Sirotilja nakva, gleaj kako su jadni i izgledom i opremom.
Ukrajina
- drug_profi
#110977 Re: Ukrajina
Ma nista, ovi ce biti zahvalni sto su zarobljeni i zivi.
Umrlo govno u njima.
A imace junackih prica kad se vrate.
Umrlo govno u njima.
A imace junackih prica kad se vrate.
-
Benjo34
#110978 Re: Ukrajina
Opremljeniji Japanci u ww2 od njih...
-
ultrajvosa 1987
#110980 Re: Ukrajina
Nadam se da ce kad udju u Herson ove Abdicevce potamanit, bez amnestije i pm. Ima fino partizana da pokazu prstom.
-
CrveniKuk
#110981 Re: Ukrajina
Danjašnju gubici Rusa u MTS-u.
- drug_profi
#110982 Re: Ukrajina
Znaci... nije fer sto nemamo ove slike sa Hersona.
Sad je Harkiv kao moderan....inn.
- apsidejzi
#110983 Re: Ukrajina
Dobro sumiran jucerasnji dan kod Izuma. Kako i zasto je krenula akcija te kako je napredovala:
-
Maliodmene
#110984 Re: Ukrajina
Jutro bi moglo biti pravo zanimljivo
- anelsol
#110985 Re: Ukrajina
Ako im ovo sa Kupjanskom prođe svaka im čast. Riskantno ali valjda su shvatili da se Rusi raspadaju.Rusi nemaju nikakav odgovor na ovu doktrinu Ukrajinaca. Ide se večeras i na Izjum. Nadam se sutra masi dobrih vjesti.sumirprimus wrote: ↑07/09/2022 22:01
Dajle ork izvori vise njih, javljaju da ukri zaobilZe veca mjesta i idu pravo na komunikacije. Glavna je u kupjansku dakle pravo idu
- karirana_dekica
#110986 Re: Ukrajina
Što nam ovo nema zabrinutih na temi? Pitam za jarana.
-
Dimu1927
#110987 Re: Ukrajina
pocetnici na aparatima. nikad manje aktivni na temi
Slava Ukrajini
Slava Ukrajini
- studeni76
#110988 Re: Ukrajina
Ako je ovo taktika ukra da napadom na Herson odvuku ruje sa Harkiva i Donbasa koji su glavna meta napada, onda je to genijalno. Rusi nasjeli kao bekani, barem do sada. Biće zanimljivo pratiti naredne akcije, valjda imaju snage da guraju dalje. Ovo I ima smisla, bitnija je ova linija nego Herson. Dole ih svakako imaju na pladnju, vratit će se na njih kasnije. Ruje nemaju sta vise tražiti zapadno od Dnipra, mogu se sami povući preko rijeke ili čekat da ih Ukri počiste.
Iskreno sam bio zabrinut za sposobnost ukrajinske Armije al me prijatno iznenadiše. Taktički odlično ovo rade, dobra priprema.
Iskreno sam bio zabrinut za sposobnost ukrajinske Armije al me prijatno iznenadiše. Taktički odlično ovo rade, dobra priprema.
- ala7
#110989 Re: Ukrajina
Pratim temu, slabo pišem i mnogi su se ušutili sad, ne navodeći imena profila.
Mogu misliti koliko ima trolova i prekoDrinaca koji čitaju ovaj forum krišom. Siguran sam u to, klix objave zasute trolovima i plaćenim ljudima da bacaju dislike na "slava ukrajina".
Slava Ukrajini!
Mogu misliti koliko ima trolova i prekoDrinaca koji čitaju ovaj forum krišom. Siguran sam u to, klix objave zasute trolovima i plaćenim ljudima da bacaju dislike na "slava ukrajina".
Slava Ukrajini!
-
guruguru95
-
guruguru95
#110991 Re: Ukrajina
Slava Ukrajini!ala7 wrote: ↑08/09/2022 00:16 Pratim temu, slabo pišem i mnogi su se ušutili sad, ne navodeći imena profila.
