O čemu se radi?pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 09:56 Hoće li drugovi prihvatitit Lagumdžijin izazov da potpišu kako neće u koaliciju sa SDA?![]()
SDP
- drug_profi
#68926 Re: SDP
-
pemanapemani
#68927 Re: SDP
Sinoć Zlaja bio na N1 kod Amira Zukića i kaže da SDP nema ništa protiv koalicije sa SDA i pozvao ih da potpišu odluku na organima stranke kako neće poslije izbora ići u koaliciju sa SDA, ako nije tačno to što on tvrdi.drug_profi wrote: ↑08/09/2022 10:28O čemu se radi?pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 09:56 Hoće li drugovi prihvatitit Lagumdžijin izazov da potpišu kako neće u koaliciju sa SDA?![]()
Koliko sam ga razumio, ima insajderske informacije. Kao, više bi voljeli sa trojkom, ali da nemaju ništa protiv ni koalicije sa SDA, a to će opravdati slično kao Komšić- zaštita države, kontrolisanje SDA (što je uvjerljivo najgluplji argument u svemiru) i sl.
-
doktor78
#68928 Re: SDP
On našao o tome da priča??? On???pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 12:16Sinoć Zlaja bio na N1 kod Amira Zukića i kaže da SDP nema ništa protiv koalicije sa SDA i pozvao ih da potpišu odluku na organima stranke kako neće poslije izbora ići u koaliciju sa SDA, ako nije tačno to što on tvrdi.
Koliko sam ga razumio, ima insajderske informacije. Kao, više bi voljeli sa trojkom, ali da nemaju ništa protiv ni koalicije sa SDA, a to će opravdati slično kao Komšić- zaštita države, kontrolisanje SDA (što je uvjerljivo najgluplji argument u svemiru) i sl.
-
pemanapemani
#68929 Re: SDP
Slažem se. Samo, mogu ga lako razuvjeriti i prokazati kao lažljivca. Doneseš pismenu odluku na organima stranke i vozdra.doktor78 wrote: ↑08/09/2022 12:38On našao o tome da priča??? On???pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 12:16 Sinoć Zlaja bio na N1 kod Amira Zukića i kaže da SDP nema ništa protiv koalicije sa SDA i pozvao ih da potpišu odluku na organima stranke kako neće poslije izbora ići u koaliciju sa SDA, ako nije tačno to što on tvrdi.
-
CrveniKuk
#68930 Re: SDP
Dobro si...ono je našlo da priča o tome .doktor78 wrote: ↑08/09/2022 12:38On našao o tome da priča??? On???pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 12:16
Sinoć Zlaja bio na N1 kod Amira Zukića i kaže da SDP nema ništa protiv koalicije sa SDA i pozvao ih da potpišu odluku na organima stranke kako neće poslije izbora ići u koaliciju sa SDA, ako nije tačno to što on tvrdi.
-
Škobo Habu
#68931 Re: SDP
Šta je tu čudno?pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 12:16
Sinoć Zlaja bio na N1 kod Amira Zukića i kaže da SDP nema ništa protiv koalicije sa SDA i pozvao ih da potpišu odluku na organima stranke kako neće poslije izbora ići u koaliciju sa SDA, ako nije tačno to što on tvrdi.
SDP-u, kao stranci, bitno je samo jedno: biti u vlasti. Taj im je adet ost'o od Lagumdžije još.
- drug_profi
#68932 Re: SDP
Koliko ja znam o koaliciji sa SDA se odlucuje samo referendumom u stranci, ako jos vazi ono sto su odlucili 2018.pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 12:58Slažem se. Samo, mogu ga lako razuvjeriti i prokazati kao lažljivca. Doneseš pismenu odluku na organima stranke i vozdra.
A to bi bio ubjedljivo najgluplji potez Nerka i ekipe. Eutanazija SDP-a.
A znam i zasto Zlaja to govori. Zato sto hoce da odbije glasace SDP-u. Niko nece dati glas ako imalo sumnja da ce na kraju zavrsiti kod SDA.
- Leverage
#68933 Re: SDP
Lagumdžija rek'o, nije ni malo sumnjivo
Magare bezobrazno.
Magare bezobrazno.
- Roccohljup
#68934 Re: SDP
hebo zlaju, on vodu na svoj mlin navlači.
