The Lord of the Rings: The Rings of Power
Moderator: _BataZiv_0809
-
Nierika
#451 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Btw, jel se tvoj nick odnosi na Tom Riddle-a ili riddle kao zagonetka ili nešto treće?
- Riddle
-
Nierika
#453 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ima Tom Riddle dobrih osobina, možda da ga Dumbledore nije tretirao kako jeste bi stvari ispale drugačije. Možda i ne bi.
- Riddle
#454 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ma ja, odmah si odabrala da me povežeš sa narcisoidnim manijakom.
Dobre osobine su možda bile ambicioznost i marljivost, ali ne mnogo više. Kad ga je profesor upoznao, on je nekako već bio oblikovan, tako da taj odnos nije puno uticao na njegov razvoj. Ironično je to da bi bio moćniji i vjerovatno bi živio duže da nije odabrao ozloglašenost i ganjao besmrtnost.
-
Nierika
#455 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Prvo sam pitala.Riddle wrote: ↑08/09/2022 21:40Ma ja, odmah si odabrala da me povežeš sa narcisoidnim manijakom.![]()
Dobre osobine su možda bile ambicioznost i marljivost, ali ne mnogo više. Kad ga je profesor upoznao, on je nekako već bio oblikovan, tako da taj odnos nije puno uticao na njegov razvoj. Ironično je to da bi bio moćniji i vjerovatno bi živio duže da nije odabrao ozloglašenost i ganjao besmrtnost.
- Riddle
#456 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Pa da, to i govorim. Najtalentovaniji u školi još od vremena Dumbledorea, pa još na to dodaj jako porijeklo i mogao je biti šta je htio. Da je poslušao onog profesora i zaposlio se u Ministarstvo, mogao je biti daleko moćniji i učiniti kudikamo daleko veću štetu legalnim putem. Ali onda nemamo priču koju smo imali.
-
Nierika
#457 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Mislila sam na to da ga je Dumbledore otpočetka sumnjičio a Riddle nije tip koji se žali. Samo ne znam jesu li stvari mogle drugačije ispasti ili bi isto bilo u kakav god da su ga kontekst strpali. Iz ove perspektive možda i nebitno, priča je kakva jeste.Riddle wrote: ↑08/09/2022 21:53Pa da, to i govorim. Najtalentovaniji u školi još od vremena Dumbledorea, pa još na to dodaj jako porijeklo i mogao je biti šta je htio. Da je poslušao onog profesora i zaposlio se u Ministarstvo, mogao je biti daleko moćniji i učiniti kudikamo daleko veću štetu legalnim putem. Ali onda nemamo priču koju smo imali.![]()
- Capajebo
#458 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Arwen Undomiel
Mislim da i dan danas imam crush na Liv Tyler
E to je ono sto bi Galadriel trebala biti u seriji, al joooook. Ne smije biti zenstveno, nista osim muskarca ne smije biti zenstveno
Mislim da i dan danas imam crush na Liv Tyler
E to je ono sto bi Galadriel trebala biti u seriji, al joooook. Ne smije biti zenstveno, nista osim muskarca ne smije biti zenstveno
- konoplja
-
nles
-
Tabijat
#462 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Meni je serija prelijepa. Ova treća epizoda, ma da se ništa nije desilo, vrijedilo je pogledati. Od prirode, arhitekture, kadrova o dobre kamere, fenomenalne muzike...
Meni naspram ovoga, House of dragon sa svojih 25 statista koji ratuju 3 godine izgleda smiješno.
Meni naspram ovoga, House of dragon sa svojih 25 statista koji ratuju 3 godine izgleda smiješno.
- dzeno123
#463 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ova prica, atmosfera, zaista opustajuce djeluje ovaj svijet na mene.
-
Juliuscezar
#464 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ova mi nori nervira
- dzeno123
- n+1
#466 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Počeo treću epizodu i timeline mi se čini ozbiljno pojeban. Između kovanja prstenova moći i Pharazonove vladavine Numenorom prošla su cijela stoljeća, a ovdje sve teče istovremeno.
Evo:

Evo:

- darius_maximus
#467 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ono što nikako ne mogu da skontam je što bi neko kupovao ovakav IP i radio nešto ovakvo.
Obično se IP-ovi kupuju jer imaju ili veliki potencijal ili veliku bazu fanova, tako da odmah možeš počet vraćati uloženo.
