Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Van Halen

#23026 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Van Halen »

betametazon wrote: 07/09/2022 16:21
canvra888 wrote: 07/09/2022 16:17

Hajde da vam i obojim kad vam nije dovoljno nacrtati;

Zamisli okupio se ti sa 4 jarana igrate za lokalni klubić u A2 ligi i čisto na osnovu srca i davanja 120% dobijete npr. Igokeu. Je l ti sad bogdicu jasnija razlika u kvaliteti?
Da i ja tebi nacrtam: ne bih zvao Halida nego bih jos jace navalio na treninge.
Nas 4 jarana ne zivimo od kosarke, kosarkasi igokee zive.

Ova nasa nakupina profesionalaca je smijesna sa svojim pocetnickim greskama i pjevanjima poslije slovenije. Ne znamo mirno hladne glave prihvatiti da smo nekog pobjedili i posvetiti se jos ozbiljnije narednim utakmicama nego se zadovoljavamo time i u narednim utakmicama nam ispadaju lopte iz ruku. Dokle god je tako ja cu govoriti da je tako. Nemaju p od profesionalizma.
Šupljiras tipicno za našeg pametnjakovica. Neka su se radovali, kome smeta nek glumi da je bolji i nek navija za druge ekipe boljeg mentaliteta
HPLaserJet

#23027 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by HPLaserJet »

Priglavke wrote: 07/09/2022 16:23 sudija zajebo
100%
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23028 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by konektovan »

Zasluženo ispali...idemo dalje, sa novim i boljim selektorom aBd.
laik1981

#23029 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by laik1981 »

Skok 40-26.. To je odlucilo.. Nurkic najgori danas, a i juce medju gorim.. Vodja treba da bude vodja, a ne neko ko se zajebava na terenu.. Bilo je zanimljivo gledati nas na prvenstvu do ove tekme.. Grupa bolesno teska.. Kad vidim ostale grupe tacno se zapitam kako se uopste upada u te jakosne grupe.. Pogledati grupu gdje su hrvati, crnogorci, pa i onu u kojoj srbija dominira.. Smijesne grupe.. U ovoj nasoj sve favoriti za medalju osim nas i madjara.. Nije se ni moglo vise.. Jedino je ova danasnja utakmica bas bila blamaza..
gold'n'brown

#23030 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by gold'n'brown »

karanana wrote: 07/09/2022 16:22 a uz koje pjesme su trebali trenirati da budu bolji ako ne uz halida?
mozda uz neku mozartovu simfoniju ili? ne kontam kakve veze ima halid i sa cim

uh na spaniju bi isli. neka nas kuci.
Ma solidan nastup na EP, uz sve okolnosti.
HPLaserJet

#23031 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by HPLaserJet »

Over and out, do naredne "historijske" utakmice, ko zna koje po redu.

:run:
karanana

#23032 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

nema selektor ovdje sta. nije los ovaj kako se vec zove.
to ti je bazen (pool) igraca koje imas i to ti je kvaliteta. ovde na prvenstvu su ustvari cak i preshaltali svoj talent i svoje mogucnosti.
betametazon

#23033 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by betametazon »

Tacno smo krivi mi navijaci koji zapravo za trenutak i pomislimo da nesto vise mozemo uraditi. Trebamo znati da nemamo taj psihicki mentalitet da odigramo vise uzastopnih utakmica protiv iole solidnih selekcija dobro. Ni u jednom sportu.
canvra888

#23034 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

canvra888 wrote: 07/09/2022 16:17

Hajde da vam i obojim kad vam nije dovoljno nacrtati;

Zamisli okupio se ti sa 4 jarana igrate za lokalni klubić u A2 ligi i čisto na osnovu srca i davanja 120% dobijete npr. Igokeu. Je l ti sad bogdicu jasnija razlika u kvaliteti?

