Rusiju?
Ja mislim da bi, samo sto bi faktor brojnosti vojnika mozda bio malo povoljniji za Kineze. Njihova vojska je mlada i zelena, vecina aviona je replika americkih i ruskih i mislim da bi tu bilo puno problema. Borbene avione uzima kao primjer, mislim da ni ostatak naoruzanja, koliko god da bio nov i moderan, nije ni blizu NATO standardima.
Sta forum misli o ovome?