Amazon napravio Rings of Power, tokom najava bukvalno rekao fanovima da odjebu i da oni prave svoj inkluzivni svijet.
Znači, od početka fanovi nisu uz tebe.
Onda skrkaš milijardu-dvije, ne znam ni sam koliko u seriju koja kao, fol, pomalo, liči, ima šmek i vuče na LOTR.
Bukvalno su onda mogli napraviti fantasy seriju koja je totalno samostalna i koja nema ograničenja u vidu likova, moći, izgleda, itd.
Mogli su i kupiti jeftiniji IP, kao što je Witcher, pa se s tim zajebavati.
Zašto kupiti LOTR, namjerno ići kontra fanova i onda usuti bruku para u ništa?
Obično se IP-ovi kupuju jer imaju ili veliki potencijal ili veliku bazu fanova, tako da odmah možeš počet vraćati uloženo.
Amazon napravio Rings of Power, tokom najava bukvalno rekao fanovima da odjebu i da oni prave svoj inkluzivni svijet.
Onda skrkaš milijardu-dvije, ne znam ni sam koliko u seriju koja kao, fol, pomalo, liči, ima šmek i vuče na LOTR.
Bukvalno su onda mogli napraviti fantasy seriju koja je totalno samostalna i koja nema ograničenja u vidu likova, moći, izgleda, itd.
- dale cooper
#468 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Zbog prepoznatljivosti imena? Čak i neko ko nije čitao knjige ili gledao prethodne ekranizacije zna za LOTR.darius_maximus wrote: ↑09/09/2022 23:37 Ono što nikako ne mogu da skontam je što bi neko kupovao ovakav IP i radio nešto ovakvo.
A koliko ovdje za sada mogu vidjeti, sa pozitivnim dojmovima se javljaju uglavnom ovi koji tek usputno znaju za LOTR i koji nisu zagriženi
fanovi. Moguće da je to strategija i karta na koju Amazon igra. Zadobiti prosječnog gledaoca odnosno masovniju publiku.
-
Juliuscezar
#469 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Nisam gledao filmove, nemam pojma o svijetu, serija je dobra
- n+1
#470 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Nadrkanost Galadriel počinje pravo nervirati. Scenaristi očito misle da je snažna ženska - nadrkana ženska.
- darius_maximus
#471 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
To i govorim, većina gledalaca nisu LOTR fanovi, da tako kažem.dale cooper wrote: ↑09/09/2022 23:49
Zbog prepoznatljivosti imena? Čak i neko ko nije čitao knjige ili gledao prethodne ekranizacije zna za LOTR.
A koliko ovdje za sada mogu vidjeti, sa pozitivnim dojmovima se javljaju uglavnom ovi koji tek usputno znaju za LOTR i koji nisu zagriženi
fanovi. Moguće da je to strategija i karta na koju Amazon igra. Zadobiti prosječnog gledaoca odnosno masovniju publiku.
Uglavnom prosječni fantasy fanovi i casual viewers, sto bi rekli.
Mogli su otkupiti Narniju (nikad nije zavrsena ekranizacija, koliko znam) i rezultat bi bio otprilike isti.
Kod Amazona je uglavnom bitno:
1. Da već imaju oko 200 miliona pretplatnika, tako da imaju "garantovan" određeni dio te publike
2. Da je skupa produkcija jer time već "vrijedi" gledati
3. Da se reklamira svugdje
4. Da sebi na IMDB-u podese da nije ocaj serija
Samo na osnovu toga mogu imati 20-30 miliona gledalaca s prosječnim IP-em.
Ne vidim zašto je bio potreban LOTR i tolika ulaganja (sad gledam, valjda je prva sezona oko milijardu, a bit će ih pet, tobe jarabi).
Sva tri LOTR filma koštala skupa 280 miliona (s inflacijom 470 miliona), a House of the Dragon ima 3 puta više gledalaca trenutno, bez svih tih zajebancija.
Ne znam, fakat ne kontam računicu dugoročno. Možda suveniri i ostala licencirana roba?
- dale cooper
#472 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Pa nije Narnia baš LOTR nivo prepoznatljivosti. Niti bilo koja druga, ako ćemo realno, osim eventualno Harry Pottera.darius_maximus wrote: ↑10/09/2022 00:14To i govorim, većina gledalaca nisu LOTR fanovi, da tako kažem.dale cooper wrote: ↑09/09/2022 23:49
Zbog prepoznatljivosti imena? Čak i neko ko nije čitao knjige ili gledao prethodne ekranizacije zna za LOTR.
