SDA-All about
- MuaDib
#77526 Re: SDA-All about
Večeras orgijaju u Vistafonu i prizivaju sve i svašta. 
-
bob_1921
- Osim_13
#77528 Re: SDA-All about
A šta Nezim predstavlja u svemu ovome?
- tramvajtrojka
#77529 Re: SDA-All about
deda sa francuzicom da prica bajke o vojniku baketu bukvalno samo ga zbog toga i vodaju da pricaju ublehe kako je baketa vidjao kako se bori na prvim linijama

evo ih u vistafonu tacno vidis da su navukli sa brda gerijatriju i njihove uhljebe
-
Bossona
#77530 Re: SDA-All about
Kumska predizborna podrška Bakiru, Bosni i Bošnjacima ublehaški amanet i selami a Srbiji milioni..
Erdogan u Srbiji: Potpisano sedam sporazuma
Erdogan i Vučić razgovarali su o stabilnosti u regiji i ratu u Ukrajini, te susretu Turska – BiH – Srbija.
https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... 7ij6o7d3CE
Turkoljub Bakir Izetbegović, Mi imamo raznovrsne istorijske veze, pa i genetske. Puno Bošnjaka, Bosanaca, živi u Turskoj i u nama, Bošnjacima - Bosancima ima turske krvi. https://thebosniatimes.ba/8054/ne-pomaz ... a-nadalje/
Proučena dova na dovištu kod Turbeta u džematu Vardište, MIZ-e Breza Osmanlijskom okupatorskom vojniku u bitci protv bosanske prstoljnice Bobovac.
U džematu Vardište, Medžlis Islamske zajednice Breza, proučen je tradicionalni mevlud i dova na dovištu kod Turbeta. Naime, svake godine prve nedjelje u mjesecu avgustu na ovom dovištu, u organizaciji džemata Vardište i Medžlisa Islamske zajednice Breza, uči se mevlud i dova. Zna se pouzdano da se učenje dove nijedne godine nije prekidalo od 1914., dakle od početka Prvog svjetskog rata, a učila se je i ranije jer je u ovom turbetu ukopan turski vojnik – asker, prilikom izvlačenja topova prema Bobovcu, prijestolnici Bosne. Naime, prilikom izvlačenja topova sa konjima jedan turski vojnik tu je umro i ukopan, te je na tom mjestu podignuto turbe tom šehidu. Ove godine na dovištu kod Turbeta, u nedjelju 03. 08. 2014. godine, okupilo se nekoliko stotina vjernika, koji su zajedno sa domaćinima džemata Vardište, predstavnicima Medžlisa IZ Breza, kao i gostima i ostalim imamima uputili zajedničku dovu na ovaj dan.
Kao gost predavač prisutnima se obratio Mensur ef. Pašalić, glavni imam Medžlisa IZ-e Fojnica i Predsjednik Udruženja ilmijje.
Program je počeo učenjem ašereta koje je proučio Mirsad ef. Velić, a potom je prisutne poselamio i uputio dobrodošlicu svim gostima Nedžad ef. Botić imam džemata Vardište. Mevludski program izveli su imami Medžlisa IZ-e Breza, kao i imami susjednih medžlisa i studenti FIN-a. Nakon prvog dijela programa, prisutnim vjernicima obratio se Mensur ef. Pašalić, koji je u svojoj besjedi pozitivno iznenađen ambijentom i velikom posjetom vjernika nadahnuto pričao ukazavši na kur'anske ajete o nama kao sinovima Ademovim gdje mi kao njegovi sinovi trebamo činiti zikr i šukr Allahu dž.š., jer Allah dž.š. kaže da je ljude i džinne stvorio samo da Allaha obožavaju, te o značaju svakodnevnog upućivanja dove našem Stvoritelju. Potom je slijedila dodjela zahvalnica istaknutim vakifima džamije u džematu Vardište, čija je dogradnja i renoviranje počela 2009. godine. Poslije je proučen kelime-zikr, a potom dova u kojoj je i zatražena Allahova pomoć za sve muslimane, a posebno za muslimane Palestine i Gaze. Dovu je proučio Hajrudin ef. Hašimović. Program je završen klanjanjem podne namaza. Dovište kod Turbeta je jedno od starijih dovišta na prostoru ove regije gdje se intenzivno i stalno uči dova prve nedjelje u mjesecu avgustu.
