Artiljerija i Himsrs tuce zestoko
Da ne idu za Donjetsk grad pa to je ludost
Sad će desant direktno na Donjeck.
Po ovome,na pravcu Izjum-Liman-Rubizine se nalazi veliki broj ruskih jedinica i vojnika koji su razbijene,bez komande,a da ne govorimo o nekoj subordinaciji vise jedinica. Na ovome pravcu je sigurno pravi metež među Rusima.lajkujMe wrote: ↑10/09/2022 11:00
Finalna mapa s par spekulacija
Lyman izgleda vec oslobodjen.
Crvene strijele su pravci bjezanije
Plave strijele su pravci kretanja za Ukrajince
Sta god je zuto je contested
Crveni Krugovi "Ruske utvrde" pod navodnim znacima jer Utvrda ne znaci nuzno utvrda.
I narandzasta linija bar po Ruskim telegramistima ce biti pokusaj uspostavljanja odbranbene linije.
Trenutno pokusavaju obuzdati Ukrajince da prelaze Oskil rijeku ali problem je sto je vodostaj toliko nizak da im ne trebaju ni mostovi pjeske i s tenkovima drito preko vode.
Ps. 93 je probila iz Soledara nekih 5 km preko noci i odatle krecu napadi.
Severodonetsk i Lyschansk uskoro opet bojiste ako Rusi ne uspiju zaustaviti prodor
ma nista pametnije nisu mogli napravit - udri govno da ne moze doc sebi dobro ga nasutaj da mu ne padne napamet da se usanci i utvrdi.... ovako zna da mu je put nazad kući otvoren
Ja tuge na shitiju. Tuga I nevjerica poneki indijanac koji jos zivi u parallelnom univerzumu.
Ja vise nista ne razumijem u ovoj SO. Confused
Nema sanse da nisu znali da se sprema kontra,kad i gdje,kad je cijeli internet znao da ce ukri napasti.
Tu meni nesto smrdi,ali ne znam sta.
Cudni su ovi Rusi do bola.
Nemas sta razvuci kada bježe. Nećeš valjda gledat kako bejze i ti ma neka da razvucemo jos malo. Dogodine ćemo preci rijeku..

Daj ne prizivajte mudrosere da kvare temu dok traje ova kontraofanziva, da se normalno mogu pratiti informacije. Koga zanimaju reciklirane analize "nezavisnih" ruskih izvora nek saceka dok se situacija smiri, ne sumnjam da ih nece faliti. Srecom mene tada nece biti na temi.