EuroBasket 2022
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
- shbc
#328 Re: EuroBasket 2022
Sad jos Grci da ispadnu i da ovo bude najludji dan u historiji kosarke
- East_side
#329 Re: EuroBasket 2022
Ipak moramo čekati sam kraj turnira da saznamo za koga Milan zapravo navija, tj. ko je taj njegov šampion Evrope 
-
NediM17
#330 Re: EuroBasket 2022
Guz u guz ova tekma do sad'.
-
kakavdanakneiskustvu
#331 Re: EuroBasket 2022
ne da se češka
-
galia95
#332 Re: EuroBasket 2022
Konfuzna zadnja četvrtina. Ante će ovo uzeti na snagu.
- East_side
#333 Re: EuroBasket 2022
Zanimljivo da su 3 ekipe iz naše grupe u top 8, tj. u četvrtfinalu. A i četvrta je ispala nakon produžetka sinoć.
- Logovan
#334 Re: EuroBasket 2022
Poljska pobijedila 94:86
Finska pobijedila 94:86
Italija pobijedila 94:86
Grčka pobijedila 94:88
Sličan rezultat kao prve tri utakmice

Kakve su šanse da se ovako nešto desi haha
Finska pobijedila 94:86
Italija pobijedila 94:86
Grčka pobijedila 94:88
Sličan rezultat kao prve tri utakmice
Kakve su šanse da se ovako nešto desi haha
- Romanista 101%
-
galia95
#336 Re: EuroBasket 2022
Last edited by galia95 on 11/09/2022 23:38, edited 2 times in total.
- Logovan
#337 Re: EuroBasket 2022
15 puta gledam u rezultate, provjeravam, otvaram posebno svaku utakmicu, kontam možda ne vidim dobro.
-
splinter
-
giovanni008
#339 Re: EuroBasket 2022
Haha Dje´Milan Tegetlija??? Politicar sa konjastim zubima...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#340 Re: EuroBasket 2022
Otkad su ljiljani zastava Armije? To sto je sumski narativ da su to ratne zastave, neka obavijeste i UN jer "ratna" zastava se vijorila na Ist riveru.
- Romanista 101%
#342 Re: EuroBasket 2022
Evo kad smo otisli u drugom pravcu, da napisem nesto sto sam saznao neki dan.
Kosarkaski savez Srbije je organizovan da ima po regijama trenere koji imaju zadatak da pronalaze mlade talente. Organizuju razne kampove za djecu. I tako imas Vojvodjanski, Sumadijski, Beogradski itd. i ima Republika Srpska. Znaci, otvoreno dolaze u drugu drzavu da kradu sebi nove talente koji ce igrati za Srbiju. I to je tako godinama. A onda, isti ti ljudi i mediji iz Srbije kazu kako u BiH nema Srba u reprezentaciji i kako da ocekuju da Srbi iz RS navijaju za BiH kada je prakticki "Bosnjacka reprezentacija". Zamislite da nas Savez ide u Sandzak i krade njima talente. Pa Vucic bi istog momenta zvao Bakira i trazio sta vi radite i da se odma prestane sa tim. Ja mislim da je tako i u ostalim sportovima. To vazi i za susjede.
Kosarkaski savez Srbije je organizovan da ima po regijama trenere koji imaju zadatak da pronalaze mlade talente. Organizuju razne kampove za djecu. I tako imas Vojvodjanski, Sumadijski, Beogradski itd. i ima Republika Srpska. Znaci, otvoreno dolaze u drugu drzavu da kradu sebi nove talente koji ce igrati za Srbiju. I to je tako godinama. A onda, isti ti ljudi i mediji iz Srbije kazu kako u BiH nema Srba u reprezentaciji i kako da ocekuju da Srbi iz RS navijaju za BiH kada je prakticki "Bosnjacka reprezentacija". Zamislite da nas Savez ide u Sandzak i krade njima talente. Pa Vucic bi istog momenta zvao Bakira i trazio sta vi radite i da se odma prestane sa tim. Ja mislim da je tako i u ostalim sportovima. To vazi i za susjede.
- Logovan
#343 Re: EuroBasket 2022
Ma hajde sto se mijesaju te dvije zastave, ali kakvo je razmisljanje "masete tim zastava, a ocekujete da u BL i u Sirokom navijaju za BiH".
Pa ne mase se nicim uvredljivim za njih. To sto su oni ograniceni pa to je njihov problem. Ako im smeta Boze moj, sta cu im ja. Sta sad mi bi se trebali ponasati onako kako njima odgovara? Trebali bi mahati sa zastavama koje njima odgovaraju? Da pjevamo sto njima odgovara?
Ovo je Bosna i Hercegovina. Nije ovo ni Srbija, ni Hrvatska, ni nekakva RS, a vala ni HB, nego Bosna i Hercegovina. Ljljanima se mase godinama i godinama, Armija je odbranila drzavu. Kome se ne svidja, koga vrijedja, kome ne odgovara neka napusti Bosnu i Hercegovinu.
Ako u BL ili bilo gdje drugo odbijaju da navijaju zbog zastave Armije BiH, onda je to do njih, a ne do nas i do zastave. To dovoljno govori o njima.
Pa ne mase se nicim uvredljivim za njih. To sto su oni ograniceni pa to je njihov problem. Ako im smeta Boze moj, sta cu im ja. Sta sad mi bi se trebali ponasati onako kako njima odgovara? Trebali bi mahati sa zastavama koje njima odgovaraju? Da pjevamo sto njima odgovara?
Ovo je Bosna i Hercegovina. Nije ovo ni Srbija, ni Hrvatska, ni nekakva RS, a vala ni HB, nego Bosna i Hercegovina. Ljljanima se mase godinama i godinama, Armija je odbranila drzavu. Kome se ne svidja, koga vrijedja, kome ne odgovara neka napusti Bosnu i Hercegovinu.