Nedžad ef. Botić https://www.islamskazajednica.ba/vijest ... iz-e-breza
-
Piaty
#77531 Re: SDA-All about
Bogtevidio, u ovom tekstu nema nista sto moze biti po mjeri jednom Bosnjaku i jednom vjerniku-muslimanu.Bossona wrote: ↑09/09/2022 20:39 Kumska predizborna podrška Bakiru, Bosni i Bošnjacima ublehaški amanet i selami a Srbiji milioni..Erdogan u Srbiji: Potpisano sedam sporazuma
Erdogan i Vučić razgovarali su o stabilnosti u regiji i ratu u Ukrajini, te susretu Turska – BiH – Srbija.
https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... 7ij6o7d3CE
Turkoljub Bakir Izetbegović, Mi imamo raznovrsne istorijske veze, pa i genetske. Puno Bošnjaka, Bosanaca, živi u Turskoj i u nama, Bošnjacima - Bosancima ima turske krvi. https://thebosniatimes.ba/8054/ne-pomaz ... a-nadalje/
Proučena dova na dovištu kod Turbeta u džematu Vardište, MIZ-e Breza Osmanlijskom okupatorskom vojniku u bitci protv bosanske prstoljnice Bobovac.
U džematu Vardište, Medžlis Islamske zajednice Breza, proučen je tradicionalni mevlud i dova na dovištu kod Turbeta. Naime, svake godine prve nedjelje u mjesecu avgustu na ovom dovištu, u organizaciji džemata Vardište i Medžlisa Islamske zajednice Breza, uči se mevlud i dova. Zna se pouzdano da se učenje dove nijedne godine nije prekidalo od 1914., dakle od početka Prvog svjetskog rata, a učila se je i ranije jer je u ovom turbetu ukopan turski vojnik – asker, prilikom izvlačenja topova prema Bobovcu, prijestolnici Bosne. Naime, prilikom izvlačenja topova sa konjima jedan turski vojnik tu je umro i ukopan, te je na tom mjestu podignuto turbe tom šehidu. Ove godine na dovištu kod Turbeta, u nedjelju 03. 08. 2014. godine, okupilo se nekoliko stotina vjernika, koji su zajedno sa domaćinima džemata Vardište, predstavnicima Medžlisa IZ Breza, kao i gostima i ostalim imamima uputili zajedničku dovu na ovaj dan.
Kao gost predavač prisutnima se obratio Mensur ef. Pašalić, glavni imam Medžlisa IZ-e Fojnica i Predsjednik Udruženja ilmijje.
Program je počeo učenjem ašereta koje je proučio Mirsad ef. Velić, a potom je prisutne poselamio i uputio dobrodošlicu svim gostima Nedžad ef. Botić imam džemata Vardište. Mevludski program izveli su imami Medžlisa IZ-e Breza, kao i imami susjednih medžlisa i studenti FIN-a. Nakon prvog dijela programa, prisutnim vjernicima obratio se Mensur ef. Pašalić, koji je u svojoj besjedi pozitivno iznenađen ambijentom i velikom posjetom vjernika nadahnuto pričao ukazavši na kur'anske ajete o nama kao sinovima Ademovim gdje mi kao njegovi sinovi trebamo činiti zikr i šukr Allahu dž.š., jer Allah dž.š. kaže da je ljude i džinne stvorio samo da Allaha obožavaju, te o značaju svakodnevnog upućivanja dove našem Stvoritelju. Potom je slijedila dodjela zahvalnica istaknutim vakifima džamije u džematu Vardište, čija je dogradnja i renoviranje počela 2009. godine. Poslije je proučen kelime-zikr, a potom dova u kojoj je i zatražena Allahova pomoć za sve muslimane, a posebno za muslimane Palestine i Gaze. Dovu je proučio Hajrudin ef. Hašimović. Program je završen klanjanjem podne namaza. Dovište kod Turbeta je jedno od starijih dovišta na prostoru ove regije gdje se intenzivno i stalno uči dova prve nedjelje u mjesecu avgustu.
