Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GandalfSivi wrote: ↑10/09/2022 20:11
Je li vrijeme da pocnemo vjerovati da Ukrajinci ovo mogu izgurati do kraja? Ja ne vjerujem, ali se opet nadam…
ne vjerujem, ali varijanta da ukrajina ostaje ukrajina, sa nekim oblastima sa nešto širom autonomijom predstavlja sve izgledniju opciju.
time bi se koliko toliko rusima dao prostor za narativ kojim ne ispadaju potpuni gubitnici.
zasto i m dati narativ da ne ispadnu potpuni gubitnici, kad to jesu.. uprkos upozorenjima su se zaletili u ukrajinu i kontali rijesit poso za tri dana.
popusili su, bez obzira ko stoji iza ove njihove monumentalne pusione.. i sad im treba dati priliku za castan poraz..
samo gonit bandu preko izvora, da im nikad vise na padne na pamet okrenut tenkove prema evropi..
Kakvo to palo na 1.10
Usljed teskog sloma ruskih cetnika
opa
jebiga nisam pratio, otišo do banovića
Gledo remi Slobode i Zelje?
Nego, do jucer iscekivao kakav klip razbucanog ruskog tenka, sad ni manje ni vise nego samo ocekujem koje novo mjesto je oslobodjeno. Ostalo me ne zanima
ne vjerujem, ali varijanta da ukrajina ostaje ukrajina, sa nekim oblastima sa nešto širom autonomijom predstavlja sve izgledniju opciju.
time bi se koliko toliko rusima dao prostor za narativ kojim ne ispadaju potpuni gubitnici.
A sto bi im se davao prostor ? Jebo takvu ukrajinu sa oblastima i qrcima palcima. Ako ne mogu rijesit po hrvatski , neka se radije odreknu nekih teritorija
zato što je to civilizovano rješenje. ta autonomija ne predstavlja autonomiju koju ima RS, niti im se daje mogućnost blokade, već da uređuju svoj svakodnevni život na način kako im paše.
Kamper wrote: ↑10/09/2022 19:47
Preporučio mi jedan Ukrajinac
"ovo je najbolja vojna karta. Volonteri ga ažuriraju na osnovu fotografija i video zapisa koji se nalaze na mreži.
ažuriranja svakih nekoliko sati
" https://deepstatemap.live/#6/49.438/32.053
Sporija je od Livemap sigurno 7-8 sati a Livemap za trenutnim stanjem kasni barem 5-10 sati zavisi od izvora potvrde informacija.
da se ja pitam, u ovim sad okolnostima, bi ušao i na teritoriju Rusije... kao što je Izrael ušao na Golansku visoravan, sa pričom kao prevencija itd... i tu teritoriju na kraju mijenjao za neku koju nisu u stanju osvojiti, da ljudi ne ginu...
zasto i m dati narativ da ne ispadnu potpuni gubitnici, kad to jesu.. uprkos upozorenjima su se zaletili u ukrajinu i kontali rijesit poso za tri dana.
popusili su, bez obzira ko stoji iza ove njihove monumentalne pusione.. i sad im treba dati priliku za castan poraz..
samo gonit bandu preko izvora, da im nikad vise na padne na pamet okrenut tenkove prema evropi..
Upravo. Ko ih yebe. Kome čast? Rusistima. Kao boje se svi jer neki Ivan drži prst na nakvom crvenom dugmetu. Ili je riječ o baštinicima antifaštističke borbe? Taj silos je davno zatrpan. Ta priča je deplasirana.
Gume učkura gume... da gaće same ne spadnu.
Pritisak tog prsta je samoubistvo.
A ovo je naravoučenije za sve rusiste, nije više 45-a a bgm ni 92-a.
A sto bi im se davao prostor ? Jebo takvu ukrajinu sa oblastima i qrcima palcima. Ako ne mogu rijesit po hrvatski , neka se radije odreknu nekih teritorija
zato što je to civilizovano rješenje. ta autonomija ne predstavlja autonomiju koju ima RS, niti im se daje mogućnost blokade, već da uređuju svoj svakodnevni život na način kako im paše.
i to je ok.
Ma ja im ne bi dao da uredjuju koje ce boje gace nosat nakon ovoga,kamol sta drugo. Al' opet, to je do ukrajinaca, ko mene sta pita