Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tramvajtrojka wrote: ↑08/09/2022 15:06
nije razbijen u krugu grasa nego tokom transporta doslo je do napuknuca sofersajbe , ceka se nova iz Bjelorusije da dodje i do tada je smješten u radionici, taj nije registriran jos uvijek
a onome nedavno sto je spala trolna motka na skenderiji je popravljen i vracen u saobraćaj
Imaš li info koliko je do sada stiglo trolejbusa (koliko sam upratio 5-6) ? I kada se očekuju ostali ? Koliko se sjećam već ih je trebalo dosta više stići, e sad je li problem do rata u Ukrajini, ili kašnjenje u plaćanju (jer treba odobrenje od Federalnog nivoa), ili ima još nešto?
devet komada je do sada stiglo i isporuka ide sporije jer je granica poljske i Bjelorusije zatvorena i za svaki trolejbus nasa ambasada u poljskoj trazi dozvolu za prolazak granice i to najvise usporava isporuku , zbog toga je bio mali problem i sa serviserima iz Bjelorusije bio , zato cekanje je i za dijelove jednostavno za sve trebaju sad posebne dozvole
i koliko je to istinita informacija a nije rekla kazala
pa recimo da sam gledao slike - više ne mogu jer bi se znalo odakle mi info i napravio bih problem čovjeku koji mi je pokazao iste. Nije strašno ali mi je čudno da zeleni nisu ovo već objavili.
Last edited by VladaFBiH on 08/09/2022 16:19, edited 1 time in total.
i koliko je to istinita informacija a nije rekla kazala
pa recimo da sam gledao slike
je li ga lupio stari trolejbus, ili ga je lupio nesposobni i neoprezni vozač u starom trolejbusu? i što bi pisali o tom, da ispadne kako je Šteta nekako za to kriv?
tramvajtrojka wrote: ↑08/09/2022 16:16
devet komada je do sada stiglo i isporuka ide sporije jer je granica poljske i Bjelorusije zatvorena i za svaki trolejbus nasa ambasada u poljskoj trazi dozvolu za prolazak granice i to najvise usporava isporuku , zbog toga je bio mali problem i sa serviserima iz Bjelorusije bio , zato cekanje je i za dijelove jednostavno za sve trebaju sad posebne dozvole
Nije to loše onda. Mislio sam da je manje, ali izgleda Šteta nije objavljivao na fb svaki put kad su stizali.
je li ga lupio stari trolejbus, ili ga je lupio nesposobni i neoprezni vozač u starom trolejbusu? i što bi pisali o tom, da ispadne kako je Šteta nekako za to kriv?
Kad vec pominjete BKM cudi me da niko ne govori sto ih tako malo ima u saobracaju? I niko da objektivne felere na vozilu opise poput toga da u 21 stoljecu nemaju stanicnu kocnicu vec prilikom ulaska i izlaska putnika mora se noga drzati na noznoj kocnici svo vrijeme, volan malesan, orjentacija preko spigli nikakva, soferi izbjegavaju da voze. Bruka. Ali hajde novi su pa se ne smije kritikovat. Vjerovatno.
vjeshalica wrote: ↑08/09/2022 17:50
Kad vec pominjete BKM cudi me da niko ne govori sto ih tako malo ima u saobracaju? I niko da objektivne felere na vozilu opise poput toga da u 21 stoljecu nemaju stanicnu kocnicu vec prilikom ulaska i izlaska putnika mora se noga drzati na noznoj kocnici svo vrijeme, volan malesan, orjentacija preko spigli nikakva, soferi izbjegavaju da voze. Bruka. Ali hajde novi su pa se ne smije kritikovat. Vjerovatno.
Kako da mi spominjemo te objektivne felere, kad očito ne znamo za njih? Napiši nam još, sve nas zanima.
Kako da mi spominjemo te objektivne felere, kad očito ne znamo za njih? Napiši nam još, sve nas zanima.
Ja bih te vozacke mane uzeo sa zrnom soli, jerbo, em znamo ko su nam vozaci i iz kojih kuhinja stigose u firmu, a kao vozac znam da na novom vozilu moras malo vremena provesti dok se ne naviknes na gabarite i posebnosti novog vozila.
U narodu poznata opcija kod vozila, automatski mjenjac brzina.
Dolazi u raznim oblicima, od malih vozila kao Buba, preko srednjih kao npr Passat, do malo vecih kao npr Touareg do kamiona, autobusa, itd itd itd...
Nije bas rijetka pojava da se cudimo da vozac mora biti na kocnici, inace ce vozilo krenuti.
U narodu poznata opcija kod vozila, automatski mjenjac brzina.
Dolazi u raznim oblicima, od malih vozila kao Buba, preko srednjih kao npr Passat, do malo vecih kao npr Touareg do kamiona, autobusa, itd itd itd...
Nije bas rijetka pojava da se cudimo da vozac mora biti na kocnici, inace ce vozilo krenuti.
Pasa nije Buba i Passat isto sto i trolejbus sa 50 putnika ili vise od toga. Nemojmo biti subjektivni, za putnike je mozda dobar, ali ostalo cista nula. Sve je provjerljivo,ali pod uslovom objektivnosti,ne nekih drugih namjera
drndalo wrote: ↑08/09/2022 19:01
Ja bih te vozacke mane uzeo sa zrnom soli, jerbo, em znamo ko su nam vozaci i iz kojih kuhinja stigose u firmu, a kao vozac znam da na novom vozilu moras malo vremena provesti dok se ne naviknes na gabarite i posebnosti novog vozila.
Super, onda, ipak ti vozaci sa 20 godina staza ili vise,nemaju pojma,kao sto nema pojma ni onaj u Evropi sto je sklepao vozilo u odnosu na Sovjetsku skolu. Jer ipak je Lada bolja od Mercedesa npr.
Da ponovimo! Za manje para se vise novih trolejbusa nije moglo kupiti, niko nije ponudio, bio medjunarodni tender. Siguran sam da bi Poljaci ili Svabe voljeli uzeti nam pare, medjutim ne daju nam po koliko bismo mi htjeli.
Prosjaci ne mogu bas puno birati, pa se moraju zadovoljiti s onim sto ima...
drndalo wrote: ↑08/09/2022 20:05
Dosadna si vise sa Lada sranjima...
Da ponovimo! Za manje para se vise novih trolejbusa nije moglo kupiti, niko nije ponudio, bio medjunarodni tender. Siguran sam da bi Poljaci ili Svabe voljeli uzeti nam pare, medjutim ne daju nam po koliko bismo mi htjeli.
Prosjaci ne mogu bas puno birati, pa se moraju zadovoljiti s onim sto ima...
ma kad procitas da je zamjerka malen volan sta dalje reci , kao da treba biti u fapa 13 da zadovolji grasove ukuse