Nedžad ef. Botić https://www.islamskazajednica.ba/vijest ... iz-e-breza
Ima li ovdje ista probosansko ili probosnjacko?
Turski vojnik koji napada Bosnjake na Bobovcu, ucenje na turbetima (i to turbe tog vojnika, eeeej dal me zajebavas
-
Bossona
#77532 Re: SDA-All about
Piaty wrote: ↑09/09/2022 20:54Bogtevidio, u ovom tekstu nema nista sto moze biti po mjeri jednom Bosnjaku i jednom vjerniku-muslimanu.
Turski vojnik koji napada Bosnjake na Bobovcu, ucenje na turbetima (i to turbe tog vojnika, eeeej dal me zajebavas...), mevludi i zajednicka dova, valjda i zikr...
![]()

-
zposao
#77533 Re: SDA-All about
Usra ga i ti sad. Baš ih prekrsti sve u Bošnjake. Jesi li siguran da su se baš tako izjašnjavali ko mi danas.Piaty wrote: ↑09/09/2022 20:54
Bogtevidio, u ovom tekstu nema nista sto moze biti po mjeri jednom Bosnjaku i jednom vjerniku-muslimanu.
Turski vojnik koji napada Bosnjake na Bobovcu, ucenje na turbetima (i to turbe tog vojnika, eeeej dal me zajebavas...), mevludi i zajednicka dova, valjda i zikr...
![]()
- sefket_ramadani
#77534 Re: SDA-All about
nema ovom narodu spasa.
- agent_zero
#77535 Re: SDA-All about
Kakav skup polusvijeta...tramvajtrojka wrote: ↑09/09/2022 20:26deda sa francuzicom da prica bajke o vojniku baketu bukvalno samo ga zbog toga i vodaju da pricaju ublehe kako je baketa vidjao kako se bori na prvim linijama
evo ih u vistafonu tacno vidis da su navukli sa brda gerijatriju i njihove uhljebe![]()
![]()
-
kleja
#77536 Re: SDA-All about
Malo bacio oko na ovo okupljanje na pijaci Vistafon.
Lošijeg stand-up komičara odavno nisam gled'o.
Lošijeg stand-up komičara odavno nisam gled'o.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#77537 Re: SDA-All about
A sta je drugo Bosna, vec skup polusvijeta?
Svako odstupanje od toga je upitno, ovo nije upitno. Ne znam fkt gdje vi zivite ili obitavate u svojim mikro svjetovima bez interakcije sa ostatkom dunjaluka?
Otiđi na 3 pijace u gradu, ili nedaj ti boze na autopijacu
Ili u prodavnicu npr
Ili doktoru
Ili u banku
Ili u općinu u šalter salu
Sve je rang medo i bukva. Dođe u cips da prijavi zdravstveno djetetu i svađa se sa službenicom zašto to ne može, prvo dijete je tu osigurao. I ne prestaje sa dokazivanjima.
Obrazovanje 0, a svi su najpametniji.
- drug_profi
#77538 Re: SDA-All about
Dva obruča policije oko Vistafona. Legitimišu sve koji sa autima dolaze.tramvajtrojka wrote: ↑09/09/2022 20:26deda sa francuzicom da prica bajke o vojniku baketu bukvalno samo ga zbog toga i vodaju da pricaju ublehe kako je baketa vidjao kako se bori na prvim linijama
evo ih u vistafonu tacno vidis da su navukli sa brda gerijatriju i njihove uhljebe![]()
![]()
Jebo ti stranku koju policija mora čuvat od naroda.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#77539 Re: SDA-All about
zlonamjeran si i bezveze blatiš SDA. to je sve u skladu sa njihovim ovogodišnjim sloganom:drug_profi wrote: ↑09/09/2022 22:57Dva obruča policije oko Vistafona. Legitimišu sve koji sa autima dolaze.tramvajtrojka wrote: ↑09/09/2022 20:26
deda sa francuzicom da prica bajke o vojniku baketu bukvalno samo ga zbog toga i vodaju da pricaju ublehe kako je baketa vidjao kako se bori na prvim linijama
![]()
Jebo ti stranku koju policija mora čuvat od naroda.