Meni je ovo muka

Zar da kraj onakvog čovjeka kao što je Jusuf Arifagić i kojeg će btw dosta drugih stranaka podržati, SDP se u RSu pod pritiskom Mijatovića u kola hvata sa istim onim što su dodiku isporučili dom naroda, što su zaslužni što su bošnjaci i ostali statistička greška u skupštini rs, dijelili bolesne junice povratnicima, itd. Fujjjjj
Meni je ovo muka

Zar da kraj onakvog čovjeka kao što je Jusuf Arifagić i kojeg će btw dosta drugih stranaka podržati, SDP se u RSu pod pritiskom Mijatovića u kola hvata sa istim onim što su dodiku isporučili dom naroda, što su zaslužni što su bošnjaci i ostali statistička greška u skupštini rs, dijelili bolesne junice povratnicima, itd. Fujjjjj
-
pemanapemani
#68935 Re: SDP
To je i Lagumdžija spomenuo kao krunski dokaz da je neka vrsta dogovora postignuta.Roccohljup wrote: ↑08/09/2022 13:57 hebo zlaju, on vodu na svoj mlin navlači.
Meni je ovo muka![]()
Da se razumijemo, ne vjerujem Lagumdžiji pretjerano. Zbog njegovih poteza u mandatu 2010. -2014., sam prestao glasati za SDP. Ove godine sam uz Bećirovića, mislio na jednom od tri nivoa glasati za SDP, ali kada sam neki dan vidio šetnju BL i sliku sa ovog skupa, teško. Ne pada mi na pamet prolaziti psihičke samotorture kao u navedenom mandatu.
P.S. Zlaja kaže da bi jedino mogao staviti ruku u vatru da NS i NiP sigurno neće u koaliciju sa SDA, svi ostali su potencijalni koalicioni partneri u zavisnosti od rezultata izbora.
- Roccohljup
#68936 Re: SDP
Ja bih se od trojke jedino mogao u NS pouzdati da to ne uradi. Istina, između NIP i SDA je puno krvi i blata al ideološki su najbliži jedni drugima i ako bi se SDA nekim čudom (gluho bilo) reformisala, siguran sam da bi se slizali.
-
Škobo Habu
#68937 Re: SDP
Nije Lagumdžija glup političar, samo je bio arogantan i nadmen. Takav je nastup im'o oduvijek. To je bilo zanimljivo dok je u ratu Moriona dočekivao u kancelariji sa nogama na stolu.pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 14:43
P.S. Zlaja kaže da bi jedino mogao staviti ruku u vatru da NS i NiP sigurno neće u koaliciju sa SDA, svi ostali su potencijalni koalicioni partneri u zavisnosti od rezultata izbora.![]()
Definitivno je u pravu kada je SDP u pitanju. Šta god da se dobro napravi - oni će to, skupa na čelu sa Nerkom Trenerkom, sve zajebati.
Stoga je najbolje da SDP na ovim izborima bude go prosjek. Sve preko će ih osiliti i opet će, kao nekad Lagumdžija, tvrditi da imaju pravo birati jer su izborni pobjednici.
- Roccohljup
#68938 Re: SDP
Nisam ga fakat gledao i ne znam šta je pričao. Ne sumnjam da je zlonamjeran malo kad je SDP u pitanju al opet on bar ima dosta iskustva i informacija iz prve ruke kad su oni u pitanju.
Nedavno sam bio par dana u povratničkim mjestima u istočnoj bosni i većina ljudi je jako ogorčena mijatovićem i ovim što im se opet serviraju kadrovi koji su ih prema njihovim riječima "izhebali i izdali već više puta".
Nedavno sam bio par dana u povratničkim mjestima u istočnoj bosni i većina ljudi je jako ogorčena mijatovićem i ovim što im se opet serviraju kadrovi koji su ih prema njihovim riječima "izhebali i izdali već više puta".
-
pemanapemani
#68939 Re: SDP
Što je najžalosnije, on je ustvari naš najbolji i najelokventniji političar, ali ga muči prevelik ego i narcisoidnost.Škobo Habu wrote: ↑08/09/2022 14:49Nije Lagumdžija glup političar, samo je bio arogantan i nadmen. Takav je nastup im'o oduvijek. To je bilo zanimljivo dok je u ratu Moriona dočekivao u kancelariji sa nogama na stolu.pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 14:43
P.S. Zlaja kaže da bi jedino mogao staviti ruku u vatru da NS i NiP sigurno neće u koaliciju sa SDA, svi ostali su potencijalni koalicioni partneri u zavisnosti od rezultata izbora.![]()
Definitivno je u pravu kada je SDP u pitanju. Šta god da se dobro napravi - oni će to, skupa na čelu sa Nerkom Trenerkom, sve zajebati.
Stoga je najbolje da SDP na ovim izborima bude go prosjek. Sve preko će ih osiliti i opet će, kao nekad Lagumdžija, tvrditi da imaju pravo birati jer su izborni pobjednici.