Ova nasa nakupina profesionalaca je smijesna sa svojim pocetnickim greskama i pjevanjima poslije slovenije. Ne znamo mirno hladne glave prihvatiti da smo nekog pobjedili i posvetiti se jos ozbiljnije narednim utakmicama nego se zadovoljavamo time i u narednim utakmicama nam ispadaju lopte iz ruku. Dokle god je tako ja cu govoriti da je tako. Nemaju p od profesionalizma.
Ti očekuješ potpunu hladnokrvnost nakon pobjede evropskog prvaka, to mi košarkaška velesila pa da se takve stvari očekuju od nas je l? Pa 99% reprezentacija našeg kalibra bi euforisalo na isti način, šta ti je.

Kako ćeš bolan hladne glave prihvatiti, nisu do zadnjih dana znali hoće li otići uopće na Eurobasket, prvo, drugo utakmica protiv CG im je bila prva službena utakmica u onom sastavu, treće, slabo ko im je dao ikakvih šansi da ćemo uspjeti dvije pobjede uvezati u ovakvoj grupi. Da ne spominjem nedostatak pripremnih utakmica. Nije bolan to stvar profesionalizma, nego posljedica davanja 120%, jednostavno apsolutna fizička izmorenost. Što su ostale reprezentacije imale kvalitetom, mi smo svaki egal morali nadomještati davanjem 120% svojih mogućnosti za razliku od drugih reprezentacija. Da si poslušao ijednu presicu nakon utakmica, čuo bi Bekira da govori istu stvar. Ali ne, važno se pravit stručnjakom na forumu.
canvra888

#23035 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:23
canvra888 wrote: 07/09/2022 16:21

Al je još gore što pametuje o nečemu o čemu u suštini i nema pojma, nego se samo vodi rezultatom i uhvatio se jedne te iste floskule 'mentaliteta'. E to je još veći paradoks.
Eto ti ćeš da nekom kažeš da li ima pojma ili ne :lol: :lol: :lol: :lol:

'bem ti državu, s kim ja prostor dijelim :-) :-) :-)
Za tebe ne samo da ja kažem, nego pretek drugih forumaša na ovoj temi. Ti si apsolviran. Zadan ti je zadatak, idi počni pratiti i upoznavati košarkaške lige i njene igrače pa se čujemo do tvog narednog pokušaja pametovanja.
insaneinthebrain

#23036 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

Steta. Bili smo blizu al uvijek ta jedna pobjeda nas dijeli od nekog boljeg rezultata. Hvala momcima na borbi u najtezoj grupi
Arminovski

#23037 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Arminovski »

Hvala momcima što su nam pružili priliku da igramo na evropskom a i da se pomalo radujemo i nerviramo i pored uslova u koje su imali. Ovaj put nije moglo. Biće drugi put.
canvra888

#23038 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:25 Over and out, do naredne "historijske" utakmice, ko zna koje po redu.

Dođi nam rjeđe :wink:
laik1981

#23039 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by laik1981 »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:22
Nije mi drago, samo realno gledam na stvari.

Mogu ja kao i većina zaluđenika na ovom forumu:

To momci, prvaci ste svemira, samo tako nastavite, ne može nam niko ništa, ma bravo, ostavili ste srce na terenu, najteža grupa ali jebaše nas sudije, bravoooo, doček ispred vječne, hajmo svi na ulice, slavimo poraz kao pobjedu, mi smo moralni prvaci, bravooooooooooo

Valjal' ovako?
Vjeruj da izgleda kao da ti je drago i da likujes.. Djelujes kao neko ko mrzi ovu reprezentaciju.. Velika vecina ljudi ovdje je bila realna i kritikovala sve lose, al niko na nacin kako ti radis.. Svi smo znali da smo totalni outsideri protiv repki sa kojima smo igrali, ali smo se opet potukli sa svima osim sa Litvancima. Posle slovenaca je normalno da udjemo u neku euforiju.. To je vise radost nego euforija.. Samo malo smanji sa licnim frustracijama, bar na ovim sportskim temama.. Ima dovoljno tema gdje se frustracije mogu izbacivati..
HPLaserJet

#23040 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by HPLaserJet »

canvra888 wrote: 07/09/2022 16:27

Ti očekuješ potpunu hladnokrvnost nakon pobjede evropskog prvaka, to mi košarkaška velesila pa da se takve stvari očekuju od nas je l? Pa 99% reprezentacija našeg kalibra bi euforisalo na isti način, šta ti je.

