Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sime_cipol wrote: ↑09/09/2022 14:19
Meni suze krenule kad vidim kako ljudi docekuju UA u okupiranim dijelovima Ukrajine nakon oslobodjenja.
Slava Ukrajini.
Zauzimanjem Kupianska sad jos samo da nas obraduju Lymanom i eto ludila. Tek onda od Lymana krenuti prema Oskilu, jedinom mjestu gdje se Rusi mogu povuci, sto bi znacilo klasicno topovsko meso. U tom slucaju ni ne bi imali druge opcije do predaje, ako im se zivi jos na dunjaluku.
Tacno jos nista ne znamo s obzirom na opravdamo kasnjenje sa informacijama, pitanje je sta je jos oslobodjeno i ocisceno.
Malo je u drugi plan pao Jug, ali vjerujem da ih tamo ne pritiscu previse, nego idu mic po mic, cekaju da povuku odredjeni dio vojske i naoruzanja na Istok ili gdje je goruce trenutno i tako oslabe Juzni front i sami sebi skoce u stomak, ponovo. Ujedno i ovo ciscenje oko Izyma ce pogubljujuce djelovati na sam moral rusa na Jugu.
Ako je istina da su pred Kupianskom, onda je Izum i sva ta regija totalno odsjecena. Tu je bilo 20k vojnika i sad su bukvalno u okruzenju. Sirokom, ali ipak u okruzenju, u stranoj zemlji bez i jedne ceste kojom im se moze dostaviti hrana i lijekovi a kamoli municija. Dakle, predaja na pomolu. Uletili bi rujani al nemaju s cim
edit: doduse ima dole kod Borove nekakav most kojim se jos uvijek moze izaci ali i uci u regiju. Himars bi mogao imati posla ako se napravi neka linija odbrane. Vjerujem da ukrajincima nije cilj srusiti most ako nema otpora. Trebace i njima za par dana
Last edited by apsidejzi on 09/09/2022 14:55, edited 1 time in total.
Bačene pare ako se ne riješimo sad u oktobru domaćih Putlerovaca i pobornika tzv. "ruskog sveta".
Ameri nam dali zeleno svjetlo da zapocnemo rat i oslobodimo teritoriju eh sad na nama je da li cemo krenuti sto se kaže dace ti vodu, al' preko izvora sam moraš preci.
ma ne treba dat daha rusofasistima.... dok bjeze gas do poda za njima.... opstu mobilizaciju bi sad proglasio javio bi se i kunta i panta za rat .... ako i. sad dopuste predah doveace gubari pojacanja ukopat se i opet mrcvaring....
difense difense difens difens
Last edited by skrbavi-admin on 09/09/2022 14:55, edited 1 time in total.
13.45 - Ruska vojska potiskuje ukrajinske snage iz predgrađa Balakleje
Ruska vojska nastoji da istisne ukrajinske snage iz predgrađa Balakleje u Harkovskoj oblasti, saopštio je šef administracije tog regiona Vitalij Gančev.
„U Balakleji je složena humanitarna situacija, vode se žestoke borbe. Mi Balakleju suštinski ne kontrolišemo“, rekao je Gančev za televizijski kanal „Rusija 24“.
13.45 - Ruska vojska potiskuje ukrajinske snage iz predgrađa Balakleje
Ruska vojska nastoji da istisne ukrajinske snage iz predgrađa Balakleje u Harkovskoj oblasti, saopštio je šef administracije tog regiona Vitalij Gančev.
„U Balakleji je složena humanitarna situacija, vode se žestoke borbe. Mi Balakleju suštinski ne kontrolišemo“, rekao je Gančev za televizijski kanal „Rusija 24“.
ovi su pukli skroz na skroz
Strašno je vidjeti koji broj "zabrinutih" četnika i ustaša na my šiti forumu, a nađe im se tu i poneki izgubljeni baliješina.
apsidejzi wrote: ↑09/09/2022 14:53
Ako je istina da su pred Kupianskom, onda je Izum i sva ta regija totalno odsjecena. Tu je bilo 20k vojnika i sad su bukvalno u okruzenju. Sirokom, ali ipak u okruzenju, u stranoj zemlji bez i jedne ceste kojom im se moze dostaviti hrana i lijekovi a kamoli municija. Dakle, predaja na pomolu. Uletili bi rujani al nemaju s cim
edit: doduse ima dole kod Borove nekakav most kojim se jos uvijek moze izaci ali i uci u regiju. Himars bi mogao imati posla ako se napravi neka linija odbrane. Vjerujem da ukrajincima nije cilj srusiti most ako nema otpora. Trebace i njima za par dana
nema 20k, procjene zapadnjaka na 9k jer racunaj da ruje nemaju ni jedan btg popunjen
Last edited by sumirprimus on 09/09/2022 14:57, edited 1 time in total.
Kada se sjetim jedne kafanske rasprave od prije par godina, kako su Nato i Rusija tu negdje po snazi Samo Poljska sad da uleti u pomoć ukrajincima, ne bi se stalo do iza begoroda.
Tzv.pojačanja za orke postoje samo na telegramu, kao i ona krilata beba stefan sa kosova koja se tek treba boriti protiv mrskog Zapada
Ruskosrpski svet prepun čuda, propagande i svetaca
apsidejzi wrote: ↑09/09/2022 14:56
Ja jedino znam da nemas smisla za humor ni malo.
Ti znaš da ništa ne znaš, to nam je jasno.
Ma jubi brat
Nek ukrajinci rokaju ruse, a ti ako zelis da se pobratimis sa njima, bujrum. Ja te necu sprecavati. Nek im je daleko kuca od moje. I rusima i ukrajincima. Ne znam sta je tesko za razumjeti da mozes navijati za nekoga bez da si emotivno vezan za njega. To je kao da si navijac Sarajeva i imas bod vise od Veleza a zadnje je kolo. Velez igra sa Zeljom i ako pobijedi oni idu u evropu a ako izgube tvoji idu u evropu. Vjerujem da bi u tom kolu vecina pitara navijala za Zelju
A mozda je ovo kvantna fizika za tebe. Ja ne mogu jednostavnije objasnit
Nek ukrajinci rokaju ruse, a ti ako zelis da se pobratimis sa njima, bujrum. Ja te necu sprecavati. Nek im je daleko kuca od moje. I rusima i ukrajincima. Ne znam sta je tesko za razumjeti da mozes navijati za nekoga bez da si emotivno vezan za njega. To je kao da si navijac Sarajeva i imas bod vise od Veleza a zadnje je kolo. Velez igra sa Zeljom i ako pobijedi oni idu u evropu a ako izgube tvoji idu u evropu. Vjerujem da bi u tom kolu vecina pitara navijala za Zelju
A mozda je ovo kvantna fizika za tebe. Ja ne mogu jednostavnije objasnit
Dobro te je "neutralni", ima divan forum za takve kao ti, ovdje poznat kao my šiti forum.
I za razliku od tebe, ja nisam emotivno vezan ni za koga, ali sam emotivno vezan za svakog ko se bori protiv agresije, okupacije, fašizma, nacizma i tzv. "ruskog" i sličnih "svetova".
Last edited by agent_zero on 09/09/2022 15:38, edited 1 time in total.