Ako u BL ili bilo gdje drugo odbijaju da navijaju zbog zastave Armije BiH, onda je to do njih, a ne do nas i do zastave. To dovoljno govori o njima.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#344 Re: EuroBasket 2022
Srbija 11 , Hrvatska 4 , Slovenija 1.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/09/2022 21:33srbija se nakon rapada SFRJ uopšte ne blamira,uz španiju su osvojili vjerovatno najviše medalja na velikim takmičenjima
Mi , Crna Gora i Makedonija nemamo medalju na olimpijadi , svjetskom i evropskom prvenstvu.
Muška košarka.
-
WarrenGrozni
#345 Re: EuroBasket 2022
To je nezamislivo, ali ne zato što se neko boji Vučićeve reakcije, već zato što sportski savezi u BiH niti imaju materijalnih niti ljudskih resursa za organizaciju sličnih kampova.Romanista 101% wrote: ↑12/09/2022 00:25 Evo kad smo otisli u drugom pravcu, da napisem nesto sto sam saznao neki dan.
Svaki talentovani sportista iz Sandžaka, bošnjačke nacionalnosti će uvijek izabrati da brani boje BiH. Nema tu nikakve kradje. Samo mu ponudi i pruži neke uslove na vrijeme.
Što se košarke tiče, više Turska krade talente iz BiH nego iko drugi.
-
WarrenGrozni
#346 Re: EuroBasket 2022
Rade to i kladionice. I one odredjuju favorita na svoj način.dječak sa šibicama wrote: ↑11/09/2022 20:29Mediji ko mediji, ali ljudi koji su u sportu, makar kao fanovi a eto i neki nesto znaju, znaju za brojne primjere gdje ekipa koja razvali grupu, na prvoj sljedecoj stepenici poklekne.Romanista 101% wrote: ↑11/09/2022 20:23 Naravno da su bili favoriti kada su svakog u grupi ispratili dvocifrenom razlikom. Htjeli, ne htjeli, mediji su ih proglasili prvim favoritom. To je tako na papiru. E, sad sto nisu izdrzali prvi pravi test, to je za analizu.
To se dogadja stalno, u svim timskim sportovima, jel to lose tempirana forma ili samo bahatost igraca, ili neka kocnica u glavi, ili tek ona jedna utakmica kad se protivniku sve otvori, to niko ne zna.
Favorita mozes proglasiti samo za utakmicu, nikada za prvenstvo, ali to mediji vole kojekakve power rankinge i ostale gluposti.
Srbija jeste najviše pokazala u prvoj fazi.
Nije to samo slaba SKUPINA. Jer eto Finske i Poljske u 1/4 finalu, iako su od Srbije obe repke izgubile 30 razlike.
Ali turnirska košarka je malo zahebana. Sad je FIBA još više zakuvala uvodjenjem 1/8 finala.
Do sad je 1/4 finale bila ona utakmica pukovnik ili pokojnik.
Zato u klupskoj košarci postoji play-off, gdje je ipak teško da slabiji pobjedi boljeg dva, tri ili četiri puta u seriji.
Ali na jednu utakmicu, sve je moguće.
Pogotovo kad su Talijani u pitanju.
I tu su Srbi dobili najgoreg mogućeg protivnika. Znam povijest njihovih duela u poslednjih 30 godina.
Jedino su Talijani znali da zaprže čorbu i onoj SRJ koja je harala košarkom u periodu 1995-2002. Selektor Pozzeko je baš iz te generacije.
Nemaju nikakav kompleks, šta više poseban pik na Srbe imaju. Znaju im ući u glavu kad se lomi rezultat.
Nema šta, svaka im čast.
Samo što mislim da će sad Francuzi imati lagan posao u 14 finalu.
- East_side
#347 Re: EuroBasket 2022
Sinoć se potvrdilo da su iznenađenja itekako moguća, nezahvalno je bilo šta prognozirati.
Španci nisu za otpisati, znaju itekako igrati na rezultat, tj. na ispadanje. Ne bi bila senzacija ako i oni dođu do samog kraja.
Francuzi nemaju neki poseban kvalitet. Igraju više na snagu a imaju i dosta sreće. Ako oni osvoje (nekim čudom), to će biti u rangu EP u fudbalu 2004. kad su Grci osvojili.
Švabe domaćini, imaju naklonost sudija, domaća publika. Ko zna...
Grčka sa Giannisom realno svakoga može dobiti ako im se poklopi.
Ipak, mišljenja sam da će Sloveniju teško iko moći zaustaviti do samog kraja. Jedino ako se ponovi jako loš dan Dončića kao što se desilo protiv nas.
Bumo vidjeli.
Španci nisu za otpisati, znaju itekako igrati na rezultat, tj. na ispadanje. Ne bi bila senzacija ako i oni dođu do samog kraja.
Francuzi nemaju neki poseban kvalitet. Igraju više na snagu a imaju i dosta sreće. Ako oni osvoje (nekim čudom), to će biti u rangu EP u fudbalu 2004. kad su Grci osvojili.
Švabe domaćini, imaju naklonost sudija, domaća publika. Ko zna...
Grčka sa Giannisom realno svakoga može dobiti ako im se poklopi.
Ipak, mišljenja sam da će Sloveniju teško iko moći zaustaviti do samog kraja. Jedino ako se ponovi jako loš dan Dončića kao što se desilo protiv nas.
Bumo vidjeli.
- duh_sa_sjekirom
#348 Re: EuroBasket 2022
Treba Dodiku javiti da mu je glavni trbuhozborac Tegeltija izdajnik i da navija za Italiju...

- Romanista 101%
#349 Re: EuroBasket 2022
Italija do kraja!