Kako ćeš bolan hladne glave prihvatiti, nisu do zadnjih dana znali hoće li otići uopće na Eurobasket, prvo, drugo utakmica protiv CG im je bila prva službena utakmica u onom sastavu, treće, slabo ko im je dao ikakvih šansi da ćemo uspjeti dvije pobjede uvezati u ovakvoj grupi. Da ne spominjem nedostatak pripremnih utakmica. Nije bolan to stvar profesionalizma, nego posljedica davanja 120%, jednostavno apsolutna fizička izmorenost. Što su ostale reprezentacije imale kvalitetom, mi smo svaki egal morali nadomještati davanjem 120% svojih mogućnosti za razliku od drugih reprezentacija. Da si poslušao ijednu presicu nakon utakmica, čuo bi Bekira da govori istu stvar. Ali ne, važno se pravit stručnjakom na forumu.
Da slažem se, Malta je baš i psihički i fizički nezrela,..

Ček.. jel ti ovo pišeš o reprezentaciji koja u sastavu ima MVP najjače evropske košarkaške lige, i druge u svijetu po jačini odmah iza NBA? O reprezentaciji koja ima u svom sastavu centra NBA lige?

Ne razumijem iz ovog upisa o kojoj je reprezentaciji riječ. Mislim da pišeš o BiH, a sa napisanim se jedino Malta može poistovjetiti.
HPLaserJet

#23041 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by HPLaserJet »

canvra888 wrote: 07/09/2022 16:30
HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:25 Over and out, do naredne "historijske" utakmice, ko zna koje po redu.

Čim me prestaneš citirati sa svojim nebuloznim postovima ;)
Lug

#23042 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

laik1981 wrote: 07/09/2022 16:24 Skok 40-26.. To je odlucilo.. Nurkic najgori danas, a i juce medju gorim.. Vodja treba da bude vodja, a ne neko ko se zajebava na terenu.. Bilo je zanimljivo gledati nas na prvenstvu do ove tekme.. Grupa bolesno teska.. Kad vidim ostale grupe tacno se zapitam kako se uopste upada u te jakosne grupe.. Pogledati grupu gdje su hrvati, crnogorci, pa i onu u kojoj srbija dominira.. Smijesne grupe.. U ovoj nasoj sve favoriti za medalju osim nas i madjara.. Nije se ni moglo vise.. Jedino je ova danasnja utakmica bas bila blamaza..
Nurkic definitivno najlosiji, a on je trebao biti kljuc danasnje utakmice, ..i bili smo poceli stizati u trecoj kad su igrali bez njega, puno smo brzi i agresivniji bili.. i nakon par minuta ubacuje Nurkica i Robertsona kojima nista nije islo.. volim Nurkica, ali brate, ni oznojio se posteno nije..
Bez obzira, cestirke igracima i cjelom timu, bilo je uzivanje gledati ih! :bih:
90minut

#23043 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by 90minut »

geoxx

#23044 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:32

Ček.. jel ti ovo pišeš o reprezentaciji koja u sastavu ima MVP najjače evropske košarkaške lige, i druge u svijetu po jačini odmah iza NBA? O reprezentaciji koja ima u svom sastavu centra NBA lige?

