Sto znaci da Ukrajinci imaju jedinice koje su navodile vatru tu.
Idu na Svatove, onaj Spanac misli da Rusi nemogu uspostaviti odbranu kao sto je Madner maloproje rekao
Revidiram novu liniju

Jel vrijeme da ih rusi udare po bokovima prema genijalnom planu.
Eh kad Bošnje ne bi bili majstori u propuštanju šansi.
zavrzlama wrote: ↑11/09/2022 16:17 Da nije rusija napala Ukrajinu ,mi bi imali rat u BIH..
Najveca greska probih strane je forsiranje saveznistva sa Turskom,Turska je najgora opcija za BIH..vucic je dobro skontao da se BIH jedino preko turske moze podijeliti,nadat se da sda govnari odu sa pozornice pislije oktobra...
-"Cetnicima" si pristao na entitet na jednako pravo a i ima ih prilicno vise nego rusa u ukrajini koji uzgred nisu ni trazili pravo vec se primile na Putina ko budali samar.
Koliko sam razumio balistička dometa 1.100 km, CEP 30 m, INS/GPS navođenje. Nečuh težinu bojeve glave. Ona druga je AShCM koja je roknula Moskvu. Well done
Kakav je bio historijski momenat kada je nastala i u kakvom je tada stanju bila Rusija?
Da nije tako, bila bi u Hrvatskoj SAO Krajina, a ne Oluja.gold'n'brown wrote: ↑11/09/2022 16:51Kakav je bio historijski momenat kada je nastala i u kakvom je tada stanju bila Rusija?
RS su napravile Evropa i Amerika i kao takvu je zele da bosnjaci ne bi ostvarili dominaciju u BiH.
Mozda je tebi samo mrsko od pocetka pratit temu jos od 2014...gdje te nigdje nije bilo...a sad si privatizovao temu sa ovim demoKrackim PTSP drustvom ni iz cega...pa bi i djelio titule, ko je ko...Njihovi porazi/uspjesi nemaju nekakve veze sa nama, nema potrebe to ni obrazlagati...ako ima eno citaj ustav, dejton...sta te volja...pa vidi sa rusima imal njih tu.sumirprimus wrote: ↑11/09/2022 16:18 Generale lose trolas jednostsvnije je priznat da te boli ruski poraz a boli te, jer inace ne bi gubio vrijeme u zivotu ovokilo kontrirajuci i trolajuci na bilo sta sto ima veze s ukrima. A pogotovu u vezi njihiovog uspjeha i poveznica s nama
Znam znam ti si neutraln i objektivan i briga te za ukrajince. Ahaaa. A vamo ne moze preko ruja da ga jbes![]()

Sjever je manje vise zavrsena prica. Vazno je da Liman uzmu, Rusi su intenzivirali napad na Bakhmut, bilo je i blagog napretka. Oni i dalje vjeruju da mogu uzeti Bakmhut i spojiti se s Limanom. Tada ostaju jos Slavjansk i Kramatorsk. Prije toga svjesni su da se moraju rijesiti Herson, to im je veliki teret, a te snage bi im dobro dosle na istoku. Vjerujem da bi se sad povukli, ali da im ne udje tj. da ne budu pod artiljerijom i himarsima.
Sa fakticki trecim entitetom nama ni nato nije garant opstanka. To je de fakto kraj podjele bih.sime_cipol wrote: ↑11/09/2022 17:00 Bošnjaci su uvijek bili slabi trgovci. Zategnuti situaciju, traziti maksimalisticke uslove, a znati koji je minimum ispod kojeg se ne ide. Amerikanci i Briti hoce novi izborni zakon, jer im je sada bitnije da je HR kao clanica NATO sada njima izuzetno bitna i prijem SWE i FIN. Ok, nema problema, sta mi dobijamo time. Traziti prijem u NATO po hitnom postupku, onda neka namecu IZ kakav zele.
Ovaj je avion zamišljen kao radni konj avijacije, da djeluje po zemlji kao šfo je Warthoog u amerikanaca. Teško je oklopljen i ne ruši se lahko.tramvajtrojka wrote: ↑11/09/2022 16:52
ev ovog oborenog po registracija bort plavi 04 domicilna baza Novosibirsk![]()
![]()
, nije ni cudo sto su ovu kantu oborili gledaj kako izgleda izvana
rahmet avion
Džaba polemišeš sa "uvijek realnim i objektivnim" generalomsumirprimus wrote: ↑11/09/2022 17:03 Ma ja nako ti malo ismijavas ovde objektivno i neutrlano jelde.sto onda gubis dzaba vrijeme?
Ako je ista konstantno to je onda moj otvoreni antagonizam prema rusima gdje razumijem i otvoreno govorim da su nam oni ko i srbija i "srpski svet"i citava ta ideologija najveci neprijatelji po svim temamam i godinama. Od devedesetih ja nemam dvojbe .
Sad sam doceko dvojih 5 minuta da glrdam kkao im se svetovi raspadaju i ne mogu kriti uzivam .
Isto tako tvoja ironia i cinizam ovde mjesecima nisu na mjestu, pust se ba lafine, nije bar tesko u bosni skontat na osnovu 1 recenice ko koga podrzava ili ne mirise ,ma isaretom se zna, ako ti smeta nase otovreno navijanje i podrzavanje ukra a na stetu dusmana rusa promijeni temu. E pazi general war
Slava Ukrjaini pozdrav domovini![]()
" President Macron has the right to decide who to talk to. However, experience has shown us that the best place to discuss with Putin is the battlefield," the Ukrainian Foreign Minister stressed.
"You can always call Putin, it will not bring results. It doesn't make sense because he's a liar, and I think Emmanuel Macron knows that. I remember the extraordinary efforts he made before the war to prevent conflict. It didn't work. Nothing indicates that Putin has changed his mind since then or is ready for negotiations," he added.
At the same time, Dmytro Kuleba agrees with the French president's statement that "at the right time" Ukraine can make peace with Russia through negotiations.
"Any war ends with diplomacy. We have yet to see under what conditions we will approach this point. In the face of the winner? Or defeated? That's what matters. We want to sit at the negotiating table in the position of the winner. And this is decided on the battlefield," he said.