Mogli su otkupiti Narniju (nikad nije zavrsena ekranizacija, koliko znam) i rezultat bi bio otprilike isti.
1. Da već imaju oko 200 miliona pretplatnika, tako da imaju "garantovan" određeni dio te publike
Ne vidim zašto je bio potreban LOTR i tolika ulaganja (sad gledam, valjda je prva sezona oko milijardu, a bit će ih pet, tobe jarabi).
Sva tri LOTR filma koštala skupa 280 miliona (s inflacijom 470 miliona), a House of the Dragon ima 3 puta više gledalaca trenutno, bez svih tih zajebancija.
Ne znam, fakat ne kontam računicu dugoročno. Možda suveniri i ostala licencirana roba?
- darius_maximus
#473 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Dobro, ne bih baš bio toliko siguran.dale cooper wrote: ↑10/09/2022 00:24Pa nije Narnia baš LOTR nivo prepoznatljivosti. Niti bilo koja druga, ako ćemo realno, osim eventualno Harry Pottera.darius_maximus wrote: ↑10/09/2022 00:14
To i govorim, većina gledalaca nisu LOTR fanovi, da tako kažem.
Po prodaji knjiga su tu negdje i na Zapadu je Narnia poznat fantasy svijet.
Pa ja se sjećam da sam gledao Aslana u nekom crtanom koji se kod nas prikazivao kada sam bio mali.
Ima tu Alisa u Zemlji Čuda, ima Petar Pan, a za njih čak ne trebaš ni platiti, jer su javno dostupni svjetovi.
Evo, sada vidim da je Narniu kupio Netflix, da i to zajebu...
- dale cooper
#474 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Peter Pan je više bajka, a Alice In Wonderland je pomalo ezoteričan i ekscentričan svijet za neku masovniju tv eksploataciju na kojudarius_maximus wrote: ↑10/09/2022 01:11Dobro, ne bih baš bio toliko siguran.dale cooper wrote: ↑10/09/2022 00:24
Pa nije Narnia baš LOTR nivo prepoznatljivosti. Niti bilo koja druga, ako ćemo realno, osim eventualno Harry Pottera.
Po prodaji knjiga su tu negdje i na Zapadu je Narnia poznat fantasy svijet.
Pa ja se sjećam da sam gledao Aslana u nekom crtanom koji se kod nas prikazivao kada sam bio mali.
Ima tu Alisa u Zemlji Čuda, ima Petar Pan, a za njih čak ne trebaš ni platiti, jer su javno dostupni svjetovi.
Evo, sada vidim da je Narniu kupio Netflix, da i to zajebu...
cilja Amazon. Ja ti govorim ovo o prepoznatljivosti imena upravo sa stajališta nekoga ko nije generalno neki poseban fan fantasy
žanra. Mislim, pogledao sam LOTR filmove Petera Jacksona, ali nikada nisam čitao knjige. I ti filmovi su ostavili dubok trag u filmskoj
kulturi i nametnuli određene standarde, tako da neko i ko nije fan fantasy literature automatski prepoznaje ime LOTR i zna za njegov
značaj. Tako da je kupovina prava za ovaj IP bila bukvalno no brainer za Amazon.
-
Tabijat
#475 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Pa ne znam, da sam "zagriženi" fan i šta to već predstavlja, ali sam pročitala i Hobbita i LOTR u cugu. Silmarilion nisam ali planiram.
Ali meni je ovo dvadeset puta bolje od recimo fantasy serija tipa Shadow and Bone, Witchera, Foundation, evo ne znam napamet šta još ima. House of Dragon sam pročitala neki siže iz knjige Svijet leda i vatre, to su neviđene nebuloze.
Wheel of time mi ima daleko slabiju priču ali je fun za gledati, i takođe je prelijepa serija.
Vi bogami ko da ima sto pedeset serija epske fantastike pa vam ova i nije bas.
Ali meni je ovo dvadeset puta bolje od recimo fantasy serija tipa Shadow and Bone, Witchera, Foundation, evo ne znam napamet šta još ima. House of Dragon sam pročitala neki siže iz knjige Svijet leda i vatre, to su neviđene nebuloze.
Wheel of time mi ima daleko slabiju priču ali je fun za gledati, i takođe je prelijepa serija.
Vi bogami ko da ima sto pedeset serija epske fantastike pa vam ova i nije bas.