Slava Ukrajini!![]()
- eltroxin
#110992 Re: Ukrajina
Pa nema ih na forumu jer ih je moderator demobilisao. Vjerujem da citaju i nadaju se pogodnom trenutku (koji nece doci
) da se ponovo registruju.
-
emirolini
#110993 Re: Ukrajina
Odlican dan, naprijed hrabri momci i djevojke! Slava Ukrajini! Smrt fasizmu, sloboda narodu!
- apsidejzi
#110994 Re: Ukrajina
Ja ne mislim da su rusi toliko naivni da nisu mogi pretpostaviti "laznu ofanzivu". Vidjeli su rusi da se ukri spremaju na sjeveru i zato su krenuli sa napadima gore u zelji da odvuku te snage u odbrambeni mod. Medjutim, taktika ne funkcionise ako nemas resursa. Rusi nisu glupi da ne vide, ali nemaju resursa da se suprostave. 6 mjeseci intenzivnog napadanja, glupog ratovanja silom, zrtvovanjem ljudstva, nemarenjem za himarsima, i konstantnim guranjem ratne strategije iz drugog svjetskog rata... sada dolazi na naplatu. Ne mozes dopustiti da ti ukrajinci himarsima sprze 10 velikih skladista municije. Ne mozes praviti skladiste bez dizalica. Pukim ljudskim radom. Mislim, mozes, ali se istrosis brze.studeni76 wrote: ↑08/09/2022 00:07 Ako je ovo taktika ukra da napadom na Herson odvuku ruje sa Harkiva i Donbasa koji su glavna meta napada, onda je to genijalno. Rusi nasjeli kao bekani, barem do sada. Biće zanimljivo pratiti naredne akcije, valjda imaju snage da guraju dalje. Ovo I ima smisla, bitnija je ova linija nego Herson. Dole ih svakako imaju na pladnju, vratit će se na njih kasnije. Ruje nemaju sta vise tražiti zapadno od Dnipra, mogu se sami povući preko rijeke ili čekat da ih Ukri počiste.
Ovaj kompletan rat je jedan veliki logisticki zajeb rusa. Totalna neorganiziranost i neefikasnot. Totalna nonsalantnost prema efikasnosti. I to sad dolazi na naplatu. VIdis da ce ukrajinci napraviti ofanzivu, ali ne mozes nista uraditi jer nemas s cim.
- drug_profi
#110995 Re: Ukrajina
Nije Herson fejk, dajte nam slikeeeee
- hatemondays
#110996 Re: Ukrajina
Misici nisu dovoljni, pamet vlada ovim svijetom, kad si pametan lako unajmis misice ali samo sa misicima to je rezultat. Nazalost mnogi nasilnici vidjeli su u ovoj zajebanciji sansu da karaju slabije (ukljucujuci i nas). Cini mi se da se polako odricu te filozofije ali i dalje u kockastim glavama odzvanj "jebacu ti majku kad tad". Zato ovo zlo treba unistiti, pametnom Rusima dati priliku da se demokratizuju a pametnih Rusa ima napretek. Odlicni Inzinjeri, hirurzi, IT strucnjaci , samo treba da se odreknu ovih glupih snova o boljem zivotu u otimanju tudjeg. Isto vazi za Kinu i ostali strucnjake koji sanjaju o raspadu zapadne civilizacije.apsidejzi wrote: ↑08/09/2022 00:41Ja ne mislim da su rusi toliko naivni da nisu mogi pretpostaviti "laznu ofanzivu". Vidjeli su rusi da se ukri spremaju na sjeveru i zato su krenuli sa napadima gore u zelji da odvuku te snage u odbrambeni mod. Medjutim, taktika ne funkcionise ako nemas resursa. Rusi nisu glupi da ne vide, ali nemaju resursa da se suprostave. 6 mjeseci intenzivnog napadanja, glupog ratovanja silom, zrtvovanjem ljudstva, nemarenjem za himarsima, i konstantnim guranjem ratne strategije iz drugog svjetskog rata... sada dolazi na naplatu. Ne mozes dopustiti da ti ukrajinci himarsima sprze 10 velikih skladista municije. Ne mozes praviti skladiste bez dizalica. Pukim ljudskim radom. Mislim, mozes, ali se istrosis brze.studeni76 wrote: ↑08/09/2022 00:07 Ako je ovo taktika ukra da napadom na Herson odvuku ruje sa Harkiva i Donbasa koji su glavna meta napada, onda je to genijalno. Rusi nasjeli kao bekani, barem do sada. Biće zanimljivo pratiti naredne akcije, valjda imaju snage da guraju dalje. Ovo I ima smisla, bitnija je ova linija nego Herson. Dole ih svakako imaju na pladnju, vratit će se na njih kasnije. Ruje nemaju sta vise tražiti zapadno od Dnipra, mogu se sami povući preko rijeke ili čekat da ih Ukri počiste.