-
Iskra_Bug
#77540 Re: SDA-All about
"The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter." Winston Churchill
-
Tempo
- ZeModerator
#77541 Re: SDA-All about
- Billy The Pljuc
#77542 Re: SDA-All about
Sektaskrtica wrote: ↑09/09/2022 18:49Billy The Pljuc wrote: ↑09/09/2022 18:32 Morel se IVZ i Kavazoviću ići još niže, bezbeli da more:
U čast Izetbegovića u haremu džamije ‘okrenuli’ vola
O krv ti jebem gdje ja živim.
Kakve su to magije, droge, sta vec![]()
Jezivo.
Edit:
"„Moramo ojačati jezgro oko SDA sa odanim, iskusnim, prekaljenim, vjernim i posvećenim. Jedanaest stranaka se udružilo protiv nas, a iza njih je najmanje još 11 nevidljivih. Nama je dovoljan onaj Jedan jer On pomaže one koji su dobri, koji su skloni praštanju, koji su svjesni, koji ne ostavljaju svoj narod i koji pružaju ruku nakon svega, a mi smo ti”, poručio je Izetbegović na stranačkom skupu održanom u mjestu Šerići kraj Zenice."
Pure blasphemy
Last edited by Billy The Pljuc on 10/09/2022 00:40, edited 1 time in total.
-
Iskra_Bug
-
giannibelif
#77545 Re: SDA-All about
Mislim da je Muslimanska narodna organizacija sa početka 20.vijeka bila duplo modernije organizovana stranka nego što je to SDA danas.
-
Bangalore_
#77546 Re: SDA-All about
Ideš ti več za babom - zato i ne valjaš"Kada ja umrem, želim da kažu da sam dobro išao za babom. To je moj cilj. Ni ja izdati ne znam i uradit ću sve da ovaj narod živi u stabilnosti, sigurnosti, u prosperitetu, jednak drugima
Je li to znači da nikada do sada nije bilaPred izbore se daju obećanja. Napravili smo Platformu koju sada neću čitati. Samo ću obećati da, ako sačuvamo kakvu takvu stabilnost, da će borba protiv korupcije biti kao nikada do sada, da će izgradnja zemlje biti kao nikada do sada, da će reforme ići kao nikada do sada i da će plaće i penzije porasti do kraja mandata 50 posto – poručio je Izetbegović
- tramvajtrojka
#77547 Re: SDA-All about
pa ja prije je Asim okolo kole zavrsavao sad ce duplo vise jer je covjek dva puta ranjavan u jednom oslobodjen na sudu , valja zaraditi za jos jedne oslobadjajuce presude hahahahaBangalore_ wrote: ↑10/09/2022 00:08Ideš ti več za babom - zato i ne valjaš"Kada ja umrem, želim da kažu da sam dobro išao za babom. To je moj cilj. Ni ja izdati ne znam i uradit ću sve da ovaj narod živi u stabilnosti, sigurnosti, u prosperitetu, jednak drugima![]()
Je li to znači da nikada do sada nije bilaPred izbore se daju obećanja. Napravili smo Platformu koju sada neću čitati. Samo ću obećati da, ako sačuvamo kakvu takvu stabilnost, da će borba protiv korupcije biti kao nikada do sada, da će izgradnja zemlje biti kao nikada do sada, da će reforme ići kao nikada do sada i da će plaće i penzije porasti do kraja mandata 50 posto – poručio je Izetbegović![]()
-
kluz franjo
#77548 Re: SDA-All about
giannibelif wrote: ↑10/09/2022 00:03 Mislim da je Muslimanska narodna organizacija sa početka 20.vijeka bila duplo modernije organizovana stranka nego što je to SDA danas.
Za razumijeti, glasati ili koalirati sa SDA je potreban vremeplov.
Kombinacija feudalnog shvatanja sa ranim romantičarskim, nacionalnim buđenjem.
A sve grabežno-nezasito prilagođeno "prvobitnoj akumulaciji kapitala".
- Prpa.ba
#77549 Re: SDA-All about
Sto ovo SDA-ovci glasaju za utakmicu sa Rusijom. Narucio otac nacije Tayyip ili? 
-
kluz franjo