Možda i jeste najbolje da SDP na izborima prođe malo bolje nego 2018. Da su u vlasti, ali da nisu senior partner, jer se definitivno od njih može svašta očekivati ako pređu 200 hiljada glasova.
Sa 150 hilajda ih je blentavi Damir Nikšić jedva zaustavio da ne uđu u koaliciju sa SDA. Da nije bilo tv prijenosa onog njegovog performansa, SDP bi objeručke prihvatio koaliciju sa SDA.
- drug_profi
#68940 Re: SDP
I danas bi bio raspadnuta stranka.
Ali i tamo se kolje vo radi snicle.
Ali i tamo se kolje vo radi snicle.
-
Škobo Habu
#68941 Re: SDP
SDP je perfidna politička organizacija. I na nivou sarajevskog kantona su ušli u vlast sa NiP i NS samo zato jer nisu imali izbora.pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 15:04
Što je najžalosnije, on je ustvari naš najbolji i najelokventniji političar, ali ga muči prevelik ego i narcisoidnost.
Možda i jeste najbolje da SDP na izborima prođe malo bolje nego 2018. Da su u vlasti, ali da nisu senior partner, jer se definitivno od njih može svašta očekivati ako pređu 200 hiljada glasova.
Sa 150 hilajda ih je blentavi Damir Nikšić jedva zaustavio da ne uđu u koaliciju sa SDA. Da nije bilo tv prijenosa onog njegovog performansa, SDP bi objeručke prihvatio koaliciju sa SDA.
Na kraju će upravo na na kadrovima tipa Štete najviše profitirati, jer je bio i najvidljiviji. NS će, zbog Mandića i sličnih kadrovskih promašaja, teško napraviti neki bolji rezultat.
Sa druge strane, dovoljno je vidjeti ponašanje tog istog SDP u Tuzli, kada je riječ o vlasti, da se shvati o kakvom se vidu političke šizofrenije tu radi.
Dva smo svijeta razlišita. Paralelni univerzumi.
-
saabsa
#68942 Re: SDP
Spomenik za života da mu dignu...pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 15:04Što je najžalosnije, on je ustvari naš najbolji i najelokventniji političar, ali ga muči prevelik ego i narcisoidnost.Škobo Habu wrote: ↑08/09/2022 14:49
Nije Lagumdžija glup političar, samo je bio arogantan i nadmen. Takav je nastup im'o oduvijek. To je bilo zanimljivo dok je u ratu Moriona dočekivao u kancelariji sa nogama na stolu.
- Leverage
#68943 Re: SDP
Nisam za Lagumdžiju, ali...
Pišete gluposti.
Pišete gluposti.
-
giannibelif
#68944 Re: SDP
Što više operativaca poput Štete, parlamentaraca poput Irfana ili Saše, a manje Nikšića i neradnika okupljenih oko njegovog stola, to bolja situacija za SDP. Nikšić je kadar kakav ne treba niti jednoj stranci, a SDP ga na nesreću eto ima.
- GandalfSivi
#68945 Re: SDP
Ne bi.pemanapemani wrote: ↑08/09/2022 15:04Što je najžalosnije, on je ustvari naš najbolji i najelokventniji političar, ali ga muči prevelik ego i narcisoidnost.Škobo Habu wrote: ↑08/09/2022 14:49
Nije Lagumdžija glup političar, samo je bio arogantan i nadmen. Takav je nastup im'o oduvijek. To je bilo zanimljivo dok je u ratu Moriona dočekivao u kancelariji sa nogama na stolu.
- ultima_palabra
#68946 Re: SDP
I dan danas agituje za SDA, kao da im nije dovoljno pomagao sve ove godine...
- Roccohljup
#68947 Re: SDP
Kurtćehajić u debati N1 ‘opleo’ po SDP-u: “Lista im je ozbiljna diskriminacija”
-
kluz franjo
#68948 Re: SDP
Ta budala je svakako profil za SBB-a. Sreću su ludu imali, pa su ga (ne)namjerno otkačili.Roccohljup wrote: ↑09/09/2022 08:30 Kurtćehajić u debati N1 ‘opleo’ po SDP-u: “Lista im je ozbiljna diskriminacija”
-
saabsa
#68950 Re: SDP
Gledam ga sinoć baš ozbiljno prijeti da Memi Haljevcu preotme mjesto prvog među jednakima rektalnog alpiniste svom gazda Fahri...kluz franjo wrote: ↑09/09/2022 08:57Ta budala je svakako profil za SBB-a. Sreću su ludu imali, pa su ga (ne)namjerno otkačili.Roccohljup wrote: ↑09/09/2022 08:30 Kurtćehajić u debati N1 ‘opleo’ po SDP-u: “Lista im je ozbiljna diskriminacija”