Ovaj kompletan rat je jedan veliki logisticki zajeb rusa. Totalna neorganiziranost i neefikasnot. Totalna nonsalantnost prema efikasnosti. I to sad dolazi na naplatu. VIdis da ce ukrajinci napraviti ofanzivu, ali ne mozes nista uraditi jer nemas s cim.
Slava hrabrim borcima i slava Ukrajini!
- luckylaka
#110997 Re: Ukrajina
Vala I ja pratimo temu od prve sekunde I sad Sam odgledao film Sniper The white raven tema rat ukrajinski I ruskih snajperista.I ko da gledam napredovanje petog kurpusa.Udri gamad gdje God stignes.Sorry za off
-
sumirprimus
#110998 Re: Ukrajina
Suma sumarum jucerasnjeg dana
Reports of Balakliia being surrounded by
, lost comms, images of bloody clothing saying SOBR (
special forces).
can not confirm or deny this.
Izium:
sources telling that
has captured Dohvenke, which is slightly elevated, providing good view.
It almost looks like encirclement of whole
Izium group from
sources. Current
Izium supply routes can be compared to Kherson – they somehow exist, but don’t satisfy needs. If
reaches Kupiansk, then even those supply routes are taken away.
Bakhmut:
The only direction, where
are unsuccessfully attempting to attack.
command is incredibly slow, due to risk on Izium, there is no point in capturing Bakhmut.
Avdiivka, Pisky, Vuhledar:
some
attempts, no success.
Kherson:Traditionally
attempting to build ferries,
hitting ferries, command posts, troop concentrations, warehouses, and doing small advances at some areas.
Unlikely Kherson theater will be synchronized with East, both are independent.
CNN reports
planning to liberate Kherson before end of 2022. Likely earlier, because with klix supplies, existing
20-25 BTGs won’t be able to resist.
Zaporozhye-Tokmak:
is very afraid to loose that direction, 60% of
forces are there.
If third direction would be added,
wouldn’t be able to manage crisis at such scale, but unlikely
would have power for that.
Referendums:
Today another date was mentioned – November 4th (
day of unity), but unlikely that will be followed.
Most likely date will be shifted again and again followed by empty rhetorics. On background of current
losses, referendum won’t create much benefits, only increase sanctions.
Military is always planning for worst-case scenario, there is low risk, but it shouldn’t be discarded. It is important for upcoming Ramstein meeting tomorrow, as it highlights
capability to attack in range of 2000km, while
can respond 100km.
Reports of Balakliia being surrounded by
It almost looks like encirclement of whole
The only direction, where
some
Unlikely Kherson theater will be synchronized with East, both are independent.
CNN reports
If third direction would be added,
Today another date was mentioned – November 4th (
Most likely date will be shifted again and again followed by empty rhetorics. On background of current
Military is always planning for worst-case scenario, there is low risk, but it shouldn’t be discarded. It is important for upcoming Ramstein meeting tomorrow, as it highlights
-
lajkujMe
#110999 Re: Ukrajina
Belgorod raketiran citav grad bez struje
-
statixx
#111000 Re: Ukrajina
Ruska baza u Kupjansku.