Ne razumijem iz ovog upisa o kojoj je reprezentaciji riječ. Mislim da pišeš o BiH, a sa napisanim se jedino Malta može poistovjetiti.
I ostatak ekipe koji kad se penzionise od kosarke morat ce na baustelu da zaradi za penzije. De bogati.
canvra888

#23045 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:32

Bravo momčino, hajde da čujem sada rezime litvanskih igrača. Posluži se Google-om, nije sramota. I usput nam isto daj komparaciju naših igrača sa klupe i klupe Litvanije.

Čekam istu komparaciju i sa ostalim reprezentacijama sa kojim smo igrali, sem Mađarske, pa nastavljamo dalje konverzaciju.
guruguru95

#23046 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by guruguru95 »

Daj ba nemojte se raspravljati sa paćenikom. Eno mu tema o tramvajskim šinama pa nek tamo liječi frustracije. :thumbup:
Dr. Kuca

#23047 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dr. Kuca »

Svakq cast selektoru i ekipi. Kad bude vise para i uslova bit ce bolje. Idol svih bosnja, alija sirotanovic je umro i sav merhamet sa njim.
canvra888

#23048 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:33
canvra888 wrote: 07/09/2022 16:30

Čim me prestaneš citirati sa svojim nebuloznim postovima ;)
Još nijedan validan kontraargument nisi imao, naravno.
laik1981

#23049 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by laik1981 »

Lug wrote: 07/09/2022 16:34
laik1981 wrote: 07/09/2022 16:24 Skok 40-26.. To je odlucilo.. Nurkic najgori danas, a i juce medju gorim.. Vodja treba da bude vodja, a ne neko ko se zajebava na terenu.. Bilo je zanimljivo gledati nas na prvenstvu do ove tekme.. Grupa bolesno teska.. Kad vidim ostale grupe tacno se zapitam kako se uopste upada u te jakosne grupe.. Pogledati grupu gdje su hrvati, crnogorci, pa i onu u kojoj srbija dominira.. Smijesne grupe.. U ovoj nasoj sve favoriti za medalju osim nas i madjara.. Nije se ni moglo vise.. Jedino je ova danasnja utakmica bas bila blamaza..
Nurkic definitivno najlosiji, a on je trebao biti kljuc danasnje utakmice, ..i bili smo poceli stizati u trecoj kad su igrali bez njega, puno smo brzi i agresivniji bili.. i nakon par minuta ubacuje Nurkica i Robertsona kojima nista nije islo.. volim Nurkica, ali brate, ni oznojio se posteno nije..
Bez obzira, cestirke igracima i cjelom timu, bilo je uzivanje gledati ih! :bih:
Volim ga i ja ali je kondiciono prelos.. Iz tog manjka energije su i proizilazile sve greske i nerezonski potezi.. Trebao se malo bolje fizicki spremiti..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23050 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by konektovan »

laik1981 wrote: 07/09/2022 16:30
HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:22
Nije mi drago, samo realno gledam na stvari.

Mogu ja kao i većina zaluđenika na ovom forumu:

To momci, prvaci ste svemira, samo tako nastavite, ne može nam niko ništa, ma bravo, ostavili ste srce na terenu, najteža grupa ali jebaše nas sudije, bravoooo, doček ispred vječne, hajmo svi na ulice, slavimo poraz kao pobjedu, mi smo moralni prvaci, bravooooooooooo

Valjal' ovako?
Vjeruj da izgleda kao da ti je drago i da likujes.. Djelujes kao neko ko mrzi ovu reprezentaciju.. Velika vecina ljudi ovdje je bila realna i kritikovala sve lose, al niko na nacin kako ti radis.. Svi smo znali da smo totalni outsideri protiv repki sa kojima smo igrali, ali smo se opet potukli sa svima osim sa Litvancima. Posle slovenaca je normalno da udjemo u neku euforiju.. To je vise radost nego euforija.. Samo malo smanji sa licnim frustracijama, bar na ovim sportskim temama.. Ima dovoljno tema gdje se frustracije mogu izbacivati..
Ko da ne znsš Teslu Edisona... :mrgreen:
Post Reply